Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

inanmak çok önemli.
translokasyonu öğrenince illa pgt olsun diye düşündüm, herşey kontrol altında olsun istedim.
ama 7 embriyodan sıfır sağlıklı çıkınca allaha güvenip normal deneyeyim dedim inş allah bu defa imtihan etmez bizi.

özellikle çocuk konusunda elimizde olan sadece dua etmek diye düşünüyorum. içimize sinen hangi yöntemse onu deneriz ama elimizde olmayan bi konu için hırpalanmaya gerek yok.

''dilediğimize kız evlat, dilediğimize erkek evlat, dilediğimize de hem erkek hem kız evlat veririz. dilediğimizi de kısır bırakırız'' diyor ayette.
allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Amin canım amin inşaallah... Çok istiyoruz bebeğimiz olsun diye ama her zaman hayırlı ve sağlıklı evlat sahibi olmak için dua etmeliyiz...

hazadecim son zamanlarda umudumuzu yeşerten şey bu bayan sanırım :)
bize de denk gelir inşallah hayırlısıyla .
senin de tedavin hayırlı olsun diyeyim şimdiden .
umuyorum başarırsın çünkü gerçekten burada bunun görmeye çok ihtiyacımız var .

çok geçmiş olsun hazadecim .
evet bazen bu dünyadan çıkıp bir karşıdan bakmak lazım aslında hayatlarımıza , yaşadıklarımıza.
olayların içinde yoğun bir şekilde yaşarken sanıyoruz ki tek önemli olan şey evlat...o olmayınca sanki hayat eksik , kifayetsiz gibi .
ama aslında hayat devam ediyor .
ben şunu diyorum ; bu iş ancak kafadan atılınca ruh dinginliğe kavuşur.
bu sürümcemede ruhumuz her zaman böyle dalgalı, çalkantılı ve rahatsız edici olacak .[/QUOTE]

Aynen öle canım hiç bir zaman malesef aklımızdan çıkmıyor.Ben yeni evlendigimde eşim troidden ameliyat oldu ve akebinde hamile kaldım ama eşim radyasyon aldıgı için ben ona ne dokunabiliyor nede aynı katta kalabiliyordum o üst katta ben ise alt katta komşuda kaldım ( sonra gebelik sonlandı o yüzden herzaman şükrediyorum ewet yolumuz uzun evet sıkıntımız büyük ama aşılmıycak gibi deil 3 kere kürtaj oldum 3. kürtajımda tek gittim o üzülmesin die ve neler çektim ben bilirim ama şükrediyorumki rahmim var ve yumurtalarım var öle yada böle olucak inanıyorum herşey beyinde bitiyor artık negatif olmayalım ne olur beni örnek alın ya benim gibi olsanız çocuk bir yana birde hastalıkla uğraşsanız (oyüzden şükredelim allah beterinden korusun

Aynen öle canım Yüce yaradan bilir bizlere sadece dua etmek kalıyor.

Arkadaşlar merhabalar,

Haftasonu giremedim bi karamsarlık sarmış sizi ,ben ne güzel umut dolu insanlar buldum diyordum, kendi umutsuzluğumdan kurtulmak için herkesi acilen umutlu olmaya davet ediyorum :)

Hazade, eşimdeki translokasyonu sormuşsun valla baktım kağıtlara hemen, dengeli translokasyon muş bizdeki yanında birsürü rakamlar falan var yanlış hatırlamıyorsam 3-4 demişti genetik dr.
Şu pgt belasını su sefer yenmek istiyorum bende ama hala nereye gideceğim konusunda karar veremedim eşimde sen daha iyi biliyorsun sen karar ver dedi çıktı işin içinden.
Memorial ve Yediyepe listemde, peki umut tüp merkezi ne giden yada orası hakkında bilgisi olan varmı aranızda, şehir dışından geleceğim biliyorsunuz gelmişken 2-3 yerle ön görüşme yapayım ona göre adet günüme 7-8 gün kaldı. Öncesinde bir gidip görüşüp karar vereyim diyorum.

Her nekadar şansımız az bile olsa genede umudumuzu yitirmeyelim diyorum ben..

