• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

iiler çok şükür teyzesi
darısı başına inş.
hayırlısı ile onu da atlatırsın inş.
RABBİM hakkında hayırlısını versin
bu arada akasya kararın çok zor umarım en doğru kararı vereceksin
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
beni de doktor aradı çok az gebelik şekerim yüksek çıkmış
100 mg yükleyeceklermiş yarın sabahtan doktordayım inş.
bi de demir eksikliği çıktı her zamanki gibi
doğdum doğalı var hap yeterli gelmiyor muhtemelen dozu artıracak
RABBİM hepimize dermansız dert vermesin
bu arada alın size bir göbüş

Eki Görüntüle 542664

artık bayağı çıkmış göbeğin canım. ama dediğin gibi ikiz olduğu anlaşılmıyor. ben gebeliğimde 23 kilo aldım biliyor musun. öncesinde çok zayıftım. yani senin inci için söylediğin bende gerçekleşti.

Kızlar ben geldim. 34 artı 4 gün itibarıyle bebeğimiz 3400 gram olmuş 38 haftayla uyumluymuş. Gelişimi iyiymiş. 37 ye dek durmasını istiyor Arda Bey. İstirahata devam dedi. Nst de sancı çıkmadı. Prolutonu kesti, clexan, elevit, osteocare, ferplexfole devam... Haftaya çarşambaya yine gel dedi doğum tarihini konuşmak için hem vajinal muayene yaparım dedi.(İlk kez bugün yalnızca karından baktı ve r. a. uzunluğunu ölçmedi.)Benden haberler böyle...Bu arada şiddetle hamilelere grip aşısı öneriyor. bebeğe de koruyuculuğu varmış. Bir de spinal epidural sezaryen olacağım...:)).

maşallah maşallah. tam tosun yaa. epidural anesteziyi öneririm canım. çok konforlu oluyor.

Kızlar ben geldim. 34 artı 4 gün itibarıyle bebeğimiz 3400 gram olmuş 38 haftayla uyumluymuş. Gelişimi iyiymiş. 37 ye dek durmasını istiyor Arda Bey. İstirahata devam dedi. Nst de sancı çıkmadı. Prolutonu kesti, clexan, elevit, osteocare, ferplexfole devam... Haftaya çarşambaya yine gel dedi doğum tarihini konuşmak için hem vajinal muayene yaparım dedi.(İlk kez bugün yalnızca karından baktı ve r. a. uzunluğunu ölçmedi.)Benden haberler böyle...Bu arada şiddetle hamilelere grip aşısı öneriyor. bebeğe de koruyuculuğu varmış. Bir de spinal epidural sezaryen olacağım...:)).
Masallah canim bebek kilolu dogacak insallah. Sezeryan olmasina sevindin sanirim. Normal istemiyor musun? 3 haftamiz kaldi yai hayirlisiyla insallah...
yok canım yatıyorum hatta 2 ana 3 öğün ara öğün... ben kan sulandırıcıya bağlıyorum...
aşı da yaptıracağım...

kızlar bana da yapıldı anestezili sorun çıkmamıştı sizden de çıkmaz inşallah...

mervişim bulantı hamileliğin en kötü aşaması bence inşallah geçer... hangi hastaneye yattın?

düşünüyorsan ehil ellerde yaptır. hazadede demiş Arda bey garantici kesin yaptır der. istersen atıl yüksele danış.

inci inşallah yarın hallolur. dr ye de takılma fazla....:16:

mattikaöyle böyle bu haftaya geldik şükür...:16:

lavem, ici, turkuaz, akide, iz.... Allahım en tez zamanda size de nasip etsin...

Canim amin insallah. Amin amin amin
bunu benim eşim de zaman zaman düşünüyor sanırım,pek dillendirmese de,ben hissediyorum

bence sen eşini ikna et hep beraber başlayalım,canım ankara sana zor olur,ben de bir kaç kez istanbul u düşündüm daha yakın diye

ama çok sık merkez değiştirmeyin dedikleri için yine genart ta yaptıracağım inş

sanırım ben de senin gibi yaparım,tedavi stresli ama boş boş beklemek de zor,olsa kendiliğinden olurdu zaten,

mucizeler bizi de bulsa keşke,tedaviye gerek kalmasa...ah ah....hakkımızda hayırlısı ne yapalım

Ben mucizeleri beklemeyi biraktim canim. Bekleyerek gelmiyormus, sen mi soylemistin bunu ada mi soylemisti. Kim soylediyse kafama dank dedi o gun. Mucize beklenir mi ? Beklenmez, beklemek hataymis. Anca mantikli ortamlarda , rasyonel sekilde olursa olur artik ben buna inaniyorum. Bu da denemekten ve sabirdan geciyor. Rabbim tevekkel edin ama oturmayin demis. Oturmamak denemek gerek ama iste ne zamana nereye kadar onun cevabini biilmiyorum.
bir tanıdığımız vardı

