- Konu Sahibi GeyikliGece
-
Genelleme yapmak kotu birsey dogru soyluyorsunuz fakat bu genellemeler Ruslara ozgu degil millet kendi vatandasina bile memleket uzerinden genelleme yapiyor, irkcilikla alakali degil ki aksine kendi irkindan utanan yabanci sevdalisi bi millet oldugumuzu dusunuyorum.Dun gece hiç uyumadim ve en sonunda karar verdim bu konuyu acmaya. Farketmissinizdir belki dun rus kadinlariyla ilgili konular biraz fazlaydı.
Amacim kimseyi kiskirtmak milliyetcilik yapmak kimseyi kirmak degil pesinen soyleyeyim.
Konulardan birinde bir uye "nedir bu o...ruslardan çektigimiz?" yaziyor. Pesinden de gelip bunu begenenler var. Mesajini alintiladim. Bu kisaltmayi aciklamasini rica ettim donus olmadi.
Rus asilliyim. Insanin kanina dokunuyor. Amacim milliyetci tartismalara girmek degil. Aksine sevmem boyle seyleri. Milliyetcilik yapacak olsam gelip Türkiye'de yasayip Turk dilini bir cogunuzdan daha duzgun konusacak kadar ogrenmezdim.
Ama ben burda "nedir bu Turk kadinlarinin kezbanligi" desem siz kirilmaz misiniz? Ben kendimden cok utanirim. Kalp kirdim diye uzulurum. Allahin yarattigini begenmemek ne haddime benim? Kaldi ki bu ornekte kimsenin namusuna ahlakina da laf atmiyorum.
Ama bir milletin tum kadinlarina boyle bir yakistirma yapmak hangi ahlaka gelenenege kulture ve dine sigar?
Bazi seyler genetiktir ama sporla da uzun boylu ve ince olabilirsiniz. Sac boyatmayan yok bu devirde zaten... ben kimseye kendimi begendirmek icin bir sey yapmam. Ama bu adamlarin bizi begenmesinden rahatsizsaniz uzgunum, siz begenilmek icin bir seyler yapin. Hangi dinden olursaniz olun iffetli bir kadina iffetiyle ilgili iftira atmak en buyuk gunahlardandir. Dusunmeden soylediginiz bu lafla ne buyuk vebale girdiginiz farkinda olun.
Her seyden once ozguvenli olun. Kendinzi sevin. Kendinizi ikinci plana atmayin. Kendinize bakin. Sonra burda "6 ay once dogum yaptim kafamda bir yumak dolasik sacla geziyorum" konulari aciliyor. Mesela o sacin bakimini yapamiyorsaniz kestirin. Bu halinizin adamlara cazip gelmemesi normal bence. Hic bir rus kadini tanimiyorum ki saclarini taramadan dursun. Dedigim gibi vakit ayiramiyorsak kestiririz yine cok temiz ve guzel oluruz. Ama bu turk kadini boyle rus kadini soyle diye bir milletin tum kadinlarina fahişe muamelesi yapma hakki vermez. Konu burda nereli oldugumuz degil.
Inanin kalp kirmaktan cok korkarim. Beni yanlis anlamayin ama ari gibi calisan ekmegini tastan cikaran evli cocuklu bir kadinim. Biz bu benzetme ve yakistirmalari haketmiyoruz.
Konunu ve yorumlari gayet iyi okudum kezbani anlamini cok iyi bilerek yazmisin rus kadinlara bu bakis acisi maalesef yine rus kadinlar yuzunden oluyor tatile gidiyoruz ordaki animatorler bile rus ve bunlarin gorevi tum oteldekilerle ilgilenmekken nedense erkeklere ilgi daha fazla oluyor karisinin yaninda otururken bile gelip elini kocsnin omzuna atip onunla muhabbet edebiliyor ki o kadar ozguvenlilerki hanimlar calistiklari ulkenin dilini ogrenme cabasinds bile olmuyor aldatma konusunda erkeklerimjz suclu evet ama bu aldatma nedense hep rus kadinlariyla oluyor ve daha bicok sey var ve ben uzun esmer bir bayan olarak aslaaa sarisin olma gibi bir niyetim yok ayrica madem buna sinir oldunuz konuyu acana alinti yapip cevap verseydinizDun gece hiç uyumadim ve en sonunda karar verdim bu konuyu acmaya. Farketmissinizdir belki dun rus kadinlariyla ilgili konular biraz fazlaydı.
