Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar merhaba ,

Haftasonu giremedim nete . Simdi bir bakayim dedim neler olmus.

AKASYACIM yazdiklarini okudum . Sıkılmakta , ağlamakta haklısın .Sakın sıkma kendini , ağla , ağla ki içindeki zehiri atasın .
Ağladıktan sonra zaten insan biraz da mantıklı düşünüyor. Merve'nin de dediği gibi, elimizde olmayan şeyler için üzülmek ne fayda !!!!
Ama üzülüyoruz tabi. Aksi mümkün değil. Yaşadıklarımız hiç ama hiç kolay şeyler değil.

Ben senin yerinde olsam Cumhur Bey ile bir daha görüşürdüm .Anladığım kadar ile 2 doktor da tamamen birbirine zıt şeyler söylemiş.
Kafanı aydınlatmak için bence konuşmalı ve söylemelisin , bu doktor böyle böyle dedi diye .
Cekinme sakın , durumun karışık ve önemli bir mesele bu . Elbet 2 gerekirse 3, 4 doktora danışacaksın . Bundan daha doğalı yok .

MATTIKACIM iyi yapmıssın çizelge yapmakla. Biraz sayfamıza renk gelsin , umut gelsin yaa...Kuru kuru yazışıyoruz. Ne bir güzel haber var , ne bir çizelge :16:
sen zaten mantıklı düşünen bir kişisin . Sonunda doğru düşünceye de hazi olmuşssun . Kendini kassan ne fayda , en azından tadını çıkar .
Amniyo konusunda karar vermiştin ama sanki okuduklarımdan hala içinde biraz şüphe kaldığını anlıyorum . Doğru mu?

IINCICIM canım sen nasılsın ?? Vallahi gelmeyince ozluyorum ben hepinizi.

CHNM canım sen de iyisin insallah ha?

HITUCIM DE gelmemiş sanırım pek .

Laveciğim ;

Benim anladığım Genetik alanı gerçekten kapalı bir kutu. Tıpçılar da tam bilemiyorlar. Özel korunmuş bölge diyor. Anlayamıyoruz diyor. Ne kadar çok doktorla konuşursam aklım daha da karışıyor. Daha da üzülüyorum. Sabah Cumhur Bey ile görüştüm. Ve başka doktora danışmadan Memorial'da devam etme kararı aldım. İçim o kadar rahatladı ki ...Ben elimden geleni yaptım. Gerisi Allah'a kalmış...

akasyacım ilk yazdıklarını okuyunca ne yazacağımı bilememiştim :( zor iş bunları kaldırabilmek ama bir şekilde ayakta durmamız lazım sorun çıksa bile %50 şans çok büyük bir oran :) benim dedem beyin ameliyatına girmeden önce dr lar sedyeden kalkabilme şansı %1 bile değil demişlerdi ama babamlar son bir iyi olması umuduyla ameliyata girmesine izin verdiler elimizden geleni yaptık gerisi Allah'a kalmış dediler sonuç dedem ameliyattan olduğundan çok daha iyi çıktı bir ay gibi kısa bir zamanda eski hayatına geri döndü ayağa kalktı yürüdü gezdi tozdu :) mucizeydi resmen çıkmadık candan umut kesilmez cnm bnm inş güzel sonuçlar gelir de için daha çok rahat eder

Canım normalde zaten %50 şansım vardı. Bu bilinçle yola çıktık. Testten sonra %100 ihtimali belirdi.:25: İki farklı mutasyon olunca her iki kopyanın da bozulmuş olabileceği gibi bir ihtimal söz konusu oldu. Bu da %100 demek.. Bu yüzden bu kadar çok üzüldüm. Ama sabah Cumhur Bey ile görüşünce çok rahatladım. Risk çok az dedi. Üzülmeyin, takmayın. Ben inanıyorum tek kopya sağlam , %50 şansımız devam ediyor dedi. Kendimi onun ellerine teslim edeceğim. İçim rahat. Güvenilir ellerde olduğumu düşünüyorum. Bol bol da dua ediyorum. Mucizeler için.... Dediğin gibi hayat mucizelerle dolu. Allah'ım inşaallah bize de mucizesini gösterecek..

lavequem sağol canım. Çok şükür iyiyim. Sen nasılsın? Özlettin kendini :16:

Akasyacım en güzelini yapmışsın. Cumhur Bey müthiş biri gerçekten, çok ilgili bir doktor sağolsun. Aldığın karar hakkında hayırlı olur inşaallah...

petunyacım geçti mi dişinin ağrısı?

