- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
- 33
- Konu Sahibi Sugargirl1990
-
Zaten bende baştan ayağa tek bir parça dedim iyi bak..islami bir giysidir kurani kerimde ve ayetlerlede sabittir nettir araştırıp bakabilirsiniz
Aklınız bu kadarına yetiyorsa benim yapacak bir şeyim yok..burasi medeni bir ülke değil mi sanane kadının sutyeninden
Benim sorunum carsafin icinde ne olduguarkadasim carsafliysa icindekinin arkadasim oldugunu bilirim. Beline koluna bomba sarma ihtimali yoktur cunku. İcinden kendisi yerine babasi da cikmaz yoksa benim kimsenin kiyafetiyle derdim yok ki. Aslinda konu Suriyeli gocmenlerin kontrolsuz sekilde aramiza salinmasiydi. Kapilar acildi ve girdiler. Biz ayni durumda balkan kapisindan gecebilir miyiz misal Yunanistana? Hayir. Asilari tamamlansaydi,kamplarda kendi dillerinde egitim gorselerdi,is imkani saglansaydi kimse “sen gelme ulan ayi” muamelesi etmezdi. Zira kendisini Turk hissedip Turk diye tanimlayan insanlar misafirperverdir. Gelme demez. Sorun politikaydi tamamen.
Çarsaf giymek de mini etek giymek de bir tercihtir.İnsanlari inancindan dolayi asagilayamazsiniz.Tesettur müslumsn kadina farzdir ayetle sabittir.Bunun zamanla mekanla ilgisi yokturneden kurban olsun, kacıncı yuzyılda yasıyoruz kadını kapatmak nasıl bir gerikafalılıgın urunu, nasıl bir anlayıs. karaçarşaf istiyorsanı z gidin irana dicem de orada da artık kadınlar acılabiliyor:)) pakistanda burka var mesela, orası da olabilir
türkiye modern bir ülke böyle insan ürünü aptal seylere ihtiyacımız yok, millet marsa gidiyor biz hala kadınları kara carsafa sokma pesindeyiz ya pes.
Başörtüsü giyip altında dar pantolon olanlar için yazmıştım bu mesajı. Amaaan keşke konu kıyafetlere hiç gelmeseydi
Umarım güzel cevap derken hakaret etmeyi kastetmiyorsunuzdur? Buna hiç gerek yok çünkü. Ve evet saçma geliyor yine de giyenlere bir şey dediğim yok. Devlet yasaklamamış sonuçta giymeyi.Size saçma gelebilir. Dini konular yasak olmasaydı size çok güzel cevabı verirdim. Ama kurallar işte.
Bak şimdi iyi takip et sana dil öğreten hocalarının diplomayı kasaptan aldığını gösteren bir görüntü paylaşıyorum :) 4 dil biliyormuş sadece dillerin ismini biliyorsun sanırım,benle Farsça konusunda yarışacak bir üye ancak İran kökenli olmalıdır bu forumda :))
Vallahi oyle giyiyorum giyerek olecegim insaAllah ne derseniz ne dusinirseniz dusunun kaldiki polisler sizin yuruyusunuzden anliyor icinde kim oldugunu bi arada insanlar beni sevsin diye giymoyorum belki simdi olecegim Allah a hesap verecegim bunun icin giyiyorum benim inancim bu yonde kaldiki bi zamanlar fahise kiyafeti olsun yada rahibe kiyati benim niyetim belli buradaki insanlarla mezara girmeyecegim!Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum
Avrupa açmıyor kapıları bize iteliyorlarYa kadınla erkek vücudu Az çok Bellidir babası çıkmaz içinden diye düşünüyorum :) hem zaten peçe başka bir şey :)
Sırt çantasının içini bilmiyoruz bu arada.
Ki bununla ilgili çok can sıkıcı tecrübem de oldu.
İçinde ne olduğunu bilmediğimiz her şeyi yasaklayabilir miyiz?
Hükümet politikası hakkında hemfikiriz zaten.
O konuda yapılması gereken yapılmadı ve su an ipin ucu kaçtı diye geriye dönük bir şey de yapmıyorlar.
