• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar günüm mahvoldu

Çok üzücü! Böyle şeyler okuduğumda sinirden deliriyorum. Gücünün yettiğine şiddet uygulamak kolay tabi! Bazı anne babalar çocuk yetiştirmekten zerre kadar anlamıyor ne yazık ki. İkisi de senin çocuğun değil mi? Eminim tokadı atan siz olsaydınız, tepkileri farklı olurdu. Yerinizde olsam abimle uzuuuun süre ne konuşurdum, ne de yüzüne bakardım. Bu tür saygısızlıkları çabuk affederseniz, aynı şey başınıza daha kolay gelir. Hatasını anlar mı bilmem. Bir yanım anlayacak kapasitede biri zaten böyle bir neden için bu saçmalığı yapmazdı diyor.

Erkek arkadaşınıza anlatmanızı ben yadırgamadım. Bunu size karşı kullanabilecek biri olup olmadığını zaten anlıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Sizi gerçekten anlayan biriyse, destek olur. Böyle şeyleri yalnız başınıza atlatmak yerine, birileriyle paylaşmak çok daha sağlıklı. Diğer türlü insan çok yıpranıyor.

(Şeytan diyor gidin bir dövüş kursuna, bir daha böyle bir şeye yeltendiğinde okkalı bir tane yapıştırın. Anlasın bakalım şiddet nasıl oluyormuş!)

Tşk ederim durumu çok güzel özetlemişsiniz ben en son bu durumu yaşadığımda 20 yaşımdaydım şuan bu durumu kaldırabilecek yaşta değilim. Zaten uzun bir süre konuşmayı bırakın yüz yüze bile gelmek istemiyorum. Bugün gidip bir saçmalık yaparsa eve bile gitmeyi düşünmüyorum gidip arkadaşımda kalacağım saygı gösterdikçe tepeme çıktı.

abinin davranışı çok yanlış...
ama sen ne olursa olsun aileni sevgiline kötü anlatma...
sonradan çok pişman olursun kin beslemesin...
kötüde olsa sonuçda ailen..

canım bende aynı şeyleri çok yaşadım. eşimede o zamanlar sevgilimdi tabi herşeyi anlatırdım ağlardım tutamazdım kendimi. 27 yaşımda evlendiğimizde nikahım olmuş 2 hafta sonra düğünümüz var annemle ve eşimle biryere gidiyoruz abim bağırıyor arkamızdan gidemezsiniz diye bağırıyordu. benim eşimde aynısını demişti ve şimdide evet pek samimi değiliz fazla gidim gelim olmuyor. evlendikten sonrada bişeyler yaptı maalesef keşke yapmasaydıda düzelseydi ortalık her yaptığı olay. beni annemden babamdan ayırdı onun yüzünden aileme küstüm aylarca konuşmadım. hiç dert etme allah bildiği gibi yapsın onu.

Canım yaşadıklarına çok üzüldüm Alp'in de tepkisine hiç şaşırmadım. Bir yıldır yaşadıklarımdan bıktım demişsin ya inan ben eşimle tanıştığımda evlenene kadar aradan iki yıl geçti ve hergün bir olay ve sorun çıkardı. Sen güçlü olmalısın ki bu tür durumlardan yara almadan yuva kurabilmelisiniz. Ben de abilerimle benim üç tane abim var ne sorunlar yaşadım seninkine benzer eşim o kadar kinlendi ki evlendikten sonra uzun bir süre göndermedi ağustosta beş yıllık evli olacağız daha yeni yeni iyi sayılırlar. Maalesef sen unutuyorsun ama el oğlu unutmuyor.

Son düzenleme:
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.

Sana tokat atınca "kızkardeşine sahip çıkmış" oluyor ya abin, ses çıkartmazlar o nedenle..
Abidir, yeri gelir döver. Sahipsiz olsan daha mı iyi.. Mantık bu işte..
27 yaşında, anne olacak bir yaştasın, bu baskı normal değil.

