• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar günüm mahvoldu

Konu sahibinin yaşadıklarını uzun zamandır takip ediyorum ben özellikle onu belirtmeliyim..
Eğer anne-baba orada kızlarının kendi çocuklarından tokat yemelerine izin vermeselerdi..
Sarıp sarmalasalardı olmayacaktı bunlar !
Konu sahibi senelerce Van'da tek başına yaşamış.
O zaman ses çıkarmayan abi abi olmuş şimdi bir de tokat atıyor !
Anne-baba da sus pus..
N'apsın?
İçi içini mi yesin?
Konu sahibinin işi de var gücü de.Erkek arkadaşına da muhtaç değil.
Kendisi yapı olarak duygusal ama güçlü ve kendine yeten bir kız.
Kimse hiçbirşeyi başına kakamayacak.
..
Anne-baba olsun kim olursa olsun gurur herşeyden üstündür..
Büyütmekle bitmiyor iş.
Anne-babalık hiç bitmiyor.
Annem yıllardır kardeşleriyle görüşmez.Allah'a şükür muhtaç da değil kardeşlerine.Çalışmış zamanında evi de var maaşı da.
Kardeşlerine köle olsaydı ondan iyisi yoktu.Kimseye minnet etmeyince kötü oldu.

napsın içi içini mi yesin demişsinizde burada hiçbir üye abisinin annesinin babasının yaptığını onaylamadı sus otur demedi.ama insan annesini babasını seçemiyor malesef fazla yapabileceği bişey yok.evet abisiylede görüşmek zorunda değil zaten kimse görüşsünde demedi.ama herkesin ortak takıldığı bir nokta var.bu olaylara fazlasıyla dahil edilen sevgili ve o sevgilinin tutumu.aile içi sorun varken bunu sevgiliye aksettirip evlenmesi yanlış dedi herkes.

O an öyle denk gelmiş.Olayın özellikle Alp'e aktarıldığına inanmıyorum ben.
Şahsen,
dayak yemişim üzerine ailemin tavrı..
Arayanın sevgilim olması gerekmezdi.Ahmet,Mehmet,Ayşe kim olursa olsun artık açmış bir sormuş iki sormuş nihayetinde anlatırdım herhalde.
Prensipler her zaman heryerde işlemiyor işte.

Ama burada çok gelindi üzerine.Olan olmuş.Hala anlatmasaydın.
Havlayan köpek ısırmaz.Esmiş gürlemiş gitmiş.Gücü yettiğine yapmış yapacağını.

Aile destek çıksaydı,yapıcı olsalardı olmazdı böyle.
Böyle inatlaşmayla aradaki uçurumu açtıklarının farkında bile değiller.

O an öyle denk gelmiş.Olayın özellikle Alp'e aktarıldığına inanmıyorum ben.
Şahsen,
dayak yemişim üzerine ailemin tavrı..
Arayanın sevgilim olması gerekmezdi.Ahmet,Mehmet,Ayşe kim olursa olsun artık açmış bir sormuş iki sormuş nihayetinde anlatırdım herhalde.
Prensipler her zaman heryerde işlemiyor işte.

Ama burada çok gelindi üzerine.Olan olmuş.Hala anlatmasaydın.
Havlayan köpek ısırmaz.Esmiş gürlemiş gitmiş.Gücü yettiğine yapmış yapacağını.

Aile destek çıksaydı,yapıcı olsalardı olmazdı böyle.
Böyle inatlaşmayla aradaki uçurumu açtıklarının farkında bile değiller.

üstüne gitmeden ziyade ilerde yapacağı evliliğe verdiği zarara dikkatini çekmeye çalışıyoruz son olayda bile söylemiş sevgilisine oda ya eve git ya bana gel demiş.bunlar ilerde bir bir aleyhine işlenecek.kaldı ki yapıcı biri olsaydı sevgilisi bunu söylemezdim ama resmen tavır aldı oda.ona neki yorum yapıyo daha şimdiden.tamam o sevgilisi sıkıntısını paylaşmalı ama malesef pratikte bunu yapman hep kötü sonuçlara sebep oluyor.ahmet e mehmete ayşeye anlatsa en fazla oda gider başkasına anlatır ama eş adayına anlatılınca bu ömür boyu başa kakma malzemesi olur.arada istisnalar olsa da eşe aile içi sorunlar anlatılmaz malesef.tekrar söylüyorum sevgilisi tarafsız kalsa ortalığı yatıştırıcı laflar etse iyi niyetli deriz ama oda yangına körükle giden tiplerden konu sahibinin anlattıklarından bu sonuç çıkıyor.ailesi onun ne kadar hatalı olursa olsun öyle silip atabileceği insanlar değil annem babam hatalı diye silebilecekmi konu sahibi hayır.enfazla abisiyle görüşmez.yapabileceği bu.bu durumda biz ne kadar ailen hatalı niye yapmışlar vs. desek de yardımcı olamayacağız konu sahibine yapabileceği bişey yok bu konuda.

