Pembe Koltuk 3. Haftamızda 'GÜLSÜM SULTAN'

Daha önceki cevaplarda almanyada yasadigini ögrenmistim gülsüm sultancim..
almanlarin sevdigin hic özelligi varmi :) genelde cogu asosyal olduklari icin ..

Canim her toplumun eskileri oldugu gibi artilarida var bana göre. Almanlarinda bircok begendigim özellikleri var.

Bir kere islerine acayip saygili insanlar, disiplinli ve caliskanlar.....öyle aman kaytarayim dolandirayim üc kagit yapayim gibi düsünceleri yok.....
Burda hangi gurbetciye sorarsan sor, Türkün yanindami calismak istersen veya almaninmi diye....eminim yüzde 99 almani tercih eder....cünkü bilirki alman essek gibi calistirsada hakki neyse alacak, zamaninda maasi ödenecek....

Adamlar islerini dogru düzgün yapiyor kardesim, iscilerindende yüzde yüz iniatif bekliyorlar....isini düzgün yap canimi diyorlar...
Bu konuda almanlari örnek alabilseydik, eminim türkiye cok daha farkli yerlere gelebilirdi.

Evet asosyal olduklari konular var, onlarin aile baglari bizimkiler kadar kuvvetli degil, merhamet vicdan gibi duygulardan bazi yerde yoksunlar...lakin bizim gibi sürekli ailemizin cocuklarimizin hayatina burnunu sokma gibi bir dertleride yok.
Hic bir alman kaynana gelininden gelsinde evimi temizlesin, benimle oraya buraya gitsin, ogluma iyi bakamiyor oglumu fitleyimde sunu bir güzelce dövsün diye bir düsünceye girmez.
Yani herseyin avantaji oldugu gibi bir yerde desavantajida var hayatim....:hulya:

Ha yinede ben kendi insanimin tirnagini onlara degismem, türk olsun camurdan olsun benim icin, lakin keske onlarin bazi olumlu özelliklerini iyi degerlendirebilsek, keske bizde onlar gibi akilli olabilsek, cünkü onlar bizlerden baka baka, aileye deger vermenin önemli oldugnu ögrendi....

ben de oylamada gülsüm sultana oy verenlerdendim, merak ettiğim üyelerdendi kendisi. çok eğlendim okurken, soranların da cevaplayanın da eline yüreğine sağlık.opuyorumnanaktan sorum yok şimdilik, aklıma bişi gelmiyo, soracaklarım sorulmuş zaten. ama hala takipteyim.. :ecrin_bebek:

flaş flaş flaş kadınlar gülsüm sultanı yoldan çıkardı kaydirigubbakcemile5
kötü yola pardon geyiğe düşürdümafoldumben
evine isimsiz paket gönderenler bile var:1ninca:
paketlerden ipli zilli hatta görünmeyen o kadar yok yanisempatiksalakcinni
muhtelif renk şekil ve desenlerde iç çamaşırları çıkmaktadırakannehir
bunu gönderenlerin itiraf etmesi bunların yerinede:mymeka:
daha edepli paçalı paçasız fırfırlı donlardan göndermesi insaniyet namına rica olunurkaydirigubbakcemile
zapıklar sizde kızı bu yaştan sonra yoldan çıkarıp alsanaalsanasmile
eniştemizi şoka sokup zorlamanın alemi varmı ohaoldumsmile
edebinizle oturun len hem edepsiz iç çamaşırları verin bana inceliycem
ahlaka aykırı yerleri nereleriymiş getirin bakiim:jeyyar:

Gülsüm sultan bi soruda benden olsun
Bugün nasılsın gız bacım :lepi:

Hamd olsun giymatlim iyiyiz....biraz nezle oldum ama yinede sükürler olsun.:hulya:

ben de oylamada gülsüm sultana oy verenlerdendim, merak ettiğim üyelerdendi kendisi. çok eğlendim okurken, soranların da cevaplayanın da eline yüreğine sağlık.opuyorumnanaktan sorum yok şimdilik, aklıma bişi gelmiyo, soracaklarım sorulmuş zaten. ama hala takipteyim.. :ecrin_bebek:

olumunekankayizsmile

daha edepli paçalı paçasız fırfırlı donlardan göndermesi insaniyet namına rica olunurkaydirigubbakcemile

he kiz he....o firfirli donlardan gönderin ablaya...cok makbule gecer.boshayallersmile
Burda bulunmoyu bilyonmu!!:utangac:

Kiz cemre...hatirliyonmu o gonuyu....cinli minli....ordada illaki gülsüm anlat bize o hikayeyi demislerde sonrada donlara etmisti hatunlar...sende al al donlar satiyorum diye ilan vermistin...ne gülmüstüm len:roflol:

he kiz he....o firfirli donlardan gönderin ablaya...cok makbule gecer.boshayallersmile
Burda bulunmoyu bilyonmu!!:utangac:

Kiz cemre...hatirliyonmu o gonuyu....cinli minli....ordada illaki gülsüm anlat bize o hikayeyi demislerde sonrada donlara etmisti hatunlar...sende al al donlar satiyorum diye ilan vermistin...ne gülmüstüm len:roflol:

biraz hatırladım gülsümüm güzel günlerdi onlar yav olumunekankayizsmile
bak nostalji bile yapar olduk gördünmü
kkda bayağı bir ömrümüz geçti hı
yav eskiden daha bir güzeldi buralar şenlikliydi değilmi
yoksa banamı öyle geliyor yaşlandımdabilmiyorumkismile

biraz hatırladım gülsümüm güzel günlerdi onlar yav olumunekankayizsmile
bak nostalji bile yapar olduk gördünmü
kkda bayağı bir ömrümüz geçti hı
yav eskiden daha bir güzeldi buralar şenlikliydi değilmi
yoksa banamı öyle geliyor yaşlandımdabilmiyorumkismile

Yok cemrem sadece sana öyle gelmiyor bende öyle hissediyorum.

