Pazar Günü Eşimin Babasını Kaybettik

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
Arkadaşlar merhaba,
biz pazar günü sabah bir haber aldık eşimin babasını durumu kötü diye,
atladık gittik baya kötüydü konuşamıyordu nefes alamıyordu çok üzüldük eşimle eşim babasına sarıldı filan sonra dayanamadı gidelim birşey olursa beni arayın dedi ve çıktık eve geldi yatağa uzanıp ağladı sessiz sedasız sonra saat 2 gibi annesi aradı babanı kaybettik diye ağlıyordu anlayamadık tam koştur koştur gittik ambulans gelmiş kalbi durmuş müdahale ediyorlardı, hastaneye götürdüler . orada da kalbi birkaç kez durup çalıştırmışlar ama saat 17.00 da ölüm haberi geldi eşim annesi kardeşi mahvoldular çok ağladılar pazartesi defnettik . ama nasıl destek olucam eşim gece sessiz sessiz ağlıyor ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum elimden gelen arkasından sarılmak oluyor çok yeni bir acı ne zaman normale döner bilmiyorum. birde ben bu duyguyu hiç bilmiyorum hiç bir yakınımı kaybetmedim . kayınvalidemin acısını tahmin bile edemem hayat arkadaşını kaybetti ben giderken beni yalnız bırakmayın diye sarılıp ağladı ne yapayım biraz yanıma mı alsam ne yapılır böyle durumda ne şekilde destek olabilirim

Başınız sağ olsun. Onlar acılarını yaşayacaklar. Ağladıklarında ağlama demeyin. Ağlasınlar üzülsünler duygularını yaşayıp yas sürecini tamamlasınlar. Siz yanlarında olduğunuzu ne zaman ne isterlerse söyleyebileceklerini söyleyin kafi. Kayınvalidenşn yanında değilmisiniz şuan. Bir süre birlikte kalsanız iyi olur.

Esinize sevginiz ile her zaman destek olacaksiniz zaten. O da size sıkı sıkı sarilacak. Elbette uzulecek, zamanla hafifleyecek, herkes bir sekilde hayatina devam edceek malesef. Basiniz sagolsun. Kayinvalideniz nerde, babayi gormeye gidip gelebildiginize gore ayni gun icinde, uzak bir yer degil. Sık sık gidin gorun, ihtiyacini giderin yaninda olun. Ama evinize almamalisiniz bence. Eşi de yok, evi, evliligi, tum duzeni bozuldu. Yeniden duzenini kurmaya alisirken evinize alirsaniz yerlesip hic gitmeyebilir. Yani vidansizca gelebilir ama ben olsam kendim gider, esimi gönderirim ama onu eve almazdim

Tıpkısının aynısını şeyleri yaşadık.
3 yıl oldu. Acıları geçmiyor ama azalıyor.
Benim kayınvalidemde beni yalnız bırakmayın dedi bizde kıyamayıp yanımıza aldık 3 yıldır beraber yaşıyoruz.
Bence siz bunu yapmayın yani olayın acısıyla vicdan yapmayın.
Zaman her acıyı azaltıyor
Zamana bırakın.

Arkadaşlar merhaba,
atladık gittik baya kötüydü konuşamıyordu nefes alamıyordu çok üzüldük eşimle eşim babasına sarıldı filan sonra dayanamadı gidelim birşey olursa beni arayın dedi ve çıktık eve geldi yatağa uzanıp ağladı sessiz sedasız sonra saat 2 gibi annesi aradı babanı kaybettik diye ağlıyordu anlayamadık tam koştur koştur gittik ambulans gelmiş kalbi durmuş müdahale ediyorlardı, hastaneye götürdüler . orada da kalbi birkaç kez durup çalıştırmışlar ama saat 17.00 da ölüm haberi geldi eşim annesi kardeşi mahvoldular çok ağladılar pazartesi defnettik . ama nasıl destek olucam eşim gece sessiz sessiz ağlıyor ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum elimden gelen arkasından sarılmak oluyor çok yeni bir acı ne zaman normale döner bilmiyorum. birde ben bu duyguyu hiç bilmiyorum hiç bir yakınımı kaybetmedim . kayınvalidemin acısını tahmin bile edemem hayat arkadaşını kaybetti ben giderken beni yalnız bırakmayın diye sarılıp ağladı ne yapayım biraz yanıma mı alsam ne yapılır böyle durumda ne şekilde destek olabilirim
Benim esim 1 er ay ara ile hem teyzesini hemde babasını kaybetti. Teyzesi ani bir kalp krizi babasida aynı durumda ikisinide evde ölüm anlarını görerek geçirdi . Yaşları da cok genc biri 53 biri 43 Rabbim öyle bir sabır veriyor ki dağa taşa verse yer yerinden oynardı ama bi şekilde şimdi her sey normale döndü dönmek zorundaydı. Siz hep yanında olun yeter ona tekrardan başınız sağolsun ölüm her zaman aramızda