üstüne gitmeden ziyade ilerde yapacağı evliliğe verdiği zarara dikkatini çekmeye çalışıyoruz son olayda bile söylemiş sevgilisine oda ya eve git ya bana gel demiş.bunlar ilerde bir bir aleyhine işlenecek.kaldı ki yapıcı biri olsaydı sevgilisi bunu söylemezdim ama resmen tavır aldı oda.ona neki yorum yapıyo daha şimdiden.tamam o sevgilisi sıkıntısını paylaşmalı ama malesef pratikte bunu yapman hep kötü sonuçlara sebep oluyor.ahmet e mehmete ayşeye anlatsa en fazla oda gider başkasına anlatır ama eş adayına anlatılınca bu ömür boyu başa kakma malzemesi olur.arada istisnalar olsa da eşe aile içi sorunlar anlatılmaz malesef.tekrar söylüyorum sevgilisi tarafsız kalsa ortalığı yatıştırıcı laflar etse iyi niyetli deriz ama oda yangına körükle giden tiplerden konu sahibinin anlattıklarından bu sonuç çıkıyor.ailesi onun ne kadar hatalı olursa olsun öyle silip atabileceği insanlar değil annem babam hatalı diye silebilecekmi konu sahibi hayır.enfazla abisiyle görüşmez.yapabileceği bu.bu durumda biz ne kadar ailen hatalı niye yapmışlar vs. desek de yardımcı olamayacağız konu sahibine yapabileceği bişey yok bu konuda.

Herkesin görüşü farklı saygı duymak lazım.
Bu bir başa kakma da olsa yine o kadar zarar görmez çünkü maddi anlamda muhtaçlık yok.Rahatlıkla ayrılabilir,boşanabilir.
Başının çaresine de bakabilir.
Aile konusu da malesef öyle hemen affedilecek mesele de değil.Tamamen ilişki kesilemez belki ama eskisi gibi olacağından da ümitsizim..
Ben ailemden gördüklerimle birşeyler söylüyorum.Yanlış anlaşılmak istemem.
Ben bu olayı anneme anlattığımda görüşü gayet sert ve netti.

Ben evliliği şuna bağladım.Ailesine çok kırılmış güveni kalmamış o olaydan sonra ailesinin daima arkasında olacağı inancını yitirmiş..
Yaşının da tam evlilik yaşı olduğuna inanınca kendine yeni bir hayat kurmayı evlilikle şekillendiriyor.
Daha kolayına geliyor.
Hem sevdiği hem sevildiğine inandığı biriyle yaşamını birleştirecek hem de kendine bir yol çizecek.İki işi birden yapacak.

Herkesin görüşü farklı saygı duymak lazım.
Bu bir başa kakma da olsa yine o kadar zarar görmez çünkü maddi anlamda muhtaçlık yok.Rahatlıkla ayrılabilir,boşanabilir.
Başının çaresine de bakabilir.
Aile konusu da malesef öyle hemen affedilecek mesele de değil.Tamamen ilişki kesilemez belki ama eskisi gibi olacağından da ümitsizim..
Ben ailemden gördüklerimle birşeyler söylüyorum.Yanlış anlaşılmak istemem.
Ben bu olayı anneme anlattığımda görüşü gayet sert ve netti.