Ama zaten cevabını kendin vermişsin..
Abin ayda 1 sevgili değiştiriyormuş.
Her erkek, etrafındaki kızları aynı gözle görüyor zannediyordur. Ondan korumacıdır aklınca..

Abim sabah yola çıkmış yani evine gitmiş dün esip gürlüyordu tehdit savuruyordu. Eve gelmeyecektim ne annemin ne babamın onlara öfkem geçmedi arkadaşıma gidecektim sevgilim izin vermedi ya eve gidersen ya da bende kalırsın dedi onda kalmam doğru olmayacağı için eve geldim. Hiç konuşmadım hemen odama çekildim. Bugün şuna karar verdim artık ailem istemesede evlenmeyi kabul ettim gelinlik de giymem ne yapayım tek derdim bu olsun.

Son düzenleme:
Abim sabah yola çıkmış yani evine gitmiş dün esip gürlüyordu tehdit savuruyordu. Eve gelmeyecektim ne annemin ne babamın onlara öfkem geçmedi arkadaşıma gidecektim sevgilim izin vermedi ya eve gidersen ya da bende kalırsın dedi onda kalmam doğru olmayacağı için eve geldim. Hiç konuşmadım hemen odama çekildim. Bugün şuna karar verdim artık ailem istemesede evlenmeyi kabul ettim gelinlik de giymem ne yapayım tek derdim bu olsun.

Şu an ailenle yaşadığın sorunlarla, senin evlilik kararın arasında bir bağlantı varsa, yanlış yapıyorsun ve pişman olma ihtimalin var demektir arkadaşım.
Abinin cahilliği ile senin evliliğinini, gelinliğinin ne ilgisi var?

Sevgiline de söyleme evlenelim falan diye.
Bu aşamada, bu durumda söyleme en azından.
Sen ailevi bir sıkıntıyla baş edemeyip kaçıp gidecek bir kız mısın, böyle mi görsün sevgilin seni?
Evlilikte arkanda bir ailen olması çok önemlidir, evlilik her zamna güllük gülistanlık değil çünkü ve flörtten çok farklı.

Ani kararlar vermeyin böyle.Ani kararlar,tez pişmanlıklar getirir.
Bir de kimi insanlar vardır sizi dinler ama kararı size bırakır.Oysa ki Alp de fevri davranan biri.''Görüştürmeyeceğim.'' lafının o sinirle ağzından çıktığını düşünüyorum ya da öyle inanmak istiyorum.Çünkü 27 yaşındasınız kendi kararlarınızı kendiniz verebilirsiniz.
Ailenizin bakış açısına anlam veremiyorum cidden..Bu noktada başka birşey söyleyemiyorum.
Bir de şu söylenmiş ''ne olursa olsun aileniz,abiniz.''
Bunu da anlamıyorum.
Abi=Aile midir?
Sırf arada kan bağı var diye bana tokat atan biriyle görüşeceğim ! Tövbe büyük sözüme.Annem kardeşleriyle görüşmez.Babamın da ablasıyla bir dönem görüşmediği oldu.
Olabiliyor demek ki.
Çocukken atılan tokat bile yanlış.O yaşta atılan tokat ne kadar ağır birşey.
Ailenize kırılmanızı da anlıyorum.
Ailenize bir mesafe koyun.Abinizle de hiç görüşmeyin bundan sonra.
Ama ani bir evlilik yapmayın ve Alp'e de net bir tavır koyun: ''size yapılanlara sinirlenebilir ama karar size aittir.Çocuk değilsiniz yaptırmam ettirmem diyemez.''

Iyiki oğlum yok onun namus meseleri yüzünden çok morel bozukluğu yaşardım,annenede kızdım !

erkek arkadaşına neden anlattınki evlendikten sonra en ufak bişeyde önüne suncak belki abinden dayak yiyodun benden yemek neden agrına gidiyo diycekkk
hem bence sende ona ben karar veririm sesim kim duycak kim duymicak sen karışma demelisinnn bunlar ilerde çokkk ısıtılır servis edilirr eşin tarafından
abinde tam bi.... evlendikten sonra insan kardeşe daha bi hassas olur tokat ne demek....

