Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Canım ben kurutmadım hiç şimdiye kadar sebze.Ama internette baktım biraz.Bulduklarımı paylaşıcam.Biber ve patlıcanın çürümesi bence geç kurumasından olabilir.(mi ki?:44:)
Bulduğum yazıları link veriyorum bak.
Sevgili Melda, profiline baktım İstanbul' da yaşıyorsun. İstanbul' da güneşte sebze kurumuyor maalesef. Hava fazlasıyla nemli, o yüzden gün kurusu sebzeler güneydoğu illerinde yapılıyor. Fırının termostatlı ise fırında kurutmayı deneyebilirsin.
Bizde dolmalık patlıcan ,biber ve bamya kuruttuk benim yaşadıgım şehir sıcak bir şehir o yüzden eylülün 15-yada 20 sinden sonra kurutuyoruz evimiz 15.kat ve aşırı derece rüzgarlı oldugu için 3 günde kurudu tıkır tıkır oldu sen hangi aylarda kurutuyorsun acaba
Eğer istanbulda yaşıyorsan ki bende öyleyim
kurumuyor canım
içleri pamuklanıp küf yada böcek oluyor
hatta bana ailem kurumuş biber gönderiyor memleketten o bile poşette kalacak olsa yumuşayıp böceklenebiliyor
buzluğa atıyorum ben çok fazlaysa eğerde bez torbaada sakalnıyor
başka yolu yok
Güneşte Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan-20-22 adet
Güneşte Kurutulmuş Dolmalık Biber 25 adet
Acılı İsot Kreması 620 gr (Bamu)
bide bunlarla deneyin özellikle isot kreması malatyadan başka bi yerde yok