pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

hilelf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.547
672
123
37
ben de pco hastasıyım ve yıllardır ilaçlarla regl oluyorum ilaç içmezsem 4-5 ay regl olmuyorum, 2 yıla yakın evliyim şimdiye kadar çocuk için bir girişimde bulunmadım ama bu ay son diane 35 hapımı kullandım regl olmayı bekliyorum ondan sonra içmicem acaba tedavi olmadan hamile kalma olasılığım var mı, kistlerim küçük küçük varmış çok büyük değilmiş ama şimdiden ya çocuğum olmazsa die korkmaya başladım :(

yoksa kimse tedavi olmadan kendiliğinden hamile kalmadı mı :(

merhaba polikstik over hastalığı değişik derecelerde kadınları etkiler. sizin iyi bir muayeneden geçmeniz adet düzenini bozan klio sorunu insülin direnci ya da tiroid bozukluları gibi eşlik eden durumlarınız var ise tespit edilip düzeltilmesi gekir. ondan sonra da düzenli adet görmenizi sağlayarak ya da yumurtlamnızı takip ederek gebe kalmanız sağlanabilir. her polikistik over hastası illa tedaviyle gebe kalmaz ama hastalarımızla iyi diyolog ve durumu iyi algılamaları ile başarıya ulaşabiliriz. bana ulaşmak istersenşz de bahçeci kliniğinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. sevgiler.

ben de pco hastasıyım ve yıllardır ilaçlarla regl oluyorum ilaç içmezsem 4-5 ay regl olmuyorum, 2 yıla yakın evliyim şimdiye kadar çocuk için bir girişimde bulunmadım ama bu ay son diane 35 hapımı kullandım regl olmayı bekliyorum ondan sonra içmicem acaba tedavi olmadan hamile kalma olasılığım var mı, kistlerim küçük küçük varmış çok büyük değilmiş ama şimdiden ya çocuğum olmazsa die korkmaya başladım :(

ben varım sadece bebe aspırını kullandım hem adetımı duzene soktu hemde bebeşlerım geldı ıkı kere denedım ıkısındede hamıle kaldım

Merhaba beb aspirini dediğiniz ilaç adet düzenlemeyle bir alakası yoktur. Başka nedenle kullanmış olabilirsiniz. Ne mutlu almışsınız çocuklarınızı kucağınıza anacak yazışma grubu içinde yanlış yönlendirilme olmasını istemem pco ile aspirinin bir ilgisi yoktur.

ben varım sadece bebe aspırını kullandım hem adetımı duzene soktu hemde bebeşlerım geldı ıkı kere denedım ıkısındede hamıle kaldım

hocam kolay gelsin eşimin sperm analizi
renk: sarı- bulanık
Reaksiyon:8.4
Görünüş:Bulanık-Opak
Viskozite:<20 mm
Likefaksiyon süresi:30 dk
Ejakulat Volümü:5.0 ml

Mikroskobik İnceleme
Ml deki spermatazoid sayısı:41.200.00
Total Spermatazoid:206.000.000

Motilite muayenesi

a motil:%29
b motil:%33
c motil:%22
d motil%16

Morfoloji

Normal:40
Anaormal:60

Baş anomalisi:%29
Boyun anomalisi:%12
Kuyruk anamolisi:%19

Morfoloji notu:Her sahada 19-20 lökosit ve tricomonas vaginalis

hocam testi yorumlayabilirmisiniz bu tricomonas gebeliğe engel midir şu an biteral 500 sabah akşam kullanıyoruz eşimle beraber eğer bu parazit engelse neden engeldir ve de lökosit oranı bir problem mi ne yapmamız gerekir 2 sene sonunda eşimi zor ikna ettim bu test için çok teşekkürler

merhaba sperm sayımı olarak normal tricomonas için ilaç kullanmanız yeterli. sonrasında tekrar sizden ve eşinizden kültür alınrak tedavinin tamamlandığı anlaşılır. gebeliğe engel değildir. sevgiler.

hocam kolay gelsin eşimin sperm analizi
renk: sarı- bulanık
Reaksiyon:8.4
Görünüş:Bulanık-Opak
Viskozite:<20 mm
Likefaksiyon süresi:30 dk
Ejakulat Volümü:5.0 ml

Mikroskobik İnceleme
Ml deki spermatazoid sayısı:41.200.00
Total Spermatazoid:206.000.000

