Doğuma Hazırlık Peki Bebeğinize Ne İsim Koyardınız ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Hamile olanlar, anne adayları küçük meleğinize ne isim koymayı düşünüyorsunuz (Kız-Erkek) ayrıca anneler bebeğinizin ismi ne .....
gelin bebek isimlerini paylaşalım...

benim henüz bebişim yok ama istiyoruz.benim oğlum olursa görkem kızımızı babası koyucak

Ç ile başlayan erkek isimleri: Çağatay, Çağrı, Çetin, Çuğra, Çevik en azından benim aklıma bu kadarı geldi belki işine yarar

daha çok erken isim için belki ama kız olursa inci - duru - deniz erkek olursa deniz - ata diye düşünüyoruz ama çok zor bu isim işi gerçekten.

benim bir ay sonra kızım olacak inş. ama ismine karar veremedik berrak,gökçe ,göknur irem sizce hangisi yardımcı olurmusunuz

kız Derin erkek Doruk yada Aras :) benim bebiş çok ufak bakalım kızmı erkekmi ama içimden bi his erkek dio :)

ben bebeğime berfu minel ismini koymayı düşünüyorum eğer erkek olsaydı altuğ mirza olucaktı:)

benim henuz bir bebegim yok ama allah nasip ederse kızım olursa ismini peri koymak istiyorum sizce garip mi gelir insanlara?? oglum olursada yagız aras olabilir...emin degilim.. insallah allah aban o gunleri gosterirse

merhaba arkadaşlar kız bebişler için 'MİNEL' ismi konulabilir.anlamıda çok güzel cennetteki inci tanesi demek...hihoyyyt

alinti:
Çoğu sitede Minel’in anlamı ‘Cennetteki inci tanesi ‘ olarak geçiyor.
Bu anlamı okuduğumda resmen şok oldum.. Minel kesinlikle ‘Cennetteki inci tanesi’ değildir!

Bu anlamı maalesef bir kaç şahıs tarafından uydurulmuştur.
Minel Kuran-i Kerim’de geçen, fakat tek başına hiç bir ifade etmeyen bir kelimedir!
Minel kelimesinin anlamını anlamak için bir kaç örnek veriyorum.

Iki tane cümle: ‘Ben böceklerden korkmuyorum’ ve ‘Bu Allah’tan gelen bir iyilik’. Bu cümlülerdeki ‘den’ ve ‘tan’, Minel’in Arapçadaki manasıdır.
Yani Minel’in bizim tarafimizdan isim olarak konulması son derece komik ve saçmadır.

Minel’in anlamını (anlamsızlığını) anlamak için size Minel’in geçtigi bir ayeti sunuyorum: بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
(Berâetun minallâhi ve resûlihî ilellezîne âhedtum minel muşrikîn).
Türkçede anlamı: Müşriklerden, ahd aldığınız kimselere Allah'tan ve O'nun resûlünden bir beraattir.

erkek olursa mehmet fatih (fatıh sultanmehmet han ın turbesınde çok dua ettım ve oyle bı adakta bulundum kendısıne hayranım )
kızım olursada ahsen :en guzel çok guzle anlamı peygamberımızın ısımlerinden

hee gorumcem de tutturuyordu bunu koy diyeee bende ole anlamadik bilmedik isimleri koymam dedim:mymeka:

merhaba arkadaşlar bende kız olursa mihrinisa koyacaktım kadınlığın güneşi erdimli nitelikli kadın en güzel kadın anlamındaydı.ama bebiş erkek diolar erkek olunca babası koyacaktı kız olursa ben.oğlumun adı amcasının ve bizim heran yanıbaşımızda olup asla hakkını ödeyemeyeceğimiz baba kadar yakın patronum adını koymaya karar verdik oğlumun adı paşa hilmi :ecrin_bebek:

allahım bana o gunlerı gosterırıse oglum olursa atlas yada poyraz kızım olursa derin yada ada olacak

benim kızım olursa ECE,erkek olursa EGE ama iki erkek olursa EGE-EFE,iki kız olursa ECE-EDA koymayı düşünüyorum.

Kizlar bende hamile degilim daha ama, erkek bebek isimleri cok kisitli, kizlardan hosuma gidenler var amaa, erkek isimleri hep ayni gibi, sizin aklinizda degisik guzel erkek isimmleri varsa paylasirmisinizz?? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…