Patronum bana mobing uyguluyor

tostosi

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
922
577
323
İstanbul
Kızlar çok moralim bozuk, özel bir eğitim kurumunda uzun zamandır öğretmenlik yapıyorum ancak öğrenci sayılarımız pandemi dolayısıyla çok azaldı. Bizim işten istifa etmemizi istiyorlar ancak biz de haklarımızdan olmak istemiyoruz o nedenle kendilerinin bizi işten çıkarmalarını istiyoruz. Onlar da bizi yıldırmak için bize mobing uyguluyorlar ama biz de direnmeye çalışıyoruz moralimiz inanılmaz bozuk. Tartıştık artık bugün ve kıdem tazminatımızı çok komik bir rakamda hesaplıyorlar. Şu siteden tazminat hesaplama yaptım patronun verdiğinden kat kat fazla çıkıyor. Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz? 1 yıldır zaten yarı ücretle çalışıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin. Her şey beni yıldırmaya başladı artık önümü göremiyorum.

Kızlar çok moralim bozuk, özel bir eğitim kurumunda uzun zamandır öğretmenlik yapıyorum ancak öğrenci sayılarımız pandemi dolayısıyla çok azaldı. Bizim işten istifa etmemizi istiyorlar ancak biz de haklarımızdan olmak istemiyoruz o nedenle kendilerinin bizi işten çıkarmalarını istiyoruz. Onlar da bizi yıldırmak için bize mobing uyguluyorlar ama biz de direnmeye çalışıyoruz moralimiz inanılmaz bozuk. Tartıştık artık bugün ve kıdem tazminatımızı çok komik bir rakamda hesaplıyorlar. Şu siteden tazminat hesaplama yaptım patronun verdiğinden kat kat fazla çıkıyor. Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz? 1 yıldır zaten yarı ücretle çalışıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin. Her şey beni yıldırmaya başladı artık önümü göremiyorum.
Hayır cnm yol ve yemek kıdeme eklenmez kıdem tazminatı bürüt ücretin üzerinden hesaplanır ama damga vergisi vs oranı kesilir

Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz?
Dahildir evet. Kaç senedir çalışıyorsunuz, maaşınız ne? İşten çıkarmak yasak olduğu için işveren çıkartır ise ceza ödüyor. Ben butik otelde çalışıyorum. Ön büro müdürümüzü işten çıkardık. 3,577 TL ceza yedik.

Bence hiç uğraşmayın direk avukata verin. avukata gidince ister istemez uzlaşmak isteyecekler. Yol + yemek + mesai kıdem tazminatına eklenmez

Sürekli yardımlar yol, yemek, çocuk gibi yardımlar kıdem tazminatına eklenir.
Sen önce arabulucuya git.
Eğer anlaşamazsanız davanı öyle açarsın.
Bundan önceki iş yerimde toplu işten çıkış olmuştu. Sürekli verilen yemek ve yol tazminata eklenmemişti. Mesai bordroda görüldüğü halde tazminata eklenmeyip alına net maaşın brütünden hesaplanmıştı.

Giydirilmiş bürüt üzerinden hesaplanır yani patronun sana yaptığı tüm gider

Esasen içtiğin çay kullandığın tuvalet kağıdı da tabii bunlar uygulamada kişiselleştirilmediği için alınmaz

Ama yol yemek Ramazan erzak paketi dahi eklenir

O sitelerin yaptığı hesaplama gerçeğe yakındır patron net maaş ile mi yapıyor hesabı

Bundan önceki iş yerimde toplu işten çıkış olmuştu. Sürekli verilen yemek ve yol tazminata eklenmemişti. Mesai bordroda görüldüğü halde tazminata eklenmeyip alına net maaşın brütünden hesaplanmıştı.

Elden alıyorsan eklenmez ama legal olarak her ay yol, yemek, çocuk yardımı alıyorsan bunlar maaşa eklenir.
Calcifer ayrıca toplu çıkarımlar da daha dikkat ediyorlar.

Neden vermediler ki ?