İnciciğim ;

Memorial'ın PGt konusundaki başarısı ortada. Cumhur Bey de bu konuda çok tecrübeli. Bir de en güzel yönü ne zaman ararsak arayalım telefonda uzun uzun açıklamalar yapması. Bir doktor olarak bunlar çok artı özellikler.. Doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum. Umarım ikimiz de şu tek gen canavarını yenip ; altın yumurtayı/yumurtaları buluruz. :1:

Herkese Selamlar,

Düşük sonrası yapılan genetik test sonucu dengeli translokasyon problemim olduğunu öğrenmiştim aylar evvel. Bir gelmiştim siteye ve sonra konudan uzaklaştırmıştım kendimi. Aylarca düşünmemeye çalıştım, kendimi alıştırmak için yavaş yavaş. Alanında uzman 4 dr. ile görüştüm ve sanırım belki bir risk ama doğal bir deneme gerçekleştireceğim önümüzdeki ay.

Uzun zamandır siteyi de takip etmiyordum. Şöyle bir göz gezdirdim mesajlara, galiba güzel gelişmeler de var...

Bizim yolumuz zahmetli arkadaşlar, bu kabul edilen birşey olmak zorunda. Ama inşallah sonu aydınlık olur, çok yıpranmadan...

Canım doktor kağıdı olmadan yapacaklarını sanmıyorum. Doktorunun olduğu hastaneye gideceksen rica et kendisinden, bakılabilir mi de. İyiyim şükür. Hafta sonum evde geçti, eşim yoktu. Geldik bir pazartesiye daha :)

bnm dr uzakta oraya gitmem büyük olasılıkla bakalım eğer burada yaptıramazsam giderim mecburen :(

İnciciğim ;

Memorial'ın PGt konusundaki başarısı ortada. Cumhur Bey de bu konuda çok tecrübeli. Bir de en güzel yönü ne zaman ararsak arayalım telefonda uzun uzun açıklamalar yapması. Bir doktor olarak bunlar çok artı özellikler.. Doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum. Umarım ikimiz de şu tek gen canavarını yenip ; altın yumurtayı/yumurtaları buluruz. :1:

Ben de genetik test sonucumu aldığımda alanında iyi 3 dr.a mail atmıştım. Cumhur Bey mail ayzmak yerine doğrudan maille tel numaramı istemiş, beni arayıp yarım saat bıkmadan usanmadan yapılabilecekleri zırnık ticari kaygı duymadan anlatmıştı. Çünkü o istanbuldaydı ben ankarada, bunu en başında söylemiştim. Onun hastası olmayacağım başından belliydi yani. Ben de doğru yerde olduğunuzu düşünüyorum akasya. baya uzaktan düşünüyorum bunu ama düşünüyorum yani. istanbulda yaşasaydım cumhur beye giderdim. tek gen dediğin nedir akasya?

Herkese Selamlar,

Düşük sonrası yapılan genetik test sonucu dengeli translokasyon problemim olduğunu öğrenmiştim aylar evvel. Bir gelmiştim siteye ve sonra konudan uzaklaştırmıştım kendimi. Aylarca düşünmemeye çalıştım, kendimi alıştırmak için yavaş yavaş. Alanında uzman 4 dr. ile görüştüm ve sanırım belki bir risk ama doğal bir deneme gerçekleştireceğim önümüzdeki ay.

Uzun zamandır siteyi de takip etmiyordum. Şöyle bir göz gezdirdim mesajlara, galiba güzel gelişmeler de var...

