Peki rusların sizden çektiği ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genelleme yapmak kotu birsey dogru soyluyorsunuz fakat bu genellemeler Ruslara ozgu degil millet kendi vatandasina bile memleket uzerinden genelleme yapiyor, irkcilikla alakali degil ki aksine kendi irkindan utanan yabanci sevdalisi bi millet oldugumuzu dusunuyorum.
Bu aslinda cogunluga gore kafanizda ister istemez olusan imaj.
Mesela Avrupalilarin Turklere bakisi. Adamlara hak veriyorum Avrupada yasayan cogu Turku gorunce, e bizim de burada gordugumuz kotu ornek Ruslar oluyor cogunlukla.
Gayet duzgun Rus tanidiklarim da var fakat ozellikle arkadaslarimin cocuk bakicilarindan sozde namusuyla calisan Ruslar ya evden hirsizlik yapti ya da koca ayartmaya calisti.
Yani cogunlukla gordugunuz bir kesim elbette kafanizda bir profil canlandiriyor ki bu ne kadar onyargili olmamaya calisirsaniz olan bisey maalesef.
Yalniz mesela siz de "e biz de size kezban mi diyelim" fln diye caktirmadan giydirmissiniz ya :) aslinda bu siz bu gorusu savunurken sizde bile varolan bisey.

Konunu ve yorumlari gayet iyi okudum kezbani anlamini cok iyi bilerek yazmisin rus kadinlara bu bakis acisi maalesef yine rus kadinlar yuzunden oluyor tatile gidiyoruz ordaki animatorler bile rus ve bunlarin gorevi tum oteldekilerle ilgilenmekken nedense erkeklere ilgi daha fazla oluyor karisinin yaninda otururken bile gelip elini kocsnin omzuna atip onunla muhabbet edebiliyor ki o kadar ozguvenlilerki hanimlar calistiklari ulkenin dilini ogrenme cabasinds bile olmuyor aldatma konusunda erkeklerimjz suclu evet ama bu aldatma nedense hep rus kadinlariyla oluyor ve daha bicok sey var ve ben uzun esmer bir bayan olarak aslaaa sarisin olma gibi bir niyetim yok ayrica madem buna sinir oldunuz konuyu acana alinti yapip cevap verseydiniz

Şimdi önyargılardan rahatsız olduğunuz için açtığınız konu, daha çok eleştirmeyi ve yeni bir önyargı oluşturduğunuzu gösteriyor. Tamam güzelsiniz. Tamam bakımlısınız. Peki neden sizinle ilgili böyle bir önyargı var? Güzel olduğunuz için mi?
Bir diğer konu; Kezban yakıştırmasını kabul etmiyorum. Saçlarına bakamadığı zaman kestiren kadınlardanım. Bakımlıyım. Kendi ırkımın fiziksel özellikleri çerçevesinde güzelim. Karşılaştırma yapıyorsunuz. Çok gereksiz bir konuya önayak oluyorsunuz. Rus bayanlar için o yorumu yapan arkadaş elbette haksız ama genel bir önyargı var üç beş kişiyle sınırlandırılamayacak. Neden var bu önyargı sizce? Size göre Türk kadını bakımsız olduğu için mi?

"Desem" demisim ama dememisim gordugunuz uzere.

Turkcenin şart kiplerini size isterseniz ben ogretirim. Biraz ters olur ama...
Bu yorumunuz çok yersiz. Sizin bu yorumu yaptığınız arkadasım gayet de güzel Türkçe konuşuyor. Nedir şimdi bu yaptığınız? Her şey bitti Türkçe öğretmeye mi geldi konu?

"Ama ben burda "nedir bu Turk kadinlarinin kezbanligi" desem siz kirilmaz misiniz?

Allahin yarattigini begenmemek ne haddime benim?

Bazi seyler genetiktir ama sporla da uzun boylu ve ince olabilirsiniz. Sac boyatmayan yok bu devirde zaten...

Ama bu adamlarin bizi begenmesinden rahatsizsaniz uzgunum, siz begenilmek icin bir seyler yapin."

Daha neler neler...
siz yanlıs anladınız demeyin bari ben yanlıs ifade ettim demek daha dogru olur gibi

Tepkinizde haklısınız. Lakin ben buradaki herkesi ciddiye almamanızı öneririm. Burada her ama her türden insan var. Kara cahili de var, çok kültürlüsü de var. Terbiyesizi de var, terbiyelisi de var. Sadece tipini beğenmediği için sokakta yanından geçen kadının arkasından hakaret edeni, o hakarete alkış tutanı da var. Var da var yani... Aklı başında kimse bahsettiğiniz örneğe hak verip alkış tutmaz zaten. Bu üye kib'lenip banlanmazdı öyle olsaydı.

Velhasılı, herkesi ve her yazılanı ciddiye alacak olsak bu siteye girilmezdi bile. Kib'leyin, sonra da sallayın gitsin kimisini.

Siz kezban kelimesini kullanmissiniz konunuzu okuyun tekrar.bi daha da bilmediginiz kelimeleri kullanmayin.
Ayrica size yapilan genellemelerin nedeni siz de mevcut olan bizi pas gecen o guzelliklerini sermayelestiren rus kadinlari cok fazla maalesef

Kaç kere Rus kadınları söyle böyle diye konu açtılar etrafımda. Ben ise her seferinde ağızlarının payini verdim .

