Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar belki benim durumum biraz aydınlatır sizi. Biliyorsunuz ben kendim cam kemik hastasıyım. Hasta doğdum. Ve genlerimde de hastalık. Yani çocuğum %50 ihtimalle hasta doğacak. Benim ailemde cam kemik hiç kimse yok. Sülalede de bilinen biri yok. Eeee nasıl olmuş bu iş diye merak ediyor insan :1: Genetikçiler diyor ki seninki anne karnında yeni mutasyondur. İşin ilginci mutasyona sebep olabilecek hiçbir ekstrem durum yok. Annem genç, babam genç.. İkisi de sigara içki kullanmıyorlar. Ben ilk çocuğum.. Özenli bir hamilelik süreci geçiriliyor. Ama ben mutasyona uğrayıp cam kemik doğuyorum:37: Buyrun burdan yakın :1: Bu kader değil de ne ??

İşin öbür boyutuna gelirsek ; ben anne karnında mutasyona uğradığım için hasta olsam da, annem ,babam sağlam olsa da, genetik olarak temiz olsa da çocuğumun hasta doğma riski var. Çünkü benim genlerim mutasyona uğradığından, benim malzeme bozulmuş:1: Bende ki malzeme bozulduğu için de anne baba sağlam da olsa benden olacak çocuk hasta doğabilecek... Kısaca anlattım ama Laveciğim sizin durum farklı mı bilemedim:26: Benim ki tek gen hastalığı olduğundan buna göre açıkladım.

Aramızdaki tek fark senin hasta olman benimse taşıyıcı olmam. Bende bir sağlam x bir de hasta x var. Bu da yarı yarıya şans anlamına geliyor sendeki gibi. Aynı şekilde sülalede kimsede yok, piyango amcama ve babama vurmuş. Anne karnında mutasyona uğramış olsa hem babam hem amcam ikisinde de mi öyle olmuş diyorum. Diğer ihtimal de bu hastalık senelerce taşındı taşındı ancak yüzde 50'lik hasta olma oranı kimseyi vurmadı bizimkiler dışında. İşte bu bilinmiyor. Taşıyıcılık da belirlenemiyor işin kötüsü. Bu da bizlerin imtihanı...

Herkese günaydın....

Mesajını okuyunca inan gözlerim doldu. Nasıl bir acıdır... Rabbim bir daha yaşatmasın, sabırlar versin...

Sağol incicim...Umarım hiç kimse yaşamaz...

Evet canim bizi gagaladi valla... Senin pozitifligine hayran oldum ben. Hepimiz senin bu dusunduklerini dusunuyoruz aslinda ama mesele hayatta pratige dokmek. Ve sen bunu beceriyorsun. Cok agir seyler yasamissin zeybek gercekten ...allah bir daha yasatmasin insallah. Ben de aslinda senin gibi dusunuyorum ve eminim su anda depresif olan herkes de ayni sekilde ama nedendir ki icimdeki umutsuzlugu umuda ceviremedim. O da olacak insallah. Elimden hic bir sey gelmediginin oyle bilincindeyim ki...teslim olmus durumdayim ama bu teslimiyet hani kaderim zaten belli ve ben de ona boyun egdim vaziyetinde ama negatif manada soyluyorum bunu.

Tatlım daha da net olarak söyleyeyim, ben de pozitif bakamıyorum sadece negatif olmamaya çalışıyorum..İnan benim korkum belki hepinizden büyük.Ben bu defa da olmadı diye üzülmüyorum açıkçası...ben bir daha aynı süreçleri yaşamaktan hasta çocuğumun olmasından korkuyorum....çocuğumun hasta doğma olasılığı olmamama olasılığından daha korkunç benim için...bu yüzden "bu sefer olmadı,belki hasta olacaktı, inşallah bir dahaki sefere olur diyor ve geçiyorum....

Offf Incim o ne demek ya... Ne oluyor yani anne karninda mutasyona ugradiysa? O zaman genetik olmus olmuyor di mi? Oyle olursa o zaman ailede herkesin saglam olmasinin bir onemi de kalmiyor galiba. Yoksa ben yanlis mi anladim bu mutasyon isini?

evet aileden geçmiş bir genetik sorun olmuyor.senin ilk anne karnına düşüşünle başlayan bir genetik mutasyon oluyor...Sonuçta aileden gelenleri incelersen onlar da geçmişte bir yerlerde birinin ilk oluşumunda oluşan mutasyonlar...Herkes için böyle bir risk var ne yazıkki...Örneğin benim eşim...Ailede yok,eşim anne karnına düştüğünde gerçekleşen bir mutasyonmuş onunki....

