Patronum benimle gel dedi

Madem dertlesiyorsunuz o zaman ona göre cevap verin sizde sonuçta niyeti kötü değilse sizi anlayışla karşılayacaktır. Örn. Amca ben iş dışında görüşmem ailemde erkek arkadaşımda hoş karşılamaz yanlış anlaşılmak istemem kusura bakmayın falan gibi daha samimi bir üslup ile niyetinizi göstere bilirsiniz bence
👌🏻
Hic aklima gelmeyen fikirler ya,
Harika kk hatunları 👏🏻
Akıl akıldan üstün ❤️
Lamiha Lamiha
 
👌🏻
Hic aklima gelmeyen fikirler ya,
Harika kk hatunları 👏🏻
Akıl akıldan üstün ❤️
Lamiha Lamiha
Aslında bu bir fikir değildi sadece iletişim insanlar genelde bende dahil karşı tarafla iletişimde dürüst olma konusunda pek becerelikli değiliz olayları hep bir mecazla anlatma yoluna gidiyoruz.
 
bence niyeti zannedildiği gibi değil..
adam da kafa dengisin ama cinsiyetin yanlış diyerek olayı netliğe kavuşturmuş aslında.
yani diyor ki "erkek olsaydın seninle kırmadık fındık fıstık ceviz bırakmazdık ammaaa hanımefendisin mecbur böyle gezmeye içmeye gidebiliriz anca yeğenim"

bir de gençsiniz, samimi görüyorsa gezip tozmanızı daha rahat yaşamanızı istemiş olabilir
 
Sucluyum yani? Kendime ceki duzen vermek isterim oyleyse. Gelir anlatir konusur. Tek benimle degil baska bi kiz var. Abinin yanin arkadasinin kizi. Hani ozel konularda degil. Cok kizginim kendime herseye
Kendinizi suçlamayın, bazen insan nasıl davranacağını bilemiyor. Sadece gel demesi mi sorun olan yoksa son zamanlarda bir şeyler hissettin mi? Yani bakış olabilir ya da flörtüz davranış olur. Ben böyle şeyleri hissederim genelde. Siz de öyle bir şeyler hissetmiş olabilir misiniz? Yaşlı erkeklere karşı dikkatli olun iş için bile olsa yalnız kalmayın derim. Nereye gidecekseniz ayrı araçlarla gidin.
 
patrona abi,amca çekilmez. "x bey" denir.
kanka gibi davranılmaz, mesafeli olunur. yaklaşımınız iş hayatına uygun değil
 
Abi amca iş yerinde kesinlikle kullanmam statüsü benden düşük biri bile olsa isminin yanına mutlaka bey eklerim.Öyle bir sıfattır ki BEY hemen araya resmi statü duvarını çekiveriyor 🙂
Statüsü sizden düşük olsa bile mi?

e zahmet olacak size.

şaka mı yapıyorsunuz?? Tabi ki bey/hanım demek zorundasınız. Pozisyon olarak sizden altta diye ismiyle hitap edemezsiniz kimseye.
 
28 yaşında kocaman yetişkin kadının 45 yaşında genç bir adama amca demesini bir ben mi tuhaf buldum😅
benim bu durumlarda kriterim şu, çocuğu olabilecek yaştaysam amca diyorum yoksa abi 🤭 bundan bağımsız olarak konu sahibi kızacak ama yaşına göre çiğ,abi de der amca da der kanka da diyebilirdi yakında..
 
Patronunuza abi amca diyormuşsunuz bir de "abi sen gel dedi kodu yaparız" falan.. 🥴 Ne alaka anlamadım orası nasıl iş yeri onu hiç anlamadım..

Bakınca sizin patronunuza dedi kodu yaparız gel abi demen ile onun size para çekcem benimle gel demesi de aynı şey gibi geldi bana..

Ama genel olarak bahsettiğiniz iş yerini ve patronu, çalışanların tavrı böyle olabilen bir iş yerini sevmedim.. Bence de başka bir iş yeri bakmalısınız kendinize.. Çok saçma yani..
 
Statüsü sizden düşük olsa bile mi?

e zahmet olacak size.

