pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

Merhaba kendiliğinden adet görüyor olmanız olumlu işaret elbette, dilerim yumurtlamalarınız düzenli gider kendiliğinden gebelik sağlanır. Sevgiler.

doktor hanım tekrardan merhaba ben bat tan 3 gun sonra adet oldum yanı dun gece hemen sıze yazmak ıstedım pco lu oldugum mayıs ayında ogrendım ve 2 ay ılacla adet gordum sımdı sevınmelımıyım buna hanı artık yumurtam olusuyor ve tembel olup kenarda kıste donusmedıgı ıcın hamılelık ıcın umutlarım yesersın mı doktorum bu ılacı kullan 3-4 ay sonra gel demıstı bana yardımcı olurmusunuz?

doktor hanım merhabalar.. bu şekilde bizleri bilgilendiriyor olmanız ne kadar hoş.. 26 yaşımdayım ve adet olmaya başladığımdan beri adetlerim düzensiz ... önceleri dra gittiğimde hiçbir sorun olmadığını söylemişti genetik olabilirmiş ve ileride düzene gireceğini söylemişti.. bir kaç sene önce gittiğim doktorlardan biri pco olduğumu söyledi , diğeri ise tüylenmem ve sivilcelenmem olmadığı için pco olmadığımı söyledi. bir yıllık evliyim , 2 aydır adet olmadığım için dün tekrar dra gittim ve vajinal ultrasonla baktığında pco olduğumu söyledi. yalnız bunun hakkında bilgi vermedi ve sadece progesterona bakıldı ve 1.97 çıktı. çocuk istediğimizde tedavi gerekebileceğini söyledi.yalnız adet söktürücü bir ilaç verdi. bu konuda kafam oldukça karışık sadece vajinal ultrasonla bu konuda kesin bir tanı konulabilir mi. bir kaç ay sonra bebek düşünüyorum acaba tedaviyi gecktirmiş olur muyum bilgi verirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

Merhaba sadece ultrason bulgusuyla değil kan değerleriniz ve şikayetleriniz de bu tanı çin gereklidir ve sizde de bahsettikleriniz bu durumla uyumlu görünüyor. çocuk isteminiz var ise benim gbi infertilite uzmanı olan jinekolog arkadşlarımdan biriyle daha hızlı yol alabilirsiniz. Sevgiler.

doktor hanım merhabalar.. Bu şekilde bizleri bilgilendiriyor olmanız ne kadar hoş.. 26 yaşımdayım ve adet olmaya başladığımdan beri adetlerim düzensiz ... önceleri dra gittiğimde hiçbir sorun olmadığını söylemişti genetik olabilirmiş ve ileride düzene gireceğini söylemişti.. Bir kaç sene önce gittiğim doktorlardan biri pco olduğumu söyledi , diğeri ise tüylenmem ve sivilcelenmem olmadığı için pco olmadığımı söyledi. Bir yıllık evliyim , 2 aydır adet olmadığım için dün tekrar dra gittim ve vajinal ultrasonla baktığında pco olduğumu söyledi. Yalnız bunun hakkında bilgi vermedi ve sadece progesterona bakıldı ve 1.97 çıktı. çocuk istediğimizde tedavi gerekebileceğini söyledi.yalnız adet söktürücü bir ilaç verdi. Bu konuda kafam oldukça karışık sadece vajinal ultrasonla bu konuda kesin bir tanı konulabilir mi. Bir kaç ay sonra bebek düşünüyorum acaba tedaviyi gecktirmiş olur muyum bilgi verirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

