• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?

Bana normal gelmedi saçını okşasa tamam da niye öpüyor ki bebek de değil yani 6 yaşında kız

Ben bayan halimle öpmem valla başkasının kızını

Kapıcıya hiç güvenmedim. Bence yalan söylüyor. Kocanıza ve eniştenize de ayak yapmış.

Beşinci sınıftayken bir bakkal tarafından fiziksel tacize uğradım; eve gelince anneme anlattım tabi anladılar hemen karakola gittik orda komiser adamı gözümün önünde tartakladı ve adam aynı kapıcınız gibi çocukları çok seviyorum vs tarzı cümlelerle kendini savunmaya çalıştı

Hiç inandırıcı gelmedi bana. Evladınıza çok dikkat edin lütfen yalnız başına da beş dakikalık mesafeye dahi göndermeyin.

ya kapıcıya nıye uzuluyorsunuz..haberlerı ızlemıyormu...kendine cekı duzen versin...bır mahallenın yapmaz asla dedigi adam ırmaga neler yaptı...ogretmenler bıle ogrencilerine artık sevmiyor opmuyor...kusura bakmayın asansorde bır cocugu sevmek nedir ya...valla cocukları olup bir kere opmeyen babalar var...valla bayanlarda anlarım bu duyguyu erkekte asla..

Yok bee ben bayan olarak öpmem başkasjnın altı yaşındaki çocuğunu durduk yere. En fazla saçını okşarım. Yalan söylüyor pislik

Sonuna kadar haklısınız ama tepkiniz biraz yanlış olmuş. Ablanız ve eniştemiz suçlar gibi konuşmuş. Kimseyi araya karıştırmadan kendiniz konuşsaydınız: " X bey abi vs. Kötü bir niyetiniz olmadığını biliyorum ama kızım bu şekild e alışsın istemiyorum. Evde sürekli tembihliyoruz kimsenin opmesine musade etme diye. Siz de dikkat ederseniz sevinirim, alışmasın vs" gibi.

Adamın çocuğu da yokmuş, üzüldüm biraz.

Çok safsınız.. sizce her çocuğu olmayan böyle asanaörde gördüğü 6 yaşındaki kızı öper mi? Hadi saçını okşasa tamam ama yanağından öpmesi üstelik asansörde size de garip gelmedi mi?

Allah aşkına cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla döşelidir derler inanmayın böyle insanlara yavrularınızı sakının asla yalnız koymayın

Bence haklısınız. Maalesef bunlara tepki göstermemiz gereken bir zamanda yaşıyoruz :KK43: Benim eşim de çocukları çok sever bazen yanaklarından okşardı eskiden. Eskiden diyorum çünkü artık yapmıyor uyardığım için. Dokunarak sevme başkasının çocuğunu deyip duruyorum adama. Çocukların da tepki gösterebilmesi için buna alışmaması lazım çünkü. İyi ki anlatmış kızınız size.

Kısa bir süre sonra ben de bir kız annesi olacağım ve bu konuda çok hassasım. Keşke böyle olmak zorunda olmasaydı :KK43:

Hiiiçç vicdan azabı duymayın ne geliyorsa başımıza “aman ayıp olur aman yanlış anlar” diye düşünmemizden geliyor. Belki içinde art niyet var adamın, böylece korkutmuş oldunuz. Asansörde çocuk öpmek neymiş hayret bir şey. Ulu orta milletin içinde yapsa hadi gerçekten sevdi diyelim niye asansör?Hiç sizin yanınızda görmedi mi çocuğu? Böyle böyle öğrenecek bu toplum başkasının çocuğuna dokunulmaz. Kadın halimle elleyemem başkasının çocuğunu iyi cesaret adamdaki.

ekşi sözlükte leyla başlığında biri yazmış okuldaki görevlilerden çok iyi bir abi var çocukları çok sever. geçen yanıma geldi üzülmüş abi artık çocukları sevemicez mi diye. ekşi yazarı da buna üzülmüş güya.