Eski tadi tuzu yok gibi nedense!
Her konudan bir geyik cikartirdik...sonra mune kafa hadi yürüyen len geyige der bizi oraya tasirdi...

Eskilere hep özlem olur cemre.....bizden evvelde böyleydi simdide böyle...

avatar.....cok güzel bir film ya....boshayallersmile

Ben o filme karşı çok önyargılıydım eleştirmenlerden duyduklarımdan sonra...

İzlemiycem kesinlikle diyordum çalıntıymış şuymuş işim olmaz diyordum,adam gibi filim yapsınlar da öyle izlettirsinler diyordum sempatiksalakcinni

Büyük konuşmuşum adamların hakkını yemişim,eşimin ısrarlarıyla izledim ve çok beğendim ben de...

sempatiksalakcinni biz enişteyi düşündük güssümden çok...

Adamcağıza güzel güssümün sıcak hallerini göstermek istedik ipli donlarlan neyin sempatiksalakcinni

Gız cemre gacısı kızdırma beni bak sana da yollarım o totonun arasına kaçan donlardan aklinialirimsmile

Her konudan bir geyik cikartirdik...sonra mune kafa hadi yürüyen len geyige der bizi oraya tasirdi...

hıı nostalji güzeldir hayatımızı normal sürdürdükten sonra bir zararı yokki
ama biz şarap gibi oluyoruz bu durumda zaman geçtikçe kıymetimiz artıyo değilmi
körler sağırlar hesabıolumunekankayizsmile

Ben o filme karşı çok önyargılıydım eleştirmenlerden duyduklarımdan sonra...

İzlemiycem kesinlikle diyordum çalıntıymış şuymuş işim olmaz diyordum,adam gibi filim yapsınlar da öyle izlettirsinler diyordum sempatiksalakcinni

Büyük konuşmuşum adamların hakkını yemişim,eşimin ısrarlarıyla izledim ve çok beğendim ben de...

sempatiksalakcinni biz enişteyi düşündük güssümden çok...

Adamcağıza güzel güssümün sıcak hallerini göstermek istedik ipli donlarlan neyin sempatiksalakcinni

Gız cemre gacısı kızdırma beni bak sana da yollarım o totonun arasına kaçan donlardan aklinialirimsmile
mavişim gönder dedimya alsanaalsanasmileben onları yakından bir inceleyeyim bakiim ahlaka çokmu aykırı diyebayanssulusmile:jeyyar:

hıı nostalji güzeldir hayatımızı normal sürdürdükten sonra bir zararı yokki
ama biz şarap gibi oluyoruz bu durumda zaman geçtikçe kıymetimiz artıyo değilmi
körler sağırlar hesabıolumunekankayizsmile

mavişim gönder dedimya alsanaalsanasmileben onları yakından bir inceleyeyim bakiim ahlaka çokmu aykırı diyebayanssulusmile:jeyyar:

Yok kuzum ne aykırı olması...

Ben de giyiyom bazı bazı sempatiksalakcinni totomun arasına kaçmasa daha memnun olucam ama onun da özelliği oymuş işte sempatiksalakcinni gülü seven dikenine katlanırmış dimi...

Kızlar haftaya pembe koltukta kimi görmek istediğinizi bana özel mesajla bildirin lütfen opuyorumnanaktan

Çoğunluk olmuyor kapattıracam konuyu beğenmediyseniz kaydirigubbakcemile

Normal tanga ama üst tarafları fırfırlı mini etek gibi neyin duruyo onu mu diyon yoksam sempatiksalakcinni

cık oralarına buralarına bişeyler takıyorlaryerimseniben
neyse olum burayı+18 çevirdik valla sansür yiycezeyvahedigeldismileşimdi ben kaçıyorumkaydirigubbakcemile4

Hayır olsun kulaklarım çınladı bir anda daldım buraya sempatiksalakcinni

Ne olmuş yane gülsüme don giy diye giysin anacım enişteyi de göz zevkinden mahrum etmesin dediykik işte .. alsanaalsanasmile

Yoksa +18 yapmıyoz wallaha :sinifsinif: sırnaşık şey

Gülsüm Sultan arkadaşım, sana soracağım herhangi birşey yok aslında.
Sadece seni ve buradaki birkaç değerli arkadaşı çok özlediğimi bilmeni isterim.
Birgün yine kk ya gelirsem görüşmek ümidiyle...
:delphin:

Gülsüm Sultan arkadaşım, sana soracağım herhangi birşey yok aslında.
Sadece seni ve buradaki birkaç değerli arkadaşı çok özlediğimi bilmeni isterim.
Birgün yine kk ya gelirsem görüşmek ümidiyle...
:delphin:

Kusum sen nerelerdesin yahu? Vallaha bizlerde seni özledik....görünmez oluyorsun bir anda....benneyaptımki

Arada bir gel olurmu? Kendini iyi bak tatlim....sen benim burdaki ilk arkadaslarimdansin..sakin bunu unutma.:1hug:

benimde ilgi duydugum bikac uyeden birisiniz herseye mantikli ve guclu cevaplar vermenizi cok takdir ediyorum
soruma gelince tesetturlumusunuz ve aslen nerelisiniz merak ettim

Back
X