doktor hanım merhabalar.. bu şekilde bizleri bilgilendiriyor olmanız ne kadar hoş.. 26 yaşımdayım ve adet olmaya başladığımdan beri adetlerim düzensiz ... önceleri dra gittiğimde hiçbir sorun olmadığını söylemişti genetik olabilirmiş ve ileride düzene gireceğini söylemişti.. bir kaç sene önce gittiğim doktorlardan biri pco olduğumu söyledi , diğeri ise tüylenmem ve sivilcelenmem olmadığı için pco olmadığımı söyledi. bir yıllık evliyim , 2 aydır adet olmadığım için dün tekrar dra gittim ve vajinal ultrasonla baktığında pco olduğumu söyledi. yalnız bunun hakkında bilgi vermedi ve sadece progesterona bakıldı ve 1.97 çıktı. çocuk istediğimizde tedavi gerekebileceğini söyledi.yalnız adet söktürücü bir ilaç verdi. bu konuda kafam oldukça karışık sadece vajinal ultrasonla bu konuda kesin bir tanı konulabilir mi. bir kaç ay sonra bebek düşünüyorum acaba tedaviyi gecktirmiş olur muyum bilgi verirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Doktor Hanıma yazmışsınız ama ben cevap yazmadan duramadım:) Başımdan geçen olayı nacizane sizinle paylaşmak istedim.Yanlış yönlendirmek de istemiyorum.Ben bir kaç gün önce neler yaşadığımı yine bu başlıkta yazmıştım.Biliyorsunuz PCOS da adet başlama günleri sürekli değiştiği için malesef biz "adetim şu kadar gün gecikti,acaba hamilemiyim" diye sevinemiyoruz.Benimde 1buçuk ay olmuştu adetim olmuyordu.Ama genelde adetim 2 ay da bir olduğundan hamilelikten umutlu değildim.Hele oktorumun tedavisiz imkansız hamile kalamzasın demesinden sonra iyice umudum kalmamıştı.Eşim de yurtdışına 3 aylığına gitmek zorundaydı 2 gün içinde.Dotora gittim rutin hamilelik testi yaptırdım.ve durumu anlattım.Doktor kanda gebelik testine göre hamile çıkmadığım için bana adet söktürücü verdi.Ben de eczaneden aldım,tam yutuyordum,allah tarafından diye düşünüyorum annem aradı.Bende almak üzere olduğum hapı anlattım.Annemin tavsiyesiyle son anda yutmaktan vazgeçtim.Meğer ben birkaç günlük hamileymişim:)Eğer o hapı yutsaydım,sonuçlarını düşünmek dahi istemiyorum.O yüzden eğer hamile olmadığına yüzde yüz eminsen yut o hapı tavsiyem..
Sevgiler

merhaba hocam. banada pco tanısı kondu. 1,5 yıllık evliyim, şimdiye kadar hiç korunmadık. şanslığımdan dolayı birkaç dr değiştirdim. bir dr mutlaka rahim filmi çekilmeli dedi. en son gittiğim dr rahim filmine gerek yok tedavinin şeklini belirledik bu şekilde devam ettireceğiz ama istersen çektiririz dedi. biraz ağrılı bir işlem olduğunu duydum. gercekten gerek var mıdır? kafam karıştı. gerek varsa çektireceğim, cevap verirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

merhabalar bugün doktora gittim adetlerim genelde 3-5 gün gecikir her ay.. ama birkaç aydır birbuçuk ayda bir geliyordu... ultrasona girdim ve kistim çıkmadı doktor yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını söyledi... polikistik over ama çok önemli değil dedi.. hormon tahlili istedi daha sonra adetimi düzene sokacak ilaç verecekmiş... benim merak ettiğim kistim olmadığı halde polikistik over olabilir mi?olabiliyorsa da çok önemli bir sorun olur mu ileride evlendiğim zaman ocuk sahibi olamama ihtimalim ne kadr?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba aşılama tedavisine karar verilirse öncesinde mutlaka çekilmeli ve elbette eşinizin sperm testi mutlaka görülmelidir. Sevgiler.

merhaba hocam. Banada pco tanısı kondu. 1,5 yıllık evliyim, şimdiye kadar hiç korunmadık. şanslığımdan dolayı birkaç dr değiştirdim. Bir dr mutlaka rahim filmi çekilmeli dedi. En son gittiğim dr rahim filmine gerek yok tedavinin şeklini belirledik bu şekilde devam ettireceğiz ama istersen çektiririz dedi. Biraz ağrılı bir işlem olduğunu duydum. Gercekten gerek var mıdır? Kafam karıştı. Gerek varsa çektireceğim, cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba her adet düzensizliği pco değildir. Doğru tanı konulmalıdır. Sonrasında adet düzensilikleriniz devam ederse çocuk sahibi olmanız için mutlaka düzene konulması gerekir. şimdiden endişe edeek bir durumunuz olduğunu düşünmüyorum.

