Bu arada konu ile ilgili yorumum da şu: Bence izin alma fikrini bir kenara bırakın. Patrona, çalışanın yaptığı her şey batarmış. Benim annem, teyzem ve eşi ile birlikte esnaf, beraber iş yapıyorlar. Dükkana kısa bir süre önce eleman aldılar, eleman dediğim de koskoca adam yani 30'una merdiven dayamış. Dışarıda işler falan oluyor onları halletmesi için falan ama bazen dükkana da yardımcı oluyor dışarıda işi yoksa. Dükkan büyük, yapılacak işler çok. Bazen müşteriler yığılıyor, annem tek başına yetişemiyor falan o tarz işlerde de elemanları bayağı ile yarıyor ancak... Adam 2 dk boş dursa anneme batıyor. Dükkan büyük, tekrar söylüyorum, çok fazla mal var, bütün gün kapı açık olduğu için mallar her gün tozlanıyor, sürekli süpürmek lazım, toz almak lazım, raf düzeltmek lazım, müşteriler çok dağıtıyor onları toplamak lazım falan filan. Yani dükkanın da işi hiç bitmiyor. Adam 5 dk eline telefonu alıp Facebook'a girse annem bozuluyor ve ona zaten sürekli iş veriyor. Mutlaka dinlenecek ama orada yapılacak işler varken elemanın böyle davranması onun canını sıkıyor. Geçenlerde üst üste 2 gün izin istemiş galiba, biri önceki hafta diğeri de sonraki hafta. Tam işin en yoğun olduğu zamanda izin istedi gitti, tek başıma kaldım falan dedi bozulmuştu çok. İş gerçekten hiç bitmiyor, tam rafları düzeltiyorsunuz müşteriler geliyor falan hep yarım kalıyor ve sonra dönüp tamamlamak zorundasınız mesela. Bugün en basidinden bir markete gittiğimiz zaman çalışanların oturmasının, yaslanmasının bile yasak olduğunu görürüz. İş hayatı böyle demek ki benim gördüğüm kadarıyla. İkinci kez izin almak istemeniz sorun olabilir ki olur, işi kaybetmeye de değmez bence kimse için. Daha sonra gidersiniz yanına. İş bulmak çok zor, konuştuk zaten, kimse kaybetmeye ya da risk almaya değmez bu durumda.