ayy sevmeyin ya sevmesinler.. ben artık eşime bile diyorum yapma boyle sevme. mesafe koy. çok seviyor eşim oğlumu. kucağına alır öper koklar. artık 5 yaşında sevme . erkeklerin öyle sevebileceğini düşünmesin diyorum.

adam da sevmeyiversin. çocuğu olmuyorsa koruyucu aile olsun yetimhanelerde bir sürü anasız babasız çocuk var. iyi niyeti kötü niyeti yok artık. sadece mahremiyet eğitimi açısından bile bir yabancının izinsiz çocuğu sevmemesi gerekiyor zaten. sadece yabancının değil anne babanın bile.

gecen bebek arabasında duran 8 aylık oğlumu biri geldi ayaklarını gıdıklayarak sevdi. çocuk ağlamaya başladı. bir de diyor o kadar çocuk severim hiçbiri ağlamadı. o an bişi demedim ama çok sinir oldum. ki çok sakınmam ben çocuklarımı ama artık bende dur dicem. öğrensin herkes izinsiz çocuk sevmemeyi.

ha birde geçen the tale adında bir film izledim. hala etkisindeyim. çocuğu öyle yavaş yavaş istismar ediyorlar ki kadın yıllar sonra bile istismar edildiğini hatırlamıyor ve mağdur edildiğini kabul etmiyor falan.

bugün asansörde masumca sacını oksayarak ona güven vermeye calışır. yarın bir tık ileri gider. nerden bileceksiniz.

Kusura bakmayın da suç sizde.
Ben bile kaç yaşında halimle asansörde tanımadığım biriyle denk gelirsem binmiyorum ya da binmek durumunda kaldıysam geriliyorum.
Siz 6 yaşındaki çocuğu neden milletin kapısına yolluyorsunuz ki tabak götürsün diye?
6 yaşındaki çocuk bu. Asansör kapısıyla bir sorun yaşayıp incinebilir, merdiveni tercih edip birisi tarafından sıkıştırılabilir, biri eve sokmaya çalışabilir, bin bir türlü şey olabilir.

Geçen sene bir haber vardı kadınla kızı dışarı çıkacaklar, kadın kapıyı kilitlerken 9 yaşındaki kızı merdivenlerden inmeye başlıyor. O sırada sapığın teki olan komşuları kızı taciz ediyor. Sevmek falan değil bildiğiniz taciz ediyor. Kız yolda giderken annesine söyleyince geri dönüp kamera kayıtlarından izlemişler. Kızın babası adamı yanlışlıkla öldürmüştü tartışma sırasında.

Komşu ya da tanıdık diye çocukları yalnız başına salmayın lütfen artık bir yerlere. Etraf sapık dolu. Kimsenin niyetini bilemezsiniz.

Ayrıca anketinize cevabım: nasıl ki biri sizi çok sevimli buldu diye gelip başınızı okşayıp öpemezse, çocuk diye çocuğunuzu da öpemez.

bu gündemde çocuğu tek başına yollamanıza ne diyelim :KK12:o_O
isterse bütün daireler tanıdık olsun. apartmana sokaktan yabancılar girebilir her şey olabilir.
5 yaşla 6 yaşla alakası yok bunun.
üşenmeyip bizim götürmemiz gerekiyor o tabağı.
yoksa kapıcı da öper yabancı da kaçırır.
sonra vah tüf etmek sonuçları değiştirmiyor...:confused:

Ne vicdanı yapıyorsunuz ya, niyeti neyse ne, anne babası yokken, yalnız başınayken, bir çocukla böyle bir yakınlık kurup bir de kalkıp nasıl öpersin? Yolarım öyle adamı. Ne hakla dokunur? Gelip sizi öpebiliyor mu? Çocuk diye kamu malı mı evlatlarımız? Öyle her isteyen sevip okşayabilir mi? Kızımı gelip öpecek ha, bir de kimsenin görmediği kuytu bir yerde... Öyle kalp kırmayayım filan diye düşünmem, o evi onların başına yıkarım. Az bile yapmışsınız.

