- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #7.141
Aydan Umut'ta kendi birimi içinde yok genetik. Burada geçmişte pgt 06 isimli orada yaptırdı. İlk denemede ikizleri oldu geçmiş yazılarına bak ama pek memnun kalmamıştı embriyoloğu sevmemişti. Bir de onun istediğ merkezde yapmamışlardı pgt sini. O da kızmıştı onlara demeden başka yerde yaptıkları için... Ama sonuçta tek yumurta ikiizleri var...
Süper yaklaşım
Bugün epey yazmışsınız kızlar.
AY-SHE arkadaşım, Mattika'nın dediği gibi iyi bir dr öneririm. Ben Ataşehir Memorialde görevli, Femical Clinikte de muayene eden Amerika'da perinatolog olmak için eğitim almış ve yüksek riskli gebelik uzmanı Doç. Dr. Arda Lembet'e gittim. Çok memnun kaldım istersen bir kere git yapılması gereken her şeyi söyler sana. Sonra devam etmeyebilirsim pahalı biraz. Eğer düşeceği kesinde düşük materyalini genetik açıdan incelet hatta bunu fakültede deyaparlar sanırım. Bu senin için gerekli bir davranış olacaktır. Ayrıca preferik kanda kromozom analizi de yaptır arkadaşların dediği gibi.
Arda Bey ileri hafta kayıplarıyla da ilgili. Benim de 25 haftalık normal doğumum var. Farklı sorunlar var ben de. Bence de senin sorunun tek bir sorun değil. İnşallah bu gebeliğin sağlıkla ilerler ama ilerlemeyecekse dediğim gibi incelet. Ben son düşüğümde inceletmek için kürtaj oldum ama malesef düşük yapmışım sonra kürtaj yapıldı anlaşılamadı yani...
İnci_tanesi, evet bu adetimde başlamak istiyorum bi aksilik karışmazsa, çok heyecanlıyım bende, bu sefer daha çok yumurta ve daha çok embriyo elde etmemiz lazım ne kadar çok sağlıklı embriyo olursa translokasyonsuz bulma şansımız artıyormuş. Hayırlısı bakalım.
Tamam chnb çok teşekkür ederim napiyim bu sefer ince eleyip sık dokuyorum. En azından merkez konusunda içim rahat olsun bari.
İnci_tanesi, evet bu adetimde başlamak istiyorum bi aksilik karışmazsa, çok heyecanlıyım bende, bu sefer daha çok yumurta ve daha çok embriyo elde etmemiz lazım ne kadar çok sağlıklı embriyo olursa translokasyonsuz bulma şansımız artıyormuş. Hayırlısı bakalım.
Dalga geçmiyorum canım. Çok hoşuma gittiği için öyle yazdım
evet hazadecim doğru diyorsun ama burada da benim kafamı karıştıran bir şye var hep , aydınlanmayan .
bana genetikçi demişti ki % 90 genetiktir bu anneden babadan gecer, ama bazende embryo olusma asamasında kromozom kopmaları olablılır.
yani genetik olmama ıhtımali de var küçük de olsa .
genetik ise dediğin insanın içini çok rahatlatıyor .
ama ya genetik değilse ??????
bir de arkadaşlar hepinize sormak istiyorum ;
ailenize , sülalenize, ablanıza , abinize , amcanıza, teyzenize baktığınızda sizin gibi çocuk sahibi olmakta zorlanan VEYA hamile kalıp düşükler yaşayan VEYA hamile kalıp sağlıksız bebek doğuran var mı ?
benim ailemde yok...
bir ben miyim o halde translokasyonlu olan ?
evet hazadecim doğru diyorsun ama burada da benim kafamı karıştıran bir şye var hep , aydınlanmayan .
bana genetikçi demişti ki % 90 genetiktir bu anneden babadan gecer, ama bazende embryo olusma asamasında kromozom kopmaları olablılır.
ailenize , sülalenize, ablanıza , abinize , amcanıza, teyzenize baktığınızda sizin gibi çocuk sahibi olmakta zorlanan VEYA hamile kalıp düşükler yaşayan VEYA hamile kalıp sağlıksız bebek doğuran var mı ?
benim ailemde yok...
İnci Üsküpten sonra gezi iyi gelir diye ummuştum iyi gelmedi sana ya. Tatil diyordum ya ben de vaz geçtim şimdi...
benim ailemde yok...
hİTUCİ YAZDIKLARINI OKUDUM CANIM. Kaygı bende hep olacak...
Mattika sana da hak veriyorum canım Allah ne derse o olur. Benim korkum problem olursa kendimi daha da çok eşimi suçlar mıyım?
Bir de itiraf edeyim 47 xyy den ziyade ben daha çok trizomi 21 olan embriyomdan korktum. Diğrinde her şey vardı doğal yolla kalsaydım o gelseydi düşerdi de trizomi 21 düşmeyebilirdi. Allah imtihan etmek isteyince farklı sorunlarla da eder canım ki 25 haftalık bebeğim sağlıklıydı bence ama olmadı.
Korkum bir de sorun olursadüşük olursabile bile lades demiş olmak olacak. İnşallah oğlum gibi bir mucize daha yaşarım. Bir de rezervim az ya az olduğu için artık sağlıksız olan yumurtam daha çok olabilir bundan sora 35 yaşındayım ama belki de 43 yaşında olanla rezervim aynı gibi ve benim de onlar gibi sağlıksız yumurtam olması daha yüksek ihtimal. Bunları ben düşünüyorum dr ye sormadım... Yorum lütfen...
arkadaşlar embriyo haline gelirken kopma olasılığı milyonda 1 çünkü ; bizler kromozom testi yaptırınca çıkıo translokasyonlu oldugumuz embriyo aşamasında deilki!!!
Akrabalarıma gelince cnm annem geç anne olmuş teyzem 5-6 ölü dogumu yada düşügü var ve otizm 3 tane çocuk var.Ama ben biliorum bu defa anne olucam :)
Yok yok iyi geldi, değişiklik oldu ama dönünce düşüncelerimle baş başa kaldım yine. Evde olunca insan kafasında kuruyor da kuruyor...
benim ailemde yok...
Laveque,
Öncelikle şunu belirtmek isterim; Dünya üzerinde yapılan her ama her testin % 2-5 arası sapması vardır..Yani bize verilen yüzdelerde de her zaman sapma olasılığı vardır...olmasa bile sen veya ben %90 lık kısımda olabileceğimiz gibi %10 luk kısımda da olabiliriz...bunu kimse bilemez...benim ölen oğlumun hastalığı dünyada toplamda 300 kişide var...denk gelme olasılığını sen hesapla!! ama bana denk geldi...
2. si benim de çevremde sıkıntı yaşayan hiç kimse yok...eşimin çevresinde de yok...Bu ŞANS!!!!! talih kuşu bizleri gagaladı canım....
N olur kendini bu tarz sorularla buhrana itme...bırak hayat aksın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?