Mesajınızı okumak beni mutlu etti. Çünkü Temmuz yada Ağustos ayında bende 5. Denememi yapacağım. İlk 3 denememde pgt yoktu ikisi kimyasal oldu. 4. Pgt li denemem negatifti ve 5. Denemeden haliyle korkuyorum. Ne değişecekte 5. De tutacak bilmiyorum diyorum içimden. Umarım benimde sizin gibi pozitif sonucum olurmerhaba benımde 5. denemede pozitifi gördüm. ilk 3 ü kimyasal 4.sü dış gebelık oldu.ıkı kez pgt yaptırdım 1 i kımyasal oldı. diğeride şuan hamıleyım pozitif oldu. imkanınız varsa pgt deneyın kafanız rahat olsun. umudunuzu kaybetmeyın. yolumuz çok zor dolambaçlı evet . sizi çok iyi anlıyorum. inşallah allahım isteyen herkese nasip etsin . bizi bizden başka kımse anlamaz…
Belki tedavi anlamında birşey değişmiyor ama Sonuçta Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor. bende çok umutsuzdum hatta kanamam bıle olmuştu. yıne olmadı diue çok ağlamıştım. ama bebegım o kanamalara ragmen bırakmadı benı sımsıkı tutundu. Doktorlar herşeyı dört dörtlük yapsalar bile Allah nasip etmıyorsa olmıyor işte. son 2 denememi yaptıgım doktora kendımden bıle çok güveniyordum. Pozitif olmaya çalışın Allahın izniyle olacak inşallah. Umudunuzu sakın kaybetmeyın. Bende çok umutsuzluklara kapıldım ama bu bebişler istiyorsak pes etmek yok bize buda bızım sınavımızMesajınızı okumak beni mutlu etti. Çünkü Temmuz yada Ağustos ayında bende 5. Denememi yapacağım. İlk 3 denememde pgt yoktu ikisi kimyasal oldu. 4. Pgt li denemem negatifti ve 5. Denemeden haliyle korkuyorum. Ne değişecekte 5. De tutacak bilmiyorum diyorum içimden. Umarım benimde sizin gibi pozitif sonucum olur
Ngsli bir embriyo 6.haftada düşürdüm ve ngli 2.transferin 5.günu adet oldum bence bu ngs işi çok suistimal edilen bir konuNgs li embriyomu beş haftalıkken düşük yaparak kaybetmiştim.. Drun yorumu aynen şu "olabilir tıp herseyi henuz cozemedi" madem garanti vermeyecektin neden israr ettiniz ngs de.. Hadi bana deseydi düşük ihtimali her zaman var o zmn kendimi ona gore hazırladım.. Kucagıma alacagıma o kadar emindim ki cok buyuk hayal kırıklığı acı yasadım.. Daha sonra baska bir drla gorustum bana soyle dedi embriyo anne karnında geliştigi her an dna da kopma hasar gelişme durumu var o yuzden saglıklı embriyolarda düşükle sonuclanabiliyor. Kaldıki ngs de dahi tum kromozomlada bakılamıyormus aslında.. Benim gorusum yas +40 sa ngs pgt evet yapılırsa iyi olur. Veya genetik bir hastalık saptanmıssa zaten mecburen yapılacaktır. Yaş durumuna gore karar vermek en dogrusu bana gore.. Yeni tedavimde yaptırmayacagım..
