Pcoslu olup yumurtlama takibiyle hamile kalan varmi????

canım bende pko hastasıyım 8 ay önce öğrendim ve 1,5 senedir bebk istiyoruz.pko normal çap ve değerlerde yumurtlamama veya çatlamama problemi.pko hastasını hiç bir doktor bekletmez.tüm tahliller yapıldıktan sonra önce klomen ve çatlatma iğnesiyle gebelik sağlanmaya çalışılır.bunları kullanmana rağmen yumurtanın olgunlaşmasında hala sıkıntı varsa diğer ay iğne ve çatlatma iğnesiyle sağlanır.bir süre onlada kalamazsan direk aşılamaya geçerler.benim hormonlarım düzgün olmasına rağmen ve pkonun hiç bir şikayetini taşımama rağmen ultrasonda görünen pkolarım yüüzünden direk oyalamadan tedaviye başladılar.bünyem yani yumurtalarım klomene iyi bir sonuç vermedi ve oyalamadan aşılama yaptılar ama tutmadı şubat ayında 2.aşılamamı yaptırcam kısmetse.yani anlatmak istediğim tüm veriler doktorundaysa ve pko isen mutlaka klomenle tedavine başlamaları gerekti.umarım anlatabildim.
selam kızlarr.. ben buralardan durumları takip etmeye çalışıyorum.. bende pcos luyum yaklaşık 1,5 yıldır tanı koyuldu. ve 1 yıldırda bebek istiyoruz ama olmuyor.. adet geçikmelerim çok fazla.. 35 45 gün arası değişiyor.
ve adet geçikmelerimden dolayı tar.. isimli bi ilaç veriyor doktorum. yalnız buradan takip ettiğim kadarıyla klomen diyorsunuz. sizin tedavi süreciniz nedirki ne zaman bebek istemeye başladınızda o ilacı kullanmaya başladınız doktorunuz ne zaman verdi.. çok merake ediyorum. o ilacı neye göre veriyorlar.. banada yardımcı olur musunuz.. pazrtesi doktora gideceğim de..

bende bebek istiyorum .. Progesteronum 3,5 çktı. Yumurtlama bozukluğu var adetin 3.gününde gel dedi. Yıkıldım daha 6 aydır deniyoruz ama çok üzüldüm. tedavi olan var mı bir rahatlatıcı cevap lütfen

uzun zamandır kimse yok anlaşılan. bende pkol uyum bu ay yumurtlama takibine başladı drum aranızda sadece yumurtlama takibiyle hamile kalan varmı arkadaşlar,bana yardımcı olurmusunuz

canım pro. 3,5 çıktığı hafta aslında hamile kalmışım. soğan kürü çok içtim sende dene mutlaka rabbim sana da nasip etsin inşallah

Arkadaslar bende klomen kulaniyorum hicbir belirti yok yumurtalarim gelismedi galiba bu arada bu ay ikinci kutu klomene gectim 1. Kutuda 11mm di dr arkasina bir kutu daha yazdi pazartesi kontrolum var

hayırlısı canım klomen yumurtlamana yardımcı olacaktır muhakkak ama dr kontrollerini de aksatma sakın hatta memnun kalmazsan dr değiştir inan bir diğeri daha da iyi çıkabiliyor. rabbim yardımcın olsun.

Merhaba bayanlar
Bende klomenin 5.gunundeyim aşırı çarpintim var burnumun içinde bile kocaman sivilce çıktı nefes alamıyorum karın ağrısı da üstüne ekleniyor bu belirtiler ile acaba yumurtalarım büyür mü acaba cevaplarıniz için teşekkürler

kızlar dr bana glifor verdi ilk 15 gün kullandım adetim iki gün erken oldu ikinci gün çok olfu çabuk bitti ama. sizce bu normalmi ama kilo vermeme pek yardımcı olmadı. sadece 1 kilo verdim.yardımcı olurmusunuz bana

bende de pco var. geçen ay klomen tedavisi gördüm ama işe yaramadı. bu ay puregon kullandım. çatlatma iğnemi de cuma günü vuruldum. malum salıdan sonra sadece beklemek düşecek bana. inşallah sizlere güzel haberler verebilirim.
ama bu klomen puregon vs tamamen bünyeden bünyeye değişen olaylar. yakın bir arkadaşım klomenle ilk ay hamile kaldı. kuzenimde klomen işe yaramadı ama iğnenin ilk ayıyla hamile kaldı. özetle her bünyede farklı reaksiyon veriyor tedaviler.
herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Canım iğneden önce hsg istediler mi senden de

Mrb.arkadaşlar bende iki ay öncesine kadar pco olduğumu öğrendim ama hafif dereceliymiş ona rağmen klomen etkili olmadı iğneye başlandı iki kutu kullandım sol tarafta iki yumurta olmuş biri 20mm büyüklükteymiş çatlatma iğnemi vuruldum beklemedeyim inş.olur Rabbim isteyen herkese nasip etsin.bi tane oğlum var o normal yolla olmuştu.dört yaşında.

