Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Cumhur Bey'in bana söylediği gibi nette bulduğum bilgi;
Ayrıca hastalık anne karnındayken meydana gelen mutasyonlara bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bir noktada, bir kişide çıkıveriyor demekki.

Son düzenleme:
Canım o zaman senin 1-2 güne İstanbul'da olman gerek ki görüşmeleri yapıp başlayabilesin. Aklına yatanlarla görüş derim, hangisi içine sinerse orada başlarsın. Çünkü gerçekten doktoru ve merkezi sevmek moral açısından çok önemli.

Haklısın iyi bir yer bulmak önemli. Bir de buranın bizi anlayan yer olması lazım. Bazı yerlerdedr ler, genetikçiler sıcakkanlı. Bu da zaten zor olan işimizi rahatlatıyor biraz bazı yerlere soru sormaya çekiniyor insan...

Kızlar kesinlikle katılıyorum size, bazıları konuşurken bile anlıyorsun ne kadar umursamaz olduklarını.. neyse bakalım
Ben çıkıyorum şimdilik
herkese iyi akşamlar..

Çok hoşsun canım ya. Maşallah...:nazar: Oğlun için de inşallah buluşacaksın diğer dünyada. Nasıl başa çıkıyorsun canım benim de 25 haftalık kaybım var ya, her aklıma düşünce gözlerimden yaşlar akıyor. Hala atlatamadım...:2:

Chnb canım,

Kolay olduğunu asla söylemiyorum...Sen gözyaşlarını akıtabiliyorsan demek ki hala duyguların var...Ben kendimi kaybetmemek çevremdekileri acımla öldürmemek için duygularımı kapattım...Mantığımla yaşamaya çalışıyorum..

oğlumla 11 ay hastanede sonra 1 ay evde yaşadım...2. haftada boğazı delinerek solunum cihazına bağlandı...hayatı boyunca uyurken onunla yaşayacaktı... Yani uyanınca normal bir bebekten farkı yok ama uyurken ölüydü..Kendi ellerimde öldü...

Ne yapabildim...HİÇ!!!! Hastanede aldığım CPR eğitimini ( son müdahele) kendi oğlumun üstünde uyguladım..Bundan daha kötüsü var mı??.Ne oldu??? HİÇ!!!! Ben elimden geleni yaptım...ve gördüm ki aslında bizim elimizde olan hiçbirşey yok...ne olacaksa oluyor zaten...

Ne inanç kalıyor ne dua....

Bakıyorsun ki hayat devam ediyor...diyorsun ki bari elimden gelen bişeyler varsa onu yapayım...

Şu an kendim, eşim , ailem ve çevremdekiler için benim de elimden gelen en iyi şey kendimi ayakta tutup hayatta kalabildiğimi göstermek...

Akasya aldın mı randevu?

Evet İnciciğim aldım. Önce ücretsiz ön görüşme dedim. Sonra muayene ücretini sordum. 250 dedi. Benim Acıbadem sigortam var ne kadar olur dedim. 153 oluyor dediler. Ben de muayeneye çevirdim. Gitmişken muayene olup ayrıntıları konuşayım. Belki önümüzdeki 2 ay için kullanmam gereken ilaçlar olabilir. Bakalım sabırsızlıkla bekliyorum cumartesiyi.. Umarım iyi şeyler duyabilirim... :36:

hİTUCİ YAZDIKLARINI OKUDUM CANIM. Kaygı bende hep olacak...

Mattika sana da hak veriyorum canım Allah ne derse o olur. Benim korkum problem olursa kendimi daha da çok eşimi suçlar mıyım?

Bir de itiraf edeyim 47 xyy den ziyade ben daha çok trizomi 21 olan embriyomdan korktum. Diğrinde her şey vardı doğal yolla kalsaydım o gelseydi düşerdi de trizomi 21 düşmeyebilirdi. Allah imtihan etmek isteyince farklı sorunlarla da eder canım ki 25 haftalık bebeğim sağlıklıydı bence ama olmadı.

