• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos Ameliyatı

Bahar_8

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
29
Puanlar
18
Herkese merhaba kızlar 🤍
Bende pcos var . 19 yaşımda aldım bu tanıyı
Gençlikte ergenlikte problem yoktu o kadar evlenince olur çocuğum dedim çok kilolu da değildim aslında ama ne zaman evlendim o zaman sıkıntılar başladı . Reglim hep düzensiz di . Daha 1 yada 2 senedir düzenli düzenli dediğim de 38-40 gün oda bi nimet çünkü bazen 3-6 ay regl olmadığımı biliyorum. Zaman geçtikçe yaşım ilerledikçe
Tüylenme kilo alma yorgunluk aşırı sinirlilik halim o kadar yoruldum . Bebe tedavi sürecine gelirsek tüp bebek yaptıracak kadar maalesef durumum yok devlet destek veriyor falan araştırdım en 5 yıl evli olmak falan pek tutmuyor bana
İki kere aşılama oldu tutmadı ondan öncesinde letu ile çatlatma iğnesi yada sadece letu kullandım onlarda fayda etmedi .
Pcos düzeltilecek bir şey değil biliyorum çok araştırdım . Artık umudum da yok . Bitkisel şeyleri de denedim
Fakat Pcos için yapılan kapalı ameliyat varmış laparoskopi
Yumurtalıklardaki küçük kistlerin üzerine lazer ile delik açma hastanın duruma göre 4-10 kesik .
Geçici bir çözüm tabi ama yine de hormonlar bi nevi normale döndüğü için ve androjen (erkeklik hormonu ) daha minumum edildiği için vücut biraz nefes aldığı için doğal gebelik şansı yumurtlama afet döngüleri düzene giriyormuş diyetle veremediğimiz kilolar biraz daha kolay veriliyormuş diyetle kilo verdiğimde tedavi görüyordum olmadı o yüzden yoruldum şimdi saldım iyice ve artık bebeğim olmasa dahi şu karmaşık işi fabrika ayarlarına bir tık geri döndürebilirsem Herşey daha kolay olacak gibi geliyor
İlaç tedavisine yanıt vermeyen, kilo vermesine rağmen yumurtlaması gerçekleşmeyen ve bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için bir alternatif
1 sene sonra eskisi gibi mi oluyor aslında hayır yaşam tarzı değişikliği yapar yine diyetle devam edersen uzun bir süre etkileri başlamıyor

Çok uzattım biliyorum ama ameliyat geçiren veya bu konuyu araştıran daha önceki birileri var mı aranızda acaba merak ediyorum

Herkese merhaba kızlar 🤍
Bende pcos var . 19 yaşımda aldım bu tanıyı
Gençlikte ergenlikte problem yoktu o kadar evlenince olur çocuğum dedim çok kilolu da değildim aslında ama ne zaman evlendim o zaman sıkıntılar başladı . Reglim hep düzensiz di . Daha 1 yada 2 senedir düzenli düzenli dediğim de 38-40 gün oda bi nimet çünkü bazen 3-6 ay regl olmadığımı biliyorum. Zaman geçtikçe yaşım ilerledikçe
Tüylenme kilo alma yorgunluk aşırı sinirlilik halim o kadar yoruldum . Bebe tedavi sürecine gelirsek tüp bebek yaptıracak kadar maalesef durumum yok devlet destek veriyor falan araştırdım en 5 yıl evli olmak falan pek tutmuyor bana
İki kere aşılama oldu tutmadı ondan öncesinde letu ile çatlatma iğnesi yada sadece letu kullandım onlarda fayda etmedi .
Pcos düzeltilecek bir şey değil biliyorum çok araştırdım . Artık umudum da yok . Bitkisel şeyleri de denedim
Fakat Pcos için yapılan kapalı ameliyat varmış laparoskopi
Yumurtalıklardaki küçük kistlerin üzerine lazer ile delik açma hastanın duruma göre 4-10 kesik .
Geçici bir çözüm tabi ama yine de hormonlar bi nevi normale döndüğü için ve androjen (erkeklik hormonu ) daha minumum edildiği için vücut biraz nefes aldığı için doğal gebelik şansı yumurtlama afet döngüleri düzene giriyormuş diyetle veremediğimiz kilolar biraz daha kolay veriliyormuş diyetle kilo verdiğimde tedavi görüyordum olmadı o yüzden yoruldum şimdi saldım iyice ve artık bebeğim olmasa dahi şu karmaşık işi fabrika ayarlarına bir tık geri döndürebilirsem Herşey daha kolay olacak gibi geliyor
İlaç tedavisine yanıt vermeyen, kilo vermesine rağmen yumurtlaması gerçekleşmeyen ve bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için bir alternatif
1 sene sonra eskisi gibi mi oluyor aslında hayır yaşam tarzı değişikliği yapar yine diyetle devam edersen uzun bir süre etkileri başlamıyor

