Patronuma ne diyebilirim ?

Valla her yer tecrübeli arıyor, ne yapacağız bilmiyorum. :) Yani bir de öyle garip ki, kariyer sitelerinde filtre uyguluyorsum çünkü yüzlerce ilan var kendime göre olanları almam lazım içlerinden, "tecrübesiz" kutusunu işaretliyorum ama öyle çakallar ki, ilanı verirken daha çok tıklama alsın diye "tecrübesiz" kutusunu seçiyorlar ama ilan yazısında 3-5 yıl tecrübe diye yazıyorlar. Hem genç istiyorlar, yok 26'yı aşmasın hem de tutup 3 sene 4 sene tecrübe istemeleri mantıksız. Biri demişti, bir yer en az 2 yıl tecrübeli diye belirtiyorsa tecrübesizleri de alırız anlamına geliyor diye, doğru mu bilmiyorum. Yani ben artık ön yazılarımda yazıyorum, tecrübem yok fakat çok çabuk öğrenen, kolay uyum sağlayan, yeniliklere ve gelişime daima açık biriyim, açık açık tecrübem yok ama öğretirseniz hemen öğrenirim demeye getiriyorum, napayım :) Daha da bulamazsam (belli bir süre verdim kendime) artık ben de bir yerlere gidip beş kuruş istemem bana öğretin yeter diyeceğim. Asgari ücrete zaten razıyım o Allah'ın emri olmuş, işe ve yükselme imkanına göre yoğun tempoya da ayak uydururum sonuçta enerjim var... Ama şimdilik düzgün bir geri dönüş almadım gerçi daha çok yeni ama, olsun. Mülakata çağırsın yeter ki, altından girer üstünden çıkarım elimden geleni yaparım ama o da yok şimdilik. :) Bana sorsan beni birkaç ay kimseden beş kuruş almadan geçindirecek param pulum var ama aile illa ki karışıyor yok ne iş yapacaksın, yok bilmem nerde şu varmış falan diye. Ailem internette benimle hiç alakası olmayan memurluk haberlerini de bana getirip "bak şurası şunu alıyormuş" diyor. Ben İktisat okumuşum, haberde yazan yer sağlık personeli alacak, benim bölümümden almıyor mesela, bana hala daha sen başvur yine de diyorlar. Zor valla :)

Bu arada konu ile ilgili yorumum da şu: Bence izin alma fikrini bir kenara bırakın. Patrona, çalışanın yaptığı her şey batarmış. Benim annem, teyzem ve eşi ile birlikte esnaf, beraber iş yapıyorlar. Dükkana kısa bir süre önce eleman aldılar, eleman dediğim de koskoca adam yani 30'una merdiven dayamış. Dışarıda işler falan oluyor onları halletmesi için falan ama bazen dükkana da yardımcı oluyor dışarıda işi yoksa. Dükkan büyük, yapılacak işler çok. Bazen müşteriler yığılıyor, annem tek başına yetişemiyor falan o tarz işlerde de elemanları bayağı ile yarıyor ancak... Adam 2 dk boş dursa anneme batıyor. Dükkan büyük, tekrar söylüyorum, çok fazla mal var, bütün gün kapı açık olduğu için mallar her gün tozlanıyor, sürekli süpürmek lazım, toz almak lazım, raf düzeltmek lazım, müşteriler çok dağıtıyor onları toplamak lazım falan filan. Yani dükkanın da işi hiç bitmiyor. Adam 5 dk eline telefonu alıp Facebook'a girse annem bozuluyor ve ona zaten sürekli iş veriyor. Mutlaka dinlenecek ama orada yapılacak işler varken elemanın böyle davranması onun canını sıkıyor. Geçenlerde üst üste 2 gün izin istemiş galiba, biri önceki hafta diğeri de sonraki hafta. Tam işin en yoğun olduğu zamanda izin istedi gitti, tek başıma kaldım falan dedi bozulmuştu çok. İş gerçekten hiç bitmiyor, tam rafları düzeltiyorsunuz müşteriler geliyor falan hep yarım kalıyor ve sonra dönüp tamamlamak zorundasınız mesela. Bugün en basidinden bir markete gittiğimiz zaman çalışanların oturmasının, yaslanmasının bile yasak olduğunu görürüz. İş hayatı böyle demek ki benim gördüğüm kadarıyla. İkinci kez izin almak istemeniz sorun olabilir ki olur, işi kaybetmeye de değmez bence kimse için. Daha sonra gidersiniz yanına. İş bulmak çok zor, konuştuk zaten, kimse kaybetmeye ya da risk almaya değmez bu durumda.

Ailem bilmiyor çok büyük risk tabi ama izin alma gibi bi durumum yok maalesef anlayışlı bi ailem yok
Yapma gülüm gitme.sen şimdi goremiyorsun ama çok riskli bir durum. Kaza olur lastik patlar polis çevirir suphelenir tutar karakola götürür. Herşey olabilir.yolda hsstalanirsin hastane işin olur allah korusun. Sonra Ailene ne diyeceksin.yapma sakin.

Olmazsa sabah erken buluş vedalas.

Hem emin ol onun ailesi için de bir koz olur ilerde bu. Ailesinden habersiz yaptığı islere bak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…