Kayıplarınız sebebiyle pgt yaptırmalısınız. Tabi bunun dışında rahim filmi çektirmiş ve trombofili paneli testi yaptırmışsınızdır diye düşünüyorum. Ben mart ayında bir vakıf üniversitesinin araştırma hastanesinin tüp bebek merkezinde tedavi gördüm. Bu merkezi hem tüm işlemlerim tek binada yapılsın istediğim için, hem seçtiğim hekimin özgeçmişinden etkilendiğim için, hem merkezin embriyoloji laboratuvarının deneyimli olması sebebiyle tercih etmiştim.
Tüp bebek raporum olması dolayısıyla ilk transfer için %30 unu, ikinci transfer için %25 ini devlet karşıladı. Kullanılan ilaçtan ilaca da fark ediyor aslında devletin karşıladığı kısım. İlk transferimde (taze transfer) yumurta olgunlaştırmak için kullanılan ilaçlarda %30 indirim uygulandı ama ikinci transferimde (dondurulmuş transfer) kullanılan ilaçların hemen hemen hiçbirini devlet karşılamadı. Sadece transfer işleminde %25 indirim uygulandı. Bize genetik araştırma için embriyo başına 300 dolar denilmişti. Doktorumuz bizim durumumuzda ihtiyaç olmadığını söyleyince yaptırmadık. Embriyo dondurma işlemlerinde kap başına 500 TL (1 senelik ücret) ödedik. Yani pgt dışında ilk transfer için ödediğimiz ücret %30 devlet destekli haliyle 15.000TL'yi bulmamıştı. Vakıf ya da devlet üniversiteleriyle de görüşme yapmanızı tavsiye ederim.