- Konu Sahibi BenmasMavi
Daha önceki cevaplarda almanyada yasadigini ögrenmistim gülsüm sultancim..
almanlarin sevdigin hic özelligi varmi :) genelde cogu asosyal olduklari icin ..
Canim her toplumun eskileri oldugu gibi artilarida var bana göre. Almanlarinda bircok begendigim özellikleri var.
Bir kere islerine acayip saygili insanlar, disiplinli ve caliskanlar.....öyle aman kaytarayim dolandirayim üc kagit yapayim gibi düsünceleri yok.....
Burda hangi gurbetciye sorarsan sor, Türkün yanindami calismak istersen veya almaninmi diye....eminim yüzde 99 almani tercih eder....cünkü bilirki alman essek gibi calistirsada hakki neyse alacak, zamaninda maasi ödenecek....
Adamlar islerini dogru düzgün yapiyor kardesim, iscilerindende yüzde yüz iniatif bekliyorlar....isini düzgün yap canimi diyorlar...
Bu konuda almanlari örnek alabilseydik, eminim türkiye cok daha farkli yerlere gelebilirdi.
Evet asosyal olduklari konular var, onlarin aile baglari bizimkiler kadar kuvvetli degil, merhamet vicdan gibi duygulardan bazi yerde yoksunlar...lakin bizim gibi sürekli ailemizin cocuklarimizin hayatina burnunu sokma gibi bir dertleride yok.
Hic bir alman kaynana gelininden gelsinde evimi temizlesin, benimle oraya buraya gitsin, ogluma iyi bakamiyor oglumu fitleyimde sunu bir güzelce dövsün diye bir düsünceye girmez.
Yani herseyin avantaji oldugu gibi bir yerde desavantajida var hayatim....:hulya:
Ha yinede ben kendi insanimin tirnagini onlara degismem, türk olsun camurdan olsun benim icin, lakin keske onlarin bazi olumlu özelliklerini iyi degerlendirebilsek, keske bizde onlar gibi akilli olabilsek, cünkü onlar bizlerden baka baka, aileye deger vermenin önemli oldugnu ögrendi....