- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #7.201
Kızlar belki benim durumum biraz aydınlatır sizi. Biliyorsunuz ben kendim cam kemik hastasıyım. Hasta doğdum. Ve genlerimde de hastalık. Yani çocuğum %50 ihtimalle hasta doğacak. Benim ailemde cam kemik hiç kimse yok. Sülalede de bilinen biri yok. Eeee nasıl olmuş bu iş diye merak ediyor insanGenetikçiler diyor ki seninki anne karnında yeni mutasyondur. İşin ilginci mutasyona sebep olabilecek hiçbir ekstrem durum yok. Annem genç, babam genç.. İkisi de sigara içki kullanmıyorlar. Ben ilk çocuğum.. Özenli bir hamilelik süreci geçiriliyor. Ama ben mutasyona uğrayıp cam kemik doğuyorum
Buyrun burdan yakın
Bu kader değil de ne ??
İşin öbür boyutuna gelirsek ; ben anne karnında mutasyona uğradığım için hasta olsam da, annem ,babam sağlam olsa da, genetik olarak temiz olsa da çocuğumun hasta doğma riski var. Çünkü benim genlerim mutasyona uğradığından, benim malzeme bozulmuşBende ki malzeme bozulduğu için de anne baba sağlam da olsa benden olacak çocuk hasta doğabilecek... Kısaca anlattım ama Laveciğim sizin durum farklı mı bilemedim:26: Benim ki tek gen hastalığı olduğundan buna göre açıkladım.
Aramızdaki tek fark senin hasta olman benimse taşıyıcı olmam. Bende bir sağlam x bir de hasta x var. Bu da yarı yarıya şans anlamına geliyor sendeki gibi. Aynı şekilde sülalede kimsede yok, piyango amcama ve babama vurmuş. Anne karnında mutasyona uğramış olsa hem babam hem amcam ikisinde de mi öyle olmuş diyorum. Diğer ihtimal de bu hastalık senelerce taşındı taşındı ancak yüzde 50'lik hasta olma oranı kimseyi vurmadı bizimkiler dışında. İşte bu bilinmiyor. Taşıyıcılık da belirlenemiyor işin kötüsü. Bu da bizlerin imtihanı...