Gerçekten öyle buda bizim sınavımız. Ne doktoruma suç buluyorum nede başka birşey. Umuyorum zamanını bekliyordur ve bu sefer zamanıdır. Her tedavide insan baştan umutlanıyor tabi, bu kez oldu heyecanı hiç bitmiyor. Siz sağlıkla kucağınıza alırsınız umuyorumBelki tedavi anlamında birşey değişmiyor ama Sonuçta Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor. bende çok umutsuzdum hatta kanamam bıle olmuştu. yıne olmadı diue çok ağlamıştım. ama bebegım o kanamalara ragmen bırakmadı benı sımsıkı tutundu. Doktorlar herşeyı dört dörtlük yapsalar bile Allah nasip etmıyorsa olmıyor işte. son 2 denememi yaptıgım doktora kendımden bıle çok güveniyordum. Pozitif olmaya çalışın Allahın izniyle olacak inşallah. Umudunuzu sakın kaybetmeyın. Bende çok umutsuzluklara kapıldım ama bu bebişler istiyorsak pes etmek yok bize buda bızım sınavımız
Merhabalar. Umuyorum yeni tedavinizde olumlu olsunNgs li embriyomu beş haftalıkken düşük yaparak kaybetmiştim.. Drun yorumu aynen şu "olabilir tıp herseyi henuz cozemedi" madem garanti vermeyecektin neden israr ettiniz ngs de.. Hadi bana deseydi düşük ihtimali her zaman var o zmn kendimi ona gore hazırladım.. Kucagıma alacagıma o kadar emindim ki cok buyuk hayal kırıklığı acı yasadım.. Daha sonra baska bir drla gorustum bana soyle dedi embriyo anne karnında geliştigi her an dna da kopma hasar gelişme durumu var o yuzden saglıklı embriyolarda düşükle sonuclanabiliyor. Kaldıki ngs de dahi tum kromozomlada bakılamıyormus aslında.. Benim gorusum yas +40 sa ngs pgt evet yapılırsa iyi olur. Veya genetik bir hastalık saptanmıssa zaten mecburen yapılacaktır. Yaş durumuna gore karar vermek en dogrusu bana gore.. Yeni tedavimde yaptırmayacagım..
Merhaba, evet haklısınız bir umut herseyi deniyoruz ama maddi manevi cok yıpratıcı bir surec.. Malum dolar bazında odeme alıyorlar bu da ekstra zorluyor bizleri.. 4.denemem olacak, Allah hepimizin yardımcısı olsun saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inş.Merhabalar. Umuyorum yeni tedavinizde olumlu olsunkaçıncı tedavi olacak ?
Benim doktorum tutturmadı aslında. Buna rağmen de düşükte olabilir, negatifte olabilr hatta yüzde yüz çocuk sağlıklıdır diye birşey bile diyemeyiz dedi. Sadece bu bir istatistik. Yani düşme şansını kısmen azaltıyor ama insan yinede çok umut bağlıyor işte.
Amiiiin. Benimde 5. Denemem olacak. Deneme sayısı arttıkça insan artık yapacağım ne kaldı diye düşünüyor. Aslında konu başlığını açmamın sebebi de o. Pgt-ngs yapılmış embriyo yüzde yüz tutacak diye birşey yok ama başka deneyecek ne kaldı bilemiyorum. Geçen ay laparaskopide oldum fakat doktor ne tüplerde ne rahimde bir sorun olmadığını söylediMerhaba, evet haklısınız bir umut herseyi deniyoruz ama maddi manevi cok yıpratıcı bir surec.. Malum dolar bazında odeme alıyorlar bu da ekstra zorluyor bizleri.. 4.denemem olacak, Allah hepimizin yardımcısı olsun saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inş.
Eşinizin degerleri nasıl normal mi? Bizde erkek infertilitesi var morfoloji 1 aslında dusuk nedenide bu oldu cunku genetik yapıları zayıf tutunamadı embriyom..Amiiiin. Benimde 5. Denemem olacak. Deneme sayısı arttıkça insan artık yapacağım ne kaldı diye düşünüyor. Aslında konu başlığını açmamın sebebi de o. Pgt-ngs yapılmış embriyo yüzde yüz tutacak diye birşey yok ama başka deneyecek ne kaldı bilemiyorum. Geçen ay laparaskopide oldum fakat doktor ne tüplerde ne rahimde bir sorun olmadığını söyledi
Evet eşimin spermiyogram sonuçları normal. 4 denemeden sonra şuan yeni bir doktora gidiyoruz. Eşim için sperm dna hasar testi önerdi. Yaptıracağız ancak o konuda da bir sorun olduğunu pek düşünemiyorum. Çünkü bizim embriyolarımızdan 6 7 tane 6. Güne gidebiliyor ve yüksek kalite. Ne bileyim sperm problemi olsa bu kadar fazla ve iyi embryo elde edilebilir mi acaba ?Eşinizin degerleri nasıl normal mi? Bizde erkek infertilitesi var morfoloji 1 aslında dusuk nedenide bu oldu cunku genetik yapıları zayıf tutunamadı embriyom..