Brut maastan hesaplanir diye biliyorum nen yol yemek dahil olmaz avulatla gorusun ve kesinlikle haklarinizdan feragat etmeyin ohh ne iyi 5 kurusa 3 kofte zaten tek degilmissiniz birlik olup bi avukat yardimiyla haklarinizi alin vermiyosa cikmamakta ve maasinizi vermedigi icin sikayetci olacaginizdan siz ona baski yapin

İşveren öyle yapar

Bir de tavan var yani zaten maaşı tavan üstü ise eklenemiyor

Her yıl değişiyor o miktar

Örneğin tavan 5000 ben 10000 alıyorum bana da 5000 üzerinden veriyor ek ödemenin vs önemi kalmıyor

Yıllar önce işten çıkarıldım elime geçen net maaş tavanın üstündeydi yol yemek araba vs ek haklarım zaten çoktu

Maaşın bir kısmını elden veriyordu ama kıdemi elden vermeyip tavandan ödedi 😂

İşten çıkarmalar şu an yasak diye biliyorum bundan dolayı yapıyor olabilirler.

Tanıdığınız bir mali müşavir, bir arabulucu yada bir avukat ile istişare edin.

Bir de 170'i arayıp bilgi alın.

Bu bilgiler ışığında adım atabilirsiniz.

Sendikaya üye olma hakkınız var mı bilmiyorum ama bir sendika edinin kendinize. Hakkınız yoksa da gidip sendikaya sorduğunuzda sizi yönlendirirler. Dava açabilirsiniz, mobing ciddi suçlar kapsamında.

Bence hiç uğraşmayın direk avukata verin. avukata gidince ister istemez uzlaşmak isteyecekler. Yol + yemek + mesai kıdem tazminatına eklenmez

İşten çıkarmalar şu an yasak diye biliyorum bundan dolayı yapıyor olabilirler.

Tanıdığınız bir mali müşavir, bir arabulucu yada bir avukat ile istişare edin.

Bir de 170'i arayıp bilgi alın.

Bu bilgiler ışığında adım atabilirsiniz.

Sendikaya üye olma hakkınız var mı bilmiyorum ama bir sendika edinin kendinize. Hakkınız yoksa da gidip sendikaya sorduğunuzda sizi yönlendirirler. Dava açabilirsiniz, mobing ciddi suçlar kapsamında.

Bir avukatla görüştüm avukat kazancın %20sini istedi bu sizce iyi bir mebla mı? Kaç gündür aşırı üzgünüm böyle bir zamanda işimizden olmak istemiyorum😢 ama zorundaydam da en az hasarla arlatmak istiyorum kusura bakmayın böyle her detayı soruyormusum gibi oluyor.

İşveren öyle yapar

Bir de tavan var yani zaten maaşı tavan üstü ise eklenemiyor

Her yıl değişiyor o miktar

Örneğin tavan 5000 ben 10000 alıyorum bana da 5000 üzerinden veriyor ek ödemenin vs önemi kalmıyor

Yıllar önce işten çıkarıldım elime geçen net maaş tavanın üstündeydi yol yemek araba vs ek haklarım zaten çoktu

Maaşın bir kısmını elden veriyordu ama kıdemi elden vermeyip tavandan ödedi 😂
Bir avukatla görüştüm avukat kazancın %20sini istedi bu sizce iyi bir mebla mı? Kaç gündür aşırı üzgünüm böyle bir zamanda işimizden olmak istemiyorum😢 ama zorundaydam da en az hasarla arlatmak istiyorum kusura bakmayın böyle her detayı soruyormusum gibi oluyor.

Normal istemiş. Biz KV için 5 yıl önce %15 vermiştik. Zaten masraf vs hep karşı taraf ödüyor. Siz de davayı kazanınca tazminattan veririsiniz. Genelde öyle anlaşıyorlar

brüt ücret üzerinden hesaplanır.

Yol ve yemek veriyorlarsa onu da hesaplamaya dahil etmeniz gerekir.

Sigortanız asgariden mi yatıyor ?

Eğer öyleyse resmiyette o tutar üzerinden öder işveren ama gerçek tutar üzerinden ödemesini talep edin.

Ayrıca kaç kişisiniz ?

Topluca iş mahkemesine gitseniz mecbur uzlaşmak zorunda kalabilir.

O kadar kişiyle uğraşmayı göze alamaz.

Ama şu an ödeme gücü sa yoksa mecburen erteler.

Uzlaşmak için arabulucuya gidin derim daha hızlı sonuç alırsınız.

Kolay gelsin

Back
X