• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCOS YÜKSEK TESTOSTERON YÜKSEK DHEA-sO4 LÜTFEN YARDIM

Teşekkür ederim. Bazı hekimler pcos diyip başından savabiliyor. Ben özele gittim açıkçası çünkü devlette detaylı araştırılması mümkün olmuyor. Ben de devlette kadın doğuma gittim bana da kilo ver egzersiz yap falan dedi. Kilo da verdim. Ama olmadı. En son artık endokrine gittim endokrin doktorum detaylı araştırmam gerek teşhisini koymam gerek dedi genç hanimsin seni böyle bırakamam dedi. Biraz acılı bir süreç geçirdim inkar edemicem. Öncelikle kan tahlillerim yapıldı. Dhea-s testosteron falan yüksek çıktı. DHeA yüksek çıktı diye böbrek üstü bezlerimde karaciğerimde falan kitle var mı diye kontrastlı mr a girdim. Sonrasında 2 gün 6 saatte bir kortizon kullandım androjenleri baskılama testi yapıldı 2 günden sonra tekrar kan verdim dhea da kortizolde düşmüştü normal sınırlar içine. Sebebi olmaksızın hormon yüksekliği çıktı yani. 2 yıl gebe kalmadan tedavi göreceğim hormonlarım düzene girsin diye bu süre içinde hamile kalmamı yasakladı doktorum sadece. Siz de endokrine gidin bence devlette gitmeniz için önce dahiliyeye gidip talep oluşturmanız sonra randevu kovalamanız lazım. Özelde de bu bölüm çoğu hastanede yok. Bilemiyorum ama ben İzmir'de bir özel hastanede buldum doktorumu ki baya zor oldu iyi bir doktor bulmak
Merhaba sorundan kurtuldunuzmu acaba bende de bu değerlerden dolayı sivilcelenme var şiddetli

Ben de senin durumundaydim ama endokrin doktorum bana hap verdi açıkçası. İlk 3 ay doğum kontrol hapı kullanacağım sonrasında da tedavi sürecini ona göre ayarlayacak. Sadece zayıflamayla geçmiyor ki ne yazık ki. Hatta ben çocuğum olmuyor diye gitmiştim tüylenmem falan da var zaten. Bana böbrek üstü bezlerimden kontrast mr lar yumurtalık ultrasonları tonlarca kan tahlili falan bütün taramalarimi yaptırdı çok şükür bişey çıkmadı. Adrenal bilmem ne diye bı hastalık varmış. O da ilaç kullanmadan geçmezmiş. 1 yıl maksimum 2 yılda hormonlarını düzenlicez bu sürede kesinlikle hamile kalmamalısın dedi. Doktordan doktora değişiyor demek ki
Hangi doktor acaba bende izmirdeyim

Ben de senin durumundaydim ama endokrin doktorum bana hap verdi açıkçası. İlk 3 ay doğum kontrol hapı kullanacağım sonrasında da tedavi sürecini ona göre ayarlayacak. Sadece zayıflamayla geçmiyor ki ne yazık ki. Hatta ben çocuğum olmuyor diye gitmiştim tüylenmem falan da var zaten. Bana böbrek üstü bezlerimden kontrast mr lar yumurtalık ultrasonları tonlarca kan tahlili falan bütün taramalarimi yaptırdı çok şükür bişey çıkmadı. Adrenal bilmem ne diye bı hastalık varmış. O da ilaç kullanmadan geçmezmiş. 1 yıl maksimum 2 yılda hormonlarını düzenlicez bu sürede kesinlikle hamile kalmamalısın dedi. Doktordan doktora değişiyor demek ki
Cevap verirseniz sevinirim

Bende reglim 12. Günü hormon tahlili verdim. 41 yaşındayım. Dheas 561, testosteron 85 çıktı. Doktorum bir de kortizol ver o da yüksek çıkarsa endokrin cushing açısından bir baksın dedi. Tek sıkıntım eylul ekim aylarında bir kaç sivilce ve reglilerim az gelmeseydi. Ben menapoz için tahlil istemiştim aslında. Aile geçmişi hep erken girdiğinden ondan şüphelenmiştim. Perşembeye randevu aldım. Regli olacağım. Sanırım 3. Gününe denk gelir. Pcos gibj bir sorunum da yoktu bu zamana kadar. Tüylenme çenemde uzun tüyler cikar, meme ucunda da. Cok kıllı bir insan değilim. O da ablamda annemde de var diye genetiktir deyip hiç üzerinde durmadim bu zamana kadar 10 yıldır falan oluyor. Biraz stres oldum. Daha önce hic bu hormonlarıma bakılmamıştı

Back
X