Motilite muayenesi

a motil:%29
b motil:%33
c motil:%22
d motil%16

Morfoloji

Normal:40
Anaormal:60

Baş anomalisi:%29
Boyun anomalisi:%12
Kuyruk anamolisi:%19

Morfoloji notu:Her sahada 19-20 lökosit ve tricomonas vaginalis

hocam testi yorumlayabilirmisiniz bu tricomonas gebeliğe engel midir şu an biteral 500 sabah akşam kullanıyoruz eşimle beraber eğer bu parazit engelse neden engeldir ve de lökosit oranı bir problem mi ne yapmamız gerekir 2 sene sonunda eşimi zor ikna ettim bu test için çok teşekkürler

merhaba sperm sayımı olarak normal tricomonas için ilaç kullanmanız yeterli. Sonrasında tekrar sizden ve eşinizden kültür alınrak tedavinin tamamlandığı anlaşılır. Gebeliğe engel değildir. Sevgiler.

yani hocam anladığım kadarıyla bu parazit mevcutken gebeliğe bir engel ama tedavisi olduktan sonra bir problem kalmıyor doğru mudur yoksa bu parazit var ama hamile kalabilir miyim?

aytun hanım lütfen bana da yardımcı olun pco yum bende 6 aydır doğum kontrol hapı diane 35 kullanıyorum bıraktıktan sonra ilk ay normal oldum ama ikinci ay gecikti tast yaptırdım hamile değilim sorun sizce neden olabilir.doktorum 3 ay kullan düzene girer dedi. fakat doktorum emekli oldu. 2.nci gelen doktor 6 ay devam et dedi. bende 6 ay kullandım.

MERHABA ÇOCUK İSTEDİĞİNİZ İÇİN ADETLERİNİZİ DÜZENLEMEK ADINA DOĞUNMKONTROL HAPLARI SİZİN İÇİN UYGUN SEÇENEKE DEĞİL. EŞİNİZİN DE SPERM TESTİ VERMESİNİ VE BU KONUDA UZMAN HEKİM YA DA KLİNİKLERCE YUMURTA TAKİBİ GEREKİYORSA BAŞKA TEDAVİLERİN UYGULANMASINI ÖNEİRİRİM. İSTANBULDAYSANIZ BENİMLE İLETİŞİME GEÇİNİZ. SEVGİLER. [

QUOTE=arog2606;24550430]aytun hanım lütfen bana da yardımcı olun pco yum bende 6 aydır doğum kontrol hapı diane 35 kullanıyorum bıraktıktan sonra ilk ay normal oldum ama ikinci ay gecikti tast yaptırdım hamile değilim sorun sizce neden olabilir.doktorum 3 ay kullan düzene girer dedi. fakat doktorum emekli oldu. 2.nci gelen doktor 6 ay devam et dedi. bende 6 ay kullandım.[/QUOTE]

Merhaba ben de pco sendromuyla kars karsıya kaldım evlenmeden once ara ara adet duzensızlıklerı yasadım ama evlenınce her ay duzenlı adet oldum 24 yasındayım 1 yıldır evlıyız 2 aydır cocuk dusunuyoruz ama cocuk yapmaya karar verdıgımızde adet duzenım yıne bozuldu ve klomıfen ılacını doktorum onerdı onu kullandım ve kıst olustu sogan suyu kuruyle o kıst gıttı ve pco olustugunu anladım bu ay lutestrol ıgnesı sayesınde adet gordum ve 5 cı gunu cyclo progynova kullanmaya basladım ve beklemedeyım bu ılacı kullananan bı cok kısının o ay hamıle kaldıgını duydum bunun gerceklık payı nedır acaba doktorum bu ılacı kullan 2 ay sonra gorusuruz demıstı sızın dusuncelerınızı alabılırmıyım bu konuda sımdıden tesekkurler

Merhabalar, pco hastalığında asıl sorun yumurtlamanın ya olmaması ya da geç olmasıdır bu nedenle size önerilen tedavile öncelikli olrak yumurta gelişiminin sağlanması yönünde olmalıdır. Cyclo ilacı düzenli adet görmenizi sağlayacaktı ama o ay yumurtayı vücdunuzun seçmesine bağlı olarak gebelik şansını kendiniz sağlarsınız ilacın size sağladığı şey ise gebeliği engellemeden adetinizi düzenliyor olmasıdır. Bu sebeplerden ötürü doktorunuzun takibi altında kalamnız en akıllıcası olacaktır. Sevgiler.

merhaba ben de pco sendromuyla kars karsıya kaldım evlenmeden once ara ara adet duzensızlıklerı yasadım ama evlenınce her ay duzenlı adet oldum 24 yasındayım 1 yıldır evlıyız 2 aydır cocuk dusunuyoruz ama cocuk yapmaya karar verdıgımızde adet duzenım yıne bozuldu ve klomıfen ılacını doktorum onerdı onu kullandım ve kıst olustu sogan suyu kuruyle o kıst gıttı ve pco olustugunu anladım bu ay lutestrol ıgnesı sayesınde adet gordum ve 5 cı gunu cyclo progynova kullanmaya basladım ve beklemedeyım bu ılacı kullananan bı cok kısının o ay hamıle kaldıgını duydum bunun gerceklık payı nedır acaba doktorum bu ılacı kullan 2 ay sonra gorusuruz demıstı sızın dusuncelerınızı alabılırmıyım bu konuda sımdıden tesekkurler

