Bilinen büyük bir problemimiz tesbit edilmed i aslında. Benim iki yıl önce çektirdiğim rahim filminde tüplerde bir tarafta biraz şişme vardı. Ama gittiğim iki doktorda bunun engel olamayacağını söylemişti. 4 denemeyi de aynı doktorda yaptırdım ve doktorum yapılması gereken başka birşey olmadığını düşünüyor. Başka bir doktorla konuştum maslak acıbadem de , oda sperm dna hasar testi ve tekrar rahim filmi çektirmemi söyledi. Bu ikisine bakalım ve ona göre yol alalım diyor. Ama anlamıyorum sperm dna hasarı olsa 5. Güne gidip birde ngs den sağlıklı gelir mi embryo?Olmama sebebi olarak bir şey söylemediler mi? Pgt en garanti yol diye biliyordum suan çok üzüldüm
Sebepsiz olayına pek inanmıyorum ya illa ki var bir sebebi vücudumuz o kadar karışık bir mekanizma ki... Tutunmayı engelleyen bir şey var bence sizde bagisikliginiz bile engel olabilir bence doktor değiştirmekte fayda varBilinen büyük bir problemimiz tesbit edilmed i aslında. Benim iki yıl önce çektirdiğim rahim filminde tüplerde bir tarafta biraz şişme vardı. Ama gittiğim iki doktorda bunun engel olamayacağını söylemişti. 4 denemeyi de aynı doktorda yaptırdım ve doktorum yapılması gereken başka birşey olmadığını düşünüyor. Başka bir doktorla konuştum maslak acıbadem de , oda sperm dna hasar testi ve tekrar rahim filmi çektirmemi söyledi. Bu ikisine bakalım ve ona göre yol alalım diyor. Ama anlamıyorum sperm dna hasarı olsa 5. Güne gidip birde ngs den sağlıklı gelir mi embryo?
Bende öyle düşünüyorum mutlaka birşey olmalı. 1 yıl bile dolmadan 4 deneme yaptım ve hepsinde iyiydim kendimi hep rahat hissettim. Ama şuan kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki durmalı mıyım devam mı etmeliyim bilmiyorum. Umudumu kaybediyorum sanırım. Siz düşünüyor musunuz gebelik ?Sebepsiz olayına pek inanmıyorum ya illa ki var bir sebebi vücudumuz o kadar karışık bir mekanizma ki... Tutunmayı engelleyen bir şey var bence sizde bagisikliginiz bile engel olabilir bence doktor değiştirmekte fayda var
Benim 3 tane kimyasal geçmişim var nedeni yine sebepsiz ama inanıyorum ki bir sebebi olmalı ve evet düşünüyorum gebelik ama o beni pek düşünmüyorBende öyle düşünüyorum mutlaka birşey olmalı. 1 yıl bile dolmadan 4 deneme yaptım ve hepsinde iyiydim kendimi hep rahat hissettim. Ama şuan kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki durmalı mıyım devam mı etmeliyim bilmiyorum. Umudumu kaybediyorum sanırım. Siz düşünüyor musunuz gebelik ?
Biraz ara verip yeni bir doktor arayışına girin bence hem bu sürede biraz dinlenmiş olursunuz ve belki de çok daha iyi bir doktorla karşılaşırsınızBende öyle düşünüyorum mutlaka birşey olmalı. 1 yıl bile dolmadan 4 deneme yaptım ve hepsinde iyiydim kendimi hep rahat hissettim. Ama şuan kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki durmalı mıyım devam mı etmeliyim bilmiyorum. Umudumu kaybediyorum sanırım. Siz düşünüyor musunuz gebelik ?
Hayır yaptırmadım ama duydum. Negatif sonuçlardan sonra Maslak acıbademde konuştuğum doktorum dna sperm hasar testi istedi ve rahim filmini tekrarlayalım dedi. bu testi istemedi ancak zaten yeni tedavi prosedürünü sayarken embryo glueCanım bende yaptırmadım ama burda çok okuyorum şu bağışıklık için cd56 testini yaptırdın mı
Üzüldüm gerçekten ne zor süreçler. Benimde doğal yolla bir kimyasalım vardı. Ben tam bir yıl denedikten sonra tüp bebek sürecine girdim ve çok hızlı hareket ettim. Bilemiyorum belkide doğal yolla sabrın son noktasına kadar denemek lazım. Eşiniz ve siz genetik test yaptırdınız mı hiç ? Genelde kimyasalda pıhtılaşma ve genetik testi istiyorlar.Benim 3 tane kimyasal geçmişim var nedeni yine sebepsiz ama inanıyorum ki bir sebebi olmalı ve evet düşünüyorum gebelik ama o beni pek düşünmüyor
Yaptırdık canim, bir sorun yok görünürde sadece folik asitle ilgili olan bir günde heterozigot durumu var başka da yok.. benim de 2 yıl olacak nerdeyse 5 ay sonra. Bakalim hayırlısı diyorum. Vitamin takviye falan kullanıyorsun değil miÜzüldüm gerçekten ne zor süreçler. Benimde doğal yolla bir kimyasalım vardı. Ben tam bir yıl denedikten sonra tüp bebek sürecine girdim ve çok hızlı hareket ettim. Bilemiyorum belkide doğal yolla sabrın son noktasına kadar denemek lazım. Eşiniz ve siz genetik test yaptırdınız mı hiç ? Genelde kimyasalda pıhtılaşma ve genetik testi istiyorlar.
