Doktorum bana 5.ayımda kendisi bir krem önerdi. Sadece gebelik çatlakları için özel üretilmiş bir krem.
Günde 2 kere kullanacaksın dedi. Kremi aldık ama bırakın günde 2 kere sürmeyi, benim akıma 2 günde 1 kere bile gelmiyor sürmek :)
Şimdi 7.aya girmek üzereyiz, haftada 1 anca sürüyorumdur ama hiç çatlak olmadı henüz. Cildin esnekliğiyle de ilgili biraz, benim göbeğimde hala pek bir gerginlik hissetmiyorum ben, sanırım düzenli kullanmam için hala biraz vaktim var göbeğim gerilene kadar...
Bu gebelik kremleri pahalı olduğu için (doktorumun önerdiği 80 liraydı, 200 ml.'lik tüp) ben doktoruma bu kremler yerine başka nemlendiriciler kullanıp kullanamayacağımı sormuştum. Bana şöyle söyledi; "başka nemlendiriciler cildini nemlendirir evet, ama çatlakları önleyici etkileri yok, yine de çatlakların olur yalnızca onları kullanırsan. Bu önerdiğim kremin, nemlendiriciliği yanında "çatlakları önleyici etkisi" de var, o yüzden çatlakların olmasın istiyorsan bunu kullanman daha iyi olur çünkü çatlaklar bir kez oluştu mu bir daha kaybolmazlar. Yani geri dönüşü yok, o yüzden sonradan pişman olursun kullanmadığına" demişti. Ben de hiç karıştırmadım kafamı o yüzden bir daha, bebe yağı, badem yağı, zeytinyağı falan diye... Ama sadece bebe yağı kullanıp da tek bir çatlağı bile oluşmadan hamileliği attan arkadaşlarım da var... Kişiden kişiye değişiyor sanırım, önceden bilmek mümkün değil
(