Cevabınız ıcın sonusz tesekkurlerımı belırtmek ısterım ve gecen ay sogan suyu ıcerek dedıgım gıbı kıstı yok etmıstım daha adet olamadan bu ay cyclo kullanıyorum ıcmem ne derece dogrudur cunku gecen ay cok fazla akıntı yaptı 8 gun boyunca asırı akıntım oldu acık soylemek gerekırse normal adet gunlerımde kullandıgım gıbı ped kullanmak zorunda kaldım bu ay bu ılacı ıcerken hamıle kalma olasılıgım varsa vajınadakı spermlerı de akıtırmı endısesı ıcersındeyım bu konuda benı aydınlatabılırmısınız sımdıden tesekkurler Kolay gelsın...

akıntınızın sebebi vajinal enfeksiyondur çünkü cyclonun böyle bir etkisi yok. bu nedenle jinekologunuza başvurup muayeneneizi olmanızda fayda var. sevgiler.
Cevabınız ıcın sonusz tesekkurlerımı belırtmek ısterım ve gecen ay sogan suyu ıcerek dedıgım gıbı kıstı yok etmıstım daha adet olamadan bu ay cyclo kullanıyorum ıcmem ne derece dogrudur cunku gecen ay cok fazla akıntı yaptı 8 gun boyunca asırı akıntım oldu acık soylemek gerekırse normal adet gunlerımde kullandıgım gıbı ped kullanmak zorunda kaldım bu ay bu ılacı ıcerken hamıle kalma olasılıgım varsa vajınadakı spermlerı de akıtırmı endısesı ıcersındeyım bu konuda benı aydınlatabılırmısınız sımdıden tesekkurler Kolay gelsın...

akıntınızın sebebi vajinal enfeksiyondur çünkü cyclonun böyle bir etkisi yok. bu nedenle jinekologunuza başvurup muayeneneizi olmanızda fayda var. sevgiler.

ıyı gunler rahatsız edıyorum sızı de ama sızede gostermek ıstedım sızce nasıl sonuclar? sımdıden cok tesekkur ederım

FSH 4.71
LH 6.13
E2 110.6
TSH 2.45
PROKLATİN 7.46

Tekrardan Merhaba adetım ıkı hafta once bıttı ve cycloya devam edıyorum adetıme daha 2 hafta var ama gogsumde agırlık var vucuduma agır gelıyor bel agrısı da oluyor ve ara ara kasıkta batma gıbı sancılar yan etkılerını okudum boyle bı bulgu yok sızce hormon alımı oldugu ıcın boyle etkılenmem normal mı sımdıden tesekkurler...

benzer bir başlıkta da yazdım, PCO sendromu olan ablam tedavisiz hamile kaldı. O da soğan suyu kürü uygulamıştı ve glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketti, yüksek olanları asla agzına koymadı. Bilmiyorum bu yorumun size faydası olur mu...

merhaba bahsettiğiniz bulgular yumurtlama sırasında olabilir belki bu nedenle bunları hissediyorsnuzdur. cyclo yumurtlamayı baskılamaz. korkacak birşey yok ilacınıza devam etmelisiniz. sevgiler.

Tekrardan Merhaba adetım ıkı hafta once bıttı ve cycloya devam edıyorum adetıme daha 2 hafta var ama gogsumde agırlık var vucuduma agır gelıyor bel agrısı da oluyor ve ara ara kasıkta batma gıbı sancılar yan etkılerını okudum boyle bı bulgu yok sızce hormon alımı oldugu ıcın boyle etkılenmem normal mı sımdıden tesekkurler...

Tekrardan merhabalar ben cycloyu bıtırdım ve dun aksam adetım basladı pco oldugum ıcın mı bılmıyorum arastırmalarımda kıstlerın patlaması sonucu olabılır denıyor ama cok agrılarım oldu uzun zamandır boyle olmamıstı egılınce bıle hıssedıyorum hafıf sancı bunu ıyıe mı yorsam kotuye mı bılemedım bı de ben kosovada yasadıgım ıcın folık asıt olarak Gravıd ısmınde bır ılac kullanıyorum burda butun doktorlar bunu yazıyor ıcınde c vıtamını var demır var fluoro ıone ve folık asıt var bunlarla bereber bunu ıcmem uygun mu sımdıden tesekkur ederım .

Back
X