canım bende pko hastasıyım 8 ay önce öğrendim ve 1,5 senedir bebk istiyoruz.pko normal çap ve değerlerde yumurtlamama veya çatlamama problemi.pko hastasını hiç bir doktor bekletmez.tüm tahliller yapıldıktan sonra önce klomen ve çatlatma iğnesiyle gebelik sağlanmaya çalışılır.bunları kullanmana rağmen yumurtanın olgunlaşmasında hala sıkıntı varsa diğer ay iğne ve çatlatma iğnesiyle sağlanır.bir süre onlada kalamazsan direk aşılamaya geçerler.benim hormonlarım düzgün olmasına rağmen ve pkonun hiç bir şikayetini taşımama rağmen ultrasonda görünen pkolarım yüüzünden direk oyalamadan tedaviye başladılar.bünyem yani yumurtalarım klomene iyi bir sonuç vermedi ve oyalamadan aşılama yaptılar ama tutmadı şubat ayında 2.aşılamamı yaptırcam kısmetse.yani anlatmak istediğim tüm veriler doktorundaysa ve pko isen mutlaka klomenle tedavine başlamaları gerekti.umarım anlatabildim.
selam kızlarr.. ben buralardan durumları takip etmeye çalışıyorum.. bende pcos luyum yaklaşık 1,5 yıldır tanı koyuldu. ve 1 yıldırda bebek istiyoruz ama olmuyor.. adet geçikmelerim çok fazla.. 35 45 gün arası değişiyor.
ve adet geçikmelerimden dolayı tar.. isimli bi ilaç veriyor doktorum. yalnız buradan takip ettiğim kadarıyla klomen diyorsunuz. sizin tedavi süreciniz nedirki ne zaman bebek istemeye başladınızda o ilacı kullanmaya başladınız doktorunuz ne zaman verdi.. çok merake ediyorum. o ilacı neye göre veriyorlar.. banada yardımcı olur musunuz.. pazrtesi doktora gideceğim de..