Ben de bu ay klomen tedavisi gördüm iğne vurulalım 3 hafta olacak günler esniyor sanki beklemek çok zormuş... Test yaptırmak istiyorum bi yandan erken mi acaba ya da negatif çıkarsa diye cesaret edemiyorum...
Rabbim inşallah bizlere de nasip eder

Ben de bu ay klomen tedavisi gördüm iğne vurulalım 3 hafta olacak günler esniyor sanki beklemek çok zormuş... Test yaptırmak istiyorum bi yandan erken mi acaba ya da negatif çıkarsa diye cesaret edemiyorum...
Rabbim inşallah bizlere de nasip eder
bkozovacı çatlatma iğnesini vurulalı 3 hafta oldu ve adet olmadın mı, kan ya da idrar testi yaptırmadın mı? adetlerin düzenli değil mi normalde, hamilelik varsa zaten çıkar kanda, nasıl sabrettin:)

Mrb.arkadaşlar bende iki ay öncesine kadar pco olduğumu öğrendim ama hafif dereceliymiş ona rağmen klomen etkili olmadı iğneye başlandı iki kutu kullandım sol tarafta iki yumurta olmuş biri 20mm büyüklükteymiş çatlatma iğnemi vuruldum beklemedeyim inş.olur Rabbim isteyen herkese nasip etsin.bi tane oğlum var o normal yolla olmuştu.dört yaşında.
ben de de hafif derece de pko var, 5 gün klomen kullandım, 3 adet yumurtam gelişti, 2 tanesi 20 mm, biri 17.3 mm olmuştu dün, bugün çatlatma iğnem var, az sonra gidip vurduracağım. siz iğneyi ne zaman vurdurdunuz? Sizin ne güzel bir oğlunuz var, üstelik doğal yolla olmuş, Allah inşallah gönlünüze göre verir.

ben de de hafif derece de pko var, 5 gün klomen kullandım, 3 adet yumurtam gelişti, 2 tanesi 20 mm, biri 17.3 mm olmuştu dün, bugün çatlatma iğnem var, az sonra gidip vurduracağım. siz iğneyi ne zaman vurdurdunuz? Sizin ne güzel bir oğlunuz var, üstelik doğal yolla olmuş, Allah inşallah gönlünüze göre verir.
acaba yumurtanız adetin kaçıncı günü çatladı ?bende de pco var serophene içtim ama ne takip var ne çatlatma iğnesi 3 ay kullan gel hsg için olmazsa dedi savdı başından.merak ettiğim adetin 17.ile 19 gününü değerlendirdik acaba o aralıkta çatlamışmıdır yumurtam.

acaba yumurtanız adetin kaçıncı günü çatladı ?bende de pco var serophene içtim ama ne takip var ne çatlatma iğnesi 3 ay kullan gel hsg için olmazsa dedi savdı başından.merak ettiğim adetin 17.ile 19 gününü değerlendirdik acaba o aralıkta çatlamışmıdır yumurtam.
Benim sağda ve solda olmak üzere toplam 3 tane yumurtam gelişmişti, dün itibariyle 2 tanesi 20 mm bir tanesi 17.3 mm idi, çatlatma iğnesini bugün öğlen 13:40 da vuruldum, sanırım yumurtalar günde 1-2 mm büyüyor, 21-22 mm falan olmuştur, iğneden 36 saat sonra çatlama oluyor, yani yarın gece itibariyle(2016 nın ilk saatlerinde:) ) çatlamış olur diye tahmin ediyorum, tabii daha önce kendiliğinden çatlar mı bilmiyorum. zaten sperm vücutta 72 saat canlı kalabildiği için gün aşırı da ilişki önerildiği için, kısmetse zaten bir şekilde yumurtayla sperm buluşur:) adet periyodunuz kaç gün onu bilmek lazım, eğer 32 günde bir adet oluyorsanız, 0 zaman ovülasyon 15. gün oluyor, çatlama da 17. güne denk gelebilir, ya da 34 günde bir adet oluyorsanız ovülasyonunuz 17. güne denk gelir, çatlama 19. güne denk gelir. Bilmem anlatabildim mi, 17. ve 19. günler doğru günler mi, normal adet döngüsünün periyodunu bilmek lazım ama bu da yeterli değil, kadın bedeninde bir sürü faktör var etkileyen. pcolu olunca ovülasyon takip testleri de ço ksağlıklı olmuyor, ben vücut ısı takibine de çok güvenmiyorum, yine en iyisi ultrasonla takip. doktorunuz talep etmediyse, siz başka bir doktora gidin kontrol ettirin, progesteron testiyle de bakıyorlar galiba ama ben hiç yaptırmadım, buradan yaptıranlar vardı... Herkes için dua ediyorum...