Ortalık kötü,birde çocuğa kural koyunca ama şu yabancıda olsa iyidir denmiyor.
Bende çok çocuk seven biriyim,insanın sevesi geliyor,o çocuğu mutlu etmek için bir şeker vs vermek istiyor.
Artık bayan olduğum halde,yabancı bir çocuğu sevemiyorum.
Çocuğu,torunu olmayan kişilerde malesef bu hengamede arada kaynıyor.

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Bosverin iyi yapmissiniz. Esinizde bu kadar rahat olmasin. Adamin kotu bi niyeti yoktur belki ama su zamanda yapcak bisyde yok. Akrabalara bile dikkat etmek zorundayiz ki opmek nedir ya ne gerek. En kotu sacina bi dokunur ceker belki.

Haklılığınız aşikar ama araya onu bunu koymak yerine doğrudan adamla konuşmalıydınız olay gereksiz kişilere dağılmış.

Peki sana ne demeli ne dusunmeli konu sahibi. Bu ne sorumsuzluk ve rahatlik bu devirde pes. Eğer Allah korusun o çocuk taciz edilseydi sen de suclu olurdun.çünkü sen annesin ve o çocuğun guvenligini sağlamak senin görevin. Ne demek cocukla komşuya yemek göndermek. Malesef devir öyle öyle devir ki kapının eşiğinden çocuklar tek barların adım atmamali.

O kadar da değil sende yahu sadece alıp severken kucaklarda zıplatmalara falan karşıyım ben ama dedesi amcası nasıl öpmesin hoşlaşmasakta doğru olmaz senin baban kardeşin öpse aynımı düşünüyorsun o_O

Yanlış anlamayın öğrenmek için soruyorum. Dedesinin ve amcasının sevmesinde ne gibi bir sakınca var? Kendi babanız ya da kardesleriniz sevdiginde de rahatsız oluyor musunuz?
Kizim esimin onceki evliliginden. Ve evet kendi kardeslerimin ve akrabalarimin opmesinden de rahatsiz oluyorum. Hatta bayramda abim kizimi operken cok rahatsiz oldugunu hissettim kizin. Ben de "Opmeyin kizim pek hoslanmiyor opulmekten" dedim. Kizim da "yoo rahatsiz olmuyorum" demez mi? Rezil oldum. Bir de kiz buyudu artik. 10 yasinda. Kp ve amcasi şapur supur opup yanagini isiriyorlar. Bu sekil bir sevgi 10 yasindaki bir kiz icin yanlis bence. Bilemiyorum yani cok rahatsiz oluyorum. Sanirim artik bayramda seyranda falan kimsenin elini opmrsine falan izin vermeyecegim. Esimin akraba tarafi cok kalabalik. Nerden bileyim kim nasil biri? Sonucta kimse sapik oldugunu açık etmiyor. Bu konuda kendi kardeslerime bile guvenmem.

iyi yapmışsınız
gündemdeki haberleri duyuyoruz, görüyoruz
kimin ne olduğu alnında yazmıyor
belki iyi niyetli belki kötü niyetli bilemeyiz ama bir daha da cesaret edemez yaklaşmaya önleminizi almışsınız

Arkadaşlar merhaba ,

geldiğimiz noktaya çok üzülüyorum gerçekten

niyeti kötü değil gibi geldi bana da
sessizce gözlemleseydiniz keşke ilk başta

Uslupsuz tartismadim ben de ama cocuksuz olunca tartisilmiyorsa demek ki. :)))
Bende fikrimi soyledim adam acisindan da bakarak. Ama siz tartismak ve farkli fikir almak degil onaylanmak istiyorsunuz ve ayni fikirdeki insanlarla konu uzerinden tartismak istiyorsunuz belliki.
Tesekkurler size de.
Size de değildi o Lafım. Gayette üslübuyla tartıştık tabi . Tartışma yapmak kavga etmek değildir öyle olsa tüm tv tartışma programları yasaklanırdı. Hem Eşim benim gibi düşünmüyor neden adamın üzerine gittin olayı büyüttün diyor . Bende sizin düşüncenizi anlamaya çalışıyorum . aynı fikirde olursak nasıl tartışabiliriz ki? Kendimi yeterince ifade ettim sanırım.

Back
X