Bizim yolumuz zahmetli arkadaşlar, bu kabul edilen birşey olmak zorunda. Ama inşallah sonu aydınlık olur, çok yıpranmadan...

izz hoşgeldin canım. Epeydir yoktun. Bu arada Tüp Bebek deneyen arkadaşlar oldu. Ben genetik test yaptırdım. Tüp bebek aşamasına geldim. Davam için bir avukatla anlaştım. İşlemleri yürütüyor. Sen sanırım normal deneyeceksin. Hakkında hayırlı olsun arkadaşım. Mattika arkadaşımız da normal denedi. Herşey yolunda maşallah :nazar: Senin de öyle olur umarım. Güzel örnekler var. Umut etmek gerekiyor. Senin normal denemede risk rakamı verdiler mi ?

Canım normalde zaten %50 şansım vardı. Bu bilinçle yola çıktık. Testten sonra %100 ihtimali belirdi.:25: İki farklı mutasyon olunca her iki kopyanın da bozulmuş olabileceği gibi bir ihtimal söz konusu oldu. Bu da %100 demek.. Bu yüzden bu kadar çok üzüldüm. Ama sabah Cumhur Bey ile görüşünce çok rahatladım. Risk çok az dedi. Üzülmeyin, takmayın. Ben inanıyorum tek kopya sağlam , %50 şansımız devam ediyor dedi. Kendimi onun ellerine teslim edeceğim. İçim rahat. Güvenilir ellerde olduğumu düşünüyorum. Bol bol da dua ediyorum. Mucizeler için.... Dediğin gibi hayat mucizelerle dolu. Allah'ım inşaallah bize de mucizesini gösterecek..

inş cnm bnm
bşy sormak istiyorum daha önce inciye de sormuştum sanırım ama unuttum :) memorial da tedavi ne kadara mal oluyor? sizin sayenizde dr ları hiç görmeden güveniyorum eğer tedavi olmaya karar verirsek bir gideyim görüşeyim diyorum

Ben de genetik test sonucumu aldığımda alanında iyi 3 dr.a mail atmıştım. Cumhur Bey mail ayzmak yerine doğrudan maille tel numaramı istemiş, beni arayıp yarım saat bıkmadan usanmadan yapılabilecekleri zırnık ticari kaygı duymadan anlatmıştı. Çünkü o istanbuldaydı ben ankarada, bunu en başında söylemiştim. Onun hastası olmayacağım başından belliydi yani. Ben de doğru yerde olduğunuzu düşünüyorum akasya. baya uzaktan düşünüyorum bunu ama düşünüyorum yani. istanbulda yaşasaydım cumhur beye giderdim. tek gen dediğin nedir akasya?

Canım tek gen hastalığı vücuttaki tek bir gende meydana gelen mutasyon. Benim mesela COL1A1 genimde mutasyon meydana gelmiş. Doktorlar diyor ki ; insanda her genden iki kopya olduğundan , tek gen hastalıklarında genin bir mutasyona uğramış ; ancak 2. kopyası sağlam oluyor. Bu nedenle risk %50. Benim genetik testte aynı gende iki mutasyon bulduklarından çok düşük bir ihtimalle iki kopyanın da bozulmuş olabileceğini söylüyorlar.Bu durumda sağlıklı çocuğum olamazmış.:50: O yüzden ben de farklı doktorlardan görüş aldım. Ancak net birşey yok. Yumurta toplanınca anlaşılabilecek birşey. O yüzden biraz kötü günler yaşadım/yaşıyorum.

Son düzenleme:
inş cnm bnm
bşy sormak istiyorum daha önce inciye de sormuştum sanırım ama unuttum :) memorial da tedavi ne kadara mal oluyor? sizin sayenizde dr ları hiç görmeden güveniyorum eğer tedavi olmaya karar verirsek bir gideyim görüşeyim diyorum

Canım tüp bebek 2000 Dolar. İlaçlar 1500-2000 TL arası dediler. PGT işlemi ise kaç yumurta olursa olsun 650 EURO. Benim tek gen hastalığı için SET UP yapılması zorunlu. En pahalısı da bu. SET UP 3630 dolar istediler.

Herkese Selamlar,

selam izz
benim de eşimde translokasyon sorunu var. bütün testlerimiz yapıldı tedaviye başlayacağımızı düşündüğümüz anda dr bence doğal yolu deneyin birkaç ay eğer olmazsa tedavi yapalım dedi bizim de aklımıza yattı ona karar verdik mattika da doğal yoldan hamile ve 15. haftasında yanılmıyorsam hayırlısı bakalım inş hepimizin kucakları dolar bir gün

İnciciğim ;

Kesinlikle öyle. Transferimin iptal edildiği ertesi günü önce eşimi aramıştı sonra ben aradım uzun uzun anlatmıştı telefonda sağolsun. İnşaalalh canım inşaallah...