Yaniniza alirsaniz omur boyu kaynananizla yaşama ihtimalinizi dusunerek alın. Gel demek kolay da git artik demek o kadar kolay olmaz. Ha kvnizi tanimiyorum tabi ama Turk kulturunde bu olabilir yuksek ihtimal olacaktir, ben yerinizde olsam mumkunse evime davet etmek yerine kvnin evine misafir olurdum yalniz birakmamak için.

Onun disinda eşiniz konuşmak isterse, konuşun. İstemezse illa destek olacagim diye darlamayin suan yaptiginiz gibi sefkat gostererek devam edebilirsiniz.

Basınız sagolsun

ev ev ustune olmaz .yalniz birakmamak adina yakin zamanda evine sık sık gidin ...zamanla azaltir normal sekilde gidip gelmeye devam edersiniz ..Normal saglikli bir insani kisa sureligine de olsa evinizde yalniz kalmasin diye davet ederseniz bu sefer ona alisacaktir

soyle dusunun elbet bir gun yalniz kalacak :( bence evine gidip gelin islerine destek olun

Arkadaşlar merhaba,
Henüz 10 aylik evliyiz. Eşimin babasını subat ayında kaybettik aniden. Gece 5 de aradılar hastaneye kaldırdık diye kalp krizinden biz hastaneye 5.30 da gittik 6.30 gibi vefat etti. Hala eşim gece uyurken aklına gelip ağlıyor ara ara. Acı hafifleyecek ama hiç bitmeyecek malesef ki. Her konusmada gene lafı açılıyor hakli olarak kv hala ağlıyor ara ara. Elden bir şey gelmiyor malesef ki çok zor.

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
birşey soracaktım yazınızın başında amca siz gittiğinizde kötüymüş neden öyle bırakıp döndünüz bir hastaneye götürmediniz orası acayip geldi bana
Kayınvalidenizede gelin kalın demeyin alışacak hepimiz tek geldik tek gideceğiz ilk zamanlar siz gidin tek bırakmayın ara sıra gelip kalmasını da diyebilirisniz ama temelli derseniz kalır

Ağladığı zaman assssla ağlama üzülme vs demeyin.

İçine atacağına ağlasın.
Ölüm acısı hiçbir zaman geçmeyecek.
Martta babamı kaybettim. Zamanın yaptığını kimse yapamıyor.
O yüzden zaman verin ona. Bir de destek olduğunuzu belli edin o kadarı yeterli.
Onlar ağladıkça bende ağlıyorum babam çok destek olmaya çalışıyor ben de senin babanım diyor babamla telefonda konuşurken ben babasız kaldım baba diye ağladı babam da ağladı ben de senin babanım o nasıl laf diye bende ağladım o lafta duramadım

başınız sağolsun
eşiniz bırakın ağlasın acısını doyasıya yaşasın
yine yaptığınız gibi şefkatinizi gösterin

kv ile evler yakınsa gidin gelin sık sık evinden çıkmasın.. alışacaktır :(

Başınız sağ olsun. Onlar acılarını yaşayacaklar. Ağladıklarında ağlama demeyin. Ağlasınlar üzülsünler duygularını yaşayıp yas sürecini tamamlasınlar. Siz yanlarında olduğunuzu ne zaman ne isterlerse söyleyebileceklerini söyleyin kafi. Kayınvalidenşn yanında değilmisiniz şuan. Bir süre birlikte kalsanız iyi olur.
eşim evde kalamıyor kendi evimize geçmek zorunda kaldık fenalaşıyor :( kayınvalidemi de bir süre bana almak istiyorum ama 1 hafta kuran okunması gerekiyor diyor gelirsem de 1 2 gün gelirim sizde gelin beni yalnız bırakmayın diyor

