Peygamber sabrı var bende sanirim...kaynana

Ne alaka ki cocuk tabiki senınde kımse kendıne o şekilde küfür etmez senkayınvalıde olsan sende babasına söyledıgını düşünürsün değilmi

normal bir insan için haklısınız. babasını kastettiği belli derdim.

ama kadın çocuğunu pislikkkk diye sevdiğini iddia ediyor. bu ona göre sevme ise kendisine de pekala şerefsiz diyebilir, kendi bileceği iş.

Bir anne olarak kullandığınız cümleye bak.. o şekilde büyüyen bir çocuk yarın karısına kocasına küfürle hakaret edecek. 30 yaşına geldim ailemde ne annemden ne de babamdan böyle bir söz işitmedim. Eğitim önce aileden başlıyor işte okullar ne yapsın?

İşte bu şekilde büyüyen çocuklar, yarın devlet okullarında bizim dikkatle büyüttüğümüz çocukların kişiliklerinde karmaşaya yol açıyor. Yok arkadaş, özele mi vereyim devlete mi diye düşünüyordum. Kesin kararımı verdim şu an..

Ben kızıma cadı bu valla diye gülerek gün içinde ne yaptığını anlatırken bile kvdem deme öyle kızıma güzel cümleler kullan diye uyarır. Öyle laf söylenir mi. Laf nereye gitmiş direkt eşine gitmiş kendine değmeyeceğini düşündüğüne göre....

Eee sen çocuğuna hakaret ederken zavalli kendini savunamıyor diye sorun yok. Kayınvaliden sana hakaret edince vay efendim ! İyi demiş kayınvaliden. Şerefsizin çocuğu derken şerefsiz olan kim ? Kendinden mi bahsettin kocandan mı ? Sizin gibiler çocuk yetiştirmesin ya. Yazıktır.

Bazı insanların severken hakaret kelimesi kullanma gibi şuursuz eğilimleri vardır. Aileden gelen bir durum bu. Zincirleme olarak devam eden bir şeydir. Normal kabul ederler.

Mesela bazı aileler de bebekleri çok hırpalayarak, ısırarak falan sever. İkisi de psikopatça..

Konu sahibi "anlayacak yaşta değil" diyor da bunu şimdi bir bebeğe yakıştıran 3-4 yaşındaki çocuğa niye söylemesin. Dilin kemiği mi var?

İleride daha fazlasını bile söyler normal kabul ediyor çünkü.
Argo hayatımızın içinde hiç birimiz eski İstanbul türkçesi kullanmıyoruz.
Pislik kelimesini ben kardeşime makara anında "ya yürü git pislik" derim en fazla..

Oğluma söyleyeceğim en büyük hakaret sıpadır. Ki o da malum sevimliliğiyle bilinen eşek yavrusudur :)

Yaptığımız gerçekten yanlış bi de gelip konu açmışsınız. Linç edileceğiniz hiç aklınıza gelmedi mi?

Düşünemiyoruz işte sorun bizde kusura bakmayınız.
Biz "pislikkk" de demiyoruz çünkü çocuklarımıza...
Ya ben yanlışlıkla kızıma piss demişim anne kalk hadi yıka beni pisim ben dedi utandım ben kendime çeki düzen vermeye çalıştım yazık cocuklar bu kadar temiz kalpli iken ..

Eşinin yanindada bu cümleyi kulanirmisin belli ki size sıradan basit gelmiş ağız alışkanlığı olmuş yani....valla kv gerçekten hakli

O ettiğiniz lafın üzerine hala peygamber sabrı var bende diyorsunuz. Dönün kendinize bir bakın. Haksızsınız tamam da siz haksız olduğunuzu bile göremiyorsunuz. Bu çok büyük bir problem bence. Kişisel gelişim kitapları mı okursunuz ne yaparsınız bilmiyorum ama çocuğunuz için değişmeniz şart.

Kayınvalideniz haklı az bile yapmış bence çocuğun kaç yaşında olursa olsun bir anne baba çocuğa bağırıp hakaret ettikçe çocuk daha da asabileşir ve öfke kontrolü olmaz çocukta benmde oğlum yaramazdır ama bunlar hep geçicek gücü yetmicek sana sen ona bağırıp hakaret edince.... Çok yanlış yapıyorsunuz arkadaşların dediği gibi lütfen önce çocuğunuzdan sonra da kayınvalidenizden özür dileyin... Eğer ki çok sinirli bir yapınız varsa lütfen destek alın
Ben emniyet müdürlüğünde çalışıyorum okadar çok vakayla karşılaştım ki bir annenin babanın çocuğa yaklaşımı çok önemli sizin önemsemediğiniz ve üstünde durmadığınız olaylar çocuğun üstünde geri dönülmez yaralar açacak....
O yüzden çocuk deyip geçmeyin biraz vicdanınızın sesini dinleyin okadar çok sinirlendim ki okurken anlatamam mesai saatinde olduğum için derinlemesine yazamıyorum
Lütfen hanımlar siz siz olun çocuk ne yaparsa yapsın öfkenize hakim olun her zaman karşınıza alıp gözlerine sevgiyle bakarak konuşun yanlışlarını güzelce anlatın bağırarak değil olmuosa destek aldırın....
Çocuklar öfkeli asabi ortamda büyürse emin olun ona hiçbir zaman hakim olamayacaksınız

Kızman gereken kişi kayınvaliden mi? O çocuğu hiç yapmasaydın keşke.

Peygamber sabri sizde değil kaynananizda var
Anlamayacak bir yaştaki çocuğa böyle bir hitap neden kullanılır ki demekki anlasa.....
Kayinvlidenizi hakli buldum sadece çocuğunuza değil eşinizin haysiyet ve onurunada kufretmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…