pcolu olup ilk bebekten sonra ikinci bebek için yine tedavi endişesi yaşayanlar

nevgul61

Hayat öpüçüklerimmm
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
8.914
26
158
44
Trabzon
evet arkadaşlar.pcoluyum ve 2 yıl tedaviden sonra ilk bebeğimi kucağıma aldım rabbime şükürler olsun.yalnız ikinci bebekte de acaba aynı endişeleri aynı hayal kırıklıklarını yaşayacakmıyım diyede merak etmiyorum değil.benim gibi olanlar varmı.

benim pcolu iki arkadaşım da ikinciye tedavisiz hamile kaldı ben de pkoluyum bir oğlum var ama daha çok küçük ikinciyi hiç düşünmüyorum daha... Allah büyük olur elbet

Pco'luyum 5 yasinda oglum var. Ilkine tedavi gordum, tedaviyi kestigimin ertesi ayi hamile kaldim kendiligimden. Ikinciye hamileyim su an, klomen aldigim ilk ay hamile kaldim, catlatma ignesi falan vurulmadim, hapi kafama gore almistim, hep de korunmustuk. Sadece adetime cok az bir sure kala bir sefer korunmadik, oyle kalmisim. Her ikisinde de hamile kalmayi kafama takmamistim sanirim pco'da kafa rahatligi onemli.

benim pcolu iki arkadaşım da ikinciye tedavisiz hamile kaldı ben de pkoluyum bir oğlum var ama daha çok küçük ikinciyi hiç düşünmüyorum daha... Allah büyük olur elbet

esmacım valla daha küçük deme, zaman o kadar hızlı geçiyor ki... kardeşsiz bırakma çocuğunu. bende hipotirod de çıktı gerçi şu anda kontrol altında ama yine de etkiliyor, hayırlısı işallah...

sanırım esas mesele gerçekten bu. ben oğluma hiç beklemediğim ve hiç çocuk düşünmediğimiz bir zamanda hamile kaldım. gerçi bu hipotiroidi bitirdi beni ama işallah oğlumun şansı açık olur da bi kardeşi olur...onun şansına artık:)

dilerim bizde tedaviye gerek kalmadan hamile kalırız.valla benimde oğlum 8 aylık ama şuan hamile kaldığımı öğrensem ilk gebeliğim kadar sevinirim.

ne güzel maşallah hayırlısıyla kucağına al inş bebeğini.darısı başıma inş.

sergun sana katılıyorum.bende oğlumu kardeşis bırakmaya hiç niyetim yok allah nasip ederse inşallah.

canım bende pko luyum ve 4 aylık bi kızım var aşılamayla. Sezeryan olmasam hiç korunmzdım heralde ama 6. ayımı doldurup hemen 2. yi düşünüyorum Allah nasibederse bu arada benim doktorum ilk bebekten sonra çok daha kolay hamile kalırsın ,hormonların kendine geliyor gebelikle demişti,innnnşallah:)))

20 aylık kızım var 3.5 yılsonra onca tedavıden sonra yumurtlama ılacıyla normal yolla oldu dogumdan buyana hıc korunmadıgım halde olmadı gebelık bakalım 4ay sonra yıne dr yolu tutucam sanırım
dr um bazı pkoslarda ılk dogumda duzelme oluyor bazılarınada ıkıncı dogumda gerekıyor dedı sanırım ben ıkıncı dogum yapması gerekenlerdenım cunku hala adetlerım duzensız
gecen ay 2ay hastalanmamıstım dr gıttım yumurtlaman gec olmus hamıle olabılırsın dedı ama hastalandım bakalım ıkıncı nasıl olacak ıns. kendılıgınden olur zor tedavı asamaları dusundukce ıcım tuhaf oluyor

Allah yadrımcımız olsun...

ahh ahhh bır korkuda bendeyı pcolu olupta korku yasamayan varmıdır bılmem bende ılk cocugumda da ıkıncısındede o korkuyu ta en derınlerde yasayanlardanım ılkınınde prof aydın beyın tavsıyeysı ustune bebe aspirini kullanarak hamiş aldım oğlum dogunca drum korkma ıkıncı kolay olur dedı ılk 3ay ılıskımız olmamaıstı sonrakı 13aydır calısıyoruz olmuyor dıye cok uzuluyordum kı bugun ıkıncıye hamiş oldugumu ogrendım ama 12aydır bebe aspırını kullandım kızlar bı deneyın zararı yok zaten benım bel fıtıgım var ayaklarımda uyusma var bebe aspırını uyusmasına oluyordu kullanım gorun derım

glocophage nasıl yazılıyordu unuttum
dr um onu kullanmamı soyledı hem duzene sokuyormus hemde kılo vermeye yardımcıymıs sımdı onu baslayacagım. oldu oldu olmadı bayramdan sonra dr yolu gorunur bana daha gec zamana ertelemek ıstemıyorum

Son düzenleme:
kızlar klomen ve ovitrille tedavisi ile hamile kaldım.2010 eylül ve ağustosta denedik sonra eşim yanımda yoktuı 6 ay, 3 ay doğum kontrol hapı kullandım, nisan ve mayıs aylarında klomen ve sonrasında ovitrille vuruldum. tek yumurta vardı, valla oldu:))))sabah idrar testi yaptım yarın sabah kan vermeye gideceğim, bakalım kaç haftalık, internet hesabına göre 5 hafta 2 günlük. 6 gün adetim gecikince yaptım testi.
gerçekten kafadan atmak, ras rahat olmak ve düzenli dr takibi önenririm. bir de ben adetin 3. gününden 14. gününe kadar her gün öğlen saatlerinde bir koca fincan koyu adaçayı içtim. soğan suyu bile içmedim.pkoluyum, haşimato tirodim var ve bir yumurtalığım ters, hatta bu yumurta o yumurtalıktan
allah herkese nasip etsin sağlıkla işallah....
sevgiler...

evet arkadaşlar aylardır hiç korunmamama rağmen hamilelik olmadı.dr gittim bu ay 2 tane yumurtam gelişmiş.yarın ovitrelle çatlatma iğnesi olucam inş inş inş pozitif sonuç alırız.dualarınızı bekliyorum.

merhaba inş hamilesindir 2 ay önce benimde 2 yumurtam vardı ovitrelle ile çatlattık ama olmadı 3 yaşında oğlum var kardeşi olamayacak diye korkuyorum.banada sonucu yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…