selam arkadaşlar.
ben yüksek kilolu bir pcos hastasıyım ama hormon değerlerim normal çıkıyor. insülin direncim var ama o da aşırı yüksek değil en son 12,1 çıkmıştı.
ergenliğimden beri bir adet düzensizliğim vardı ama kilo aldıkça adetlerim kesildi diyebiliriz. çocuğumuz olsun istiyoruz ama yumurtlama görmediğim için mümkün olmuyor. eşimin de sperm testi normal.
doktora gittiğimde hepsi kilo ver olur diyor. en son bir doktorla klomen falan kullandım oluşan yumurta yoktu siklusu iptal etti ama sonradan ovülasyon testlerinde pik, çatlama ve 14 gün sonrası da adet oldum. adet olmayan ben bu şekilde adet olunca yumurtanın bir şekilde çalıştığını düşündüm keza progesteron 26,9 gelmişti.
sonrasında femara kullandım onda da aynı senaryo siklus iptalden 10 gün sonra ovülasyon testinde pik çatlama gördüm bu veriye göre adet günüme daha var.
velhasıl kelam bu kilo olaylarını da yine ergenliğimden beri çekiyorum kaç kere diyet yaptım kaç kere diyetisyene gittim sayısı belli değil. evlenmeden önce bile çocuk için endişeleniyordum o yüzden ilk günden beri korunmuyorum. 2 senelik evliyim. üstümde de baskı var ailem olsun eşimin ailesi olsun hepsi çocuk bekliyor. yanlış anlamayın onlar istiyor diye değil kendim de istiyorum çocuk ama onların beklentisi , benim 7/24 bu konuyu düşünüyor olmam falan ne bileyim çıkmazda gibi hissediyorum. zayıflarım yaparım ederim dedim ama yapamadım tam tersine evlenince üstüne bile kattım kilo olarak.
belki uzun vadede ilaç, iğne tedavileriyle bir şekilde hamile kalırım/kalırdım ama ne kadar sağlıklı olur orası mechul olduğu için tüp mide olmaya karar verdim. hem bu şekilde de olmuyor zaten zaman geçiyor gidiyor hem de zayıflarsam adetlerim biraz düzene girer ve kendiliğinden gebelik oluşur diye düşünüyorum kendimce. son çare yol olarak bunu buldum.
tüp mide tarihim belli pazartesi günü olacağım. tüp mideden 6 ay sonra çocuk denemelerine başlamak istiyorum anca tutar mantığıyla ve gebelikte de ilk 3 ay diyet yapılabiliyor mantığıyla.
sizce bu durum mantıklı mı yani hem tüp mide olacak olmam hem 1 sene dolmadan çocuk düşünüyor olmam (belkide denemeler yaptığım süre zarfında 1 seneyi bile doldurmuş olcam hemen tutmazsa eğer)
uzun yazdım ama genel olarak durumumu özetlemek istedim daha iyi anlayabilin ruh halimi diye...