Korkum bir de sorun olursadüşük olursabile bile lades demiş olmak olacak. İnşallah oğlum gibi bir mucize daha yaşarım. Bir de rezervim az ya az olduğu için artık sağlıksız olan yumurtam daha çok olabilir bundan sora 35 yaşındayım ama belki de 43 yaşında olanla rezervim aynı gibi ve benim de onlar gibi sağlıksız yumurtam olması daha yüksek ihtimal. Bunları ben düşünüyorum dr ye sormadım... Yorum lütfen...
canım eğer normal denemek içine sinmiyosa deneme, allah korusun olumsuz bi durumda suçlu ararsan toparlanamazsın. göze alamıyosan deneme bence.
biz eşimle böyle konuştuk baştan kürtaj olursa üzülmek yıkılmak yok dedik.
en kötü ihtimallerden de allaha sığındık, ama ortak kararımızdı bu. sen eşin doğal istiyo diye deniyosun ama senin için huzursuz.
yerinde olsam eşimi ikna edene kadar beklerdim heralde.

Arkadaşım, ne benim nede eşimin ailesinde çocuk sahibi olmak konusunda hiç sıkıntı yaşayan yok bir ben varım işte böyle kös kös :( Hepsinin sağlıklı çocukları var.
Ayrıca eşimdeki translokasyon babasından geçmiş aynı translokasyon onda da var. Bende dedim ya sen nasıl oldun baban nasıl oldu o zaman.. bilmiyorum artık.
Onlar dedi gençken 20 li yaşlarda çocuk sahibi olmuşlar bizim yaşımız kaçmış falan filan....
bizim de çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşayan yok, eşimin bi teyzesi var 10 yıldan sonra olmuş çocuğu ama düşük fln yok o arada, hamile kalamamış.

genç yaşta çocuk sahibi olmanın etkisi olduğuna inanıyorum.
28 yaşındayken annemin 2 çocuğu vardı.
mesela bende pıhtılaşma var, hem de homozigot, yani annemden de babamdan da almışım bu geni.
annemler akraba, sülalenin hepsinde var demek ki bu pıhtılaşma ama düşük yapan yok.

Ayrıca hastalık anne karnındayken meydana gelen mutasyonlara bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bir noktada, bir kişide çıkıveriyor demekki.

Benim hastalığım genetik ama ailemde hiç kimsede yok. Yedi kuşak geride bile böyle biri olduğunu bilen yok. O yüzden bana da anne karnında mutasyon olmuş olabilir demişlerdi. Ama anne karnındaki mutasyonun sebebini bilen çıkmadı :1:

zeybekcim gercekten cok guzel yazmıssın , ama Chnbnin dediği gibi bu cümleleri mantığımız alıyor da kalbimiz almıyor çoğu zaman .
ama doğrusu senin yazdıkların . Aslında hepimiz cok fazla bilincindeyiz bubub , ama içimizde yanan yangının ateşi müsade etöiyor bu düşüncelere, yakıp geçiyor.

petunyacım hayırlısı olsun canım .
irenbede mi yaptıracaktın?

canım merhaba ,

sebep ne bu erteleme için ? sadece i mi?

inicicim ben de çok ama çok daralıyorum . inan bana . aklımdan gitmiyor hiç. işin kötüsü de umudum yok . o olsa belki daha iyi hissederim kendimi ama yok işte. o yuzden de elimi kaldırmak istemiyorum.

hazadecim son zamanlarda umudumuzu yeşerten şey bu bayan sanırım :)
bize de denk gelir inşallah hayırlısıyla .
senin de tedavin hayırlı olsun diyeyim şimdiden .
umuyorum başarırsın çünkü gerçekten burada bunun görmeye çok ihtiyacımız var .

hayırlısı canım.

çok geçmiş olsun hazadecim .
evet bazen bu dünyadan çıkıp bir karşıdan bakmak lazım aslında hayatlarımıza , yaşadıklarımıza.
olayların içinde yoğun bir şekilde yaşarken sanıyoruz ki tek önemli olan şey evlat...o olmayınca sanki hayat eksik , kifayetsiz gibi .
ama aslında hayat devam ediyor .
ben şunu diyorum ; bu iş ancak kafadan atılınca ruh dinginliğe kavuşur.
bu sürümcemede ruhumuz her zaman böyle dalgalı, çalkantılı ve rahatsız edici olacak .

