bütün immulojik (bağışıklık) testleri yapıldı ve normal di..normal olmasını na rağmen transferler boyunca prednisone verdilerRahimde ya da bagisiklikta problem olabilir yerinizde olsam o son embriyoyu başka doktorda denerdim
Merhabalar ,DNA hasar testinizin sonucu çıktı mı acaba ? İyi spermiyogramlardan da kötü hasar tespiti olabilir mi merak ediyorum açıkçası . Biz henüz yaptırmadık zaten şu ana kadar öneren de olmadı ama bayramdan sonra hemen yaptırtmayi düşünüyorum .Evet eşimin spermiyogram sonuçları normal. 4 denemeden sonra şuan yeni bir doktora gidiyoruz. Eşim için sperm dna hasar testi önerdi. Yaptıracağız ancak o konuda da bir sorun olduğunu pek düşünemiyorum. Çünkü bizim embriyolarımızdan 6 7 tane 6. Güne gidebiliyor ve yüksek kalite. Ne bileyim sperm problemi olsa bu kadar fazla ve iyi embryo elde edilebilir mi acaba ?
Tuplerdeki sismeyi ciddiye almanizi ya da alacak bir doktora gorunmenizi oneririm. Tuplerde sisme genelde hydrosalpinx denilen sivi birikmesi sonucu oluyor ve o sivinin rahme akmasi embryonun tutunmasini onluyor ya da dusuklere sebep oluyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, burada eger tuplerde hydrosalpinx tespit edilirse o tupu ameliyatla almadan tup bebek yapmiyorlar. Ayrica yine bu sivinin varligi endometriosis hastaligina da isaret edebilir. Bence daha fazla deneme yapmadan once bu konuda uzman bir doktora gorunmelisiniz.Herkese merhaba, birileri cvp yazar tecrübeleri ile bilgi verebilirse çok sevinirim. Eşimde de bende konu olabilecek büyük bir problem yok. 1 yıl denedikten sonra tüp bebeğe karar verdik. 4 kez tüp bebek denemem oldu. İlki kimyasal oldu, 2. Ve 3. Negatifti. Hepsi 4aa kalite yumurtalardı. 4 de tekrar yumurta toplama oldu ve 5. Güne 5 embryom gitti, 3 tanesi (5aa) pgt den sağlıklı geldi. Ancak pgt li embryo olmasına rağmen 4. Denemem de direk negatif sonuçlandı. Aslında artık olmayacak mı , durmalı mıyım diye düşünmeye başladım? Pgt de negatiften sonra diğer denemesinde pozitif sonuç alan var mı çok merak ediyorum ?
Herkese merhaba, birileri cvp yazar tecrübeleri ile bilgi verebilirse çok sevinirim. Eşimde de bende konu olabilecek büyük bir problem yok. 1 yıl denedikten sonra tüp bebeğe karar verdik. 4 kez tüp bebek denemem oldu. İlki kimyasal oldu, 2. Ve 3. Negatifti. Hepsi 4aa kalite yumurtalardı. 4 de tekrar yumurta toplama oldu ve 5. Güne 5 embryom gitti, 3 tanesi (5aa) pgt den sağlıklı geldi. Ancak pgt li embryo olmasına rağmen 4. Denemem de direk negatif sonuçlandı. Aslında artık olmayacak mı , durmalı mıyım diye düşünmeye başladım? Pgt de negatiften sonra diğer denemesinde pozitif sonuç alan var mı çok merak ediyorum ?
Mrb bende pcd yaptırdım ilkinde doktorum çok umutlu olmasına rağmen hüsranla sonuçlandı malesefHerkese merhaba, birileri cvp yazar tecrübeleri ile bilgi verebilirse çok sevinirim. Eşimde de bende konu olabilecek büyük bir problem yok. 1 yıl denedikten sonra tüp bebeğe karar verdik. 4 kez tüp bebek denemem oldu. İlki kimyasal oldu, 2. Ve 3. Negatifti. Hepsi 4aa kalite yumurtalardı. 4 de tekrar yumurta toplama oldu ve 5. Güne 5 embryom gitti, 3 tanesi (5aa) pgt den sağlıklı geldi. Ancak pgt li embryo olmasına rağmen 4. Denemem de direk negatif sonuçlandı. Aslında artık olmayacak mı , durmalı mıyım diye düşünmeye başladım? Pgt de negatiften sonra diğer denemesinde pozitif sonuç alan var mı çok merak ediyorum ?
Tuplerde sivi akisi olabilir mi? Rahim filmini cok iyi bir kadin dogum doktoruna yorumlatin bence.Rahimde ya da bagisiklikta problem olabilir yerinizde olsam o son embriyoyu başka doktorda denerdim
Merhaba henüz yaptırmadık. Önümüzdeki hafta yaptıracağız. İyi spermiyogramdan kötü hasar testi çıkabiliyormuş. Özellikle sigara kullanımında. Tüp bebek denediniz mi daha önce?Merhabalar ,DNA hasar testinizin sonucu çıktı mı acaba ? İyi spermiyogramlardan da kötü hasar tespiti olabilir mi merak ediyorum açıkçası . Biz henüz yaptırmadık zaten şu ana kadar öneren de olmadı ama bayramdan sonra hemen yaptırtmayi düşünüyorum .
