• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar kahvaltısına çağırıyorlar?

Valla portakalcım 85 gün evden çıkmadık nerdeyse ama artık yavaş yavaş maske mesafe dikkat ederek normalleşmeye çalışıyoruz. Buna ragmen ben o kahvaltıya asla gitmezdim

Valla ben gitmiyorum
En son dernek ve arkadas toplantilarimizi kamp alaninda yaptik hatta. Hem tatil oldu hem de mesafeli sekilde isleri hallettik. Tek sorun interneti dibine kadar kullanip dimdizlak eve donmemizdi o kadar ;) sizin kahvaltilari da acik havaya tasimanizi oneririm.

Bence 15-20 kisi ile bulusmak çok fazla. Acik mekan olsun, kapali olsun fark etmez. O 1.5 metre mesafe zaten saglanamaz çünkü herkes birbiri ile konusmak ister.

Dogru yoldasin. Cinde 2inci dalga korkulari baslamis, vaka sayisi yükselmis. Artik azicik salabilcegimiz, biraz nefes alabilcegimiz zamana geldik fakat bunu abartamamak lazim. Bulustugmuz insan sayisini mümkün mertebede az tutmak lazim ve disarda olmasi lazim. Az insan ile bulusmak, virüs bulasma sansini azaltir ve ola ki bulasti, en azindan sadece o insanlar karantinaya alinmasi gerekir.

Yoksa mesela simdi bulusma olursa, en az o 20 kisi karantinaya girmesi lazim. Arti eger geçenlerde annenlere ile bulustuysan,.. Ki her insanda karantinayi uygulamaz..

Onlari dinleme yani, dogru yoldasin.

Benim yasadigim ulkede haftasonu 2.faz normallesme surecini geciliyor ama buna ragmen 5 kisilik gruptan fazla kapali alanlarda bulusmak yasak. Eve misafir cagirmak da dahil buna. Elbette ki normallesecegiz ve kucuk gruplar halinde sosyallesecegiz ama 20 kisi kapali alanda olacaksa henuz cok erken bunun icin. Acik alanda ve 1m araliklarla sandalye koyacaksaniz o zaman ben gidebilirdim.

sizi anlıyorum benimde kuzenim ağustos sonunda düğün yapıyor çokta severim kendisini ama gitmek istemiyorum açıkçası canımı yolda bulmadım. düğün kendi kararları ama gitmemekte benim kararım. böyle bir ortamda sosyalleşmek isteyen sonuçlarına katlanmalı.

normallesmeyi yanlis anladi toplum... durum yine cok kotulesiyor 15 gun sonra ne halde oluruz bilmiyorum.

gecen hafta arkadasin geldi sehir disindan, sana da ugramak istiyorum dedi cok ta yakin arkadasim kabul etmedim bisey birakacakti sepet salip aldim hatta. cuma gunu donduler esi cuma gecesi ateslenmis oksurmeye baslamis test negatif cikmis ancak yine de son 3 gundur gorustukleri herkes dahil hepsi karantinaya alinmis... sepet salip ondan aldigim paketler de balkonda duruyor cikarip eve koymus olsaydim bile paniklerdim.

simdi dusunuyorum ben ayip olmasin nolcak zaten yasadiklari yer kucuk biryer vaka yok filan diye kabul etseydim suan karantinadaydim. ixole olmak ile karantina da olmak oyle farkki ki....

Böyle gereksiz insanlar sayesinde vaka sayıları tekrar arttı. Evet haklılar hicbir şey olmuyor. Sadece her gün bin kisi hasta oluyor o kadar.

Valla portakalcım 85 gün evden çıkmadık nerdeyse ama artık yavaş yavaş maske mesafe dikkat ederek normalleşmeye çalışıyoruz. Buna ragmen ben o kahvaltıya asla gitmezdim

Ya aynen dediğim gibi, biz de çok kısıtlı şekilde sosyallesiyoruz sadece belli insanlarla, birimizden birine virüs bulasirsa bile birbirimizden başkasına bulaşmasın diye sadece birbirimizle görüşüyoruz. Ben de asla gitmiycem benim bulunduğum şehirde de bı köyu komple karantina altına almışlar akrabasını ziyarete gelen bı kadın yüzünden. Kadın memleketine dönünce pozitif cikiyo ve benim bulunduğum şehirde kimlere bulastirdigi bilinmiyo. Valla bazen diyorum ki şu gezip tozanlardan birine bulassa da akılları başlarına gelse. Sonra suçlu hissediyorum böyle düşündüğüm icin

• Beğen
Reactions: JES
Valla ben gitmiyorum
En son dernek ve arkadas toplantilarimizi kamp alaninda yaptik hatta. Hem tatil oldu hem de mesafeli sekilde isleri hallettik. Tek sorun interneti dibine kadar kullanip dimdizlak eve donmemizdi o kadar :KK66: sizin kahvaltilari da acik havaya tasimanizi oneririm.

