Pazartesi Sendromu =(

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
208
Herkese merhaba, pazartesilere gıcık olan tüm KK sakinlerine selam olsun.

Yanlış anlaşılmasın tabi; pazartesileri seven, alarmın ilk sesiyle yataktan kalkan mutlu ve huzurlu azınlığa da selam olsun. Bi zamanlar ben de sizden biriydim. Gel gör ki şu sıralar ne siz beni anlayabilirsiniz, ne de ben sizi.

Zira siz huzurla deliksiz uyuyup sabah işyerinize bi güneş gibi dogarken ben rüyalarımda bile mesai yapıp sabah kafeini damardan almak suretiyle anca ayılıyorum.

Neyse ne diyoduk, pazartesi sendromu dedigimiz sevimsiz ruh hali bende öyle bi boyuta geldi ki son zamanlarda, etkileri daha pazar ögleden sonradan itibaren başlıyor.

Cumartesileri gününü gün eden ben, pazar günü yapılan planlara " hmmm yarın da iş var ama" diye burun kıvırır oldum. Hiçbi sey yapmak gelmiyo icimden.

Bataryası eskidiği için her an kapanabilir diye sürekli şarj cihazına bağlı tutulan laptop gibi pazartesiye enerji toplıcam diye kendimi üclü koltuga ve netflixe bağlayıp bütün gün öyle kalıyorum resmen.

Sonra rüyalarımda mesai yapıyorum demiş miydim? Mesai normal sartlarda pazartesi sabah saat 9'da baslıyo. Ama benim mesaim pazar gecesi kafamı yastıga koydugum an baslıyo, sabaha kadar aralıklarla devam ediyo. "Dur uyumadan yarın ne yapacagımı kafamda bi planlayayım?" "Gecen haftadan bitmeyen isleri nereye sıkıstırsam?" "Şu işin sonucunu deftere not almış mıydım?" derken uyku falan kalmıyo, gece rüyamda evraklar görüyorum.

Çok yogun bi dönemdeyiz, bi önceki haftadan birikip yeni haftaya tasınan isler canımı sıkıyo ama bunlardan kacış yok su asamada.

Özetle isi düzeltmem mümkün degil ama kendi ruh saglıgımı düzeltmem lazım. Yoruldum, sogudum, hevesim kacıyo artık gerçekten. Böyle yokuş aşagı motivasyonla da eninde sonunda bi seyleri atlıcam, hatalı bi işlem yapıcam, gözden kacırılan süresi geçen bi iş elimde patlayacak. Ne yapayım ben, nasıl kurtulayım bu sendromların en önde bayrak taşıyanından, moral motivasyon önerileriniz nedir?

Yanlış anlaşılmasın tabi; pazartesileri seven, alarmın ilk sesiyle yataktan kalkan mutlu ve huzurlu azınlığa da selam olsun. Bi zamanlar ben de sizden biriydim. Gel gör ki şu sıralar ne siz beni anlayabilirsiniz, ne de ben sizi.

Zira siz huzurla deliksiz uyuyup sabah işyerinize bi güneş gibi dogarken ben rüyalarımda bile mesai yapıp sabah kafeini damardan almak suretiyle anca ayılıyorum.

Neyse ne diyoduk, pazartesi sendromu dedigimiz sevimsiz ruh hali bende öyle bi boyuta geldi ki son zamanlarda, etkileri daha pazar ögleden sonradan itibaren başlıyor.

Cumartesileri gününü gün eden ben, pazar günü yapılan planlara " hmmm yarın da iş var ama" diye burun kıvırır oldum. Hiçbi sey yapmak gelmiyo icimden.

Bataryası eskidiği için her an kapanabilir diye sürekli şarj cihazına bağlı tutulan laptop gibi pazartesiye enerji toplıcam diye kendimi üclü koltuga ve netflixe bağlayıp bütün gün öyle kalıyorum resmen.

Sonra rüyalarımda mesai yapıyorum demiş miydim? Mesai normal sartlarda pazartesi sabah saat 9'da baslıyo. Ama benim mesaim pazar gecesi kafamı yastıga koydugum an baslıyo, sabaha kadar aralıklarla devam ediyo. "Dur uyumadan yarın ne yapacagımı kafamda bi planlayayım?" "Gecen haftadan bitmeyen isleri nereye sıkıstırsam?" "Şu işin sonucunu deftere not almış mıydım?" derken uyku falan kalmıyo, gece rüyamda evraklar görüyorum.