Sen hayata karsi duruyorsun resmen ... Aferin sana valla cok takdir ettim seni Zeybekcim.

Sağol tatlım...

Aramızdaki tek fark senin hasta olman benimse taşıyıcı olmam. Bende bir sağlam x bir de hasta x var. Bu da yarı yarıya şans anlamına geliyor sendeki gibi. Aynı şekilde sülalede kimsede yok, piyango amcama ve babama vurmuş. Anne karnında mutasyona uğramış olsa hem babam hem amcam ikisinde de mi öyle olmuş diyorum. Diğer ihtimal de bu hastalık senelerce taşındı taşındı ancak yüzde 50'lik hasta olma oranı kimseyi vurmadı bizimkiler dışında. İşte bu bilinmiyor. Taşıyıcılık da belirlenemiyor işin kötüsü. Bu da bizlerin imtihanı...

İnciciğim amcanda da varsa anne karnında mutasyon değildir. Genetik olmalı. Benim kas hastası arkadaşlarım var. Bunlar da genelde aynı aileden iki kardeşte birden kas hastalığı bulunuyor. Ayrıca genetik olmuş sonradan anne karnında mutasyona uğramış bizim açımızdan ne gibi bir fark olabilir ? Bizim için tek gerçek var o da genlerimizde bu hastalık olduğundan %50 risk altındayız. Bence anne karnında mutasyon olması ya da genetik olması sadece bizim ailelerimiz için önemli bir konu olabilir. Genetik olanlar da ikinci çocukta da hastalık olma riski daha fazladır. Anne karnında mutasyon olduysa, anne ya da baba da genetik taşıyıcılık bulunmadığından ikinci çocukta herhangi bir risk olmaz diye düşünüyorum. Bizde de mesela ben hastayım kardeşim sağlıklı. Bu da anne karnında yeni bir mutasyon olduğunu doğruluyor bence.

Allah yardımcın olsun inşallah. Rabbim, isterse olacak inşallah. Dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok. Allahım inşallah sağlıkla ve hayırlısı ile nasip eder. internette bakınırken şöyle birşey buldum;

"Polar cisim biopsisi sadece yumurtanın incelenmesinin yeterli olacağı durumlarda tercih edilmektedir. Bu durum için en iyi örnek ileri anne yaşıdır. Yardımcı üreme teknikleri programına alınan 37 yaş ve üzerindeki kadınlarda, yumurta hücresinden kaynaklanabilecek genetik hataların tanımlanmasında polar cisim biopsisi iyi bir alternatif teşkil etmektedir."

sanırım bahsettiğin şey böyle birşey canım. istersen netten bir araştır.

Amin inşallah canım. Ben genetik işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi değilim. Bu hafta genetik uzmanı Cumhur Bey ile görüşeceğim. Ona sorduğumda merak etmeyin biz herşeyi halledeceğiz demişti :1: Zaten anlatsalar da pek anlayamıyoruz. Sanırım en doğrusu doktoruna güvenmek.. Allah'a dayanmak.. Elinden geleni yapıp her ihtimale hazırlıklı olmak..

Bende 2ve 7'de var ve bunları kimsede rastlamıyorum
Hep duyduğum 13 14.
Kader kısmet tabi asla sorgulamıyorum
Acaba neden böyle oldu annemde mi var babamda mı var?
Asla böyle demiyorum
Yüce Rabbimin takdiri
Bir Ayetin sıcaklığı sarıyor içimi
Allah sabredenlerle Beraberdir.
Bundan öte sözüm yok...
Allah'ım sana sabır versin bu hamilelik sürecinde

farketmez canım ya dengeli translokasyon olduktan sonra kaçıncı olduğu ne fark eder.

kızlar biz translokasyonu öğrendiğimizde genetikçi hemen anne babanızı getirin onlardan da kan alalım dedi.
neden diye sorunca kimden geçmiş bilelim, ailenin diğer çocukları sorun yaşamasın vs dedi.
eşimin bi ablası var, iki de sağlıklı çocuğu var, düşük vs yok. aileden geçmiştir belki o çocuklar da taşıyıcıdır dedi.
ama söylemedik biz kimseye test yaptırın diye.

genetikçilerin huyu bu hemen soy ağacı çıkarmak, kimden kime ne geçmiş bakmak.
ama bizim sorunumuza bi bakış açısı getirmicek bilmemiz,
aileden geçmesi veya bi defada oluşmuş olmasının bi anlamı yok. bunu da dr söyledi, iki durumdan biri daha kolay değil yani.
diyelim test yaptık eşimin annesinde veya babasında çıktı bu, onları suçlu hissettirmenin ne anlamı var.

kaderde varsa allah bişeyi sebep kılar işte.