sağolasın cnm smyrna ya karar verdik biz bgn iletişim kopukluğu yüzünden gidemedim ama :( yarın kısmetse

petunya merhaba

şimdi eve geldim...hemen nete girip bugün duyduğum birşeyi sizinle paylaşmak istedim ve konu senin sorununla ilgili...bugün tanıştığım kadın 6 sene çocuk sahibi olamamış..3 düşükten sonra pıhtılaşma olduğunu öğrenmiş...hamilelik öncesi ve süresince iğne kullanmış...hiç korkulacak birşey yok, hatta hissetmiyorsun bile dedi...tabiki adı "hergün iğne oluyorum" olduğu için zor geliyor ama ben de diyabet hastasıyım...günde 4 defa ölçüm 4 defa insülinim oluyo hamilelik süresince...ama korkma kadının şu anda biri 8 biri 5 yaşında 2 tane oğlu var...inşallah senin de olacak:)

inş cnm hepimizin kucakları dolar
kısmen de olsa iğne işini çözdüm eşimin üstüne attım gerçi ben yapamam diyor ama bilmiyorum olmadı kendim yapacağım ilkler önemlidir derler ya ilkini yapayım herhalde gerisi de gelir bakalım

hayır canım henüz bir karar vermedim .
düşünmedim daha doğrusu eni konu oturup.
bir güç bulursam 3-5 merkez var burada , onları arayıp teker yeker IMSI var mı diye soracagım. Eger bir tane IMSI olan merkez bulursam o zaman IZMIR dusunurum ,genetigi Ankara'dan ayarlayarak .Ama henuz elim telefona gitmiyor .

haklısın , hem de çok haklısın .
durumumuza şükrediyoruz zaten . bunun sonunda ölüm olmadığının da bilincindeyim .
ama zamanla enerjisini cekiyor bu olay insanın, anlatılamaz bir şey diyeceğim ama siz zaten bu duyguyu biliyorsunuz .
anlatmaya çalışmama gerek yok.

düşünce gücüyle sağlam kromozomlu embryo üretebilir miyiz diyorsun yani??
:9:
benim ona olan inancım da gitmeye başladı .
çok kitap okudum ve çok inandım düşünce gücüyle , iyi düşünerek bir şeyleri başarabileceğime.
ama başaramadım.
şimdi buna da olan inancım gitti o yüzden tüm düşüncelerimi saldım çayıra.
zorlamıyorum beynimi iyi düşünmek için .
kötü yani aslında bu yaptığım farkındayım ben de ama içimden beynimi zorlamak gelmiyor.

cnm ben yarın smyrna ya gideceğim istersen sorabilirim IMSI var mı diye?

Chnb canım,

Kolay olduğunu asla söylemiyorum...Sen gözyaşlarını akıtabiliyorsan demek ki hala duyguların var...Ben kendimi kaybetmemek çevremdekileri acımla öldürmemek için duygularımı kapattım...Mantığımla yaşamaya çalışıyorum..

oğlumla 11 ay hastanede sonra 1 ay evde yaşadım...2. haftada boğazı delinerek solunum cihazına bağlandı...hayatı boyunca uyurken onunla yaşayacaktı... Yani uyanınca normal bir bebekten farkı yok ama uyurken ölüydü..Kendi ellerimde öldü...

Ne yapabildim...HİÇ!!!! Hastanede aldığım CPR eğitimini ( son müdahele) kendi oğlumun üstünde uyguladım..Bundan daha kötüsü var mı??.Ne oldu??? HİÇ!!!! Ben elimden geleni yaptım...ve gördüm ki aslında bizim elimizde olan hiçbirşey yok...ne olacaksa oluyor zaten...

Bakıyorsun ki hayat devam ediyor...diyorsun ki bari elimden gelen bişeyler varsa onu yapayım...

Şu an kendim, eşim , ailem ve çevremdekiler için benim de elimden gelen en iyi şey kendimi ayakta tutup hayatta kalabildiğimi göstermek...

Mesajını okuyunca inan gözlerim doldu. Nasıl bir acıdır... Rabbim bir daha yaşatmasın, sabırlar versin...