Ben evliliği şuna bağladım.Ailesine çok kırılmış güveni kalmamış o olaydan sonra ailesinin daima arkasında olacağı inancını yitirmiş..
Yaşının da tam evlilik yaşı olduğuna inanınca kendine yeni bir hayat kurmayı evlilikle şekillendiriyor.
Daha kolayına geliyor.
Hem sevdiği hem sevildiğine inandığı biriyle yaşamını birleştirecek hem de kendine bir yol çizecek.İki işi birden yapacak.

evlilik hah tamam kaktı başıma maaşımda var boşanıyorum diyemeyeceğin kadar vazgeçilmesi zor bir kurum malesef.biraz sabır biraz anlayış birazda taktik meselesi.nasılsa ters bişey olursa boşanırım diyip hareket edemiyosun.gardını alman gerekiyor bazen.
umarım seven ve sevilen bu iki insan birleşir ve birbirini benimseyerek her türlü sırlarını paylaşarak senin ailen benim ailem karşılaştırmasına girmeden yada açık yanlışlık aramadan bir evliliği sürdürürler.

Benim için uzun uzun yazmışsınız hakkınızı helal edin. 27 yaşımdayım bugüne kadar mantık çerçevesinde yaşadım çevremde hep bugüne kadar parmakla gösterildim bunları kendimi övmek için yazmıyorum ama artık mantık falan düşünmüyorum duygularımla hareket edeceğim. Annem babamla hala konuşmuyoruz sorun sizce bende mi kızlarının ne istediği ne hissettiği onlar için bir önemi yok.

Benim için uzun uzun yazmışsınız hakkınızı helal edin. 27 yaşımdayım bugüne kadar mantık çerçevesinde yaşadım çevremde hep bugüne kadar parmakla gösterildim bunları kendimi övmek için yazmıyorum ama artık mantık falan düşünmüyorum duygularımla hareket edeceğim. Annem babamla hala konuşmuyoruz sorun sizce bende mi kızlarının ne istediği ne hissettiği onlar için bir önemi yok.

canım annenle babanda bi gariplermiş. abin istemediği için mi yaşanıyor tüm bunlar??

Konuya sürekli bakınıp bakınıp durdum çok merak ettim.
Ve hala bir gelişme yok ?
Bu kadar inat herkesi yıpratıyor farkında değiller.
Düşünüyorum da sizin kırılmanız için bir nedeniniz var ama onlar niye konuşmuyorlar ki?Ortada sebep yok.
Şaşırdım kaldım vallahi.

tanufuğu tanımıyorum ancak nedense KK'da konularını/yorumlarını okumadan geçmediğim ve yakınlık hissettiğim bir arkadaşım...

ben senin yerinde olsaydım ne yapardım bilemiyorum ancak herhalde sükunetle hareket ederdim. Çünkü şu raddede iş Alp'e düşüyor. gelsin babanla ve annenle konuşsun ve Allahın emri desin. Bitsin artık bu iş....

Söyle doktora olmuyor böyle, çıksın karşılarına, ikna etsin aileni....
Arada kalan sen oluyorsun, yıpranan sen oluyorsun

tanufuğu tanımıyorum ancak nedense KK'da konularını/yorumlarını okumadan geçmediğim ve yakınlık hissettiğim bir arkadaşım...

ben senin yerinde olsaydım ne yapardım bilemiyorum ancak herhalde sükunetle hareket ederdim. Çünkü şu raddede iş Alp'e düşüyor. gelsin babanla ve annenle konuşsun ve Allahın emri desin. Bitsin artık bu iş....

Söyle doktora olmuyor böyle, çıksın karşılarına, ikna etsin aileni....
Arada kalan sen oluyorsun, yıpranan sen oluyorsun

Canım daha öncede yazdım Alp üstüne düşeni fazlasıyla yaptı daha fazla mücadele etmek istemiyorum yaşayacaklarımızı hayatın akışına bıraktım artık hakkımda ne hayırlıysa o olsun.

Konuya sürekli bakınıp bakınıp durdum çok merak ettim.
Ve hala bir gelişme yok ?
Bu kadar inat herkesi yıpratıyor farkında değiller.
Düşünüyorum da sizin kırılmanız için bir nedeniniz var ama onlar niye konuşmuyorlar ki?Ortada sebep yok.
Şaşırdım kaldım vallahi.

Abimle geçen gün telefonda konuştuk ağzıma geleni saydım ben senden önce ölürsem seni ölümde dahi görmek istemiyorum dedim. Bu laflar ona yetmiştir. Annem babam hala aynı muhtemelen abime davranışımdan dolayı tavır alıyorlar alsınlar ne yapayım ee tabi karşılarında sus diyince oturan Tan yok kolay mı altı yıl yanlız başıma yaşadım.

Back
X