- Konu Sahibi Usaklibirkiz
Haklisiniz , empati bir cok soruni çözüyor. Insanlarin yasadiklarini hislerini bilmiyoruz elbette ama bu konudaki görümce "kardesim yeni evli , rahat birakayim evliliklerini yasasinlar" diye dusunemez miydi? O da empati yapmiyor yeni evli cifte. Mesela isten gelirken evine cagirip doyurup gonderiyormus. Karisi yemek yapmis bekliyordur demek cok mu zor acaba. Bilemiyorum keske karsimizdaki insanlarin niyetini gorebilsek. Ama sizi takdir ediyorum, boyle iyi niyetli sakin insanları hep takdir ederim kendim o sekilde olamadığım icin. Cok cabuk sinirlenirim ben.
Biri hata yapıyorsa diğeri de hataya uymamalı, herkes kendisinden mesul. Ayrıca bu yeni evli çift kavramı benim için sadece çoklu yaşama alışmayı ifade eden dönemi anlatıyor. Toplum bir kalıp oluşturmuş yeni evliler şunları yapmalı olmuyorsa haşa olmaz :) gülünç şeyler bunlar, kayın aile psikolojisinden de vazgeçilmeli bence. Şimdi bu görümce konu sahibinin ablası olsaydı hep destek tam destek olacaktık, yeni evli gibi bir kavram olmayacaktı, hatta ailemi istemeyem adamı boşarım olacaktı:) işte ben bunlara karşıyım:))