Pcos ve gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi cckse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cckse

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2024
273
75
13
23
Merhabalar canım sıkkındı kendimi burada buldum. Geçen hafta pcos olduğumu öğrendim. İnsülin direncim var diye de glifor yazdı doktorum. Kilom da var bu insülün diyabete dönüşmesin diye şu an diyetisyenle birlikte ilerliyorum şekeri tamamen çıkardım. Glifor da destek oluyor bana. Eşim yurtdışında çalışıyor 3-4 ay sonra kavuşma durumumuz var da . Pcosa rağmen gebe kalabilen var mı? Doktorum eşin gelince çatlatma iğnesi yaparız dedi. Beslenme düzenimi oturtsam sağlıklı yoldan olmaz mı? Gliforun etkisini görmem mi? Bu durumu yaşayan var mı?

Merhaba bende de insülin vardı glifor da kullandım matofindi sanırım diğer hap onu da kullandım sonra kendiliğinden düştü. İleri derecede pkosum vardı hamileyim şu anda çatlatma ve büyütme iğnelerinin baya faydası oluyor. Yanlış anlamayın lütfen ama glifor bir yandan bazı şeyleri tedavi ederken diğer yerlere de zarar veriyor. Doğal yollarla da insülin düşebiliyor

Yani çatlatma iğnesi ile mi gebe kaldınız ? Yok canım ne yanlış anlaması çaba gösteriyorum yürüyüş beslenme ama glifor da destek versin de en azından adetim düzene girsin istiyorum

Bende matofin kullandığım ay gebe kaldım bende de pcosa bağlı insülin direnci vardı. İnsülin direnci için aldım ama matofin pcosta da tedavi amaçlı yumurtlama düzeni için kullanılıyor kağıtta öyle yazıyordu. Glifor da öyle olabilir aynı grupta zaten hepsi. İlacı düzenli kullanın faydasını görürsünüz bu ilaçların mantığı hem insulini düzenlemek sonra gebelik şansı artıyor zaten yumurta olgunlaşamaması yumurtlayamama pcos oldugu gibi insulin direncine de çok bağlı

Yani çatlatma iğnesi ile mi gebe kaldınız ? Yok canım ne yanlış anlaması çaba gösteriyorum yürüyüş beslenme ama glifor da destek versin de en azından adetim düzene girsin istiyorum
Ben ilk asilamada üçüzlere hamile kaldım insülin hapını da 1 hafta kullandım midem kaldirmadi

Beeen ileri derece pcos var. kilo ve insülin direncim yok. akdeniz diyetiyle beslenmemi önerdi doktorum. diyeti denediğim ilk ay hamile kaldım

Acaba ayrı yetten matofini sorayım mı eşim gelmeden vücudumu hazır hale getirmek istiyorum

Acaba ayrı yetten matofini sorayım mı eşim gelmeden vücudumu hazır hale getirmek istiyorum
Yok canım glifor da aynı işi görüyor aynı içerik farklı firma sen ilacını düzenli kullan tsh değerlerine falan da baktır Allahın izniyle olur inşallah eşin 4 ay sonra geldiğinde tekrar gidecek mi burada mı olacak burada olursa hemen doktora gitme evde dene ama süreniz kısıtlıysa doktor kontrolunde fayda var

Malesef ki sadece izine gelebiliyor o da yurtdışındaki konsolosluk ne kadar müsade ederse

Benim de pcosum var. Evlenmeden birkaç yıl önce öğrenmiştim evlenince de bebek düşünmeye başladığımızda ilk etapta doktora gitmeyi düşünmedim birkaç ay deneyelim olmazsa görünürüz önce bir doğal yoldan deneyelim dedim. Kilo problemi olan bir insan değilim sadece evlendikten sonra 3-4 kilo aldım ama sürekli de yürüyüş yapan bir insanım. Öncesinde de birkaç yıl düzenli bir spor hayatım olmuştu. Yeme düzenime çok fazla olmasa da elimden geldiğince dikkat ederim. Rabbime çok şükür hamileyim. Kullandığınız ilaçları bilmediğim için yorum yapamayacağım ama pcos gebeliğe engel değil, umut olsun diye yazmak istedim. Yürüyüş bol bol yapın, spora gidebilirseniz spora başlayın, yeme düzeninize de dikkat etmeye çalışın. Bedeninize iyi bakın yani. Etkisi var mı bilmiyorum ben o dönemler çok avokado, yumurta falan yiyordum. İnşallah en kısa zamanda gebe kalırsınız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…