Evet İnciciğim aldım. Önce ücretsiz ön görüşme dedim. Sonra muayene ücretini sordum. 250 dedi. Benim Acıbadem sigortam var ne kadar olur dedim. 153 oluyor dediler. Ben de muayeneye çevirdim. Gitmişken muayene olup ayrıntıları konuşayım. Belki önümüzdeki 2 ay için kullanmam gereken ilaçlar olabilir. Bakalım sabırsızlıkla bekliyorum cumartesiyi.. Umarım iyi şeyler duyabilirim... :36:

Hayırlı olsun canım. Nur Hanım'la sen de tanışacaksın :1:

Benim hastalığım genetik ama ailemde hiç kimsede yok. Yedi kuşak geride bile böyle biri olduğunu bilen yok. O yüzden bana da anne karnında mutasyon olmuş olabilir demişlerdi. Ama anne karnındaki mutasyonun sebebini bilen çıkmadı :1:

İşte ona bir açıklama getiremiyorlar :) Tıbbın da sessiz kaldığı noktalar oluyor böyle.

kısmen de olsa iğne işini çözdüm eşimin üstüne attım gerçi ben yapamam diyor ama bilmiyorum olmadı kendim yapacağım ilkler önemlidir derler ya ilkini yapayım herhalde gerisi de gelir bakalım

Kendin daha iyi yaparsın emin ol. İğneyi görünce bu muymuş diyeceksin :1:

Arkadaşım, ne benim nede eşimin ailesinde çocuk sahibi olmak konusunda hiç sıkıntı yaşayan yok bir ben varım işte böyle kös kös :( Hepsinin sağlıklı çocukları var.
Ayrıca eşimdeki translokasyon babasından geçmiş aynı translokasyon onda da var. Bende dedim ya sen nasıl oldun baban nasıl oldu o zaman.. bilmiyorum artık.
Onlar dedi gençken 20 li yaşlarda çocuk sahibi olmuşlar bizim yaşımız kaçmış falan filan....
Merhaba Aydan'cim,

Ben de ayni durumdayim da merak ettim. Aslinda cok merak ediyorum annemden mi babamdan mi diye. Annem diyor yazik yaptirayim ben de test diye ama kiyamiyorum anneme cunku damari cok ama cok zor bulunuyor annemin. Zaten ne olacak bilecegim de , yazik annem de merak ediyor. Babam zaten igne dedin mi kacar :16:

Laveque,

Öncelikle şunu belirtmek isterim; Dünya üzerinde yapılan her ama her testin % 2-5 arası sapması vardır..Yani bize verilen yüzdelerde de her zaman sapma olasılığı vardır...olmasa bile sen veya ben %90 lık kısımda olabileceğimiz gibi %10 luk kısımda da olabiliriz...bunu kimse bilemez...benim ölen oğlumun hastalığı dünyada toplamda 300 kişide var...denk gelme olasılığını sen hesapla!! ama bana denk geldi...

2. si benim de çevremde sıkıntı yaşayan hiç kimse yok...eşimin çevresinde de yok...Bu ŞANS!!!!! talih kuşu bizleri gagaladı canım....

N olur kendini bu tarz sorularla buhrana itme...bırak hayat aksın...
Evet canim bizi gagaladi valla... Senin pozitifligine hayran oldum ben. Hepimiz senin bu dusunduklerini dusunuyoruz aslinda ama mesele hayatta pratige dokmek. Ve sen bunu beceriyorsun. Cok agir seyler yasamissin zeybek gercekten ...allah bir daha yasatmasin insallah. Ben de aslinda senin gibi dusunuyorum ve eminim su anda depresif olan herkes de ayni sekilde ama nedendir ki icimdeki umutsuzlugu umuda ceviremedim. O da olacak insallah. Elimden hic bir sey gelmediginin oyle bilincindeyim ki...teslim olmus durumdayim ama bu teslimiyet hani kaderim zaten belli ve ben de ona boyun egdim vaziyetinde ama negatif manada soyluyorum bunu.

Offf Incim o ne demek ya... Ne oluyor yani anne karninda mutasyona ugradiysa? O zaman genetik olmus olmuyor di mi? Oyle olursa o zaman ailede herkesin saglam olmasinin bir onemi de kalmiyor galiba. Yoksa ben yanlis mi anladim bu mutasyon isini?