[ı]merhabalar bugün doktora gittim adetlerim genelde 3-5 gün gecikir her ay.. Ama birkaç aydır birbuçuk ayda bir geliyordu... Ultrasona girdim ve kistim çıkmadı doktor yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını söyledi... Polikistik over ama çok önemli değil dedi.. Hormon tahlili istedi daha sonra adetimi düzene sokacak ilaç verecekmiş... Benim merak ettiğim kistim olmadığı halde polikistik over olabilir mi?olabiliyorsa da çok önemli bir sorun olur mu ileride evlendiğim zaman ocuk sahibi olamama ihtimalim ne kadr?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...[/ı]

merhaba doktor hanım göğüslerim küçük olduğu için ve ucunda gaz gibi şişme ve siiller kıllar olması nedeniyle genel cerraha muayene oldum ve kan tahliliyle ultrason verdi devlet hastanesi oldugu için 2 ay sonraya attı ultrasonu bizde özelde yaptırmaya karar verdik henüz yaptırmadım ama bugün gidip tahlil sonucumu aldım fakat doktor yoktu başka bi hastaneye gitmiş doktorla görüşemedik ve değerlerden bi şey anlayamıyorum çok araştırıyorum internetten ve bazı şeyler içime dert oldu size sormam da sakınca var mı acaba ? ben yazsam cevaplarsanz gerçekten çok memnun olurum
''lh fsh tan yüksek olunca polikistik over sendromu'' denilmiş her yerde benimde lh fshtan yüksek çıktı lh:8.75 fsh ise 7.44 dediğim gibi henüz ultrason çektirmedim sizcede polikistik over sendromu bu hastalık ihtimali var mı ? :(

merhaba geçmiş olsun, bu değerler normal fsh-lh oranı 2-2,5 kat olunca pco dan bahsedilir sizin değerleriniz böyle değil rahat olunuz. sevgiler.

merhaba doktor hanım göğüslerim küçük olduğu için ve ucunda gaz gibi şişme ve siiller kıllar olması nedeniyle genel cerraha muayene oldum ve kan tahliliyle ultrason verdi devlet hastanesi oldugu için 2 ay sonraya attı ultrasonu bizde özelde yaptırmaya karar verdik henüz yaptırmadım ama bugün gidip tahlil sonucumu aldım fakat doktor yoktu başka bi hastaneye gitmiş doktorla görüşemedik ve değerlerden bi şey anlayamıyorum çok araştırıyorum internetten ve bazı şeyler içime dert oldu size sormam da sakınca var mı acaba ? ben yazsam cevaplarsanz gerçekten çok memnun olurum
''lh fsh tan yüksek olunca polikistik over sendromu'' denilmiş her yerde benimde lh fshtan yüksek çıktı lh:8.75 fsh ise 7.44 dediğim gibi henüz ultrason çektirmedim sizcede polikistik over sendromu bu hastalık ihtimali var mı ? :(

Merhabalar ,

Ben liseden beri pko hastasıyım geçen yıl evlendim ve 1 yılımız doluncada çocuğumuz olsun istedik ancak ben 6 ay süresince yasöin ve glukofen 1000lik kullandım ( sabah akşam ) yasmini geçen ay bıraktım ve her zaman olduğu gibi bu ayda 4. günüm hala adet göremedim ancak glukofene devam ediyorum ve yanındada folik asite başladım.Ben sürekli ilaç ile adet görmekten çok sıkılmış biri olarak bu adetlerimi kilo vermekle beraber başka nasıl yollarla sağlabilirim ki çocuğum olsun? bu cumartesi gebelik testi yapacağım ama pek olduğunu sanmıyorum birde her pko hastasında geç döllenme söz konusumudur?

merhaba evet pco hastalarında geç döllenme olabilir. ancak size tavsiyem yumurtlaıklarınızın takiple yumurta üretip üretmediği gerekirse ufak ilaç destekleriyle bunun sağlanması iyi olur. bunun için infertiliteyle uğraşan hekimlerden yardım alabilirsiniz. endişeye kapılmayın. sevgiler.