bu arada benim adetlerim düzenlidir, extra bir şey olmadığı takdirde periyodum daima ya 30 gün ya da 31 gündür, o sebeple 13. ve 14. gün ovülasyon günümdür. adetimin 11. günü gittim gelişmemişti yumurtalarım, 14. gün gittim , 3 tane gelişmişti. ama çatlatma iğnesini ben de bu ay ilk defa yaptırdım, sonuçlarını göreceğiz, eğer k igebelik oluşmazsa doktorum da adetin 2. günü hsg için çağırdı. 3 ay klomen denettiriyorlar ama hsg için o kadar beklemeye gerek yok bence, bu ay sizin de oluşmazsa gebelik inşallah oluşur bence hsg çektirin

Benim sağda ve solda olmak üzere toplam 3 tane yumurtam gelişmişti, dün itibariyle 2 tanesi 20 mm bir tanesi 17.3 mm idi, çatlatma iğnesini bugün öğlen 13:40 da vuruldum, sanırım yumurtalar günde 1-2 mm büyüyor, 21-22 mm falan olmuştur, iğneden 36 saat sonra çatlama oluyor, yani yarın gece itibariyle(2016 nın ilk saatlerinde:) ) çatlamış olur diye tahmin ediyorum, tabii daha önce kendiliğinden çatlar mı bilmiyorum. zaten sperm vücutta 72 saat canlı kalabildiği için gün aşırı da ilişki önerildiği için, kısmetse zaten bir şekilde yumurtayla sperm buluşur:) adet periyodunuz kaç gün onu bilmek lazım, eğer 32 günde bir adet oluyorsanız, 0 zaman ovülasyon 15. gün oluyor, çatlama da 17. güne denk gelebilir, ya da 34 günde bir adet oluyorsanız ovülasyonunuz 17. güne denk gelir, çatlama 19. güne denk gelir. Bilmem anlatabildim mi, 17. ve 19. günler doğru günler mi, normal adet döngüsünün periyodunu bilmek lazım ama bu da yeterli değil, kadın bedeninde bir sürü faktör var etkileyen. pcolu olunca ovülasyon takip testleri de ço ksağlıklı olmuyor, ben vücut ısı takibine de çok güvenmiyorum, yine en iyisi ultrasonla takip. doktorunuz talep etmediyse, siz başka bir doktora gidin kontrol ettirin, progesteron testiyle de bakıyorlar galiba ama ben hiç yaptırmadım, buradan yaptıranlar vardı... Herkes için dua ediyorum...
evet 31.günde bir adet görüyorum ama çok ilginçtir dün ve bugün sanki yumurtluyor gibi sızılar oldu ama mümkünmü bilemiyorum adetime 9 gün var geç mi yumurtluyorum eğer öyleyse maalesef değerlendiremiyorum ,sizin dediğiniz gibiyse 16.günü falan ovulasyon oluyor

bu arada benim adetlerim düzenlidir, extra bir şey olmadığı takdirde periyodum daima ya 30 gün ya da 31 gündür, o sebeple 13. ve 14. gün ovülasyon günümdür. adetimin 11. günü gittim gelişmemişti yumurtalarım, 14. gün gittim , 3 tane gelişmişti. ama çatlatma iğnesini ben de bu ay ilk defa yaptırdım, sonuçlarını göreceğiz, eğer k igebelik oluşmazsa doktorum da adetin 2. günü hsg için çağırdı. 3 ay klomen denettiriyorlar ama hsg için o kadar beklemeye gerek yok bence, bu ay sizin de oluşmazsa gebelik inşallah oluşur bence hsg çektirin
ben 2 ay daha şansımı denicem canım olmazsazaten mecbur artık,benim bu ay şanssızlığım sadece 2 günü değerlendirmek oldu tutarsa tutcak artık nasip kısmet,nasıl yani adetin 2.günümü hsg çekiliyor

ben 2 ay daha şansımı denicem canım olmazsazaten mecbur artık,benim bu ay şanssızlığım sadece 2 günü değerlendirmek oldu tutarsa tutcak artık nasip kısmet,nasıl yani adetin 2.günümü hsg çekiliyor
Doktor bana adetin 2. Günü gelmemi söyledi hsg için. İnternetten de araştıralım ama zaten o şekilde diye biliyorum genel olarak da. İnşallah doğru zamanlardır elma şekeri, bazen geç yumurtlama olabiliyor, onun için sürekli yumurta takibi yapmaktansa düzenli ilişki( haftada 2 mümkünse 3 ilişki)öneriliyor.

Back
X