Canım anlamadım ben.

kızlar öncelikle merhaba bu pgt yöntemini bir arkdaşımdan duymuştum ihtiyacım olmaz sanıyroıdum ama sanırırm olucak
ve bu konuda hiç bi bilgim yok benim durumum su

2009 da normal bi şekılde hamıle akldım kese kalp atısı nromaldi fakat birden bire kalbi durdu
10 haftalıkken kürtaj oldum

2010 ocak ayında tekrar hamile oldugumu öğrendim ılk basta kese gorundu ama sonra kanamam oldu cok fazla
kese goukmedı sonra gec de osla tekrar gorundu kalp atısı gec baqsladı ama yıne de gebelıgım ılerlıyrodu bebegım
10. haftadan sonra toparlandı ve çok güzel gelişim göstredi fakat 28 haftalıkken birden ellerim ayakalrım şişti
hareket hıssetmeyınce doktora gittim ve kalbinin durdugunu öğrendım normal doğumla doğurdum

sonra 2011 ın ılk aylarında hemofili teşhisi kondu faktör 7 ve faktör 11 ayrıca anti tormbin 3 antıjenı
eksıklıkleri vardı doktorum aspirin yazdı devamlı onu kullanıyordum ayrıca genetıkte de testlerım yapıldı
677 c t heterezigot mutasyonu cıktı gebelıge ara vermek ıstedım biraz 1,5 sene ara verdım

2012 şubatta yanı gecen ayın son gunlerıdne hamıle oldugumu öğrendım tekrar 3. ay denememızdı ve hemen olmustu
hemen doktora gittim 3+6 idi kese gozuktu herseyım guzeldı doktor iğnelşerımı yazdı clexane 4 ml hemen kullanmaya başladım
dün akşam yanı 5+4 iken hafif bi leke gördüm daha önceki kötü tecrubelerımden dolayı hemen doktora gittim ama kese nasılsa
yine yokolmuş ayrıca hafif hafif leke gelmeye devam edıyor agrım sızım yok doktor beta hcg ıstedı yaptırdım deger 151 çıktı
ilk absta keseyı gormustuk ekse gozukemsı ıcın 2000 olamsı gerek degerın kese gozukmus ama sımdı kese yok deger düşük
dedi doktor yarın yıne test ver ıkıye katlamıs olursa iyiye gıdıo demek ama düşüosa düşüyo dmeketir dedi
yanı şimdi beklıyorum yarın kan verıcem gene...

benim size sorum şu ben bu bebekelrımı genetık bazı sebepler yzuunden kaybettıgımı düşünüyorum ve eger pgt
bu işi çözüyorsa yaptırmam gerekır mı ? bu ıse nasıl başlarım ? devlet hastaneeleri yapıyor mu ? ücreti nedir
ve başka yapabilecegım bişey var mı benım gibi aynı sıkıntıları yasayıp pgt sonucu sağlıklı bebege sahıp olan var mı ?

çok uzun yazdım fakat durumum budur...

Canım çok geçmiş olsun öncelikle özel msj atmak istedim sanırım 100 den fazla atmam gerekiyormuş.Şimdi sana gelelim canım senin bence kesinlikle PGT yaptırman gerekiyor.
bende 3 kere kürtaj oldum üçündede kalp atışı yoktu kese vardı.üçüde sonlandırıldı.Daha sonra tüp bebekde Pgt yapıldı ama malesef gene olmadı 1.tüp bebekde pgt sorunumu bilmiyordum ama 2, tüp bebekde biliyorduk pgt yaptırarak yapıldı fakat gene olmadı canım bence sen kesinlikle pgt yaptır ama öncesinde diğer testlerini yaptır .Birde canım bişey söliycem bebeklerinde hiç kromozom analizi yapıldımı?

