Pembe Koltuk 3. Haftamızda 'GÜLSÜM SULTAN'

Kalb kalbe karsidir güzelim, sagol.olumunekankayizsmile

Akrep burcuyum canim.....olgun bir havam varmi bilmiyorum....ama ilk görüste bircok kisi özelliklede erkekler cekinir benden......hanim aga gibisin derlerdi hep!:delphin:

evet evet hanım ağa gibi bi havan var
yakışıyo sana a.s

işte beklediğim an gülsümüm sultanım burada:asigim:
bilirsin arada derim sana keşke senin kadar akıllı mantıklı bi ablam olsaydı diye
hemen her yazınının altına çekinmeden imzamı atarım ben
peki nedir gülsüm sultanı bu kadar mantıklı ve akıllı kılan
nedir bu kadar anlayışlı olmak için çabalamasının altında ki sır
hani annesizliğin acıttığı söylemiştin ya
kanadın kırıktı hep bu kadar anaç olmaya çalışman hayatında ki sıkıntılar mıdır?
yaşanmışlıkların mıdır seni bir derdim var köşesine iten
etrafımda akıllı kadınların varlığı bana güç vermiştir hep
kendine iyi bak sultanım
herşey gönlünce olsun

Canim, cok sagol.....keske deme....bende bir ablan olmaktan gurur duyarim..ne demek:1hug:

Insanin yapisi neyse odur zeynepcim....kalibindan cikamaz insanoglu.

Biz bes kardesiz, hepimizi ayni anne baba büyütü, ama hepimizde tamamen farkli karekterdeyiz....
Sen kücükken bile olgundun, anlayisliydin derdi Anneannem!
Cocuk gibi degildin....diger cocuklar disarda oynar, ziplarken sende evde oturmak büyüklerle konusmak isterdin onlari dinlerdin derdi....

Yani kendimi bildim bileli böyleyim, sonradan olmus birsey degil, cok cileler cektimde diyeyim, cok sükür, neler var insanlar neler yasiyor...

Tabiki annem vefat ettiginden beri bircok seyler degisti hayatimda, mantikliydim dahada mantikli oldum, onun öldügü gün benimde icimde birseyler öldü...ama hayat herseye ragmen devam ediyor......acisiyla tatlisiyla...
Her imtihan biraz daha olgunlastiriyor bizi....hayat basli basina bir imtihan degilmi zaten.

Inanirmisin bazen böyle olmaktanda bunalabiliyor insan, herkez cahilik yapar herkez hata yapar ama sen yapamazsin, senin gibi birine yakismiyor deniliyor....cilgin olmak istiyorsun bazen olamiyorsun, yapina ters....oldum olasi cilveli isveli bir hatun olamadim ben mesela...olamam!

Neysek oyuz...ve öylede yasamak zorundayiz, kalibimizin disina cikamicagimizi kabullendigmiz vakit, kendimizi oldugmuz gibi kabul ettigmiz vakit özümüzü buluyoruz.

Gülsüm Sultan'ın hobileri neler acaba ? opuyorumnanaktan

Eskiden basketbol oynardim canim, sporu cok severdim....malesef bu konuda asiri derecede salldim kendimi.benneyaptımki

Kitap okumayi cok seviyorum, özellikle gercek yasanmis hayat hikayeleri. Sinemayida cok severim.

Foruma ilk üye olduğum zamanlar ilk önce şöyle bir göz atmıştım....

Konuları bölümleri incelemiştim.Konulara yapılan mesajlara ve bu mesaj sahiplerinin profillerine de bakmıştım.

Tabi herkesin profiline de girip bakmadım canım sempatiksalakcinni sadece yorumlarını beğendikleriminkine...

Bu kişilerin arasında olurdu hep gülsüm sultanım.

Yorumları hep büyük bir olgunlukla,tecrübeleriyle,ılımlı ve olumlu yapardı.Hep merak ederdim bu kadın kaç yaşında acep diye...

Umarım bu forumda hep görürüm seni canım.

Neyse soruma geleyim aşkı memnu işlerini bırakıyım hemen sempatiksalakcinni

Canım kapalımısın sen ?

Canim, cok sagol.....keske deme....bende bir ablan olmaktan gurur duyarim..ne demek:1hug:

Insanin yapisi neyse odur zeynepcim....kalibindan cikamaz insanoglu.