Merhaba. Bu başlığı açtıktan sonra yeni başladığım doktor laparaskopi önerdi. Yüksek ihtimal tüplerde bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama yinede 4 denemeden sonra yapalım dedi. Laparaskopi oldum fakat doktor herşey temiz dedi ve hiç bir yere dokunmadığını söyledi. Yalnıca sol tüpümdeki bir miktar şişmeyi sıvı ile açtığını söyledi ancak oda bebeğin tutunmasına engel olacak seviyede değil, sadece laparaskopi yapmışken açtık dedi. Bu durumla ilgili bir doktora daha gitmeli miyim bilemiyorum şuanTuplerdeki sismeyi ciddiye almanizi ya da alacak bir doktora gorunmenizi oneririm. Tuplerde sisme genelde hydrosalpinx denilen sivi birikmesi sonucu oluyor ve o sivinin rahme akmasi embryonun tutunmasini onluyor ya da dusuklere sebep oluyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, burada eger tuplerde hydrosalpinx tespit edilirse o tupu ameliyatla almadan tup bebek yapmiyorlar. Ayrica yine bu sivinin varligi endometriosis hastaligina da isaret edebilir. Bence daha fazla deneme yapmadan once bu konuda uzman bir doktora gorunmelisiniz.
Bizde yaptıracağız öyle görünüyor . Henüz hiçbir doktor bizden istemedi. Sigara kullanmiyor eşim çok iyi sayılabilecek bir spermiyogram testi var elimizde fakat tekrarlı dusugum var . Biri doğal yoldan oluşmuştu . Diğeri de henüz çok yeni tüp bebek denemesi yaptık fakat bebeğin kalbi durdu. Betamin düşmesini bekliyoruz .Merhaba henüz yaptırmadık. Önümüzdeki hafta yaptıracağız. İyi spermiyogramdan kötü hasar testi çıkabiliyormuş. Özellikle sigara kullanımında. Tüp bebek denediniz mi daha önce?
Çok geçmiş olsun, umuyorum bundan sonraki denemenizde bebek tutuncaktır.Bizde yaptıracağız öyle görünüyor . Henüz hiçbir doktor bizden istemedi. Sigara kullanmiyor eşim çok iyi sayılabilecek bir spermiyogram testi var elimizde fakat tekrarlı dusugum var . Biri doğal yoldan oluşmuştu . Diğeri de henüz çok yeni tüp bebek denemesi yaptık fakat bebeğin kalbi durdu. Betamin düşmesini bekliyoruz .
Evet kesinlikle yaptırmak istiyoruz . Birşey çıksın ya da çıkmasın dediginiz gibi en azından kafamızdan çıkar .Çok geçmiş olsun, umuyorum bundan sonraki denemenizde bebek tutuncaktır.
Yani bu biraz ileri bir test zaten. Başarısız deneme sayısı yüksek olan çiftlerden istenebiliyor. Gerçi doktordan doktorada çok değişiyor yorumlar. Bizde embriyolar kaliteli ve sayı olarak iyi sayılabilecek kadar 6. Güne ulaştığı için aslında bazı doktorlar bizede önermiyor. Yani hasar olsa bu kadar sayıda embryo bu kalitede 6. Güne ulaşamazdı diyor. Ama şuan gittiğimiz doktor sanırım 4 denememiz olduğu için yinede önlem amaçlı istiyor. Çok pahalı bir test değil. Sizde bizim gibi en azından aklınızda kalmasın diye yaptırabilirsiniz. Bu ilk denemeniz miydi?
Canım senin test de mi böyleydi?Yaptırdık canim, bir sorun yok görünürde sadece folik asitle ilgili olan bir günde heterozigot durumu var başka da yok.. benim de 2 yıl olacak nerdeyse 5 ay sonra. Bakalim hayırlısı diyorum. Vitamin takviye falan kullanıyorsun değil mi
Canim 1298 olan mtfhr heterozigot, bi de pai heterozigot benimki. 1298 olan folik asit ile ilgiliymis günlük kullanım dozunu iyi almak gerekiyormuş böyle olanlar icinCanım senin test de mi böyleydi?
Kuzum aynısını dedi doktor folbiol kullan dedi düşük folik asit yeterli değil demişti.Canim 1298 olan mtfhr heterozigot, bi de pai heterozigot benimki. 1298 olan folik asit ile ilgiliymis günlük kullanım dozunu iyi almak gerekiyormuş böyle olanlar icin
Folbiol de çok yüksek inan onu kullanırken hep rahatsız oluyorum emin olamıyorum günlük yiyeceklerle dengelemeye çalışıyorum sen nasıl yapıyorsunKuzum aynısını dedi doktor folbiol kullan dedi düşük folik asit yeterli değil demişti.
Tüp Bebek doktorumda pıhtılaşma ile ilgili bir sorun yok diyor, ekstra birşey kullan demedi
Ben Solgar alıyordum doktor çok düşük dedi, folbiol önermiş.Folbiol de çok yüksek inan onu kullanırken hep rahatsız oluyorum emin olamıyorum günlük yiyeceklerle dengelemeye çalışıyorum sen nasıl yapıyorsun
Evet doğru diyorsun canim, ben daha önce hiç ölctürmedim. 400lük bizim için düşük diyor doktorlar ama yükseği de çok yüksekBen Solgar alıyordum doktor çok düşük dedi, folbiol önermiş.
Bir ara özelde folat değerine baktırmak lazım sağlık ocağı bakmıyor
evet canım yuksek arada bır almak laızm belkıde gercı ben suan almıyorum su dıs gebelıgım bır sonlansında ,Evet doğru diyorsun canim, ben daha önce hiç ölctürmedim. 400lük bizim için düşük diyor doktorlar ama yükseği de çok yüksek
Aynen canim sen şimdilik bırak hepsini değerin sifirlandiktan sonra bi daha baktır tüm değerlerine insallah guzel haberler alacağız sen de ben deevet canım yuksek arada bır almak laızm belkıde gercı ben suan almıyorum su dıs gebelıgım bır sonlansında ,
kafam yerınde degıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?