Çok uzattım biliyorum ama ameliyat geçiren veya bu konuyu araştıran daha önceki birileri var mı aranızda acaba merak ediyorum
ben de 18 yaşında tanı aldım. Bu kadar yıldır anladığım tek birşey varsa o da yaşam tarzı ve kilo. Bu bir hastalık değil bu bir sendrom yani iyileşmek diye birşey yok. Sadece etkilerini azaltmak olabilir. Ben zayıflayınca etkileri azalıyor kilo alınca artıyor. kilo aldıkça daha çok alıyorsun üstelik pcoslu birinin zayıflaması hiç kolay değil. Çünkü tahlillerde insülin direnci çıkmasa dahi insülin direnci olan biriyle aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek bir yol var o da tüm hayatını bir düzende yaşamak sağlıklı beslenmek bol su içmek bunu gerçekten birkaç ay yaptığınızda tüm değişikliği görürsünüz.

ben de 18 yaşında tanı aldım. Bu kadar yıldır anladığım tek birşey varsa o da yaşam tarzı ve kilo. Bu bir hastalık değil bu bir sendrom yani iyileşmek diye birşey yok. Sadece etkilerini azaltmak olabilir. Ben zayıflayınca etkileri azalıyor kilo alınca artıyor. kilo aldıkça daha çok alıyorsun üstelik pcoslu birinin zayıflaması hiç kolay değil. Çünkü tahlillerde insülin direnci çıkmasa dahi insülin direnci olan biriyle aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek bir yol var o da tüm hayatını bir düzende yaşamak sağlıklı beslenmek bol su içmek bunu gerçekten birkaç ay yaptığınızda tüm değişikliği görürsünüz.
Evli misiniz peki bebeğiniz var mı yada düşünüyor musunuz?
Ben diyet spor yaptım aylarca evet kilo verdim ama göbek asla gitmedi insilün direnci de yok bende bunları ameliyatla beraber azaltmak istiyorum çünkü sürekli simirlilik tetikleniyor artık en azından nefes almak istiyorum tüylenmelerim lazerle bile geçmedi inanın çok yoruldum

3 yıl evlilik 2 aşılama birde eşlerin 900 gün sigortalı olması şartı var tüp bebeğin 5 yıl yazan hangı hastane ilk defa duydum

Evli misiniz peki bebeğiniz var mı yada düşünüyor musunuz?
Ben diyet spor yaptım aylarca evet kilo verdim ama göbek asla gitmedi insilün direnci de yok bende bunları ameliyatla beraber azaltmak istiyorum çünkü sürekli simirlilik tetikleniyor artık en azından nefes almak istiyorum tüylenmelerim lazerle bile geçmedi inanın çok yoruldum
Ben 3 yıldır evliyim ve neredeyse hiç korunmadım. Ama hamilelik olmadı maalesef hala uğraşıyoruz. Kilo vermek tek başına yetmiyor yaşam tarzını değiştirmek gerek. ameliyat sadece 2-3 aylık bir düzelme sağlar. Açıkçası ameliyat olan birinin tecrübelerini bilmiyorum hiç bu yüzden ne desem yanlış olur. Spor yapılması yağ oranının azaltılması gerekiyor. bazı beslenme önerileri var pcos için akdeniz tipi bir beslenme öneriyorlar. Ve bazı takviyeler de alınması gerekiyor

Bir arkadaş burada bir konusunda Kanadalı ve pcosta uzman olan bir doktorun kitabını özetlemişti bence faydalı bir kitap. Takviyeler tabi ki çok fazla kafanıza göre kullanmanız iyi olmayabilir hepsini ama ben bir çoğunu aldım. sonuçta Letu tarzı ilaçlardan daha fazla zarar vermiyordur diye düşünerek denemek istedim daha 1 ay oldu henüz bir deneyim paylaşmak için erken ama en azından beslenme önerileri kısmını inceleyebilirsiniz. Bir de ramazandan sonra spora yazılıcam çalışırken biraz zor olacak ama en azından bunu da denedim derim diye düşünyorum.

15-16 yaşından beri Pcos hastasıyım dediğiniz ameliyatı ilk defa duydum

Bende de pcos var 18 yaşında tanıştım kendisiyle üniversite dönemimde aşırı sağlıksız besleniyordum bi anda yüzümü koca koca ağrılı sivilceler kapladı ve boyun kısmımda tüylenmem oldu ilk doktora gittiğimde pcos olduğumu söyledi doğum kontrol verdi (kullanmadım çok fazla yan etkisi olduğundan )adetim düzenli sürekli sivilce kremleriyle baskıladım bir kaç yıl sonra düğün zamanı zayıfladım yaklaşık 12 kilo verdim sivilcelerim aşırı azalmıştı evlendikten kısa zaman sonra tekrar kilo aldım maalesef sivilcelerim yine hortladı ve öyle bi noktaya geldiki çenemde ki kistik sivilcelerden ağzımı açıp kapatırken ağrı oluyordu daha sonra diyetisyene gittim kilo verdim ama aşırı yavaş bi şekilde gitti bende sıkıldım ve diyetisyeni bıraktım eve koşu bandı aldım gluten ve süt ürünlerini hayatımdan çıkardım bol protein ve sebze yiyorum doyana kadar bir de inositol omega 3 ve magzezyum kullanıyorum 2 aydır tek sivilcem çıkmadı kıllanma için iğneli epilasyon yaptırıyorum ve aşırı azaldı. Tavuk ve yumurta olarak market ürünlerini almıyorum köy tavuğu ve yumurtası kullanıyorum koşu bandında her gün kendimi strese sokmadan 40 dk yürüyorum 2 ayda 8 kilom gitti

Back
X