Çok yogun bi dönemdeyiz, bi önceki haftadan birikip yeni haftaya tasınan isler canımı sıkıyo ama bunlardan kacış yok su asamada.

Özetle isi düzeltmem mümkün degil ama kendi ruh saglıgımı düzeltmem lazım. Yoruldum, sogudum, hevesim kacıyo artık gerçekten. Böyle yokuş aşagı motivasyonla da eninde sonunda bi seyleri atlıcam, hatalı bi işlem yapıcam, gözden kacırılan süresi geçen bi iş elimde patlayacak. Ne yapayım ben, nasıl kurtulayım bu sendromların en önde bayrak taşıyanından, moral motivasyon önerileriniz nedir?
Bende böyleydim calısırken. Tek fark izin haftaiçi idi pzt sendromu hergün olabiliyordu. Bir de tek izin günüm var diye olmayacak aktivitiler yapıyordum =) stresle basetmeyi öğrenmek lazım ama nasıl? yani iş stresini yataga tasımamak gerekli (basımızı yastıga koymadan önceden bahsediyorum=) konuyu takipteyim bende, fikir almak isterim.

Varsa bir yöntem ben de alayım.
Zira cumartesi de calisiyorum pazar ev işleri çocuk yemek derken bitiyor ben pazartesi olsun istemiyorum
Ne deseniz haklısınız, haftasonu mesaisi kadar ömür törpüleyen çok az şey var hayatta. Cumartesi dediğimiz gün koca haftanın teselli ödülü gibi bi sey, cuma aksamı istedigini yaparsın cünkü cumartesi istedigin saatte kalkabilecegini bilirsin, öyle gün gitti derdin de olmaz cünkü istedigin kadar uzatabilirsin cumartesiyi, zira pazar sabah da özgürsündür. Sizden bu huzuru alan işverene sevgilerimi (!) saygılarımı (!) pek güzel sözlerimi (!) iletiyorum.:sinirli: Acınız acımdır :KK19:

Aha ben. Geçen pazar gecesi rüyamda adli tatil başlamış ama kimse bana haber vermediği için boş adliye koridorlarında koşuyordum. Bu sabah gözümü of bugün niye cumartesi değil ki diye açtım. :işsiz: Pazar günlerinden nefret etmeye başladım artık. Keşke her gün cumartesi olsa.

İş yerini sevmedikçe düzelmez gibi bi halimiz.

Bende böyleydim calısırken. Tek fark izin haftaiçi idi pzt sendromu hergün olabiliyordu. Bir de tek izin günüm var diye olmayacak aktivitiler yapıyordum =) stresle basetmeyi öğrenmek lazım ama nasıl? yani iş stresini yataga tasımamak gerekli (basımızı yastıga koymadan önceden bahsediyorum=) konuyu takipteyim bende, fikir almak isterim.
Aynen öyle, pazar akşamı kaliteli uyuyamamak pazartesiyi iyice berbat bi gün haline getiriyo. Ama elimde degil, kafam işle ilgili konudan konuya atlayıp duruyo, rüyamda ciddi ciddi dosyalar, evraklar, unuttugum icin zor durumda kaldıgım isler görüyorum. Stresle baş etme konusunda ilham verecek birileri yazad da hepimize faydasi olur umarım.

Valla aynı ben...cuma cumartesi deli dana gibi gezip pazarları evden çıkmam genelde...pazar gece de stresten zor uyurum, şu işi nasıl yapayım vs diye planlarım...önerileri heyecanla bekliyorum 😫

Aha ben. Geçen pazar gecesi rüyamda adli tatil başlamış ama kimse bana haber vermediği için boş adliye koridorlarında koşuyordum. Bu sabah gözümü of bugün niye cumartesi değil ki diye açtım. :işsiz: Pazar günlerinden nefret etmeye başladım artık. Keşke her gün cumartesi olsa.

İş cok sevilse bile bence biz kadınlar fazla sorumluluk sahibiyiz erkeklere oranla. Aman deyip bir kenara koyuyorlar kafalarında bence. Genelde pzt sendromunu kadınlarda daha net sezinliyorum maalesef.

