- Emoji Skoru
- 58
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi incitaanesssii
-
Canım, benim işte bu ay kendiliğinden 1 yumurta gelişince iğne hap bir şeu vermedi onu takip ettik fitil verdi 15 gün kullan dedi bana daaa 12 şubatta kan testi ver olmazsa letu başlayalım dedi de bakalım ne olacak senin durumun ne neden kustun ki bende kusma bir şey yapmadıııBende bugün alacağım doktorum 15 gün önerdi ben Gonal 900 vuruldum 7 gün 3 yumurta gelişmiş 12/15/16 şeklinde 3 gün daha kullanacağız ardından çatlatma iğnesi süreci beraber takip ederiz buraya da yazarız daha sonra başkaları da okur . Benim dün baya midem bulandı kusma oldu sürekli ağrı var ama normal dedi doktor hormonlardan bu fitil rahmi sakinlik de verecek anladığım kadarıyla
Merhaba, doktorunuz progestanı neden vermişti?Kızlar selammm uzun zamandır yoktuuuum.
1 senedir çocuk istiyorduk ve olmuyorduuu ve devlet hastaneleri detaylı bakıp takip etmedikleri için özel hastaneye gitmeye karar vermiştim. Ve gittim de meğerse pcosum varmış ve devlet hastaneleri aylarca saçma sapan ilaçlar vermiş boş yere kullanmışım yaniii.
Yumurta takibine başladık ve ilaç kullanmadan kendiliğinden solda 1 yumurtam gelişti. Progesteron takibi de yapıldı 2 güne 1 kan verdim yumurtam en son gittiğimde 18.5 mm idi dün gittiğimde ise çatlamış olabilir yumurtanın kenarlarında damarlanma olmuş gibi bir şey söyledi kan aldı progesteron 1.55 çıktı progestan 200 mg verdi fitil olarak günde 2 tane kullanmak üzere bu ay gebelik oluşmazsa gel letu başlayacağız dedi. Progestan kullanıp hamile kalan oldu mu aranızda biraz uzun oldu tüm detaylarıyla anlatmak istediimmmm. Bilgisi olan cevap versinnn lütfennn
Pcosum 1 yıldır hamile kalamadım yumurtlama takibi yapıyorduk progesteronum sanırım düşüktü yanlış bilgi de vermek istemem o yüzden vermişti. Yok bende hiç lekelenme olmadıMerhaba, doktorunuz progestanı neden vermişti?
Adet öncesi ve sonrası lekelenmeler yaşıyor muydunuz?
Benim de progesteronum düşük çıkıyordu, bu ay insülin direnci için ilaç kullanmaya başladım ve yumurtam çatladı fakat luteal faz daha kısa sürüp reglim geliyor. Bu yüzden merak ediyorum progestan bu durumda benim de ihtiyacım olan şey mi diye.Pcosum 1 yıldır hamile kalamadım yumurtlama takibi yapıyorduk progesteronum sanırım düşüktü yanlış bilgi de vermek istemem o yüzden vermişti. Yok bende hiç lekelenme olmadı
Evet bende de var insülin direnci geçen ay yumurtlama gördüm kendiliğinden ve çatladı şaşırdım bende adetlerim düzenli zaten doktor da düzenli adet görüyorsan yumurtlamadan düzenlidir dedi bu ay letu verdi bakalım birde onu deneyeceğimBenim de progesteronum düşük çıkıyordu, bu ay insülin direnci için ilaç kullanmaya başladım ve yumurtam çatladı fakat luteal faz daha kısa sürüp reglim geliyor. Bu yüzden merak ediyorum progestan bu durumda benim de ihtiyacım olan şey mi diye.
Bu arada sizde insülin direcine bakın pcos da sıklıkla bu sebeple yumurtlama olmayabiliyor, ayrıca inositol takviyesi de bakabilirsiniz
Düzenli adette yumurtlama her ay olmayabiliyor maalesef geçen yıl bunu öğrenmiş oldum. Ya kist oluyor ya da kalitesiz oluyor bu yüzden insülin direnci için beslenme ve spor şart. Bende yüksek olduğu için ilaçla tedavi istedim ilk ayda fark yarattı şükür ki.Evet bende de var insülin direnci geçen ay yumurtlama gördüm kendiliğinden ve çatladı şaşırdım bende adetlerim düzenli zaten doktor da düzenli adet görüyorsan yumurtlamadan düzenlidir dedi bu ay letu verdi bakalım birde onu deneyeceğim
Geçtiğimiz yaz letu+ovitrelle, gonalf+ovitrelle, en son aşılama sonrası tutmadı. Kendi kendine zaten yumurta büyüyüp çatlamıyor pcos sebebiyle. Yaz sonu tüp bebek deneyeceğimBen Gonal f 900 kullanıyorum bugün bitti iğne günüm yarın 11 de çatlatma iğnesi yapacağım inşallahadeti bekleyeceğiz acaba Gonal f ile gebe kalan var mı