Pendik yuzyil hastanesi mi yoksa gispir hastanesi mi?

Canım ben 6 ay Ferda hanıma gittim ilk günden herkese tavsiye ettim... kayınvalidem bana hep söylerdi dinlemedim onu. Ülker derdi bu kadın biraz gergin mi bana mı öyle geliyor... yok derdim size öyle gelmiştir.

Son yaşadığım olay beni o kadar yıprattı ki ama annem ve arkadaşlarım ya bunu 9.ayında doğum zamanı yaşasaydın dedi? kadın yoğunluktan kafayı yemiş.. asla ve asla bir kadın doğumcunun hamilelerin içinde bağırması - BEN BU MESLEĞİ YANLIŞ SEÇMİŞİM- BENDEN BAŞKA DOKTOR MU YOK? ONA GİDİN! - demesi...bir de bu sözleri benim - beni dün kendiniz çağırdınız 3 gündür bebeğimi hissetmiyorum ne yapmam gerekiyordu? doktorum sizsiniz size geldim- dememin üzerine demesi... gerçekten psikolojik durumunun iyi olmamasını açık açık gösterdi bana...
Doktoru bıraktım ben de normal doğum yapacağım ve asla böylew gergin ve piskopat doktorla devam edemem ilk çocuğum gözgöresi tehlikeye atamam...

Yüzyıl hastanesine DOÇ. Dr. Serap Simavlı- ya gittim ve çok memnun kaldım. Ferda hanım DOÇ yardımcısıydısa bu DOÇ.Dr. harvadr üniversitetinde seminarlara katılmış yurtdışında eğitimi var ve en önemlisi YOĞUN değil çok. O kadar sıcakkanlı güleryüzlü huzurlu bir doktor ki...
Tabiki de aksi bir hal olmadığı sürece kesinlikle normal doğum tavsiye ediyor.
Ben kendine yeni doktor bak derim çünkü ferda hanımın sonu iyi olmayabilir böyle giderse...

Bende bir suredir yogun oldugunu farkediyordum ama bu kadar ciddi bir durum oldugunu bilememistim. Bahsettigin doktora bir randevu alip goruneyim o halde. Dedigin gibi normal dogum istiyorum bende ve tahammulsuz bir doktora kendimi emanet edemem zaten. Yuzyil da muayene ve dogum ucretleri hakkinda bilgin var mi canim? Hastane bana cok yakin, eger memnun kalirsam ben de seve seve devam edebilirim Serap Hanima. Gebeligim cok sukur risksiz sadece seker icin biraz dikkatli besleniyorum. Doktoru da seversem yuzyilhastanesini dusunebilirim. Bu arada yuzyil hastanesinde yenidogan yogun bakim vs. Var mi acaba? Bunlarda onemli bizim icin, rabbim hakkimizda hayirlisi nasip etsin insalllah. Senin yorumlarin ve yasadiklarin bana da isik oldu, bir daha yasamazsin umarim ve bebegin nasil? Neden hareket etmemis sipa? Pozisyonundan dolayi mi?

canım bende de çok şükür risksiz gebelik herşey yolunda.. bize başka doktor mu yok? bu kadar şanslı gebeleriz her doktor bizim takibimizi yapabilir.

Yüzyıl hastanesini gitmeden önce çok araştırdım. hatta 2 haftadır doktor arayışındayım çok titizim bu konuda.
ilk önce onu söyleyeyim ki hastane zaten kadın doğum üzerinde yoğunlaşmış. 7-8 tane kadın doğum doktoru var. yenidoğan ünitesi ve s herşeyleri var. iş arkadaşımın ablası yengesi ve başka bir arkadaşım da orada doğum yapmış.
Odaları geniş ferah.. baya büyük bir hastane gispir gibi devlet hastanesi modunda değil.
sen bir kere git eminm memnun kalacaksın.
ha bir de fiyatları gispirden daha uygun.
Normal doğum - 1200 tl
epidural normal - 1700 tl
zorunlu sezeryan - 1500 tl
isteğe bağlı sezeryan 2500

ben fiyatlarından da memnun kaldım. epidural normal doğum düşünüyordum ve gispirde malesef gece anestezioloklar yok..
burada 24 saat hem doğum doktorları nöbetde hem de anesteziolokları var.