Ay yok böyle sorumsuz insanlarla açık havada da görüşmem.

Hanımlar merhaba. Malum koronavirus hala bitmiş değil, erkek arkadaşımla ben de hala şartları biraz daha gevşetmis olsak da tedbiri elden bırakmıyoruz. İzole olduğunu bildiğimiz iki arkadaşımızla görüştük şimdiye kadar, o da diğer 3 arkadaşıyla maskesini vs takarak açık havada görüştü. Onun dışında kafelere kapalı alanlara kalabalık ortamlara girmiyoruz.

Neyse derdime geleyim. Bizim geniş bir arkadaş grubumuz var, arkadas grubundan ziyade bir ekip diyelim. Bu ekibin çoğu üyesi normalleşmeden beri fildir fildir dışarda geziyor, dışarıyla ilgili planlar yapıp bizi de çağırıyorlar. Benim tavrım şimdiye kadar netti, ben güvenli olduğunu düşünmüyorum ve gitmiyorum da. Fakat şimdi de haftasonu kapalı bir mekanda kahvaltıya çağırmışlar nerden baksanız 15-20 kişi olacak. Ben tepki verdiğim zaman "abartma yaa, korkulacak bişey yok" vs vs diyorlar, zaten grupta genelde pollyannacilik oynamadigim için "portakal çok olumsuz, insanların moralini bozuyo" vs vs gibi söylemlere maruz kalıyorum. Tabii ki sağlığım "aman insanlar arkamdan kötü konuşmasın"dan daha değerli ama. Sizin de fikirlerinize ihtiyacım var, sizce abartıyor muyum? Yarınlar yokmuscasina gezip dolaşan insanlara sinir oluyorum ve güvenli bulmuyorum. Ama herkes, herşey bitmiş gibi davraniyor
Gitmem. Kapalı ortamlara girmiyorum. Bi kuaföre gittim özel arabamla. Kuaför eniştem bildiğim ortam önlemimide aldım. Sahile bile inmedim tıkış tıkış. Eşimle kızımla hafta sonu dağa çıkıyoruz mis 🙃

Ay yok böyle sorumsuz insanlarla açık havada da görüşmem.
Acik havada guzel oluyor ama,sizin de havaniz degisir. Kamp yapsaniz,biz Bursada yasiyoruz diye hep Uludaga cikariz mesela. Cok guzel orman evleri var,onlardan tutar herkes,yemeklerde bulusuruz serbest zamanimiz da olur cok guzel

Ya gitmeyin tabi ki. Bakın vaka sayısı nasıl patlamaya başladı yeniden. Sebebi bu zihniyet değil mi? Ha, biz de eskisi kadar izole yaşamıyoruz açıkçası. Hafta sonu bizim gibi izole yaşayan, çocuklu bir arkadaşımızla görüştük ama açık havada, insanlarla sosyal mesafenin epey fazla olduğu bir ormanda. Onun dışında kapalı ortamlarda kimseyle buluşmuyoruz, kalabalıklara girmiyoruz. Sonsuza kadar kafeste gibi yaşayamayız elbette, belli bir dereceye kadar sosyalleşmemiz gerekiyor akıl sağlığımız açısından. Ama bunu yaparken de mantığı devre dışı bırakmamak gerekiyor. 15-20 kişiyle kapalı ortam hiç de mantıklı değil şu dönemde.

Ya bi de bu insanlar eğitimsiz cahil kişiler de değiller yani. Buna rağmen böyle yapmaları bi de gezip tozmalarini sosyal medyada paylaşmaları falan aşırı sinirlendiriyor beni. Biz enayiyiz sanki aylardır evde oturuyoruz. Bı de üstüne bütün ekibi toplayıp kahvaltı organize etmek ne demek

Yahu benim sağlıkçı akrabalarim var. Bir tanesi sürekli evde kalın maske takın virüs daha bitmedi temali yazılar ve görseller paylasir devamlı. Onun kadar gezenini görmedim. Her gün başka cafede restoranda kuaforde. Sağlıkçı da bunu yapıyorsa diğerleri haydi haydi yapar. Bir gün yazacağım bir paylaşımının ardına insan önce çuvaldızı kendine batırmalı diye zor tutuyorum kendimi

Back
X