Doğuma Hazırlık Peki Bebeğinize Ne İsim Koyardınız ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende oğlum olursa BOZAN koyucam adını.çokkkk hosuma gidiyor bu isim.kız olursa pınar diye düşünmekteyim.allah hepimize sağlıklı bebişler versin inşallah

ben kiz olursa Aysima,Erkek olursa da Arda koymak istiyordum ama esim Eren istiyor..hayirlisi...

bende oğlum olursa BOZAN koyucam adını.çokkkk hosuma gidiyor bu isim.kız olursa pınar diye düşünmekteyim.allah hepimize sağlıklı bebişler versin inşallah

çok dalga geçilebilecek özellikle çocuğun okul çağında gururu rencide edilebilecek bir isim arkadaşım nacizane fikrimi söyledim ablam öğretmen az çok görüyor.Artı bizde okul devrelerinden geçtik ilkoul hatta lise şuan bile lisedeki yiğenimde rastlıyorum dalga geçme olaylarını tekrar düşün derim kanaatimce artı anlam çok önemli Allah analı babalı büyütsün adıyla yaşasın bebişiniz.

canım benim kızımın adı MELİS ELA. erkek olsaydı muhammet ışık düşünüyorduk
eğer birgün hamile kalırsam ki uzun süre düşünmüyorum erkek olursa efe -muhammet ışık -can kız olursa tekrar berra-beril-ceylin-erva isimleri hoşuma gidiyor ama tabi şimdilik :)))

eğer doğurana kadar fikrim değişmez ise we kızım olursa eyşan almila koyucam ikisinide çok sewdim
erkek olursada şıklar çok karahan -doruk-atahan-korhan-tamay -çağatay v.s cidden karar wermek zormuş arkadaşlar kız tamamda erkek muamma henüz.ama erkeği eşim koyar zaten

KIZ ADLARIkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3:CüvCüv:
TUĞSEM: Baş tacı anlamına gelmektedir
CEYLİN: Cennetin kapısı , cennete açılan kapı
CEYLİNAZ:Cennetin kapısındaki görevli melek
CEYLİNAY:Ceylin cennetin kapısı, cennete açılan kapı Ay yılın 12 bölümünden biri. Dünya ’nın uydusu
Belinay - Ayın gölün yüzeyine yansıması, Peygamber Çiçeği
ELVİN:Cennet çiceği, Gökkuşağının her bir tayfına verilen isim, Sıcak
ALYA:Yüksek yer, yükseklik. 2. Gök, sema.
DİLA: İçten gönülden seven
ILGIN: Kumlu topraklarda yetişen ve çit bitkisi olarak kullanılan ağaççık.
ALARA: Al + ara. Al=Kırmızı, ara=bezeyen, süsleyen , Kırmızı süs anlamında bir tamlama
TALYA-ELA DURU-YAREN-BERRA-ECEM-SENA-İREM-AZRA-DİLAY-İDİL-DERİN-HAVİN-İLKİN-BERİL-İLGİ-SEVGİN-SİMAY-BEREN-MİRA-YAZMİRA-BADE-RANA-NEVA-ŞİMAL

ERKEK ADLARIgamyoncuiremsu:icecream:laelaelaelaelae

AKALPDürüst ve yiğit insan
AKBATUNT. Yiğit, cesur insan
AKBAY, Saygıdeğer, varlıklı, temiz kişi
BATUR, Yiğit, kahraman,
Akad Doğruluğuyla, dürüstlüğüyle tanınmış kimse. ...
AkbatuYiğit erkek. ...
AkmanTemiz, beyaz, güzel insan
ALGIN 1. Güçlü, iyi, gü¬zel, sıcakkanlı, sevimli. 2. Sevdalı, aşık, vurgun. 3. Hızlı akan su. 4. Renksiz, cılız, zayıf. ...
ALPKANYiğit soydan gelen. ...
ARTUNGururlu, kendine güveni olan, vakur. ...
ASFA Çok saf, en temiz, halis. ...
AYBERK . Sağlam ay, sağlam kişilik. 2. Şimşek, ay'ın şim¬şek gibi parlaklığı. 3. Yaprak, ay yap¬rağı. ...
AYMAN Ay gibi güzel, ışıklı kimse. ...
BATIN allahın 99 isminden 76. sı anlamına gelmekte ...
BATU Güçlü Kuvvetli ...
BATUR Korkusuz, yiğit. ...
BATURALPYiğitler yiğidi. .
BEHİÇ Şen. Güler yüzlü, Neşeli. ...
BERAY ayın en ışıltılı en parlak hali ...
BEREN Güçlü, kuvvetli, akıllı. ...
BERKİN Sağlam güçlü kuvvetli. ...