Biz bes kardesiz, hepimizi ayni anne baba büyütü, ama hepimizde tamamen farkli karekterdeyiz....
Sen kücükken bile olgundun, anlayisliydin derdi Anneannem!
Cocuk gibi degildin....diger cocuklar disarda oynar, ziplarken sende evde oturmak büyüklerle konusmak isterdin onlari dinlerdin derdi....

Yani kendimi bildim bileli böyleyim, sonradan olmus birsey degil, cok cileler cektimde diyeyim, cok sükür, neler var insanlar neler yasiyor...

Tabiki annem vefat ettiginden beri bircok seyler degisti hayatimda, mantikliydim dahada mantikli oldum, onun öldügü gün benimde icimde birseyler öldü...ama hayat herseye ragmen devam ediyor......acisiyla tatlisiyla...
Her imtihan biraz daha olgunlastiriyor bizi....hayat basli basina bir imtihan degilmi zaten.

Inanirmisin bazen böyle olmaktanda bunalabiliyor insan, herkez cahilik yapar herkez hata yapar ama sen yapamazsin, senin gibi birine yakismiyor deniliyor....cilgin olmak istiyorsun bazen olamiyorsun, yapina ters....oldum olasi cilveli isveli bir hatun olamadim ben mesela...olamam!

Neysek oyuz...ve öylede yasamak zorundayiz, kalibimizin disina cikamicagimizi kabullendigmiz vakit, kendimizi oldugmuz gibi kabul ettigmiz vakit özümüzü buluyoruz.

hayatın boyunca hep mantıklı ve sabırlı olunca çevrende ki
insanların beyinlerin de kalıplaşıyorsun sultanım
ve senden hep o mantıklı aklıllı kadın olmanı bekliyorlar
yapacağın basit bi aykırılık gözlerine batıyor
bazen haykırmak istiyor insan ben insanım peygamber değil
sabrım var benim de yeri geldiğin de canım acıyor demek istiyor ama olmuyor
bi kere kabullenmişsindir artık ağır olmayı
dert taşımayı büyük olmayı toplamayı bir arada tutmayı
başkasının yükünü omuzlamayı

ne diyeyim sende kendimi görüyorum
Rabbim yar ve yardımcın olsun sultanım
Rabbim önünde ki engelleri kaldırsın
sana uzun ömürler versin de
çocukların senin yüklendiğin yükleri taşımak zorunda kalmasınlar
onların başların da her daim onları koruyan bi anneleri olsun
dualarım seninle gönlü güzel kendi güzel dostum benim
Emaneti en emin olana emanetsin:asigim:

Kar kardesime yazmissin ya gülsümcüm
3000 km ötedede olsan o güzel kalbini hissedebiliyorum diye
iste sana karsida benim hislerim öyle...
bazen girmiyorsun ara veriyorsun merak ediyorum
gülsüm sultan nerde diye ...

Bulundugun yer nerde ise orada Allah c.c sana huzur ve mutluluk
versin kardesim...

sizi pek tanımıyorum ama bende bir soru sormak istiyorum hayatta yapmam/yapamam dediğiniz birşey varmı ??

soruldumu bilmiyorum ama sormak istedim buyrunnnnnnnnn

nedendir bilinmez hıc muhabbetımız olmadı sızınle ama bır sempatı olustu bende sıze karsı
sanırım uyumlu, orta yolu bulan, mantıklı ama yerı geldıgınde cok guzel cesaretler veren yorumlarınız sayesınde oldu elbet
bır arkadasın da soyledıgı gıbı yorumlarınıza ımzamı atabılırım o kadar kendımden buluyorum

yurt dısında yasadıgınızı bılıyorum
ama aslen sız ve esınız nerelı merak edıyorum

OO koltuğa Sultan oturmuş. opuyorumnanaktan
Benim gibi derdim var'dan emekli oldun galiba sende son zamanlarda, karşılaşamıyoruz pek. kaydirigubbakcemile3

Ne sorsam, ne sorsam hmmm fisfisfis

Küçüklüğünden beri yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapma gibi bir durumun söz konusu olsa, en büyük adaptasyon sorununu hangi konuda yaşardın?

Sagol tatlim....fistih gibinim he....citirlik kalmadi zayir, lakin yinede idare ederik iste...boshayallersmile

15 kasim tatlim.......