Doğal yolla denediğimiz bir yılda kullanmıştım. Zaten son bir yıldırda tüp bebek ilaçları kullandım hep. Ama benim yumurtalarda yada oluşan embryolarda bir sorun görünmüyor. yumurta sayım fazla kaliteli yada kistik bir durumum da olmaz. Bilemiyorum gerçekten. Belkide boşverip rahatlamak gerekiyordur ama ben yapamadım:)Yaptırdık canim, bir sorun yok görünürde sadece folik asitle ilgili olan bir günde heterozigot durumu var başka da yok.. benim de 2 yıl olacak nerdeyse 5 ay sonra. Bakalim hayırlısı diyorum. Vitamin takviye falan kullanıyorsun değil mi
Tüplerdeki şişme yuzunden olmamıştır gibi geldi bana sıvı akışı oluyorsa embriyonin tutulmasına engel oluyor rahimde ilgili problem varsa en kaliteli embriyo olsa da tutmaz Semra kahraman ile görüşün tüpler için en doğru karar verecek olan o kişidir yasadiklarimdan tecrube ile konuşuyorumDoğal yolla denediğimiz bir yılda kullanmıştım. Zaten son bir yıldırda tüp bebek ilaçları kullandım hep. Ama benim yumurtalarda yada oluşan embryolarda bir sorun görünmüyor. yumurta sayım fazla kaliteli yada kistik bir durumum da olmaz. Bilemiyorum gerçekten. Belkide boşverip rahatlamak gerekiyordur ama ben yapamadım:)
Bende rahim filmini tekrarlamak istiyorum kendimi biraz toparlayınca. Ancak doktor konusunda bir karar veremedim henüz. Siz yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz ?Tüplerdeki şişme yuzunden olmamıştır gibi geldi bana sıvı akışı oluyorsa embriyonin tutulmasına engel oluyor rahimde ilgili problem varsa en kaliteli embriyo olsa da tutmaz Semra kahraman ile görüşün tüpler için en doğru karar verecek olan o kişidir yasadiklarimdan tecrube ile konuşuyorum
Benim dogal yoldan olunca çocuklarım yaşamıyor 3 defa ngsli tup bebek yapıldı ilk transfwrim dusuk 2.si negatif oldu 3.de bir oglum olduBende rahim filmini tekrarlamak istiyorum kendimi biraz toparlayınca. Ancak doktor konusunda bir karar veremedim henüz. Siz yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz ?
Size pgt ile ilgili özelden yazayımHerkese merhaba, birileri cvp yazar tecrübeleri ile bilgi verebilirse çok sevinirim. Eşimde de bende konu olabilecek büyük bir problem yok. 1 yıl denedikten sonra tüp bebeğe karar verdik. 4 kez tüp bebek denemem oldu. İlki kimyasal oldu, 2. Ve 3. Negatifti. Hepsi 4aa kalite yumurtalardı. 4 de tekrar yumurta toplama oldu ve 5. Güne 5 embryom gitti, 3 tanesi (5aa) pgt den sağlıklı geldi. Ancak pgt li embryo olmasına rağmen 4. Denemem de direk negatif sonuçlandı. Aslında artık olmayacak mı , durmalı mıyım diye düşünmeye başladım? Pgt de negatiften sonra diğer denemesinde pozitif sonuç alan var mı çok merak ediyorum ?
Çok sevinirim mesajınızı bekliyorumSize pgt ile ilgili özelden yazayım
Merhaba. Sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef benimde başarız 4 tüp bebek denemem var ve deneme sayısı arttıkça insan daha korkak oluyor. 4 denemem de aynı doktorda oldu şuan 5. İçin farklı bir doktorla devam ediyorum. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum inanın yaptırmadığım ne kaldı bilmiyorum. Ama insan her seferinde bir umutla sarılıyor tedaviye. Moralinizi bozmayın sizdeArkadaşlar , 6 yıl oldu evleneli yaşım 43 oldu,1 kendililiğinden gebelik 7. Hafta kalp durdu, 3 tüp bebek tedavisi , 1. Gebelik ilerlemedi 2. Negatif,3. Hem ngs genetik test ,hem histereskopi yine negatif, 3 dondurulmuşum var 6.gün blastokis, çok yıprattı her türlü, yaptırmadığım ne kaldı bilmiyorum, doğal siklus ile transfer yapıldı doktorum yüksek oran başarı bekliyordu ama olmadı,biri Amerikan hastanesi biri Bahceci merkezlerde iyidi aslında, işin içinden çıkamıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?