Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Arkadaşlar translokasyon yani parça kopukluğu Genetir bir sorundur sonradan olmaz yada varolmaz.filmler yada atom tedavileri kadının ürememsine yada erkegin sperm sayısına neden olabilir faakat translokasyona sahip olmaz Prf.Dr. Engin Oral Prf.Dr Cem Fıçıcıoğlu Prf.Dr Mustafa Bahçeci ve diğerleri yani ben bende trasnlokasyon old. öğrendigimde bir sürü doktora gittim hepsi bana Genetikci Prf.Dr Volkan Baltacıya git dedi ve gittim Volkan beyde bana translokasyonun 7 soy önceden geldigini söledi.yani bu demek deilki halamda yada dedemde olucak sizlerin yada babalarınızın bile tanımadıgı aile biriylerinizdede olabilir.Ama bunu kesinlikle biliyorumki translokasyon sonradan var olmaz.

translokasyon durumunda genetik olup olmadığını bilmiyorum. Ancak tek gen hastalıkları için anne karnında yeni mutasyon olabiliyor.

Zeybekçiğim, öncelikle geçmişte yaşadıkların için çok üzüldüm. Geçmişe sünger çekmeye çalışmak iyi bir yöntem ama ben yapamadım malesef. Ben 4 gün görebildim oğlumu hiç dokunmadım. Aslında ruh sağlığımız açısından senin yaptığın en doğrusu. İnşallah bundan sonra sağlıklı evlatlara kavuşursun...

Zeybekçiğim, öncelikle geçmişte yaşadıkların için çok üzüldüm. Geçmişe sünger çekmeye çalışmak iyi bir yöntem ama ben yapamadım malesef. Ben 4 gün görebildim oğlumu hiç dokunmadım. Aslında ruh sağlığımız açısından senin yaptığın en doğrusu. İnşallah bundan sonra sağlıklı evlatlara kavuşursun...

Çok sağol chnb , hiçbir zaman unutamayacağız ama bu yangın kucaklayacağımız bebeklerle biraz olsun sönecek... umarım en kısa zamanda isteyen herkesin sağlıklı bebikleri olur...

Koç burcuyum...İnat olur biraz:)

Oğlak da inatçı olur. :1:

Evet İnciciğim aldım. Önce ücretsiz ön görüşme dedim. Sonra muayene ücretini sordum. 250 dedi. Benim Acıbadem sigortam var ne kadar olur dedim. 153 oluyor dediler. Ben de muayeneye çevirdim. Gitmişken muayene olup ayrıntıları konuşayım. Belki önümüzdeki 2 ay için kullanmam gereken ilaçlar olabilir. Bakalım sabırsızlıkla bekliyorum cumartesiyi.. Umarım iyi şeyler duyabilirim... :36:

Canım şu sigorta işi iyi olmuş gerçekten ben de yaptırdım Allianz sigorta 3 ay sonra gebeliği de karşılayacak yatarak tdavileri...

canım eğer normal denemek içine sinmiyosa deneme, allah korusun olumsuz bi durumda suçlu ararsan toparlanamazsın. göze alamıyosan deneme bence.
biz eşimle böyle konuştuk baştan kürtaj olursa üzülmek yıkılmak yok dedik.
en kötü ihtimallerden de allaha sığındık, ama ortak kararımızdı bu. sen eşin doğal istiyo diye deniyosun ama senin için huzursuz.
yerinde olsam eşimi ikna edene kadar beklerdim heralde.

bizim de çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşayan yok, eşimin bi teyzesi var 10 yıldan sonra olmuş çocuğu ama düşük fln yok o arada, hamile kalamamış.

genç yaşta çocuk sahibi olmanın etkisi olduğuna inanıyorum.
28 yaşındayken annemin 2 çocuğu vardı.
mesela bende pıhtılaşma var, hem de homozigot, yani annemden de babamdan da almışım bu geni.
annemler akraba, sülalenin hepsinde var demek ki bu pıhtılaşma ama düşük yapan yok.

Canım eşim Nuh diyor peygamber demiyor. Allah'a bırakıyorum sınavım ne ise onu göreceğim. Şu var sperm hızı az olmazsa yaza kadar doğal yönden o zaman belki kabul eder. Ama dr seçimi merkez seçimini ona bırakacağım bu sefer... Aydın Arıcı isimli profvarmış arkadaşlarının dr si imiş sanırım onunla görüşecektir... Ben de homozigot pıhtlaşma hastasıyım...