Yumurta dollenirken 3.güne kadar yumurta kalitesi sonrasında sperm kalitesi etki ediyor. Yani sperm kaynaklı bir sorun varsa ya dollenne oranı cok dusuk oluyor yada blasta cıkan embriyo sayısı az oluyor. Sizin sayınız cok iyiymiş Masallah. Dna hasarı varsa o da dollenmeyi etkiliyor bu kadar blast cıkmaz bence ama bakılması iyi olur tabiki. Hasardan dolayı embriyo iyi gorunsede düşüğe neden olabiliyor cunku. Tüm ihtimalleri elemek için bakılması mecburi yani bir yerde..Evet eşimin spermiyogram sonuçları normal. 4 denemeden sonra şuan yeni bir doktora gidiyoruz. Eşim için sperm dna hasar testi önerdi. Yaptıracağız ancak o konuda da bir sorun olduğunu pek düşünemiyorum. Çünkü bizim embriyolarımızdan 6 7 tane 6. Güne gidebiliyor ve yüksek kalite. Ne bileyim sperm problemi olsa bu kadar fazla ve iyi embryo elde edilebilir mi acaba ?
Daha cok yeni sizin dogal yolla kimyasal da olsa bir gebelik olmus sonucta bu cok iyi ve spontan gebelik olacagına bir işaret bence. Tüp bebekte olmamıs olabilir ama hiç beklemediginiz bir anda olabilir sansınız yuksek bence. Benim hiç spontan gebeligim olmadı. İlki negatif, ikinci düşük, üçüncü denemede yumurtaların hiçbiri dollenmedi transfere gidemedim. Tek sorun yukarıda yazdıgım gibi morfoloji. Benimde yumurta kalitem ortaymıs ama olmama sebebi sperm kaynaklı diyorlarBen doğal yolla bir kimyasal gebelik yaşadım. Bu 4 denemedende 2si kimyasal oldu 2si negatif. Yani ilerlemiş bir gebeliğim hiç olmadı.Tüp bebeğe başlayalı da tam bir yıl oldu. Bu dört denememde bir yıl içinde gerçekleşti. Çocuk isteyelide 2 buçuk yıl oluyor. Yani doğal yollada tüp bebeklede aslında neden henüz olmadığına dair elle tutulur bir sebep yok. Dediğiniz gibi imkansız denen hastalarda çocuk sahibi oluyor. Bende sizin gibi düşünüyorum. Nasip ama bizde çabalayacağız tabi. Bazen hatta diyorum ki bir sorun olsa tedavisi olur bir umut olur. Ne düşüneceğimi bilemiyorum. Sizde bir sebep var mı başarısızlıklarla ilgili ?
Spontan gebelik inanın o kadar beklemiyorumki bazen hayal gibi benim için.Daha cok yeni sizin dogal yolla kimyasal da olsa bir gebelik olmus sonucta bu cok iyi ve spontan gebelik olacagına bir işaret bence. Tüp bebekte olmamıs olabilir ama hiç beklemediginiz bir anda olabilir sansınız yuksek bence. Benim hiç spontan gebeligim olmadı. İlki negatif, ikinci düşük, üçüncü denemede yumurtaların hiçbiri dollenmedi transfere gidemedim. Tek sorun yukarıda yazdıgım gibi morfoloji. Benimde yumurta kalitem ortaymıs ama olmama sebebi sperm kaynaklı diyorlar
Benzer bir durumdayız sanırım aslında. Benim 8 kere transfer yapıldı ama olmuyor ve sorun da bulunamıyor. Pgt li değil embriyolarım ama toplam 11 embriyodam mutlaka pgt si düzgün olan çıkardı yani belli ki düzgün olanlar da tutunamadı.Spontan gebelik inanın o kadar beklemiyorumki bazen hayal gibi benim için.