Amacim kimseyi kiskirtmak milliyetcilik yapmak kimseyi kirmak degil pesinen soyleyeyim.
Konulardan birinde bir uye "nedir bu o...ruslardan çektigimiz?" yaziyor. Pesinden de gelip bunu begenenler var. Mesajini alintiladim. Bu kisaltmayi aciklamasini rica ettim donus olmadi.
Rus asilliyim. Insanin kanina dokunuyor. Amacim milliyetci tartismalara girmek degil. Aksine sevmem boyle seyleri. Milliyetcilik yapacak olsam gelip Türkiye'de yasayip Turk dilini bir cogunuzdan daha duzgun konusacak kadar ogrenmezdim.
Ama ben burda "nedir bu Turk kadinlarinin kezbanligi" desem siz kirilmaz misiniz? Ben kendimden cok utanirim. Kalp kirdim diye uzulurum. Allahin yarattigini begenmemek ne haddime benim? Kaldi ki bu ornekte kimsenin namusuna ahlakina da laf atmiyorum.
Ama bir milletin tum kadinlarina boyle bir yakistirma yapmak hangi ahlaka gelenenege kulture ve dine sigar?
Bazi seyler genetiktir ama sporla da uzun boylu ve ince olabilirsiniz. Sac boyatmayan yok bu devirde zaten... ben kimseye kendimi begendirmek icin bir sey yapmam. Ama bu adamlarin bizi begenmesinden rahatsizsaniz uzgunum, siz begenilmek icin bir seyler yapin. Hangi dinden olursaniz olun iffetli bir kadina iffetiyle ilgili iftira atmak en buyuk gunahlardandir. Dusunmeden soylediginiz bu lafla ne buyuk vebale girdiginiz farkinda olun.
Her seyden once ozguvenli olun. Kendinzi sevin. Kendinizi ikinci plana atmayin. Kendinize bakin. Sonra burda "6 ay once dogum yaptim kafamda bir yumak dolasik sacla geziyorum" konulari aciliyor. Mesela o sacin bakimini yapamiyorsaniz kestirin. Bu halinizin adamlara cazip gelmemesi normal bence. Hic bir rus kadini tanimiyorum ki saclarini taramadan dursun. Dedigim gibi vakit ayiramiyorsak kestiririz yine cok temiz ve guzel oluruz. Ama bu turk kadini boyle rus kadini soyle diye bir milletin tum kadinlarina fahişe muamelesi yapma hakki vermez. Konu burda nereli oldugumuz degil.
Inanin kalp kirmaktan cok korkarim. Beni yanlis anlamayin ama ari gibi calisan ekmegini tastan cikaran evli cocuklu bir kadinim. Biz bu benzetme ve yakistirmalari haketmiyoruz.
Ama ben burda "nedir bu Turk kadinlarinin kezbanligi" desem siz kirilmaz misiniz?
Ne demek istedin burda işte anlat bilelim
Bu yorumunuz çok yersiz. Sizin bu yorumu yaptığınız arkadasım gayet de güzel Türkçe konuşuyor. Nedir şimdi bu yaptığınız? Her şey bitti Türkçe öğretmeye mi geldi konu?"Desem" demisim ama dememisim gordugunuz uzere.
Turkcenin şart kiplerini size isterseniz ben ogretirim. Biraz ters olur ama...
Suratını ezmek falan, dikkat çekmek adına canileşmeyin.abartmayın derken ?
Siz kezban kelimesini kullanmissiniz konunuzu okuyun tekrar.bi daha da bilmediginiz kelimeleri kullanmayin.Nedir bu turk kadinlarinin kezbanligi dedigim mesaji alintilar misiniz? Ben de goreyim nerede dediysem.
Ben boyle desem alinmaz misiniz demek baska, turk kadinlari kezban demek baska ki boyle bir sey demedim demem de...
O cumleyi de neden yazdim ilk mesajimda hemen aciklayayim; boyle genellemelere asagilamalara ornek gosterdim. Kelimeyi burdan ogrendim. Bir cok konu bir cok kisinin kezban olmasiyla sonlanip kapaniyor. Herkes bundan cok aliniyor. Alinacaginiz bir seyi ornek gosterdim yani. Ama israrla altini cizeyim ben kimseye hic hir yerde kezban demedim. Desem siz ne hissedersiniz diye sordum.