Alperen: Yiğit, bahadır.
Asım: Günahtan, haramdan çekinen.
CENAN:Yürek, gönül kalp ...

ÇAĞAN-SARP-GÖRKEM-MERİÇ-BERKE –KUTAY-TUNA-DORUK-BARTU-ARHAN-CANBERK-DAĞHAN-ARIN-ÇINAR-BARLAS-BERKAY-BURKAY-GÜNEY-METEHAN-BATUHAN-EYMEN-HAKTAN-İNAN-SAYGIN

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın kıslar cinsiyeti belli deiil ama bebişimin isimleri hazır erkek olursa doğan koycak babasıı soyadımız nehir doğan nehir karizmatik oluyomuşş..
kız olursa rahmetli annemin ismi zehra bende zehra derin nehir düşünüyorum uyuyomu sizzce başka bişemi bulsam?? bu arada allah tez zamnda herkesi bebişine güsel isimler koymayı nasip etsinn

kızım olursa annem ve kayınvalidemin ismini birleştirdik nazlı melek olacak ama ortada bebek yok hala erkek olursa can inşallah olur adını koyarım annem ve kayınvalidem gibi olur inşallah bekliyorum bebeğim seni hadi gel

arkadaşlar şuan çocuğum yok ama başlığı görünce yazayım dedim.kız meryem elif,erkek muhammed yusuf.bu arada çocuğa isim koymak çok önemli dinimizde.peyganberimiz çocuklarınıza güzel isimler koyun buyuruyo ve yiyecek içecek isimlerini çocuklarınıza koymayın diyo.peygamberimiz beğenmediği isimleri değiştirirmiş.ve kızlara koyduğu isimler zeynep veya cemile olurmuş hep....cemre isminin koyulmasınıda yasaklamış.....hadis kitaplarından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.....günümüzde insanlar kuranda geçiyo diye hiçbir anlama gelmeyen kelimeleri isim diye çocuklarına koyuyolar....bu yanlışa düşmeyelim.isimlerin kuranda geçmesi önemli değil.anlamının güzel olması gerekiyo... allah hepimize hayırlı evlatlar versin inş.ve çocuklarımız ismiyle yaşasın

Henüz 13+3 haftalığız ama doktorumuz cumartesi günü %90 kızımız olucak dedi.

Erkek olsaydı Ayaz koyacaktık. Eğer tahmin doğru ve kız ise Eylül koyacağız :)

benımde 5haftalık kız olursa ben koyucam erkek olursa esım koyucak ben nehır koyucam ınsallah nasıp edrse allahım erkek olursa esım babasının ısmını koyucak ozer olucak ınsalh bakalım hayrlısı

hamiş filan diilim ama eğer bi kızım olursa adını tuana berra koymayı çook istiyorum..ama tuana kısmında eşimle mümkün diil anlaşamıyoruz:) daha ortada bebek yok biz isim kawgası yapıyoruz kaydirigubbakcemile3

al bizden de o kadar
erkek olursa eşim ege istiyor ama egeyle izmirle alakamız yok. ben de ne alaka diyorum işte? ama isim olarak benim de çok hoşuma gidiyor
sizce yine de konulabilir mi?sanki martda doğan çocuğa eylül adı koymak gibi geliyor bana ne bileyim:a015:

Bende hamile değilim ama erkek olursa muhakkak Semih koyucaz. Eşim fanatik fenerli. Ve ordaki Semihi de çok seviyoruz ailecek. O yüzden oğlum olursa adı kesinlikle Semih. Ama kızım olursa hiç düşünmedik. İnşallah bigün bende hamile kalırım da bunları düşünürüm. Çoook istiyorum çoooookkkkkkk..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…