PGT YAPTIRMALI MIYIM ?

bayanhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.044
792
123
HOCAM MERHABALAR;

2.TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEYİZ CUMARTESİ SON YUMURTALIK KONTROLÜM YAPILACAK
8.GÜN E2 DEĞERİM 1071 Dİ.
*RAHİM USG TEMİZ ,,HİSTERESKOPİ DE YAPILDI TEMİZ ÇIKTI RAHİM ÇENTİKLENDİ

*EŞİM VE BENİM KARYOTİPLER NORMAL ÇIKTI

*EŞİMİN DOND.SPERMLERİ VAR FAKAT TAZE VERDİĞİNDE 50 MOTİL SPERM ÇIKIYOR

*İLK TÜP DENEMESİNDE 15 YUM DAN 14 Ü DÖLLENDİ 7 Sİ İYİ DENDİ ANCAK 3.GÜNE 2 TANESİ GELEBİLDİ,,DONDURULMUŞ 3.GÜN EMB KONULDU FAKAT GEBELİK OLUŞMADI

*ŞİMDİ DOKTORUM 5.GÜNÜ ZORLAYALIM PGT Yİ DE SİZİNLE KONUŞALIM DEDİ,,BEN BİRAZ GARANTİCİ OLDUĞUM İÇİN DOKTORUM BANA 4.DENEMEYİ YAPAN HASTA GİBİSİN ŞU AN DEMİŞTİ

PGT SİZCE GEREKLİ Mİ ? YOKSA YAPTIRMASAM DA OLUR MU ? BU DURUMDA SİZ NE TAVSİYE EDERDİNİZ ?

HOCAM MERHABALAR;

2.TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEYİZ CUMARTESİ SON YUMURTALIK KONTROLÜM YAPILACAK
8.GÜN E2 DEĞERİM 1071 Dİ.
*RAHİM USG TEMİZ ,,HİSTERESKOPİ DE YAPILDI TEMİZ ÇIKTI RAHİM ÇENTİKLENDİ

*EŞİM VE BENİM KARYOTİPLER NORMAL ÇIKTI

*EŞİMİN DOND.SPERMLERİ VAR FAKAT TAZE VERDİĞİNDE 50 MOTİL SPERM ÇIKIYOR

*İLK TÜP DENEMESİNDE 15 YUM DAN 14 Ü DÖLLENDİ 7 Sİ İYİ DENDİ ANCAK 3.GÜNE 2 TANESİ GELEBİLDİ,,DONDURULMUŞ 3.GÜN EMB KONULDU FAKAT GEBELİK OLUŞMADI

*ŞİMDİ DOKTORUM 5.GÜNÜ ZORLAYALIM PGT Yİ DE SİZİNLE KONUŞALIM DEDİ,,BEN BİRAZ GARANTİCİ OLDUĞUM İÇİN DOKTORUM BANA 4.DENEMEYİ YAPAN HASTA GİBİSİN ŞU AN DEMİŞTİ

PGT SİZCE GEREKLİ Mİ ? YOKSA YAPTIRMASAM DA OLUR MU ? BU DURUMDA SİZ NE TAVSİYE EDERDİNİZ ?
Merhabalar :
öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca önemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın oldukca öneme sahıptır. Ardışık olumsuztüp bebek denemelerı varlıgında ;bay ve bayan genetık( sızde yapılmıs) ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı( hısteroskopı : sızde yapılmıs),rahım tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Sonuclara göre ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Genetık tarama için farklı yöntemler vardır. pgd de 9 kromozom ıncelesı yerıne(cogu merkezde bu sekılde olmakta) daha fazla kromozoma( merkezımızde 24 kromozom taraması yapan array CGH yontemı uygulanabılmektedır.) bakılması saglıklı embrıo bulunması acısından daha fazla fayda saglayacaktır. Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak saglıklı-saglıksız embrıo ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekır. Bol şans dılerım.

Back