Herkese Selamlar,

Merhaba izz, hoşgeldin. Hakkında hayırlısı olur inşaallah...

bnm dr uzakta oraya gitmem büyük olasılıkla bakalım eğer burada yaptıramazsam giderim mecburen :(

Anladım canım. Haberdar et bizleri. Bugün bir topikte denk geldim. Bir hastanenin prolaktin değer aralığı 4-29'muş. Aklım karıştı. Hastaneye göre değişiyor mu bu değer bilemedim. Benim bildiğim sınır 23. Bunu soracağım doktora.

Canım tüp bebek 2000 Dolar. İlaçlar 1500-2000 TL arası dediler. PGT işlemi ise kaç yumurta olursa olsun 650 EURO. Benim tek gen hastalığı için SET UP yapılması zorunlu. En pahalısı da bu. SET UP 3630 dolar istediler.

pgt smyrna ya göre daha ucuzmuş 1500$ demişlerdi bize gerçi memorial kendi bünyesinde yapıyordu bu işlemleri değil mi? biraz da o yüzden farkediyor olabilir peki cumhur bey genetik uzmanı değil mi? nasıl randevu alınıyor? çok kalabalık oluyor mu?

Petunya, Mattika, Izz,

Kzlar bir sey soracagim.
Sizlerin esinde morfoloji sorunu yok sanirim degil mi?

bu arada bir de merak ettiğim, ''doğal deneyeceğim''dediğniz zaman , yumurtlama zamanlarınızı takip ediyor musunuz yoksa denk gelirse mantığıyla mı yola baş koyuyorsunuz?

inş cnm bnm

2000 euro canım tedavi. İlaçlara ben ilk tedavimde 700 lira vermiştim bakalım bu kez ne kadar ödeyeceğim. Pgt için de embriyo başına fish yönteminde 150 euro, 24 sure yönteminde 350 dolar.

Kesinlikle öyle. Transferimin iptal edildiği ertesi günü önce eşimi aramıştı sonra ben aradım uzun uzun anlatmıştı telefonda sağolsun. İnşaalalh canım inşaallah...

Merhaba izz, hoşgeldin. Hakkında hayırlısı olur inşaallah...

Anladım canım. Haberdar et bizleri. Bugün bir topikte denk geldim. Bir hastanenin prolaktin değer aralığı 4-29'muş. Aklım karıştı. Hastaneye göre değişiyor mu bu değer bilemedim. Benim bildiğim sınır 23. Bunu soracağım doktora.

İnciciğim ;

Ben testimi Acıbadem laboratuvarında yaptırdım. Orada normal değerler yazıyor. Normal değer 23

pgt smyrna ya göre daha ucuzmuş 1500$ demişlerdi bize gerçi memorial kendi bünyesinde yapıyordu bu işlemleri değil mi? biraz da o yüzden farkediyor olabilir peki cumhur bey genetik uzmanı değil mi? nasıl randevu alınıyor? çok kalabalık oluyor mu?

Akasya'cim ,

bunlar nerenin fiyatlari?

Keşke 2000 dolar olsaydı :) 2000 euro canım. PGT işlem ücretini de embriyo başına alıyorlar, sana kim verdi bu rakamları?

2000 euro canım tedavi. İlaçlara ben ilk tedavimde 700 lira vermiştim bakalım bu kez ne kadar ödeyeceğim. Pgt için de embriyo başına fish yönteminde 150 euro, 24 sure yönteminde 350 dolar.

İnciciğim ;

Bana embriyo başına değil kaç embriyo olursa olsun 650 EURO dediler. Yeni mi değişti acaba ? :26:

Pgt de pahalı canım. Akasya karıştırmış olabilir. Cumhur Bey ile telefonda görüşmeni öneririm. Herşeyi tek tek açıklıyor, anlatıyor sağolsun.

Back
X