Canım yeni tedavi için karar verebildin mi?

hayır canım henüz bir karar vermedim .
düşünmedim daha doğrusu eni konu oturup.
bir güç bulursam 3-5 merkez var burada , onları arayıp teker yeker IMSI var mı diye soracagım. Eger bir tane IMSI olan merkez bulursam o zaman IZMIR dusunurum ,genetigi Ankara'dan ayarlayarak .Ama henuz elim telefona gitmiyor .

haklısın , hem de çok haklısın .
durumumuza şükrediyoruz zaten . bunun sonunda ölüm olmadığının da bilincindeyim .
ama zamanla enerjisini cekiyor bu olay insanın, anlatılamaz bir şey diyeceğim ama siz zaten bu duyguyu biliyorsunuz .
anlatmaya çalışmama gerek yok.

düşünce gücüyle sağlam kromozomlu embryo üretebilir miyiz diyorsun yani??

benim ona olan inancım da gitmeye başladı .
çok kitap okudum ve çok inandım düşünce gücüyle , iyi düşünerek bir şeyleri başarabileceğime.
ama başaramadım.
şimdi buna da olan inancım gitti o yüzden tüm düşüncelerimi saldım çayıra.
zorlamıyorum beynimi iyi düşünmek için .
kötü yani aslında bu yaptığım farkındayım ben de ama içimden beynimi zorlamak gelmiyor.

Bugün epey yazmışsınız kızlar.

AY-SHE arkadaşım, Mattika'nın dediği gibi iyi bir dr öneririm. Ben Ataşehir Memorialde görevli, Femical Clinikte de muayene eden Amerika'da perinatolog olmak için eğitim almış ve yüksek riskli gebelik uzmanı Doç. Dr. Arda Lembet'e gittim. Çok memnun kaldım istersen bir kere git yapılması gereken her şeyi söyler sana. Sonra devam etmeyebilirsim pahalı biraz. Eğer düşeceği kesinde düşük materyalini genetik açıdan incelet hatta bunu fakültede deyaparlar sanırım. Bu senin için gerekli bir davranış olacaktır. Ayrıca preferik kanda kromozom analizi de yaptır arkadaşların dediği gibi.

Arda Bey ileri hafta kayıplarıyla da ilgili. Benim de 25 haftalık normal doğumum var. Farklı sorunlar var ben de. Bence de senin sorunun tek bir sorun değil. İnşallah bu gebeliğin sağlıkla ilerler ama ilerlemeyecekse dediğim gibi incelet. Ben son düşüğümde inceletmek için kürtaj oldum ama malesef düşük yapmışım sonra kürtaj yapıldı anlaşılamadı yani...

Lave sana hak veriyorum canım. Ben de karamsarlığa hemen meyleden biri olarak. Ben şöyle düşünüyorum. Rezervinde olan tüm yumurtalar mı problem li? Bence değil. Mutlaka denk gelecek ama ne zaman? Öyle bir ihtimal olabilir mi? Olsa Cumhur Bey demez miydi? Denemeyin derdi bence....

bEN BUGÜN ORUÇLUYUM SİZLER İÇİN DE DUA EDECEĞİM aLLAH HEPİMİZE SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP ETSİN AMİN...

Laveciğim bu embryodan umudumuz vardı ama hayırlısı olsun canım. Hepimiz aynı psikolojideyiz. Acaba sağlıklı bulacak mıyız ? Bulsak bize tutunacak mı ? Bu sorularımız hep aklımızda. Bu sabah Memorial sitesinde doktor teşekkürleri bölümünde 17-18 kere deneyenleri okuyunca kendimden utandım. Demek ki ne olursa olsun insanlar yılmıyor. Sabrediyor. Deniyor. Bizler de umudumuzu ve enerjimizi kaybetmeyelim. Her zaman destek olalım birbirimize..Sevgiler canım...