Kar...senin yerin bende cok farkli....öyle sevgi dolu bir yüregin varki, burda senden 3000 km uzaklardada bile bunu hissedebiliyorum....özellikede kimsesiz cocuklara olan ilgin beni cok duygulandirmisti...Güzel sözlerin icin cok cok tesekkür ederim.

Allah (C.C.) sana en karanlik günlerinde bile isik olan bir es nasip etsin....
Öpüyorum seni
:kedi:sızınde sevgınız gelıyo bana bende akrep burcuyum demekkı ondan sızınle uzakda olsak bukadar sıcak elektırık akımı yasıyoz :)...
dıgerı ıcınde amın dıcem :)..Şenizbu duanızın kabul olcanı bılıyom :Saruboceq:

gülsüm sultan yorumlarını çok beğendiğim çok akıllıca bulduğum üyelerden birisisin.:asigim:opuyorumnanaktanbeni sorum;eltin,görümcelerin ve kayınvalidenle iletişimin nasıl,onlarla anlaşabilirmisin?bunu merak ettimde

Foruma ilk üye olduğum zamanlar ilk önce şöyle bir göz atmıştım....

Konuları bölümleri incelemiştim.Konulara yapılan mesajlara ve bu mesaj sahiplerinin profillerine de bakmıştım.

Tabi herkesin profiline de girip bakmadım canım sempatiksalakcinni sadece yorumlarını beğendikleriminkine...

Bu kişilerin arasında olurdu hep gülsüm sultanım.

Yorumları hep büyük bir olgunlukla,tecrübeleriyle,ılımlı ve olumlu yapardı.Hep merak ederdim bu kadın kaç yaşında acep diye...

Umarım bu forumda hep görürüm seni canım.

Neyse soruma geleyim aşkı memnu işlerini bırakıyım hemen sempatiksalakcinni

Canım kapalımısın sen ?

Hayir canim degilim, umarim Allah (C.C.) günün birinde bana o hidayeti verir...insallah

hayatın boyunca hep mantıklı ve sabırlı olunca çevrende ki
insanların beyinlerin de kalıplaşıyorsun sultanım
ve senden hep o mantıklı aklıllı kadın olmanı bekliyorlar
yapacağın basit bi aykırılık gözlerine batıyor
bazen haykırmak istiyor insan ben insanım peygamber değil
sabrım var benim de yeri geldiğin de canım acıyor demek istiyor ama olmuyor
bi kere kabullenmişsindir artık ağır olmayı
dert taşımayı büyük olmayı toplamayı bir arada tutmayı
başkasının yükünü omuzlamayı

ne diyeyim sende kendimi görüyorum
Rabbim yar ve yardımcın olsun sultanım
Rabbim önünde ki engelleri kaldırsın
sana uzun ömürler versin de
çocukların senin yüklendiğin yükleri taşımak zorunda kalmasınlar
onların başların da her daim onları koruyan bi anneleri olsun
dualarım seninle gönlü güzel kendi güzel dostum benim
Emaneti en emin olana emanetsin:asigim:

Kar kardesime yazmissin ya gülsümcüm
3000 km ötedede olsan o güzel kalbini hissedebiliyorum diye
iste sana karsida benim hislerim öyle...
bazen girmiyorsun ara veriyorsun merak ediyorum
gülsüm sultan nerde diye ...

Bulundugun yer nerde ise orada Allah c.c sana huzur ve mutluluk
versin kardesim...

Allah razi olsun kizlar, gercektende bu güzel yorumlarinizi benim hakkimdaki düsüncelerinizi duymak bana cok ama cok moral veriyor.....Sagolun....ve inaninki bende ayni sekilde sizde o yakinligi buluyorum.:1hug:

OO koltuğa Sultan oturmuş. opuyorumnanaktan
Benim gibi derdim var'dan emekli oldun galiba sende son zamanlarda, karşılaşamıyoruz pek. kaydirigubbakcemile3

Ne sorsam, ne sorsam hmmm fisfisfis

Küçüklüğünden beri yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapma gibi bir durumun söz konusu olsa, en büyük adaptasyon sorununu hangi konuda yaşardın?

Evet canim, eskiden sanki daha cok görüsürdük degilmi? Olsun gönüller bir olsun.

Vallaha canim galiba en cok zorluk cektigim nokta kendimi burdaki gibi rahat hissedemeyecgim olur.