Gordugunuz gibi bu konu da kezbanliga geldi ve konu saptirildi.
Hmmm sen de haklısın. Ben de milliyetçi değilim. Ama bu her yıl binlerce eğitimli rus kadının, karadenizden türk topraklarına girip, bedeni üzerinden para kazandığı gerçeğini değiştiriyor mu?
Evet bu isi meslege donusturuyorlar sonra da bizi oyle seylerle anmayin diyorlar. Oldu tamam.Ben ne türk kadınlarını, ne türk erkeklerini savunmuyorum, umurumda da değil. Ama bu ülkede rusların bedenlerini sunduğu bir pazar var. Bu konu sen onu dedin, ben bunu dedim, altı aylık bebeğin var bakımsızsın konusu değil. Sosyolojik bir olay. Neden ruslar bu meşgale için buraya geliyor? Neden kendi ülkelerinde kendi mesleklerini yapamıyor, yeterli para kazanamıyorlar? Neden bizim erkekler cinsellik deyince rus arıyor? Arz talep.
Sizin zihniyetinize gore bu cok normalse bu konuyu niye actiniz?Peki kafasina silah mi dayiyorlar erkeklerin? Ille de benle yatacaksin mi diyorlar?
Uzgunum iki tarafta mutluysa buna siz engel olamazsiniz. Yok adam evli barkliysa esiniz sevgilisini aldatiyorsa o kendisinim edep ve seref meselesidir.
Haklisiniz. Ben de o zaman isim vermeden herkesin anlayacagi uyelerle.ilgili konu acayim. Normal mi buAdını yazmayınca atıf olmuyo mu bu şekilde herkes konu açsa karışır buralar
Nedir bu turk kadinlarinin kezbanligi dedigim mesaji alintilar misiniz? Ben de goreyim nerede dediysem.
Ben boyle desem alinmaz misiniz demek baska, turk kadinlari kezban demek baska ki boyle bir sey demedim demem de...
O cumleyi de neden yazdim ilk mesajimda hemen aciklayayim; boyle genellemelere asagilamalara ornek gosterdim. Kelimeyi burdan ogrendim. Bir cok konu bir cok kisinin kezban olmasiyla sonlanip kapaniyor. Herkes bundan cok aliniyor. Alinacaginiz bir seyi ornek gosterdim yani. Ama israrla altini cizeyim ben kimseye hic hir yerde kezban demedim. Desem siz ne hissedersiniz diye sordum.
Gordugunuz gibi bu konu da kezbanliga geldi ve konu saptirildi.
dikkat çekmek adına canileşirim istersem.Suratını ezmek falan, dikkat çekmek adına canileşmeyin.
Bebeğim konu sahibi doğal güzelmiş. Kendini beğendirmek için bir şey yapmıyormuş. Biz de kendimizi beğendirmeye çalışıyormuşuz ama bakımsız kezbanlarmışız. Bi de çok çekmiş bizlerden.
Dun gece hiç uyumadim ve en sonunda karar verdim bu konuyu acmaya. Farketmissinizdir belki dun rus kadinlariyla ilgili konular biraz fazlaydı.
Siz ben o niyetle demedim demissiniz sart kipi kullanimina girmissiniz de bu anlam sadece gramer kuraliyla cikmiyor, sirf gramer kurallariyla dusunup bu bunu demek istedi desek ohooo."Desem" demisim ama dememisim gordugunuz uzere.
Desem deyince ne değişti onu anlayamadık güzeller güzeli, düzgün fizikli, sarı saçlı, saçını tarayan, kendine bakan, beğenilmek için bir şey yapmayan, kendinden güzel, Türk kadınlarından çok çeken muteşem bayan?"Desem" demisim ama dememisim gordugunuz uzere.
Siz şimdi rus kadınlarına yönelik ön yargıyı mı kırdınız? Şu an çok daha fazla ön yargı yarattınız. Mesela bende ön yargı yoktu fakat şu an çok fazla oluştu Ayrıca madem ki birine öğretecek kadar iyi bir türkçeniz var öyleyse kezban kelimesini bilerek yazdınız ve sonra da kıvırdınız. Daha fazla batmayın da konunuzu kapattırın."Desem" demisim ama dememisim gordugunuz uzere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?