şaka mı yapıyorsunuz?? Tabi ki bey/hanım demek zorundasınız. Pozisyon olarak sizden altta diye ismiyle hitap edemezsiniz kimseye.
Yani şöyle
İsmi ile değil
Arkadaşlar abi derlerdi
Abi kurumsal olmuyor
 
Niyeti nedir ne değildir bunu yaşantılarınızla ancak siz kestirebilirsiniz; ancak gerçekten iyi tanımadığınız insanlara karşı her zaman ölçülü olmakta yarar var. Üniversitedeyken bilgisine, görgüsüne çok saygı duyduğum bir hocam vardı. Evli, çocuklu; aramızda da tam 16 yaş fark var.Mezun olduktan sonra, mâlum sebeplerle ihraç edildi. ( Sonrasında aklandı) Ona iftira atıldığından ve ne kadar etkilendiğini duyduğumdan ötürü birkaç kere hâl hatır sormak için aradım. İnanın hoşluk olsun diye biri öğretmenler günü diğeri de babalar günüydü. Bir arama sonrasında yakınımda olduğunu bir kahve içmek istediğini söyledi. Anormal bir şey görmedim kabul ettim. Muhabbet esnasında, ki ben hep aileniz nasıl, yok hava, yok cıva şeylerden konu açarken birden öyle şeyler söyledi öyle şeyler ima ettiki şimdi bile sinirlerim nasıl bozuluyor düşününce... Örneğin: " Ben bir kadın ve erkek birbirinden etkilenirse cinsel birliktelik yaşayabileceklerini düşünüyorum. Başkalarıyla evli olmaları fark etmez. İnsanlar internetten porno izliyorlar bu ahlaksızlık değil de bunu reelde yaşarken mi ayıp oluyor. Sen sosyal medya hesaplarında sevgilinle fotoğraf paylaşıyordun , artık yok. Evlenme zaten, hayatıni bir insana baglama. Yuksek lisansı benim göreve başlayacağım yerde yap daha çok vakit geçiririz." gibi gibi nicesi. O kadar alakasız bir yerde bir anda resmen adamın ilkel benliği patladı sanki. Neye uğradığımı şaşırdım inanın. Arka arkaya resmen 5 dakika sıraladı, yüzünde pis bir gülüşle..Ağzım açık dinledim , zannediyorum yaklaşık 5 dakikanın sonunda üstümdeki şok geçti ve önümdeki kahveyi suratına fırlatıp, Allah belanızı versin sizin diye kalkıp gittim. Keşke daha mantıklı bir şeyler yapsaydım; ama gerçekten şok geçirdim. Her yerden engelledim. Durumu sadece ortak olan bir arkadaşımıza anlattım. O da arasına mesafe koyunca : " Psikolojim iyi değildi, çok pişmanım falan filan" zırvalamış yine. Bu olay bana ders oldu.🤷‍♀️
 
Kizlar merhaba..28 yasindayim
Uc aydir bir yerde calisiyorum muhasebeci olarak. Patronum 45 yasinda (babam 48). Sizinle paylasmak istedim cunku ustumde soku atamiyorum

patronum amca gibi bazen abi bazen amca derim. Yasca buyuk kesinlikle yanlis hareketini gormedim yigenim diye konusur. Gecen ben baska bi calisan kiz ve amca vardi. Istanbul gezisinden bahsediyodu falan cok iyi bildigini oralari. Dedim eh is yeriyle gideriz gezeriz. Bu sabah beni arayip bi yere gitmem lazim parca almak icin gelirmisin benimle dedi. Yani bu normal mi? Ben kesinlikle boyle seylere karsiyim ben bu adamla hic bi zaman bas basa kalmadim yada yazismadim. Linc yemek istemiyorum ama normal mi? Ben biraz olgunlasmamis biriyim 28im ama eglenceliyimdir yada cocukca diyelim ona. Bana gecen dedi lamiha kafa dengisin ama cinsiyetin yanlis.
Yani ben mi yanlis anladim teklifini yoksa yaptigi sey ayip mi

sevgilim bana diyo baska is ara diye. Bu konudan bahsetsem cok kizcak bana

ben mi uretiyorum kafamda? Hani kafa dengisin falan dediginde dedim abi sen gel dedikodu yapariz falan cunku hep gelir konusur. Ben diger is yerinde calisanlarin problemini dinlerdim konusurlardi o yuzden bu amcayi hic garipsemedim. Ihtiyaci oldugunu dusundum gelir anlatir arkadaslarini, insanlarini yani ozel konular galan degil. Bu abi evli karisida gelir ara sira is. Yerine.
Isten cikmam gerektigini dusunuyorum? Abartiyomuyum
Bence o samimiyeti sen vermişsin ona, amca abi neden denirki iş yerlerinde üstelik senin patronun. Hem dedikodu yaparız bana anlat ne demek. Sizde lavbali yaklaşmışsiniz.
 
Bu kadar samimiyet biraz fazla, bence mesafe koyun ve gitmeyin patronunuzla. "İlgilenmem gereken ailesel bir konu var, gelemem" deyin.
 
X