bebeğim gayet iyi herşey yolunda. ben hareketlerini hissetmediğim dönemde pozisyonunu değişiyormuş sıpa.. ondan sonra yine hissetmeye başladım ama göbeğimin farklı yerlerini tekmelemeye başladı. anladım ki pozisyon değişiyormuş :)

Bende hemen arastirmaya basladim, hatta gebe egitimi de varmis ucretsiz. Ona da katilirim harika olur dedim. Sali gunune randevumu aldim Serap hanima. Fiyatlarda cok iyi gercekten. Cidden bize doktor mu yok, hem cok yogun degilsede cok daha iyi. Acaba gece dogumlarina kendisi geliyor mu yoksa nobetci doktor mu dogurtuyor? Sordun mu canim? Sali gunu bende bolca konusurum sana da deneyimlerimi aktaririm insalllah. Hayirlisiyla saglikla doguralim, rabbim iyi doktorlarla karsilastirsin bizi.
Bende tahmin ettim bak pozisyon degistirmis demek yaramaz, bas asagi mi dondu yoksa? Yaramaz anneyi korkutmus ama herseyde hayir vardir hem senin daha iyi bir doktora gitmeni hem de benim bunu farketmemi sagladi senin minnak. Rabbim saglik sihhat versin, teyzesi olarak opuyorum minnosunu

İki haftadi yuzyil hastanesinde halide hanima gidiyorum memnun kaldim ferda hanim iyiydi fakat tek doktor olması istediğinde randevu alamamam acil gittiğimde izinli olması beni başka hastaneye yönlendirdi. Yüzyıl hastanesi gispirden daha temiz ve düzenli geldi bana nst odasi güzeldi sadece doğum yaptıktan sonra kalinacak oda bakimsizdi sadece belki hepsi öyle değildir bilmiyorum

Halide hanim gece dogumlarina geliyor mu canim? Tum odalara baktim mi hepsi mi bakimsiz? Biz gisbirde esimin ameliyatinda kaldigimiz odada harika degildi yani bence ozel hastane icin de bakimsiz sayilirdi gisbirin odasi da. Bende ferda hanimin asiri yogun olmasindan ve koca hastanede tek bir dogum doktoru olmasindan dolayi doktorumu degistirme karari aldim. Ulku arkadasimizin yazdiklarininokuyuncada iyice sogudum Ferda hanimdan. Yuzyile sali gunune Serap hanima randevu aldim bakalim insalllah memnun kalirim.

Gittim canim nst odasi temiz ve düzenliydi.gispirde kötüydü birden çok hastayi ayni anda nstye alabiliyorlar beklemiyorsun yüzyılda. Dogumhaneyi ve başka odalari gezemesim maalesef.ama doktorun çok ilgilendi memnun kaldim

Canim hastanenin bazi sartlarindan dolayi hic bir doktor gece doğuma gelmiyormuş.çünkü her gün başka bir doktor nobetciymis doğum için.onun haricinde doktorlarin gece gelmesi yasakmis bugün gittim tekrar.halide hanim ilgiliydi memnun kaldim nst ye girdim nst odasi temiz ve düzenliydi. Gispirde nst aldiklari olda iyi değildi. Gispirin odasinida gezmistim yuzyil hastanesinin odasi daha geniş ferahti. Sadece bir oda gördüm.müsait olan odanin biraz duvar boylari dökülmüştü.Baska odalari gezemedim.eğer siz gezerseniz mutlaka yazin bize. Umarim diğer odalari iyidir. Benim son haftalarim.bu süreçte önceliğin tabiki iyi bir doktor.şuan oda ikinci planda benim için. Haftaya tekrar gideceğim bakarim yine.bu hafta biraz acelemiz vardi cikamadim odalara zaten müsait odayi gösteriyorlar

Bende gittigimde dogum haneyi ve odalari gezmeyi dusunuyorum. Deneyimlerimi mutlaka aktaririm. Ancak doktorlarin gece doguma gelmemeleri beni dusunduruyor, kendi doktorumla dogum yapmak istiyorum. Ferda hanim gece de geliyordu ama artik bu yogunlukta gelir mi bilemedim dogrusu senin cok az kalmis, hayirlisiyla bir avazda yavrunu kucagina alirsin insalllah. Deneyimlerimizi burada paylasaim birbirimizle, insallah hepimiz hayirli ve saglikli dogumlar yapariz cuma saati hurmetine aminnnnn

ben aynı gün söyledim bunu - Allahın bir hikmeti var dedim biz bilmeyiz O bilir dedim... aynen öyle iyi oldu böyle olması.. kafam rahat en azından.