Benim hastalığım genetik ama ailemde hiç kimsede yok. Yedi kuşak geride bile böyle biri olduğunu bilen yok. O yüzden bana da anne karnında mutasyon olmuş olabilir demişlerdi. Ama anne karnındaki mutasyonun sebebini bilen çıkmadı :1:

Allah'tan diyoruz canım... Zeyrekin talih kuşu gagalama söylemi çok hoşuma gitti...

Çok sağol chnb , hiçbir zaman unutamayacağız ama bu yangın kucaklayacağımız bebeklerle biraz olsun sönecek... umarım en kısa zamanda isteyen herkesin sağlıklı bebikleri olur...

Amin canım. Ne kadargeride bıraktık desekte alttaki bebeğinin ayrılış tarihini belirten çizelge bile tamamaen unutulmayacağının göstergesi değil mi ki?

kızlar biz translokasyonu öğrendiğimizde genetikçi hemen anne babanızı getirin onlardan da kan alalım dedi.
neden diye sorunca kimden geçmiş bilelim, ailenin diğer çocukları sorun yaşamasın vs dedi.
eşimin bi ablası var, iki de sağlıklı çocuğu var, düşük vs yok. aileden geçmiştir belki o çocuklar da taşıyıcıdır dedi.
ama söylemedik biz kimseye test yaptırın diye.

genetikçilerin huyu bu hemen soy ağacı çıkarmak, kimden kime ne geçmiş bakmak.
ama bizim sorunumuza bi bakış açısı getirmicek bilmemiz,
aileden geçmesi veya bi defada oluşmuş olmasının bi anlamı yok. bunu da dr söyledi, iki durumdan biri daha kolay değil yani.
diyelim test yaptık eşimin annesinde veya babasında çıktı bu, onları suçlu hissettirmenin ne anlamı var.

kaderde varsa allah bişeyi sebep kılar işte.

Banada anlamsız geliyor anne babaya bide kardeşlerine bakalım hemen gelsinler dedi genetik danışmanımız
Ben hayır dedim.Hiç gerek yok onlarıda huzursuz etmeye.Hem onlardada çıktı diyelim bu neyi değiştirecekki
Ne gerek varki onlarıda üzmeye.hELEDE Kardeşlerime hiç müsade etmem daha küçükler ne anlarlar.

Mesajını okuyunca inan gözlerim doldu. Nasıl bir acıdır... Rabbim bir daha yaşatmasın, sabırlar versin...

Hayırlı olsun canım. Nur Hanım'la sen de tanışacaksın :1:

İşte ona bir açıklama getiremiyorlar :) Tıbbın da sessiz kaldığı noktalar oluyor böyle.
Ben de Nur Hanımla görüştüm çok hoş biri...

Yaptiracagim da ne olacak? Yani diyelim anne babadan gecmedi , o zaman galiba is daha da zorlasiyor di mi?
Yani soyle dusunuyorum. Diyelim genetik ; o zaman ailene bakiyorsun , sulalene bakiyorsun , diyorsun ki olabiliyor saglikli bebek o zaman benim deolabilir.

Ama ya genetik degilse??? O zaman bu guzel senaryo da yok olmuyor mu?

Yaptirmanin bir faydasi var mi Inci? Ogrenince bir sey degisir mi?

Cumhur Bey bana oğluna baktırma, varsa da ne değiştiririz demişti. Ben yıllarca var mı sorusunu taşımaktansa baktırdım iyiki de baktırdım...:))

Banada anlamsız geliyor anne babaya bide kardeşlerine bakalım hemen gelsinler dedi genetik danışmanımız
Ben hayır dedim.Hiç gerek yok onlarıda huzursuz etmeye.Hem onlardada çıktı diyelim bu neyi değiştirecekki
Ne gerek varki onlarıda üzmeye.hELEDE Kardeşlerime hiç müsade etmem daha küçükler ne anlarlar.

Canım kardeşlerin ileride evlenince çocuk yapmadan baktırsın bence... Ona göre tedbir alırlar...

Canım kardeşlerin ileride evlenince çocuk yapmadan baktırsın bence... Ona göre tedbir alırlar...
Bilmiyorum ki belkide bi tek bende var bizim ailede
Biri daha 12 yaşında biride 18 yaşında belki bi 10 sene sonra tıp çok gelişir gerek kalmaz gen tamiri diye bir şey çıkar
Hayallerime bak:)

Bende 2ve 7'de var ve bunları kimsede rastlamıyorum
Hep duyduğum 13 14.
Kader kısmet tabi asla sorgulamıyorum
Acaba neden böyle oldu annemde mi var babamda mı var?
Asla böyle demiyorum
Yüce Rabbimin takdiri
Bir Ayetin sıcaklığı sarıyor içimi
Allah sabredenlerle Beraberdir.
Bundan öte sözüm yok...
Allah'ım sana sabır versin bu hamilelik sürecinde

Lafladık :1:
İyi yapmışsın, dinlenmişsindir.