İnciciğim amcanda da varsa anne karnında mutasyon değildir. Genetik olmalı. Benim kas hastası arkadaşlarım var. Bunlar da genelde aynı aileden iki kardeşte birden kas hastalığı bulunuyor. Ayrıca genetik olmuş sonradan anne karnında mutasyona uğramış bizim açımızdan ne gibi bir fark olabilir ? Bizim için tek gerçek var o da genlerimizde bu hastalık olduğundan %50 risk altındayız. Bence anne karnında mutasyon olması ya da genetik olması sadece bizim ailelerimiz için önemli bir konu olabilir. Genetik olanlar da ikinci çocukta da hastalık olma riski daha fazladır. Anne karnında mutasyon olduysa, anne ya da baba da genetik taşıyıcılık bulunmadığından ikinci çocukta herhangi bir risk olmaz diye düşünüyorum. Bizde de mesela ben hastayım kardeşim sağlıklı. Bu da anne karnında yeni bir mutasyon olduğunu doğruluyor bence.

Evet bizim için bir farkı yok, insan düşünüyor sadece ister istemez. Mesela benim bir halam var. Anneden geçme ihtimali durumunda taşıyıcı mı değil mi bilinmiyor ve kendisinin 4 çocuğu var. Allah korusun taşıyıcılık durumunda hepsi risk altında :50:

Amin inşallah canım. Ben genetik işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi değilim. Bu hafta genetik uzmanı Cumhur Bey ile görüşeceğim. Ona sorduğumda merak etmeyin biz herşeyi halledeceğiz demişti :1: Zaten anlatsalar da pek anlayamıyoruz. Sanırım en doğrusu doktoruna güvenmek.. Allah'a dayanmak.. Elinden geleni yapıp her ihtimale hazırlıklı olmak..

Aklıma Cumhur Bey'le ilk görüşmemiz geldi. Yöntemleri anlattı anlattı sonuna geldik eşim durdu durdu ben anlamadım dedi :1: Adam baştan almıştı :1:

kızlar biz translokasyonu öğrendiğimizde genetikçi hemen anne babanızı getirin onlardan da kan alalım dedi.
neden diye sorunca kimden geçmiş bilelim, ailenin diğer çocukları sorun yaşamasın vs dedi.
eşimin bi ablası var, iki de sağlıklı çocuğu var, düşük vs yok. aileden geçmiştir belki o çocuklar da taşıyıcıdır dedi.

aileden geçmesi veya bi defada oluşmuş olmasının bi anlamı yok. bunu da dr söyledi, iki durumdan biri daha kolay değil yani.
diyelim test yaptık eşimin annesinde veya babasında çıktı bu, onları suçlu hissettirmenin ne anlamı var.

Evet canım genetikçiler öyle. Sanırım başkaları da etkilenmesin istiyorlar.

günaydın kızlar.maşallah bugünlerde formunuzdasınız.hızınıza yetişemiyorum geçmişi bile okuyamıyorum :85:

Nerelerdesin sen kuzum? Hızlıyız bu aralar :1:

Evet bizim için bir farkı yok, insan düşünüyor sadece ister istemez. Mesela benim bir halam var. Anneden geçme ihtimali durumunda taşıyıcı mı değil mi bilinmiyor ve kendisinin 4 çocuğu var. Allah korusun taşıyıcılık durumunda hepsi risk altında :50:

Aklıma Cumhur Bey'le ilk görüşmemiz geldi. Yöntemleri anlattı anlattı sonuna geldik eşim durdu durdu ben anlamadım dedi :1: Adam baştan almıştı :1:

Canım benim eşim de aynen böyle:1: Heyecan mı yapıyor nedir hiçbirşey dinlemiyor. Sonra da ben anlamadım diyor. Hatta en son devlet hastanesinde mutasyon bulunamadığını doktor açıklarken ben çok üzülmüştüm. O da ne olduğunu anlamamış. Kötü bişey mi oldu , iyi misin diyerek doktorun bile sözünü kesti :1: Biz bu konuları uzun uzun araştırdığımızdan onlardan daha bilgiliyiz. Biraz daha yabancı kalıyorlar konuya:51:

Kızlar belki benim durumum biraz aydınlatır sizi. Biliyorsunuz ben kendim cam kemik hastasıyım. Hasta doğdum. Ve genlerimde de hastalık. Yani çocuğum %50 ihtimalle hasta doğacak. Benim ailemde cam kemik hiç kimse yok. Sülalede de bilinen biri yok. Eeee nasıl olmuş bu iş diye merak ediyor insan :1: Genetikçiler diyor ki seninki anne karnında yeni mutasyondur. İşin ilginci mutasyona sebep olabilecek hiçbir ekstrem durum yok. Annem genç, babam genç.. İkisi de sigara içki kullanmıyorlar. Ben ilk çocuğum.. Özenli bir hamilelik süreci geçiriliyor. Ama ben mutasyona uğrayıp cam kemik doğuyorum:37: Buyrun burdan yakın :1: Bu kader değil de ne ??

