Personelci arkadaslar size ihtiyacim var

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
Sirketimizde guvenlikcimizin puantajini hesaplama seklim yanlis mi?
2 guvenlikcimiz var sadece aksamlari duruyorlar.
Birinin Aylik toplam calismasi 269 saat bu saatten 22 saat yemek molasi kesiyorum (geldigi gun kadar) 269-22=247 saat kaldi bundanda 180 saat hafta icini dusuyorum kalan 67 saati mesai olarak oduyorum,
tabi diger hafta sonu ve resmi tatilleride ayrica oduyorum ornegin mayis ayi icin 180 saat hafta ici 37.5 hafta sonu, 15 saatte resmi tatil odedim.
personelimiz yemek saatini dusmemem gerektigini soyluyor kafam corba kac gundur hak gecsin istemiyorum.
Yardimlariniz icin tesekkurler.

tabiki yemek saati düşülmez. 8-5 çalışanlar 8 saat üzerinden maaş alır, ama yemek molalarını kullanırlar yani. yemek molası çalışanın hakkıdır, kesilmesini ilk kez duydum, bizde artı 15 er dakikadan çay molaları var 2 kez. hiç kesmiyoruz yani

tabiki yemek saati düşülmez. 8-5 çalışanlar 8 saat üzerinden maaş alır, ama yemek molalarını kullanırlar yani. yemek molası çalışanın hakkıdır, kesilmesini ilk kez duydum, bizde artı 15 er dakikadan çay molaları var 2 kez. hiç kesmiyoruz yani
8-4 calisanlarin yemek saati dusuluyor soyleki 7.5×6=45 saat odeme yapiyor is gunu olarak cay molalarini bizde kesmiyoruz. Kanunen haftalik 45 saatlik calisilabilir bundan sonrasi mesaidir

Son düzenleme:
9 saar yapiyor ama 8 userinden hesaplaniyorsa dusulmus mu oluyor ki :s

hafta içi hafta sonu diye ayırmana gerek yok. aylık ücreti 30 günlüktür. günlük 8 saat çalışıyorsa mola dahil c.tesi normal gün kabul edilir. hafta tatilinde çalışırsa mola hariç net çalışma saati için 1,5 kat mesai farkı hesaplanır.
anlatabildim umarım. mola düşümü fazla mesai hesabın da dikkate alınır. mola süresi mesai saatine dahil edilmez.

hafta içi hafta sonu diye ayırmana gerek yok. aylık ücreti 30 günlüktür. günlük 8 saat çalışıyorsa mola dahil c.tesi normal gün kabul edilir. hafta tatilinde çalışırsa mola hariç net çalışma saati için 1,5 kat mesai farkı hesaplanır.
anlatabildim umarım. mola düşümü fazla mesai hesabın da dikkate alınır. mola süresi mesai saatine dahil edilmez.
Iste 7.5×30=225 toplamda mesaileri bulmam icin hafta sonunu dusmem lazim. 7.5 saat olarak hesaplaniyor kanunen yemek molasi dusuluyor bana neden kesemezsin dediklerini cozemiyorum.

benim çalıştığım şirkette de yemek molalarını düşüyorlardı ama şu yüzden yemeği şirkett veriyordu(ki az buz değil her gün çorbasından tatlısına) o 1 saat molamız mesaiden sayılmıyordu 8-5 çalışırken yani 8-4 ücreti alıyorduk bak maaş bordromun evde olması lazım bulursam açıklamalı olarak sana yazayım canım örnek olmuş olur

Sirketimizde guvenlikcimizin puantajini hesaplama seklim yanlis mi?
2 guvenlikcimiz var sadece aksamlari duruyorlar.
Birinin Aylik toplam calismasi 269 saat bu saatten 22 saat yemek molasi kesiyorum (geldigi gun kadar) 269-22=247 saat kaldi bundanda 180 saat hafta icini dusuyorum kalan 67 saati mesai olarak oduyorum,
tabi diger hafta sonu ve resmi tatilleride ayrica oduyorum ornegin mayis ayi icin 180 saat hafta ici 37.5 hafta sonu, 15 saatte resmi tatil odedim.
personelimiz yemek saatini dusmemem gerektigini soyluyor kafam corba kac gundur hak gecsin istemiyorum.
Yardimlariniz icin tesekkurler.
yemek saati düşülmez.molalarda düşülmez.

şimdi buldum bak ben normalde 8-5 çalışıyorum ve 17 gün çalışmışım işe girdiğim ilk ay 17 gün için 127.5 saat yazmışlar hafta sonu da çalışmışım ve 2 gün için 15 saat yazmışlar ve 1 gün de genel tatil de çalışmışım onu da 7.5 saat saymışlar o zaman yemek molamızı yarım saat diye hesaplayıp kesmişler demek ki 1 sanıyordum ben ama bunu daha önce muhasebe ye de sormuştum yemek molasını saymıyoruz demişti bu arada yıl 2014
11412392_1578829892378173_8576662654718938277_n.jpg

Ben işin pratiğini bilmiyorum ama iş hukuku dersimizde yemek molasının mesai dışı olduğunu görmüştük. İşveren her çalışana yemek molası vermek zorunda, ancak bunu ücrete eklemiyor diye görmüştük. Ama uygulamada nasıl yapılır bilemeyeceğim.

X