Chnb canım,

Sen hayata karsi duruyorsun resmen ... Aferin sana valla cok takdir ettim seni Zeybekcim.

Akasyacim insallah cok guzel gecsin gorusmen. Ne gun gidiyorsun?
canım eğer normal denemek içine sinmiyosa deneme, allah korusun olumsuz bi durumda suçlu ararsan toparlanamazsın. göze alamıyosan deneme bence.
biz eşimle böyle konuştuk baştan kürtaj olursa üzülmek yıkılmak yok dedik.
en kötü ihtimallerden de allaha sığındık, ama ortak kararımızdı bu. sen eşin doğal istiyo diye deniyosun ama senin için huzursuz.
yerinde olsam eşimi ikna edene kadar beklerdim heralde.

bizim de çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşayan yok, eşimin bi teyzesi var 10 yıldan sonra olmuş çocuğu ama düşük fln yok o arada, hamile kalamamış.

genç yaşta çocuk sahibi olmanın etkisi olduğuna inanıyorum.
28 yaşındayken annemin 2 çocuğu vardı.
mesela bende pıhtılaşma var, hem de homozigot, yani annemden de babamdan da almışım bu geni.
annemler akraba, sülalenin hepsinde var demek ki bu pıhtılaşma ama düşük yapan yok.
dusunuyorum da benim de yengem yani dayimin esi 10 yil sonra dogurmustu ilk cocugunu.ama dusuk falan yoktu. Belki de dayimda da vardi ...ve annem ve ben... Ama bizde de hic dusuk yok.
Erken anne olmak bence de etkiler ama benden coktannn gecti o tren .bu sartlar altinda bakacagiz ne yapabiliriz.
Petunya canim inan bana igne isin en kolay kismi. Haklisin simdi endise etmekte ama bir kere yaptin mi gerisi gelecek. Ben butun tedavilerimde hep kendim yaptim. Artik gozum kapali yapiyorum. Acimiyor zaten. Kasmayacaksin kendi , rahat birak sadece. onemli olan nokta o. Inan bana ucakta. Restoranda artik yapilmasi gerekn satte neredeysem sak diye cikarip yapiyordum.hic korkma yani...
cnm ben yarın smyrna ya gideceğim istersen sorabilirim IMSI var mı diye?
cok sevinirim petunyacim sorarsan. Cok hora gecer.

Offf Incim o ne demek ya... Ne oluyor yani anne karninda mutasyona ugradiysa? O zaman genetik olmus olmuyor di mi? Oyle olursa o zaman ailede herkesin saglam olmasinin bir onemi de kalmiyor galiba. Yoksa ben yanlis mi anladim bu mutasyon isini?

Canım annene veya babana ailelerindengeçmiş olabilir de olmayabilir de. Ancak annende ya da babanda yoksa ve annen sana hamileyken bir şey olduysa bu seninle devam edecek. İlk sende de çıkmış olabilir anlayacağın. Annenle babana test yapılabilir aslında. Annemin damarı zor bulunuyor demişsin. Benim babamın da öyle. Ondan kan alırken parmak ucundan alıyoruz. O şekilde deneseniz, babana da bu şekilde yapılabilir ne dersin?

Son düzenleme:
Canım annene veya babana ailelerindengeçmiş olabilir de olmayabilir de. Ancak annende ya da babanda yoksa ve annen sana hamileyken bir şey olduysa bu seninle devam edecek. İlk sende de çıkmış olabilir anlayacağın. Annenle babana test yapılabilir aslında. Annemin damarı zor bulunuyor demişsin. Benim babamın da öyle. Ondan kan alırken parmak ucundan alıyoruz. O şekilde deneseniz, babana da bu şekilde yapılabilir ne dersin?

Yaptiracagim da ne olacak? Yani diyelim anne babadan gecmedi , o zaman galiba is daha da zorlasiyor di mi?
Yani soyle dusunuyorum. Diyelim genetik ; o zaman ailene bakiyorsun , sulalene bakiyorsun , diyorsun ki olabiliyor saglikli bebek o zaman benim deolabilir.

Ama ya genetik degilse??? O zaman bu guzel senaryo da yok olmuyor mu?

Yaptirmanin bir faydasi var mi Inci? Ogrenince bir sey degisir mi?

Back
X