Canım hakikaten düşünce gücü çok önemli durumuza söyle bak; sen yada ben yada diğerleri annemiz yada babamız translokasyonlu kişiler bizler nasıl olduk ??
Demekki allah isterse oluyor.Genetçi Prf.Volkan Baltıcada bana söledi ewet normal yolla sağlıklı gebelik elde edilebinir fakat kolay deil dedi.Ama tüp bebekdede garanti yok ondada yapılan işlemler kolay deil inanaın bana bakın bizler nasıl dünyaya geldiysek bizim evlatlarımızda gelebilir buna inanın ne olur.

evet hazadecim doğru diyorsun ama burada da benim kafamı karıştıran bir şye var hep , aydınlanmayan .

bana genetikçi demişti ki % 90 genetiktir bu anneden babadan gecer, ama bazende embryo olusma asamasında kromozom kopmaları olablılır.
yani genetik olmama ıhtımali de var küçük de olsa .
genetik ise dediğin insanın içini çok rahatlatıyor .
ama ya genetik değilse ??????

bir de arkadaşlar hepinize sormak istiyorum ;

ailenize , sülalenize, ablanıza , abinize , amcanıza, teyzenize baktığınızda sizin gibi çocuk sahibi olmakta zorlanan VEYA hamile kalıp düşükler yaşayan VEYA hamile kalıp sağlıksız bebek doğuran var mı ?
benim ailemde yok...
bir ben miyim o halde translokasyonlu olan ?

hİTUCİ YAZDIKLARINI OKUDUM CANIM. Kaygı bende hep olacak...

Mattika sana da hak veriyorum canım Allah ne derse o olur. Benim korkum problem olursa kendimi daha da çok eşimi suçlar mıyım?

Bir de itiraf edeyim 47 xyy den ziyade ben daha çok trizomi 21 olan embriyomdan korktum. Diğrinde her şey vardı doğal yolla kalsaydım o gelseydi düşerdi de trizomi 21 düşmeyebilirdi. Allah imtihan etmek isteyince farklı sorunlarla da eder canım ki 25 haftalık bebeğim sağlıklıydı bence ama olmadı.

Korkum bir de sorun olursadüşük olursabile bile lades demiş olmak olacak. İnşallah oğlum gibi bir mucize daha yaşarım. Bir de rezervim az ya az olduğu için artık sağlıksız olan yumurtam daha çok olabilir bundan sora 35 yaşındayım ama belki de 43 yaşında olanla rezervim aynı gibi ve benim de onlar gibi sağlıksız yumurtam olması daha yüksek ihtimal. Bunları ben düşünüyorum dr ye sormadım... Yorum lütfen...

petunya merhaba

şimdi eve geldim...hemen nete girip bugün duyduğum birşeyi sizinle paylaşmak istedim ve konu senin sorununla ilgili...bugün tanıştığım kadın 6 sene çocuk sahibi olamamış..3 düşükten sonra pıhtılaşma olduğunu öğrenmiş...hamilelik öncesi ve süresince iğne kullanmış...hiç korkulacak birşey yok, hatta hissetmiyorsun bile dedi...tabiki adı "hergün iğne oluyorum" olduğu için zor geliyor ama ben de diyabet hastasıyım...günde 4 defa ölçüm 4 defa insülinim oluyo hamilelik süresince...ama korkma kadının şu anda biri 8 biri 5 yaşında 2 tane oğlu var...inşallah senin de olacak:)

Arada böyle karamsarlık çöküyor aydancım. Bir öyle bir böyle Yeditepe ve Umut'la ilgili bir fikrim yok canım. Bu adetinle mi başlayacaksın?

Kendine 1-2 ay zaman ver istersen. Kolay değil yaşadıkların...

bEN BUGÜN ORUÇLUYUM SİZLER İÇİN DE DUA EDECEĞİM aLLAH HEPİMİZE SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP ETSİN AMİN...

Allah kabul etsin canım orucunu da dualarını da...

Yazdım yazdım bilgisayar kapandı. Yenden özetleyeyim bari Hazade benim korkum doğal yolla hamile kalbiliyorum. Pgt denedik bir kez olmadı ve eşim doğal yolla istiyor. Doğalda sorun var derlerse ben nasıl bir karar veririm. İki karar da beni çok üzer... Bile bile lades demek mi olur bu...

Oy maşallah İşte nasip ne zamansa o zaman geliyor yavrucaklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…