Burda gayet rahat bir sekilde gecenin bir yarisi bir bayan arkadasimla bir cafeye gider oturur cekinmeden kahvemi icer sohbet ederim...ama türkiyede izinde kendimi bu konuda rahat hissetmiyorum...bir carsi pazara giderken bile sanki diken üstünde gibiyim.

Nedendir bende bilmiyorum, fakat özgürlügüm daha kisitli gibi geliyor bana....

:kedi:sızınde sevgınız gelıyo bana bende akrep burcuyum demekkı ondan sızınle uzakda olsak bukadar sıcak elektırık akımı yasıyoz :)...
dıgerı ıcınde amın dıcem :)..Şenizbu duanızın kabul olcanı bılıyom :Saruboceq:

Amin canim insallah:1hug:

gülsüm sultan yorumlarını çok beğendiğim çok akıllıca bulduğum üyelerden birisisin.:asigim:opuyorumnanaktanbeni sorum;eltin,görümcelerin ve kayınvalidenle iletişimin nasıl,onlarla anlaşabilirmisin?bunu merak ettimde

10 senedir evliyim ve 1 kere bile bir kavgamiz tartismamiz olmamistir canim, cok sükür bu konuda hic bir sorun yasamadim.

Esimin ailesi beni bastan beri her zaman kucaklamistir yabancilik cekmemem icin ellerinden geleni yaptilar.

Eltilerimde iyidir, ikisinlede bir sorunum yok, ha tabi ufak tefek sürtüsmeler olmustur ama belki ben en büyükleri oldugum icin nazim sözüm geciyor, bazen güzelce bir fircalasam bile onlari bana darilmiyor küsmüyorlar....

Esim bu konuda cok hassastir zaten, ne beni ailesine ezdirir nede benim ailesine karsi saygiszlik yapmama göz yumar.....zaten bence eslerin aileleri ile güzel iletisim kurabilmemen kilit noktasi eslerimizdir canim, onlar dengeyi tutmak zorunda.
Karsindaki insan anneside olsa yeri geldimi esine sahip cikacak

eger benım adımda kar ıse bıgun sızınle kahve ıcıcem :)..
pekı sevgılı gulsum sultan ne dersınız bu teklıfıme ?..

Koltuğun hayırlı olsun ılımlı, yumuşak başlı, pozitif sultan opuyorumnanaktan
Başa dönme gibi bir olasılığın olsaydı nereye dönüp neyi değiştirmek isterdin hayatında ?
Ya da hiçbir şeyi değiştirmeden tekrar yaşamayı mı tercih ederdin ?
Ne seni daha mutlu ederdi ?
Neyi kimi hayatından tamamen siler, neye kime daha fazla rol verirdin hayatında ?
Hayatındaki başrol ve yardımcı rol kime ait ?
Gülsüm Sultan yaşama nasıl bakan bir insan, neyi kendine pusula olarak belirlemiş, hangi pencereden bakıyor hayata ?

Ay çok mu oldu ki bilmiyorumkismile

nedendir bilinmez hıc muhabbetımız olmadı sızınle ama bır sempatı olustu bende sıze karsı
sanırım uyumlu, orta yolu bulan, mantıklı ama yerı geldıgınde cok guzel cesaretler veren yorumlarınız sayesınde oldu elbet
bır arkadasın da soyledıgı gıbı yorumlarınıza ımzamı atabılırım o kadar kendımden buluyorum

yurt dısında yasadıgınızı bılıyorum
ama aslen sız ve esınız nerelı merak edıyorum

gorunmez oldum sanırımsam :uhm:

Başa dönme gibi bir olasılığın olsaydı nereye dönüp neyi değiştirmek isterdin hayatında ?
Neyi kimi hayatından tamamen siler, neye kime daha fazla rol verirdin hayatında ?
Gülsüm Sultan yaşama nasıl bakan bir insan, neyi kendine pusula olarak belirlemiş, hangi pencereden bakıyor hayata ?

yok len zabah ne yedi bide yatarken pijamaları ayılımı civcivlimi o kalmışya:mymeka:

Allah tan bi soru sorulacak dediydik he demesek ne olurdu kim bilir :mymeka:

Sana duyduğum büyük aşk sana torpil geçeceğim demek değildir kaydirigubbakcemile

gülsüm ablam seni tanıdğıma cok mutluyum benim sıkıntılı zamanlarımda cok destek oldun bir anne gibi bir abla gibi ben soru sormıcam seni seviyorum iyiki varsın demek istedim

Back
X