Ama göz ardı edilmemesi gereken koşa surede milyonları geçen göç. Yanı önlemler alsalardı da bu sayıya ne kadar işlerdi emin değilim.
En güzeli aç Avrupa nın kapılarını gitsinler. Zaten burada kalmak istemiyorlar :)
Valla benim derdim terorist falan cikmasin daYa kadınla erkek vücudu Az çok Bellidir babası çıkmaz içinden diye düşünüyorum :) hem zaten peçe başka bir şey :)
Sırt çantasının içini bilmiyoruz bu arada.
Ki bununla ilgili çok can sıkıcı tecrübem de oldu.
İçinde ne olduğunu bilmediğimiz her şeyi yasaklayabilir miyiz?
Hükümet politikası hakkında hemfikiriz zaten.
O konuda yapılması gereken yapılmadı ve su an ipin ucu kaçtı diye geriye dönük bir şey de yapmıyorlar.
Ama göz ardı edilmemesi gereken koşa surede milyonları geçen göç. Yanı önlemler alsalardı da bu sayıya ne kadar işlerdi emin değilim.
En güzeli aç Avrupa nın kapılarını gitsinler. Zaten burada kalmak istemiyorlar :)
30 40 sene sonra türkiye’de parmakla sayılacak kadar türk kalır bence çünkü adamlar her yıl doğuruyor:) e zaten onlardan bıkan maddi durumu yerinde olan türklerde yurtdışına yerleşmeye başladı:) artık at kostururlar :)Valla Suriyeli çalışanın kabalığına mı takılayım yoksa Türk çalışanın ölçüsüz samimiyetsizliğine mi bilemedim.
Suriyelilerin yaşama hakkına saygım sonsuz, dünya herkese yeter ama devlet bize sormadan bu insanları ülkemize alırken neden uyum sürecini düşünemedi diyorum kendi kendime.
Evet savaşta kimse ölmesin ama zaten dikişi tutmayan topluma da bambaşka bir kültürü sokmak olmadı. Kime sorsam muzdarip bu konudan.
30-40 sene sonra eğitimsiz suriyeliler tehlikeli bir hale gelmesin, daha kötü olmayalım?
İnsanın aklına her şey geliyor.
Size verilecek cevap belli de neyse.. o kap kara çarşaf imla gezmekten onur ve şeref duyuyorum... Hee yobaz damgası yiceksem de hiç gocunmuorum...sizin beni o kapkara carsafim la sevmenize gerek yok Rabbim sevsin yeter...........neden kurban olsun, kacıncı yuzyılda yasıyoruz kadını kapatmak nasıl bir gerikafalılıgın urunu, nasıl bir anlayıs. karaçarşaf istiyorsanı z gidin irana dicem de orada da artık kadınlar acılabiliyor:)) pakistanda burka var mesela, orası da olabilir
türkiye modern bir ülke böyle insan ürünü aptal seylere ihtiyacımız yok, millet marsa gidiyor biz hala kadınları kara carsafa sokma pesindeyiz ya pes.
Ülkemde suriyeli falan görmek istemiyorum. Bu yüzden sizinle aynı fikirdeyim. Savaş bahane bedava yaşamak şahane
Bunlar iyi günlerimiz bu mendil satanlar 10 yıl sonra tecavüzcü olacak. Istanbul yaşanmaz hale getirecek.
Allah allaaaah neresini anlamıyorsunuz acaba ? Çarşaf Farsça cilbab Arapça daha açık nasıl anlatılır ki ?Bende size güleyim o çarşaf degil cilbab.. dıııtt yanlış cevap
islamiyetle doğmuş islamiyete has bir giysi değil.
bu yazdığımda anlaşılmayacak ne var sence?
çarpıtmanın kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.
kim ne isterse giysin banane. ben giyene niye giyorsun mu dedim giyme mi dedim?
kökeni bu dedim.
gerçeği mi değiştireyim, tarihi mi?
30 40 sene sonra türkiye’de parmakla sayılacak kadar türk kalır bence çünkü adamlar her yıl doğuruyor:) e zaten onlardan bıkan maddi durumu yerinde olan türklerde yurtdışına yerleşmeye başladı:) artık at kostururlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?