Merhabalar ,

Ben liseden beri pko hastasıyım geçen yıl evlendim ve 1 yılımız doluncada çocuğumuz olsun istedik ancak ben 6 ay süresince yasöin ve glukofen 1000lik kullandım ( sabah akşam ) yasmini geçen ay bıraktım ve her zaman olduğu gibi bu ayda 4. günüm hala adet göremedim ancak glukofene devam ediyorum ve yanındada folik asite başladım.Ben sürekli ilaç ile adet görmekten çok sıkılmış biri olarak bu adetlerimi kilo vermekle beraber başka nasıl yollarla sağlabilirim ki çocuğum olsun? bu cumartesi gebelik testi yapacağım ama pek olduğunu sanmıyorum birde her pko hastasında geç döllenme söz konusumudur?

mrb ben de pcoluyum ve tedavisiz hamile kaldım ama 5 haftalıkken düşük yaptım acaba pko buna sebepmidir ilk düşüklerde dr önemli değil diyor ilgilenmiyor bile tekrarlayan düşüklerden sonra sebep aranmaya başlanılıyo ben şimdi 2.kez hamile kalmaya korkuyorum dr 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin diyo ama daha önce gitttiğim dr hamile kalman bile mucize tedavisiz olmaz rahim filmi çektir dedi başkasına gittim ilk 6 ay kendiliğinden dene sonra bakarız dedi ne yapcağımı bilemedim bi daha dr gitmeden ilk denememizde hamile kaldım ama 5 haftalıkken lekelenme başladı ve 2 sonra düşük yaptım kafam karışık dr gitmektan bıktım ayrı ayrı yorum duyup kafamın karışmasında sıkıldım şimdi ne yapcamı bilmiyorum dr gitmeden hamile kaılp aynı sonucu yaşamaktan da çok korkuyorum çok karışık yazdım ama sonuç olarak polikistik overden kaynaklı düşük olabilir mi ve ne yapmalıyım

merhaba pco olmasaydınızda ilk düşüklerden sonra detaylı araştırma yapılmaz. ancak madem tanı almış bir durmunuz var, benim gibi bir çok infertilite yani kısırlık uzmanı hekim arkadaşlarım var. onlarla iletişim kurup sizin için en iyi yolu seçmelisiniz. çünkü söylenen her yol gidilebilecek yollar. önemli olan sizin neyden mutlu olacağınızdır. sevgiler.

mrb ben de pcoluyum ve tedavisiz hamile kaldım ama 5 haftalıkken düşük yaptım acaba pko buna sebepmidir ilk düşüklerde dr önemli değil diyor ilgilenmiyor bile tekrarlayan düşüklerden sonra sebep aranmaya başlanılıyo ben şimdi 2.kez hamile kalmaya korkuyorum dr 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin diyo ama daha önce gitttiğim dr hamile kalman bile mucize tedavisiz olmaz rahim filmi çektir dedi başkasına gittim ilk 6 ay kendiliğinden dene sonra bakarız dedi ne yapcağımı bilemedim bi daha dr gitmeden ilk denememizde hamile kaldım ama 5 haftalıkken lekelenme başladı ve 2 sonra düşük yaptım kafam karışık dr gitmektan bıktım ayrı ayrı yorum duyup kafamın karışmasında sıkıldım şimdi ne yapcamı bilmiyorum dr gitmeden hamile kaılp aynı sonucu yaşamaktan da çok korkuyorum çok karışık yazdım ama sonuç olarak polikistik overden kaynaklı düşük olabilir mi ve ne yapmalıyım

merhaba pco olmasaydınızda ilk düşüklerden sonra detaylı araştırma yapılmaz. ancak madem tanı almış bir durmunuz var, benim gibi bir çok infertilite yani kısırlık uzmanı hekim arkadaşlarım var. onlarla iletişim kurup sizin için en iyi yolu seçmelisiniz. çünkü söylenen her yol gidilebilecek yollar. önemli olan sizin neyden mutlu olacağınızdır. sevgiler.

cvp için teşekkür ederim ama inanın dr a gitmek istemiyorum herkes farklı bi yorum getiriyo zaten ilgileneni bulmak çok zor hem maddi hem manevi çok yıpratıryolar insanı ne yapcamı bilmiyorum ama gitmekten başkada bi çare yok gibi tekrar düşk yapmaktan çok korkuyorum

merhaba Aytun Hanım,

Hormon değerlerim hamile kalabilmem için yeterli midir?

total testosteron 0,388
TSH 6,12
serbest t3(FT3) 3.38
serbest t4(FT4) 1,18
FSH 8,51
LH 3,87
Prolaktin 17,33
Progesteron 0,822
Estradiol (E2) 65,49

