Peki hem kadın hem erkekte infertilite olanlar ne yapıyor?

hadi bakalım hayırlı haberlerle dön inşallah...valla inşallah benim için dileklerin olur ama çok umudum ypok....eğer adet olmazsam cuma oruç tutraım senin içinde dua ederim canım sende umuntma dularında beni.... kandilin seninde şimdiden mubarek olsun

adet olmadım ama dün tomografi çekileceğim diye doktorkanda gebelik baktırdı negatif...zaten beklemiyordum ama üzüldüm yinede

biz de de aynı olmasada benzer sorunlar war.8 aylık evliyim ve hiç korunmadık ancak hamile kalamıyorum. burdaki doktorum çikolata kisti olduğunu söylemişti ve 27 martta laparoskopi oldum. ayrıca eşimin de sağ yumurtalığı seminom teşhisi sonrası alındı ve sol tarafında da varikosel olduğu söylendi ancak henüz varikosel ameliyatı olmadı. sperm sayımı yapıldı ve sonuç 4 milyon çıktı, canlılık oranı ise %80. eşim seminom ameliyatı öncesi sperm bankasına sperm bırakmıştı ve bunlarla tüp bebek denemesi yaptık, 9 haziran da tek yumurta transferi yapıldı fakat tutmadı.düzenli olarak 28 günde bir adet görüyorum ancak bu ay 2 gün önce adet olmam gerekiyordu gecikti, çok sevinmiştim fakat bugün idrar testi yaptım ve sonuç negatifti.çok umutsuz ve mutsuzum lütfen yardım edin. nasıl bir yol izlemem lazım ne yapmam lazım neye inanmam lazım inanın bilemiyorum çok üzülüyorum çünküü sonuç hep negatif...

oncelıkle sakın olman lazım
ne zamn adet olacagını falan hesaplama
rahat ol
vede bol bol dua et
rabbım verecek ınşşşşşş

güzelim keşke yapılabilecek şeyin ne olduğunu bilsek....malesef öncelikle erkenden teşhis için sevinmelisin... üzüntünü her ay yaşadığın umudu inan çok iyi anlıyıorum....emin bile olsam her ay umutluyum...tuhaf biçimde her ay bekliyorum... bu ay hsg çektirdim...ayın 2 sinde doktora gidip aşılama raporu çıkaracağız...Allah a inanıp herşeyin nedeni olduğuna gönülden inanıp ve bu arada elimizden geleni yapıp beklemek...sen 2. tüpü ne zaman yaptıracaksın?..hangi merkeze gittin....

dün rapor belgelerimi verdim...haftaya çarşamba bekliyprum

raporum çıkmış...adet olayım 1-2 . gün gidip alacağım raporumu ve ilaçlarımı. ...şimdi adetimi bekliyorum

ay rapor süreli ya benim ilk defa adetim gecikti...test yaptım negatif ama hala gelen giden yok

sıtrestenndır yada gec dollenmeyse cıkmaz gebelık testınde gebe oldugun hade hayırlısı

kızlar bi mucize oldu ve hamileydim ...ama gitti... gecikmem bu yüzdenmiş, göğüslerimin acısı, burnumun hassaslaşması, beyaz akıntım hep bundanmış....en son dayanamayıp perşembe kan verdim...ama belirtiler adetteki gibi oluşmuştu o gün aslında...kasıklarımdaydı ağrı, göğüslerim indi ve acısı azaladı....değerim 10,19 çıktı...eşime rağmen bana rağmen olmuştu....sabah doktora gittim...progesrtron yazdı bebişe yardımcı olaım diye ama vurulmaya gerek kalmadan kanamam başladı...nasıl sancım oldu yineden yaptırdım ama dayanamadı....p.tesi adetimin 4. günü ve ben aşılama ilaçlarımı almak için doktora gideceğim...cidden çok mutlu olurken ilk defa kendimi doğurgan hissederken, ilk defa kaybetmenin acısını yaşadım umarım doğurganlığım defalarca hissedilir olur ama kaybetmek hiç olmaz....

değerim 23.08 itibariyle sıfırlandı...yeni bir dönem açılıyor....

ay cok uzuldum
ama genede halıne sukret dogal yollan gebe kalabıldıgını bılıosun
rabbım hayırlısını versınnnn

2-3 ay kendiliğine bırakıyorum....dün yurtdışı ebaydan preseed sipariş ettim....şimdi adetimi bekliyorum...bakalım adetim eski tarihimemi göre yoksa yeni tarihime görermi gelecek bakalım...

2-3 ay kendiliğine bırakıyorum....dün yurtdışı ebaydan preseed sipariş ettim....şimdi adetimi bekliyorum...bakalım adetim eski tarihimemi göre yoksa yeni tarihime görermi gelecek bakalım...

presedın sayesınde cok hamıle kalan var
rabbım vesılen etsın....

merhaba canım,bizimde hem eşimde hem de bende sorun vardı.bende endometriosis vardı eşimin ileri hızlı sperm sayısı yeterli değildi.aslında bir kez doğa lyoldan hamile kaldım ama olmadı.doktorların dediğine göre bozulmuş sperm döllenmiş ve iyiki de gelişmemiş...sonra bir aşılama deneyimimz oldu ve bu süreçte eşimin ileir hızlı sayısı %10 a ulaştı.zaten sperm sayısı ve morfoloji sorunumz yoktu.aşılama tutmatyınca doktorlar bir sene daha doğal yoldan olur bekleyin dediler ama ben beklemek istemedim artık.yaşım 26 olmuştu,eşimin 29..zaman geçiyordu ve artık anne olmayı çok istiyordum.zorda olsa eşimi ikna ettim ve tüp bebek tedavisine başladık.ilk denememizde hamile kaldım ve şimdi anneyim..

eşimle bugüne kadar hem varlıkta hem yoklukta herşeyimizi paylaştık,Allah bize bu sorunuda paylaşmayı uygun gördü..iyiki de öyle olmuş,bilinç altında da olsa suçlanacak bir taraf yoktu ortada..aslında biraz daha beklesek doğal yoldan da olabilecekti belki ama hayatta tek istediğim şey bir bebekti ve beklemimin anlamı yoktu.çünkü psikolojim bozuluyordu artık.hamile arkadaşlarımla görüşmemeye,çocuğu olan arkadaşlarımı sevmemeye başlamıştım.durduk yere kıskançlıklar yapıp onları da kendimid e yıpratıyordum..üstelik bu durumumu kabullenmeyip hala biz çocuk istemiyoruz,böyle mutluyuz,iki-üç sene daha bekleriz gibi yalanlara kendimi ve çevremi kandırıyordum...hastalıklı bir hal almıştım yani..ama bu durmunu fark etmek önemli tabii.ben fark ettim ve ha doğal ha tüp bebek dedim..sonuçta ikiside bizim yavrumuzdu.

ayy ne uzun yazmışım ya,içimi dökmüşüm valla..dualarım anne olmak isteyen herkesle,Allah hepinize sağlıklı ve sıhatli yavrular versin İnşallah..tez zamanda..AMİN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…