Esinize sevginiz ile her zaman destek olacaksiniz zaten. O da size sıkı sıkı sarilacak. Elbette uzulecek, zamanla hafifleyecek, herkes bir sekilde hayatina devam edceek malesef. Basiniz sagolsun. Kayinvalideniz nerde, babayi gormeye gidip gelebildiginize gore ayni gun icinde, uzak bir yer degil. Sık sık gidin gorun, ihtiyacini giderin yaninda olun. Ama evinize almamalisiniz bence. Eşi de yok, evi, evliligi, tum duzeni bozuldu. Yeniden duzenini kurmaya alisirken evinize alirsaniz yerlesip hic gitmeyebilir. Yani vidansizca gelebilir ama ben olsam kendim gider, esimi gönderirim ama onu eve almazdim
aynı şehirdeyiz 10 dk mesafe araçla tüm ihtiyaçlarını görmeye çalışıyorum ama alsam bile 2 günden fazla kalamam siz gelin diyo

Onlar ağladıkça bende ağlıyorum babam çok destek olmaya çalışıyor ben de senin babanım diyor babamla telefonda konuşurken ben babasız kaldım baba diye ağladı babam da ağladı ben de senin babanım o nasıl laf diye bende ağladım o lafta duramadım
Ama gerçekten de öyle. Kimse baba gibi olmuyor😢
Samimi söylenen sözler o an etkili sadece.
Nasıl bir şey biliyor musun böyle o yaşına kadar dayandığın bir dağ varmış, düşmene izin vermeyen, hadi diyelim bi tökezledin ilk elini uzatan bir dayanak varmış da onu kaybetmiş gibi.
Bomboş. İnsanın hayatında kocamaan bir boşluk oluyor.
Çok iyi anlıyorum çooook. Ama dediğim gibi tek çaresi zaman.
Acısı hiçbir zaman geçmeyecek, alışamayacak da bu duruma ama sadece alışmış gibi yapıp hayatına devam edecek.
Allah sabrını veriyor 😢

Tıpkısının aynısını şeyleri yaşadık.
3 yıl oldu. Acıları geçmiyor ama azalıyor.
Benim kayınvalidemde beni yalnız bırakmayın dedi bizde kıyamayıp yanımıza aldık 3 yıldır beraber yaşıyoruz.
Bence siz bunu yapmayın yani olayın acısıyla vicdan yapmayın.
Zaman her acıyı azaltıyor
Zamana bırakın.
zaten gelsem en fazla 2 gün dururum diyor siz bana gelin diyor

Benim esim 1 er ay ara ile hem teyzesini hemde babasını kaybetti. Teyzesi ani bir kalp krizi babasida aynı durumda ikisinide evde ölüm anlarını görerek geçirdi . Yaşları da cok genc biri 53 biri 43 Rabbim öyle bir sabır veriyor ki dağa taşa verse yer yerinden oynardı ama bi şekilde şimdi her sey normale döndü dönmek zorundaydı. Siz hep yanında olun yeter ona tekrardan başınız sağolsun ölüm her zaman aramızda
benim kayınpederim 65 yaşında idi bende öyle diyorum eşimize ölüm hayatın en önemli gerçeği ölüme isyan etme diye oda ben ölüme değil anılarımıza ağlıyorum diyor çok iyi bir babalık yaptı bize diye ağlıyor

Yaniniza alirsaniz omur boyu kaynananizla yaşama ihtimalinizi dusunerek alın. Gel demek kolay da git artik demek o kadar kolay olmaz. Ha kvnizi tanimiyorum tabi ama Turk kulturunde bu olabilir yuksek ihtimal olacaktir, ben yerinizde olsam mumkunse evime davet etmek yerine kvnin evine misafir olurdum yalniz birakmamak için.

Onun disinda eşiniz konuşmak isterse, konuşun. İstemezse illa destek olacagim diye darlamayin suan yaptiginiz gibi sefkat gostererek devam edebilirsiniz.
zaten davet ediyorum en fazla 2 gün durabilirim siz beni yalnız bırakmayın arayın beni görmeye gelin sık sık diyor

Basınız sagolsun

ev ev ustune olmaz .yalniz birakmamak adina yakin zamanda evine sık sık gidin ...zamanla azaltir normal sekilde gidip gelmeye devam edersiniz ..Normal saglikli bir insani kisa sureligine de olsa evinizde yalniz kalmasin diye davet ederseniz bu sefer ona alisacaktir

soyle dusunun elbet bir gun yalniz kalacak :KK43: bence evine gidip gelin islerine destek olun
zaten bekar bir kaynım var o yanında onu da bırakmak istemiyor dedim oda gelsin en fazla 2 gün diyor sonra siz gelin çocuğu getirin diyor

Back
X