İşin öbür boyutuna gelirsek ; ben anne karnında mutasyona uğradığım için hasta olsam da, annem ,babam sağlam olsa da, genetik olarak temiz olsa da çocuğumun hasta doğma riski var. Çünkü benim genlerim mutasyona uğradığından, benim malzeme bozulmuş:1: Bende ki malzeme bozulduğu için de anne baba sağlam da olsa benden olacak çocuk hasta doğabilecek... Kısaca anlattım ama Laveciğim sizin durum farklı mı bilemedim:26: Benim ki tek gen hastalığı olduğundan buna göre açıkladım.
MERHABA CANIM,

BU TARTISMAYI BEN ACTIM GALIBA :27:

ANLADIM CANIM , ANLAMAYA CALISIYORUM . BIRAZ KARISIK GELIYOR BANA BU KONULAR.
Herkese günaydın....

Mesajını okuyunca inan gözlerim doldu. Nasıl bir acıdır... Rabbim bir daha yaşatmasın, sabırlar versin...

Sağol incicim...Umarım hiç kimse yaşamaz...

Evet canim bizi gagaladi valla... Senin pozitifligine hayran oldum ben. Hepimiz senin bu dusunduklerini dusunuyoruz aslinda ama mesele hayatta pratige dokmek. Ve sen bunu beceriyorsun. Cok agir seyler yasamissin zeybek gercekten ...allah bir daha yasatmasin insallah. Ben de aslinda senin gibi dusunuyorum ve eminim su anda depresif olan herkes de ayni sekilde ama nedendir ki icimdeki umutsuzlugu umuda ceviremedim. O da olacak insallah. Elimden hic bir sey gelmediginin oyle bilincindeyim ki...teslim olmus durumdayim ama bu teslimiyet hani kaderim zaten belli ve ben de ona boyun egdim vaziyetinde ama negatif manada soyluyorum bunu.

Tatlım daha da net olarak söyleyeyim, ben de pozitif bakamıyorum sadece negatif olmamaya çalışıyorum..İnan benim korkum belki hepinizden büyük.Ben bu defa da olmadı diye üzülmüyorum açıkçası...ben bir daha aynı süreçleri yaşamaktan hasta çocuğumun olmasından korkuyorum....çocuğumun hasta doğma olasılığı olmamama olasılığından daha korkunç benim için...bu yüzden "bu sefer olmadı,belki hasta olacaktı, inşallah bir dahaki sefere olur diyor ve geçiyorum....

Offf Incim o ne demek ya... Ne oluyor yani anne karninda mutasyona ugradiysa? O zaman genetik olmus olmuyor di mi? Oyle olursa o zaman ailede herkesin saglam olmasinin bir onemi de kalmiyor galiba. Yoksa ben yanlis mi anladim bu mutasyon isini?

evet aileden geçmiş bir genetik sorun olmuyor.senin ilk anne karnına düşüşünle başlayan bir genetik mutasyon oluyor...Sonuçta aileden gelenleri incelersen onlar da geçmişte bir yerlerde birinin ilk oluşumunda oluşan mutasyonlar...Herkes için böyle bir risk var ne yazıkki...Örneğin benim eşim...Ailede yok,eşim anne karnına düştüğünde gerçekleşen bir mutasyonmuş onunki....

ANNEM BANA HAMILE OLDUGUNU 5. AYDA ANLAMIS VE COK MIDE AGRISI CEKIYORMUS .
VE BIR KERE MIDE RONTGENI CEKTIRMIS BANA HAMILE OLDUGUNU BILMEDEN .
ACABA DIYORUM ONDAN MI OLDU BU TRANSLOKASYON?
INTERNETTE ARASTIRDIM , BELLI BIR DOZ SONRASI ZARARLI OLURMUS BEBEGE.
OYLE BIR KERE CEKILINCE OLMAZMIS DIYOR.
BIR DE BANA CUMHUR BEY EGER GENETIK DEGIL ISE ILK SPERM VE YUMURTA DOLLENDIGI ANDA OLUR DEMISTI BU MUTASYON.

BUNLARI NIYE SORGULUYORSUN DIYECEKSINIZI MUHTEMELEN BANA .
AMA OYLE DUSUNUYORUM ISTE .

Sen hayata karsi duruyorsun resmen ... Aferin sana valla cok takdir ettim seni Zeybekcim.