Canım bu sabırın açılımı bizler için çok farklı anlamlar içeriyor bence:
1. Bizlerde sorunlar sabredin sağlıklı evlatlarınız olacak.
2. Düşük yaşasanız da bebekleriniz ileriki haftalar da doğup vefat ederlerse siz de isyan etmezseniz, cennetle müjdelendiniz sabredin.
3. Sağlıksız evlatla imtihanınız,sabredin... vb....

Ben böyle anlıyorum...

Canım benim eşim de aynen böyle:1: Heyecan mı yapıyor nedir hiçbirşey dinlemiyor. Sonra da ben anlamadım diyor. Hatta en son devlet hastanesinde mutasyon bulunamadığını doktor açıklarken ben çok üzülmüştüm. O da ne olduğunu anlamamış. Kötü bişey mi oldu , iyi misin diyerek doktorun bile sözünü kesti :1: Biz bu konuları uzun uzun araştırdığımızdan onlardan daha bilgiliyiz. Biraz daha yabancı kalıyorlar konuya:51:

Sizlerin eşleri dinleyip anlamıyor benimki dinlemek istemiyor...:1:

Akasya'cigim ,

tabi o tarihlerde hiç bir şey yokmuş. ben de 1975 dogumluyum.yokmus hic bir sey .

ANNEM BANA hamile OLDUGUNU 5. AYDA ANLAMIS VE COK MIDE AGRISI CEKIYORMUS .
adetlerı duzensızmıs. yılda 2 kez falan regl olurmus .
VE BIR KERE MIDE RONTGENI CEKTIRMIS BANA hamile OLDUGUNU BILMEDEN .
ACABA DIYORUM ONDAN MI OLDU BU TRANSLOKASYON?
INTERNETTE ARASTIRDIM , BELLI BIR DOZ SONRASI ZARARLI OLURMUS BEBEGE.
OYLE BIR KERE CEKILINCE OLMAZMIS DIYOR.
BIR DE BANA CUMHUR BEY EGER GENETIK DEGIL ISE ILK SPERM VE YUMURTA DOLLENDIGI ANDA OLUR DEMISTI BU MUTASYO

Canım 7.5 yaşındaki oğlumda 20-22. haftalarda ben veremli gibi öksürüğe ykalandım. Hamileler için korumalıklı ciğer filmi çektiler. Oğlum tek testisli ya, bazen ben acaba etkisi olmuş mudur diye düşünürüm. He bu aradaeşimin dayı oğlu da tek testisliymiş...Çocuğu olmuş...

Şimdi aklıma geldi
Benim amcamın kızı var oda benim gibi düşük yaptı
Hemde 3 kere yanlış hatırlamıyorsam
Acaba test felan yaptırdı mı oda belki yaptırdıysa bile bize söylemez
Eşiyle boşandılar zaten
Alçak adam bıraktı kuzenimş

Bilmiyorum ki belkide bi tek bende var bizim ailede
Biri daha 12 yaşında biride 18 yaşında belki bi 10 sene sonra tıp çok gelişir gerek kalmaz gen tamiri diye bir şey çıkar
Hayallerime bak:)

Canım inşallah.Çıksa da onlar kendilerinde sorun olup olmadığını bilmeleri gerekir. Sen şimdi demesen de evlenmeden önce söyle bu konuyu onlara...

Şimdi aklıma geldi
Benim amcamın kızı var oda benim gibi düşük yaptı
Hemde 3 kere yanlış hatırlamıyorsam
Acaba test felan yaptırdı mı oda belki yaptırdıysa bile bize söylemez
Eşiyle boşandılar zaten
Alçak adam bıraktı kuzenimş

Sebep buysagerçekten alçakmış. İnşallah yeniden güzel bir yuva kurar kardeşin...

Şu gülen ağlayan şaşıran simgeleri nasıl yapıyoruz nasıl kaydediyoruz bana da öğretin lütfeenn :) çok kıskanıyorum :)

Canım yazı yazarken altta Türk bayraklı sarı sevimli şeyler var. Yazınca dikkati çeker. Yemek yiyen sarı şeyle bitiyor. Yazdıktan sonra hangisini koymak istersen ona bas. Yazdığın cümlenin sonunda rakam çıkacak. Şaşırma ben şaşırmıştım o zaman. Sonra cevaplaya basınca onlar çıkmış oluyor... Bir de fazlası diye yer var, kırmızı sevimsiz şeyin altında altta. Ona basınca daha fazla sarı şey çıkıyor. Aynı işlei uygula...

Back
X