Adetin 3.günü yaş 25

Şimdiden teşekkürler

Merhabalar sıze devamlı yazıyorum pco oldugumu ogrendım mayısta lutestrol hormonu tedavısıyle ılk ay adet gordum ve cycloyla da ıkıncı ay adet gordum son 2 ay da kendılıgınden adet gordum kılo verdım ve verıyorum cene altında cıkan tuyler gıttı sızce bu pconun azaldıgına ısaretmıdır doktorum 3-4 ay sonra gel dedı ve ben pazartesı doktora gıdıcem de sımdı nasıl bır tedavı uygulanır kı adetım de duzenlı MasAllah sadece bunu merak ettım bu surec ıcınce neler yasanır yurt dısında yasadıgım ıcın once sıze danısmak ıstedım Sımdıden tesekkurler

bana da yaklaşık 5 sene önce teşhis konuldu. s.ü. tıp fakültesinde beni muayene eden tüm doktorlar cocugun olmaz hemen evlen okulu bırak cocuk yapmaya calıs dedi. bi tane asistan ıssızca kulagıma canım hiç üzülme,bu hastalık hiç belli olmaz bazen hiç pco lu olduğunu bilmeden hamile gelen hastalar olur takma kafana dedi. üniversitede okuyordum tabiki de okulumu bırakmadım ve evlenmedm. 1.5 sene önce evlendm iş sebebıyle cocuk istemıyordum ama tabiki insan doktorlardan öyle seyler duyunca sürekli tedırgınlık yasıyor acaba olmazmı dıe. ama istediğimiz zaman hemencecık oldu cocugumuz şimdi hamileyim. elhamdülillah bir sıkıntım yok cok da rahat bi hamilelik gecırıyorum üstelik. yalnız ben 55 kiloyla hamile kaldım. kilo problem oluyor bu hastalıkta dikkat etmek gerekiyor ayrıca 5 sene önce bende cok doğ.kont.hapı kullandım yasmın gögüslerimden süt getırmıs cok dokunmustu dıane 35 kilo yapmıstı o zaman 62 kıloydum. tabiki herkeste farklı yan etkiler olur ama ben sonra bıraktım ilaçları yan etki yapıyor die. sizlere tavsıyem önce inanın cocuugunuz olacagına. sırf cocuk yapmaya değil eşinizle geçirdiğiniz ana odaklanın, psikolojık olarak hazır olun. spor yapın ve sebze agırlıklı beslenın. inşaallah rabbim gönlünüze göre versin tez zamanda hayırlı bebekleriniz olsun...

merhaba sonuçlarınız gebeliğe engel teşkil etmiyor. tüm testleriniz tamamlanmalı spermiogram ya da rahim filmi gibi ondan sonra daha net bilgi verebilier. sevgiler.

merhaba Aytun Hanım,

Hormon değerlerim hamile kalabilmem için yeterli midir?

total testosteron 0,388
TSH 6,12
serbest t3(FT3) 3.38
serbest t4(FT4) 1,18
FSH 8,51
LH 3,87
Prolaktin 17,33
Progesteron 0,822
Estradiol (E2) 65,49

Adetin 3.günü yaş 25

Şimdiden teşekkürler

merhaba bu durum iki üç aylık ilaçlarla düzelmez bu nedenle sabırla doktor kontrolünde takiplerinize devam ediniz. söylediğiniz şeyle sizin için oldukçaolumlu. sevgiler.

Merhabalar sıze devamlı yazıyorum pco oldugumu ogrendım mayısta lutestrol hormonu tedavısıyle ılk ay adet gordum ve cycloyla da ıkıncı ay adet gordum son 2 ay da kendılıgınden adet gordum kılo verdım ve verıyorum cene altında cıkan tuyler gıttı sızce bu pconun azaldıgına ısaretmıdır doktorum 3-4 ay sonra gel dedı ve ben pazartesı doktora gıdıcem de sımdı nasıl bır tedavı uygulanır kı adetım de duzenlı MasAllah sadece bunu merak ettım bu surec ıcınce neler yasanır yurt dısında yasadıgım ıcın once sıze danısmak ıstedım Sımdıden tesekkurler

Back
X