Sperm ile ilgili problemlerde ameliyat yada sperm seçme gibi yöntemlere gidiyorlar hiç denediniz mi ? Yine iyiki sperm var. Yumurta ve sperm varsa hep umut var
Ben bulunduğum şehrin memorial hastanesinde oldum tüm transferlerimi. Şimdi 5. İçin doktor değiştirdim. Bağışıklık baskılama gibi yöntemler konuştuğum başka doktorlar tarafından önerildi. Ama ben bu konuya sıcak bakmıyorum. Yabancı kaynaklarıda biraz araştırınca bunlar çok deneysel ve riskli yöntemler. Şuan kendi doktorumunda asla önermediği bir tedavi. Hayat ne getirir bilmiyorum ama ucu belli olmayan böyle bir tedaviye girmek istemiyorum. Burda daha önce okumuştum böyle hiç bir sorunu olmamasına karşın genetkten embryosu sağlıklı gelmeyen bir hanım vardı. Eşiniz ve siz genetik olarak araştırıldınız mı ?Benzer bir durumdayız sanırım aslında. Benim 8 kere transfer yapıldı ama olmuyor ve sorun da bulunamıyor. Pgt li değil embriyolarım ama toplam 11 embriyodam mutlaka pgt si düzgün olan çıkardı yani belli ki düzgün olanlar da tutunamadı.
Hangi merkezde tedavi görüyordunuz? Bagısıklık vs tedavisi önerdiler mi
Hangi memorialBen bulunduğum şehrin memorial hastanesinde oldum tüm transferlerimi. Şimdi 5. İçin doktor değiştirdim. Bağışıklık baskılama gibi yöntemler konuştuğum başka doktorlar tarafından önerildi. Ama ben bu konuya sıcak bakmıyorum. Yabancı kaynaklarıda biraz araştırınca bunlar çok deneysel ve riskli yöntemler. Şuan kendi doktorumunda asla önermediği bir tedavi. Hayat ne getirir bilmiyorum ama ucu belli olmayan böyle bir tedaviye girmek istemiyorum. Burda daha önce okumuştum böyle hiç bir sorunu olmamasına karşın genetkten embryosu sağlıklı gelmeyen bir hanım vardı. Eşiniz ve siz genetik olarak araştırıldınız mı ?
Evet bakılabilecek genetik testlere bakıldı, kromozom vs eşimin de benim de normal çıktı. Tabi ki yine de embriyonun bozuk olma ihtimali oluyormuş ama bu kadar embriyonun hepsinin bozuk olması da düşük ihtimal gibi geliyor.Ben bulunduğum şehrin memorial hastanesinde oldum tüm transferlerimi. Şimdi 5. İçin doktor değiştirdim. Bağışıklık baskılama gibi yöntemler konuştuğum başka doktorlar tarafından önerildi. Ama ben bu konuya sıcak bakmıyorum. Yabancı kaynaklarıda biraz araştırınca bunlar çok deneysel ve riskli yöntemler. Şuan kendi doktorumunda asla önermediği bir tedavi. Hayat ne getirir bilmiyorum ama ucu belli olmayan böyle bir tedaviye girmek istemiyorum. Burda daha önce okumuştum böyle hiç bir sorunu olmamasına karşın genetkten embryosu sağlıklı gelmeyen bir hanım vardı. Eşiniz ve siz genetik olarak araştırıldınız mı ?
Rahimde ya da bagisiklikta problem olabilir yerinizde olsam o son embriyoyu başka doktorda denerdimMerhaba arkadaşlar
Ben tam 3 PGT embriyo transferi yaptım , tutmadı :’(
Birinci PGT 5aa , ikincisi PGT 5ba ve üçüncüsü PGT 5bb
Geriyi son bir PGT 5bc kaldı o da tutmayacak galiba :’(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?