Evlenmek fikri tabi ki kızgınlıkla verdiğim bir karar değil. Sadece bu zamana kadar ailemin onayı olsun diye bekledim ama onların evet diyeceği yok. Evden tabi ki kaçacak halim yok sonuçta kendi ayaklarımın üzerinde durmayı bilen yetişkin bireyim sadece evleniyorum ister yanımda olun ister olmayın diyeceğim.

Evlenmek fikri tabi ki kızgınlıkla verdiğim bir karar değil. Sadece bu zamana kadar ailemin onayı olsun diye bekledim ama onların evet diyeceği yok. Evden tabi ki kaçacak halim yok sonuçta kendi ayaklarımın üzerinde durmayı bilen yetişkin bireyim sadece evleniyorum ister yanımda olun ister olmayın diyeceğim. Pazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dediPazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dediPazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dedi

Kızlar kusura bakmayın bir kere yazdığım mesaj defalarca yazmışım gibi gösteriyor sanırım sitede bir sorun var.

Kızlar kusura bakmayın bir kere yazdığım mesaj defalarca yazmışım gibi gösteriyor sanırım sitede bir sorun var.

A evet bazen öyle site donup kalıyor..
Böyle bir cevaba hiç şaşırmadım.Zira konudan çıkardığım tek ders şu idi:
''Bu zamanda aile de dahil olmak üzere kimseye güvenmemek gerekir.''
Bu bakış açısına kızdım ne yalan söyleyeyim.Kötü söylememek için de tutuyorum kendimi.Sadece şunu diyeyim.Konuyu okuduktan sonra böyle bir cevap almanıza şaşırmadım.
Gerekli birikiminiz varsa,herhangi bir ayrılık durumunda aile olsun evlilik olsun maddi açıdan zor durumda kalmamak önemi burada.
Zor durumda kalmayacaksanız,durum böyleyse diyecek yok.Çünkü öbür türlü evliliği bir kurtuluş bir sığınma olarak kabul ettiğiniz düşünülebilir.

Kimbilir belki bu Alp'i normalinden daha koruyucu yapabilir.Malum kendisi ailesiyle görüşmüyor.Son konuşmadan haberi var mı peki?

Ek:Ailenin evlilik konusunda ileri görüşü dikkate alınabilir saygı duyabilir insan.Ama apar topar evlendirmeye çalışmak da neyin nesi?

Son düzenleme:
Evlenmek fikri tabi ki kızgınlıkla verdiğim bir karar değil. Sadece bu zamana kadar ailemin onayı olsun diye bekledim ama onların evet diyeceği yok. Evden tabi ki kaçacak halim yok sonuçta kendi ayaklarımın üzerinde durmayı bilen yetişkin bireyim sadece evleniyorum ister yanımda olun ister olmayın diyeceğim. Pazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dediPazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dediPazar gününden bugüne ne annemle ne de babamla konuşmadım. Bugün akşam annem odama geldi konuştuk. Ankaraya geldiğimden beri onları çok üzmüşüm benim üzülmem, kendi tercihlerim umurlarında bile değil konuşmaları sürekli beni suçlayıcı tarzdaydı. Ne yaptım ben size bu yaşıma kadar başlarını öne eğecek birşey yapmadım oku dediler okudum babam yüksek lisans dedi kazandım yedi yıldır çalışıyorum. İyi bir evlat olmak için daha ne yapabilirim. Tek suçum sevdiğim kişiyle evlenmek istemem. Aşk sevgi önemli değilmiş mantık önemliymiş. Uzun süredir biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar bundan erkek arkadaşımın haberi yok. Ben sevmediğim bir adamla evlenemem dedim anneme evlenme teklifini kabul ettim nikahıma ister gelin ister gelmeyin dedim. Annemin verdiği cevap gayet soğukkanlı bir şekilde bu evden çıkarsan bir daha gelemezsin dedi