Aynen öyle, pazar akşamı kaliteli uyuyamamak pazartesiyi iyice berbat bi gün haline getiriyo. Ama elimde degil, kafam işle ilgili konudan konuya atlayıp duruyo, rüyamda ciddi ciddi dosyalar, evraklar, unuttugum icin zor durumda kaldıgım isler görüyorum. Stresle baş etme konusunda ilham verecek birileri yazad da hepimize faydasi olur umarım.
Rüyalarımda bende cok görürüm o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Keske bari pazar gününü de güzel gecirebilseniz. Hiçbirseyin tam tadı olmuyor işte. Sanki yarım yasanıyormus gbi gün dmi

Valla aynı ben...cuma cumartesi deli dana gibi gezip pazarları evden çıkmam genelde...pazar gece de stresten zor uyurum, şu işi nasıl yapayım vs diye planlarım...önerileri heyecanla bekliyorum 😫
Üc satırda ozetlemişsiniz elinize sağlık, durum tam olarak bu bende de :KK51:

Ben de bugune kadar hiç pazartesi sendromu diye bir şey oluşmadı . Ben de hepiniz gibi cumartesi gününü ve tatili çok seviyorum ama pazartesi ise gidince sanki o hafta hemen bitecek ve yeniden o çok sevdiğim cumartesi gününe gideceğimi düşünüp kendimi mutlu hissediyorum . Yanı pazartesi olmazsa cumartesi günü de gelmez. 🤗🤗

o zaman iyiki ogretmenim diyim bari ;) bende hic oyle bi stres yok sizinde isiniz zor valla allah sabir versin.yinede en azindan stres yapacak bi isiniz var su kriz doneminde işimizin olmasi bile şukur sebebi

Di mi, rüya degil tuhaf senaryolar derlemesi gibi. Gecen gün rüyamda isyeri bombos, ben harıl harıl çalısıyorum, sonra bitiyo isim kapatıyorum bilgisayarımı, hop bi iş arkadasım geliyo. Biz yapmıstık bitmisti o is bosuna bastan yapmıssın diyo senin suradakileri halletmen lazımdı diye baska bi yıgın gosteriyo bana. Sacma sacma seyler :olamaz:Cumartesi hiç böyle olmuyo halbuki. Hayır bide pazar geceyi böyle geçir, böyle rüyalar gör, sonra üstüne kalk sabah o yumuşacık sıcacık yatağı terk et de işe git:uykucu:

Ben de hiç sevmiyorum Pazartesi’yi 🙁🙁 işi severek yapıyorum ama Pazartesi’leri işe gitmek zor geliyor.10 yıldır aralıksız çalışıyorum yılda 10 iş günü tatilde yetmiyor.Hayırlısı ile bir bebeğim olsa da 4 ay evde dursam işe gitmesem biraz ev hayatını yaşayım diye bekliyorum 😂😂

Ben artık hayatin, pazartesi sabahi istedigim saatte uyanip manzaraya karsi kahvemi yudumlayacagim kismina isinlanmak istiyorum, ne haftasonu ne tatil yetmiyor.
İşin daha keyifli, daha heyecanlı olduğu dönemlerde ben de böyleyim aslında. Kahvenin tadı ayrı bi güzel, sabah sahane bi enerjiyle başlıyorum güne. (Gerçi ona ragmen pazartesi sabah yatakla vedalaşmak hep bi zor, uyku hep pazartesi sabahları daha bi tatlı. Ama genel durumum çok daha iyi işler yolundayken.)

İşimi seviyorum da. Ortada bi kriz anı yoksa her sey sahane. Sorun şu ki adı üstünde iş bu, her zaman aynı verimlilikte ve tempoda gitmiyo. Daha yogun, daha stresli, daha çözümsüz dönemleri illaki oluyo ve ben mesaiyi mesaide bırakamıyorum. İki gün tatil hepi topu, gezmeyi eglenmeyi bilen ve seven bi insanım, ama o gerginlik iki günün birini alıyo benden. Yapmayı sevdigim seylerin yarısı hic oluyo durduk yerde.

Konuyu ben mi açtım acaba ?
Aynı benim ruh halim. Cuma gününden başlıyorum ben. Pazar akşamı yani şu an ise sancılar giriyor.
Hayatta maalesef her şey güllük gülistanlık değil. Keşke öyle olsa da biz de işe sabahları enerjik gitsek ..
Çalışma saatleri , koşulları ve insanlar çok yorucu olmaya başladı. Ve giderek daha kötü şartlara dönüşüyor. Allah yardımcımız olsun :/

Back
X