Sağol tatlım...

ANNEM KAC KERE YAPALIM KAN TESTI DEDI BANA .
BEN BAKTIRAYIM DEDI.
BELKI DE MUHTEMELEN KENDINI SUCLU HISSETMEMEK ICIN MI ISTEDI DIYE DUSUNUYORUM :)
HANI TEMIZ CIKARSA EN AZINDAN AKLANIR VE BIR NEBZE OLUR RAHATLAR MI DIYE DUSUNDU???

GERCI ONLAR NE YAPSIN KI ?
NEREDEN BILSINLER YA DA NASIL ENGEL OLSUNLAR?

Laveciğim çok güzel bir noktaya değinmişsin.. Benim için tam bam teli.. Gerçekten de onlar ne yapsın ki ? nereden bilsinler :50: Benim doğum tarihim 1978. O tarihte kan tahlili mi var ? Ultroson mu var ? Ne çıkarsa bahtına diyorsun. Ben şakayla karışık anneme demiştim. Anne bilseydin beni aldırır mıydın diye.. kadın çok üzülmüştü. Ne diyeceğini bilemedim. Ama belki de aldırırdı. Çok spesifik konular. İşte benim pgt diye diretmemin sebebi de bu. Allah korusun çocuğum hasta doğarsa bana dönüp herşeyi bile bile neden yaptın diyebilir :50: Bunu ona açıklayamam...

Laveciğim çok güzel bir noktaya değinmişsin.. Benim için tam bam teli.. Gerçekten de onlar ne yapsın ki ? nereden bilsinler :50: Benim doğum tarihim 1978. O tarihte kan tahlili mi var ? Ultroson mu var ? Ne çıkarsa bahtına diyorsun. Ben şakayla karışık anneme demiştim. Anne bilseydin beni aldırır mıydın diye.. kadın çok üzülmüştü. Ne diyeceğini bilemedim. Ama belki de aldırırdı. Çok spesifik konular. İşte benim pgt diye diretmemin sebebi de bu. Allah korusun çocuğum hasta doğarsa bana dönüp herşeyi bile bile neden yaptın diyebilir :50: Bunu ona açıklayamam...

Akasya'cigim ,

tabi o tarihlerde hiç bir şey yokmuş. ben de 1975 dogumluyum.yokmus hic bir sey .

ANNEM BANA hamile OLDUGUNU 5. AYDA ANLAMIS VE COK MIDE AGRISI CEKIYORMUS .
adetlerı duzensızmıs. yılda 2 kez falan regl olurmus .
VE BIR KERE MIDE RONTGENI CEKTIRMIS BANA hamile OLDUGUNU BILMEDEN .
ACABA DIYORUM ONDAN MI OLDU BU TRANSLOKASYON?
INTERNETTE ARASTIRDIM , BELLI BIR DOZ SONRASI ZARARLI OLURMUS BEBEGE.
OYLE BIR KERE CEKILINCE OLMAZMIS DIYOR.
BIR DE BANA CUMHUR BEY EGER GENETIK DEGIL ISE ILK SPERM VE YUMURTA DOLLENDIGI ANDA OLUR DEMISTI BU MUTASYO

Arkadaşlar translokasyon yani parça kopukluğu Genetir bir sorundur sonradan olmaz yada varolmaz.filmler yada atom tedavileri kadının ürememsine yada erkegin sperm sayısına neden olabilir faakat translokasyona sahip olmaz Prf.Dr. Engin Oral Prf.Dr Cem Fıçıcıoğlu Prf.Dr Mustafa Bahçeci ve diğerleri yani ben bende trasnlokasyon old. öğrendigimde bir sürü doktora gittim hepsi bana Genetikci Prf.Dr Volkan Baltacıya git dedi ve gittim Volkan beyde bana translokasyonun 7 soy önceden geldigini söledi.yani bu demek deilki halamda yada dedemde olucak sizlerin yada babalarınızın bile tanımadıgı aile biriylerinizdede olabilir.Ama bunu kesinlikle biliyorumki translokasyon sonradan var olmaz.

iyiyim canım teşekkür ederim.sizlerde iyisinizdir inşallah.
ben bu ara muhabbete katılamıyorum geçmişi okuyamadığım için.
inci seni görürüm inşallah çifter cifter doğurda:)))hızlıyı görürsün ozaman.

Bu güzel duaya ammiiiiiin diyorum canım :1: İnci çifter çifter doğursun da görsün gününü :37::1:

Back
X