Nacizane fikrim hicbir zaman ama hicbir zaman ailenle aranin kotu oldugunu esin bilmeyecek, asla bilmemeli, zira bunu sana karsi ileride cok kotu kullanabilir.
birde senin ailenden o da nefret etmeye baslar; senin aran yine duzelir evlatlarisin cunku, ama esinin arasi asla duzelmez, hele kinci birisiyse hic duzelmez. bence ailenin oncelikle anne babanin kalbini sakin kirma, makul bir sekilde bir yol bul, ama kalplerini hic kirma yoksa sonra asla kendini affedemezsin. hele nikahima gelirlerse gelirler gelmezlerse gelmezler deme canim, onlar senin buyuklerin. erkek arkadasinin gazina gelme, lakin buna benzer seyler benim hayatimdada oldu ama sabirlikla bekledim ailemin esimi kabullenmesi icin. :nazar:

erkek arkadaşına neden anlattınki evlendikten sonra en ufak bişeyde önüne suncak belki abinden dayak yiyodun benden yemek neden agrına gidiyo diycekkk
hem bence sende ona ben karar veririm sesim kim duycak kim duymicak sen karışma demelisinnn bunlar ilerde çokkk ısıtılır servis edilirr eşin tarafından
abinde tam bi.... evlendikten sonra insan kardeşe daha bi hassas olur tokat ne demek....

kesinlikle katiliyorum

bravoo harika bir is gerceklestirirsin...
es adayinda zaten masallahi var asla görüstürmezmis etmezmisss
verin eline bu firsatlari verin yarin basiniz itile kakila baska konular acmazsiniz insallah burda!
dönmezsiniz insallah bi daha anne baba topraklarina..mutluluklar mutluluklar ??? !!!

tanufuk dikkat ediyorum burada çok doğal olarak aileni sevgiline anlatma şu sıralar bu sıkıntıları yaşarken sevgilinle evlenme lafını etme sen ailesiyle ters düşüp evlenmekte çareyi bulacak kadar güçsüzmüsün tarzı yorumları hep beğenmişsin.ama tersini yapmaya devam ediyosun.sevgilinle yani yaşadığın şu sıkıntıyı fırsat bilip kendi üstüne vazifeymiş gibi yorumlar yapan sevgilinle bu halde evlenirsen çok geçmeden abini mumla ararsın söyleyim.

bravoo harika bir is gerceklestirirsin...
es adayinda zaten masallahi var asla görüstürmezmis etmezmisss
verin eline bu firsatlari verin yarin basiniz itile kakila baska konular acmazsiniz insallah burda!
dönmezsiniz insallah bi daha anne baba topraklarina..mutluluklar mutluluklar ??? !!!

Konu sahibinin yaşadıklarını uzun zamandır takip ediyorum ben özellikle onu belirtmeliyim..
Eğer anne-baba orada kızlarının kendi çocuklarından tokat yemelerine izin vermeselerdi..
Sarıp sarmalasalardı olmayacaktı bunlar !
Konu sahibi senelerce Van'da tek başına yaşamış.
O zaman ses çıkarmayan abi abi olmuş şimdi bir de tokat atıyor !
Anne-baba da sus pus..
N'apsın?
İçi içini mi yesin?
Konu sahibinin işi de var gücü de.Erkek arkadaşına da muhtaç değil.
Kendisi yapı olarak duygusal ama güçlü ve kendine yeten bir kız.
Kimse hiçbirşeyi başına kakamayacak.
..
Anne-baba olsun kim olursa olsun gurur herşeyden üstündür..
Büyütmekle bitmiyor iş.
Anne-babalık hiç bitmiyor.
Annem yıllardır kardeşleriyle görüşmez.Allah'a şükür muhtaç da değil kardeşlerine.Çalışmış zamanında evi de var maaşı da.
Kardeşlerine köle olsaydı ondan iyisi yoktu.Kimseye minnet etmeyince kötü oldu.

Back
X