kızlar bahsi geçen arkadaş benim o kadar moralim bozukki ağlamaktan gözlerim şişti anca geçtim pc başına... 10 gün sonra tüpbebek tedavisine başlıycam ..2 başarısız tüpbebek tedavim var bu 3. olacak doktor bu sefer kromozom tahlili istedi ..sonuç çok iyi değil hocayla konuşmuş bu sonucu doktorlar tutunmama sebebi olarak görebiliyorlamış ..doktor sormuş eşime kardeşlerimde engelli olan varmı diye sormuş (iki kardeşim işitme engelli) eşim iki kardeşimden bahsetmiş sizinde %25 işitme engelli doğabilir demiş doktor

yarın bir tahlil daha verecem tahlilin ismini not etmiş doktor ( doktor yazısı olduğu için okuyamıyorum) ...eşime pgt işlemi önermiş genetik dokToru ...şimdi bizim tüpbebek doktorun aramasını bekliyoruz sonucu ona faksladık bakalım o ndiycek
bu arada sonucum aynı şöyle yazıyor
karyotip:46,XX,1qh+ seyhancım kusura bakma o moral bozukluğundan q harfini g olarak okudum sana bacım
yorum:sitogenetik analiz istemiyle laboratuvarımızda gönderilen hastaya ait materyalden elde edilen metafazlarda herhangi bir sayısal veya groos yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir..1. kromozomun heterokromatin bölgesinde gözlenen artış polimorfizim olarak değerlendirilmektedir. genetik analiz sonuçlarının aileye genetik danışma eşliğinde verilmesi uygundur.