doktora sordum gece ve hafta sonu gelmesini... 1 hafta sonu gelmiyormuş 1 hafta sonu geliyormuş 9-dan 4e kadar cumartesi geldiğinde orda oluyormuş. küçük bebeğim var dedi gece gelemiyorum malesef ama nöbetçi doktorlar burada oluyor hem doğumda doktorlar birşey yapmazlar asıl iş ebelerin.. doktor dikiş bile atmaz gelir bakar gider..
şöyle bişey de var.. doktora dedim ki ama ben sizin orada olmağınızı istiyorum o da bana şunu teklif etti: o zaman son haftalarda gelirsin rutin kontrolere.. sancın çıkarsa ve az da olsa açılma varsa suni sancıyla doğurturuz seni dedi geceyi beklemeye gerek kalmaz.. ben de epidural düşündüğüm için zaten farketmşyor. sancı gelsin de doğurayım modundayım zaten bişey hissetmicem nasipse :))
sağol teyzesi o da seni öpüyormuş.. bu arada bebeğin erkek mi kız mı ?
eğitim nerde olacakmış? yüzyılda mı? benim haberim yok.. varsa ben de katılmak isterim. bana da yazarmısın ne eğitimi nerde ne zaman?

Gittim canim nst odasi temiz ve düzenliydi.gispirde kötüydü birden çok hastayi ayni anda nstye alabiliyorlar beklemiyorsun yüzyılda. Dogumhaneyi ve başka odalari gezemesim maalesef.ama doktorun çok ilgilendi memnun kaldim
aa ne güzel böyle olmasına sevindim. Sen Neslihan hanıma mı gidiyordun canım ? karıştırdım ben

Anladim canim, doktor elinden geleni yapiyor demekki. Bir bakimada hakli dogumuda ebeler yaptırıyor. Ebelerle de tanisiriz bizde madem kizimiz olacak insallah teyzesi, sizin cinsiyetiniz?
İnternet sitesinde gordum gebe egitimi varmis ucretsiz seminerler veriliyormus ebeler tarafindan. Gidince bunuda arastirip soracagim. Mutlaka bilgi veririm burdan, belli birlikte gideriz guzel olur sene boyunca duzenli olarak ucretsiz seminer yaziyordu, bende gebe egitimi icin zeynep kamile gitmeyi dusunuyordum ama
Burda varsa harika evimize yakin gider geliriz mis gibi. Ya ben epiduralden korkuyorum, emin degilim epidural konusunda

ben de tuzladayım 15 dk yolum var yakınım yani.. lütfen öğrendikten sonra bana da yazar mısın? birlikte katılrız ay ne güzel
benim de inşallah oğluşum geliyor teyzesi..
ya benim ilk doğumum olduğu için ve normal doğuracapım için çok korkuyorum açıkcası o acılardan (((
yani korktuğum içim epidural düşünüyorum prensesler gibi çatır çatır doğurmuş arkadaşlarım epiduralle normal.
hiçbişey de hissetmemişler. 4 cm ila 7 cm arasında yapılıyor o iğne. hani kısmet olur da açılmam 7 cmi geçerse zaten iğne yapmazlar .. 10 cm-de zaten kafası çıkıyor çocuğun gerisi kolay... ay düşünmek istemiyorum şimdiden bunları. korkuyorum

Bende guzelyalidayim canim, annemlerde kaynarcada. Bize mesafesi 5-6dk benimde ilk dogumum ve bende normal istiyorum. Bolca dua ile hayirlisiyla bizde norma dogummkervanina katiliriz arkadasim insalllah. Ben de biraz korkuyo gibiyim ama
Bu egitimlere katilirsak cesaretleniriz. Gittigimde net bir sekilde ogreneyim, sana da mutlaka haber veririm. Yoldas oluruz teyzoş

Hangi doktor dedi bunu canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…