Kimse kendi kocasının ahlaksizligini bir kadının üzerine yıkamaz. Bu da böyle biline ! Biz ki kadinlar olarak çok acı çekmisiz bu dunyada... Her zaman birbirimizi savunmaliyiz .

İnanin ki kalp kirmaktan çok korkarım demişsiniz . Kusura bakmayın ama kırdıniz.
Annemden örnek veriyorum . Babamın tek yaptığı çalışmakken ve azicık aldığı maaşla ovunurken annem hem dişarida çalıştı . Bize baktı , eve temizledi,yemek yaptı, babamdan çekti ... Kadının uyuyacak bile vakti yok , kendine nasıl baksın ???

Hala bircok Türk kadını ulkemizde bu şartlarda yasiyor. Sizin kocanız iyi diye tüm kocalar öyle olmak zorunda değil . Ayrıca siz daha saçınızı bile tarayamiyorsunuz, biz her zaman bakimliyiz deyip kocalariniz bizi tercih ediyor demeye getirmissiniz. Kusura bakmayın da bu düpedüz aşağılama.

Ne Türk kadını ne de başka bir milletten bir kadın . Hiçbir kadına laf getirmem. Burada yaptıgim da bu ... Abartılı bir tepki de verdigimi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Hmmm sen de haklısın. Ben de milliyetçi değilim. Ama bu her yıl binlerce eğitimli rus kadının, karadenizden türk topraklarına girip, bedeni üzerinden para kazandığı gerçeğini değiştiriyor mu?

Evet bu isi meslege donusturuyorlar sonra da bizi oyle seylerle anmayin diyorlar. Oldu tamam.
Peki kafasina silah mi dayiyorlar erkeklerin? Ille de benle yatacaksin mi diyorlar?
Uzgunum iki tarafta mutluysa buna siz engel olamazsiniz. Yok adam evli barkliysa esiniz sevgilisini aldatiyorsa o kendisinim edep ve seref meselesidir.
Sizin zihniyetinize gore bu cok normalse bu konuyu niye actiniz?
Adını yazmayınca atıf olmuyo mu bu şekilde herkes konu açsa karışır buralar
Haklisiniz. Ben de o zaman isim vermeden herkesin anlayacagi uyelerle.ilgili konu acayim. Normal mi bu Mune

Yazının 5.paragrafına bak

Suratını ezmek falan, dikkat çekmek adına canileşmeyin.
dikkat çekmek adına canileşirim istersem.
üyelik benim, yorum yapma özgürlüğü benim.
sizi ilgilendiren bir durum göremedim ben nedense.
siz beni "görmezden gelme" seçeneğini kullanın.
ya da bir daha bir konuya yorum yapacağımda dilerseniz size özel mesajla ne yazacağımı danışayım?
lütfen konuya yorum yapın. şahsıma değil.
iyi günler.

Haha cok guldum buna. Soylediklerimden bunu cikarttiysaniz vay halinize...
Hic bir yerde dogal guzelim demrdim. Sadece kendimi kimseye begendirmek taraftari degilim bunun icin cabalamam.
Begendirmeye calisiyorsunuz da demedim
Ama begenmemelerinden sikayetciyseniz begendirmek icin bir seyler yapabilirsiniz dedim

GeyikliGece okuyun kezban kelimesi geciyor burada caninizin istedigini yazip safa yatmayin sonra

Siz ben o niyetle demedim demissiniz sart kipi kullanimina girmissiniz de bu anlam sadece gramer kuraliyla cikmiyor, sirf gramer kurallariyla dusunup bu bunu demek istedi desek ohooo.
Insan beyninin bir cumleyi soylerken arka planda neyi dusunebildigini azicik anlayabiliyor olmaniz yeterli.
Ki bu kadar insan o sekilde anlamis bende ki izlenimi de bu oldu, pek şık bir cvp degil bu

Desem deyince ne değişti onu anlayamadık güzeller güzeli, düzgün fizikli, sarı saçlı, saçını tarayan, kendine bakan, beğenilmek için bir şey yapmayan, kendinden güzel, Türk kadınlarından çok çeken muteşem bayan?
Hem sana mı kaldi kipleri öğretmek?
Sen önce bilmediğin kelimeleri yazmamayı öğren

Konu sahibi hakli genelleme yapmamak lazim ama turk kadini da hakli bu kadar erkek ruslq aldatinca ister istemez bi onyargi olusuyor
Ruslar yerine italyanlar akin akin gelseydi ve erkekler onlarla aldatsaydi italyanlar hakkinda onyargi olusurdu
Burada tek suclu bana gore erkekler
Rus kadinlarinin da gelip bu isten para kazanmaktan hoslandigini sanmiuorum
Ulkelerindeki hayat kosullari felaket , burada kazandiklari parayla ulkelerindeki aileleri gecindiriyorlar
Bir kadin olarak bu yolla para kazanmalarina uzuliyorum gercekten , hcogu da universite mezunu genc kizlar , keske ulkelerinde mesleklerini yaparak para kazanabilseler

Siz şimdi rus kadınlarına yönelik ön yargıyı mı kırdınız? Şu an çok daha fazla ön yargı yarattınız. Mesela bende ön yargı yoktu fakat şu an çok fazla oluştu Ayrıca madem ki birine öğretecek kadar iyi bir türkçeniz var öyleyse kezban kelimesini bilerek yazdınız ve sonra da kıvırdınız. Daha fazla batmayın da konunuzu kapattırın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…