eşinin spermleri ölü dendi

tüp bebek yapılması lazım ameliyatla canlı sperm bulursak o da

bu ay hamile kalmış kız kendiliğinden

allah ol demiş olmuş

ben inanıyorum lave sen ben izz akide kaldı hamile olmayan galiba

unuttuğum varmı

inci de var ama o daha şanslı maşallah

içimden geldiği gibi yapıyorum ben başlıyorum diyorum

biraz bağrış çağrış sonra sesini çıkarmıyor sağolsun

rabbim hayırlısını sağlıklısını versin geç olsun önemli değil

Az kaldik evet. Sayica baya az kaldik. Bu iyi mi kotu mu bilemiyorum. 2 turlu dusunelim. ..iyi cunku sira bize de gelecek, kotu cunku dogal seleksiyon gibi bu. olanin oluyor, bizler de kurek salliyoruz hala... Olsaydi bunca denemeye olur muydu ? Yok ben atamiyorum uzerimden olumsuzlugu , beceremiyorum. Yine denerim bir kere daha ama ben olumlu dusunemiyorum senin gibi.
Ama kendim icin bu olumsuz dusuncem, sizler icin degil.

Incimin durumu bizlere gore kesinlikle cok daha fazla, sukur.
Senin de durumunadacim bana gore fazla erkek oldugu icin.
Belki de istatistiki acidan en umutsuz ben oldugum icin kendim icin olumlu bir sey besleyemiyorum.
Hep diyorum, ciksaydi cikardi unca tedaviye. Ben galiba saglikli var olduguna inanmiyorum, mesele burada. Bilsem ki saglikli var o zaman buluruz , bulacagiz diye inancim olurdu.

Incicim yarin insallah cekilsin bitsin islemin. Hayirlisiyla guzel sonuclari da alirsin, alacaksin . Bence hic bir seycik cikmayacak guzelim.

Delikiz herseyin yolunda olmasina cok sevindim.

Kuzucuklarrr ben geldimmm:52:
Çok şükür kotamız yenilendi,10 gündür nete giremedim ne kötü:47:
Bende kızımda çok iyiyiz şükür..
Dün kan hapım bittiginden hastaneye gittim devlete,Gitmişken kızımada baktı doktor,1 kiloyu geçmiş maşallahh:1:
İnşallah saglıkla gelir dünyaya bebegimmm..

Eşim pazartesinden itibaren yıllık izne ayrılıyor ,son zamanlarımız artık bol bol gezeriz diyor:27:
Bebegin beşigine falanda bakcaz.
Daha kıyafetide yok dogru düzgün yavrumunn:52:

Ayın 6.da randevum var kendi doktoruma..

Hepinizi çok öptüm yarın yine girerimm iyigecelerrr:16:

hamile kalamama gibi sorunum yok ama normal hamile kalıp cocuk yaparsam %25 hasta dogma riski var genetik rahatsızlık yuzunden tasıyıcıyız eşimle ikimiz pgt ile hamile kalmak istiyorum nerede yaptırabilirim hangi merkezde yaptırayım kafam cok karıstı aslında bakarsanz neredeyse hepsini aradım bıktılar benden :D gerçi kendileri teşvik ediyor aklınıza takılan sorularda arayabılırısnız die :D fikir verin lutfen :) ????????

Tuliprosa yarın güzel haberlerini bekliyoruz canım :)

inşallah canım.

hamile kalamama gibi sorunum yok ama normal hamile kalıp cocuk yaparsam %25 hasta dogma riski var genetik rahatsızlık yuzunden tasıyıcıyız eşimle ikimiz pgt ile hamile kalmak istiyorum nerede yaptırabilirim hangi merkezde yaptırayım kafam cok karıstı aslında bakarsanz neredeyse hepsini aradım bıktılar benden :D gerçi kendileri teşvik ediyor aklınıza takılan sorularda arayabılırısnız die :D fikir verin lutfen :) ????????

mrb canım. bende seninle aynı sorunu yaşıyorum. dün sonucumu aldım pozitif ama yarın tekrar testim var. biz sma isimli kas hastalığı taşıyıcısıyız. sizde hangi hastalık var ve nasıl ankladınız taşıyıcı olduğunuzu. biz oğlum hasta doğunca anladık. burda genelde herkes memeorialde yaptırıyor. ben bursa da bir merkezde yaptırdım. sen nerde oturuyorsun? ona göre bir merkez seçebilirsin.

akasya, cvc mi düşünüyorsunuz?

Canım selam. Aslında benim düşündüğüm bir durum değil. Biz transferden önce Genetikçimizle görüştüğümüzde %1 yanılma payları olduğunu, prenantal tanı yaptırmamı tavsiye ettiğini söylemişti. PGT raporunda da aynı şey yazıyor. %1 yanılma payı veriyor. Sanırım dünya genelinde de bu konu böyle. Genetikçimle tekrar mailleştiğimizde yine hatırlatmış. 10-12 haftalar arası yapılması gerekiyor demiş. 10-12 haftalar arası dediği için ben cvs denilen işlem olduğunu anladım. CVS 'nin de %1 düşük riski var. Yani riskler eşit :9:

iiler çok şükür teyzesi
darısı başına inş.
hayırlısı ile onu da atlatırsın inş.
RABBİM hakkında hayırlısını versin
bu arada akasya kararın çok zor umarım en doğru kararı vereceksin
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
beni de doktor aradı çok az gebelik şekerim yüksek çıkmış
100 mg yükleyeceklermiş yarın sabahtan doktordayım inş.
bi de demir eksikliği çıktı her zamanki gibi
doğdum doğalı var hap yeterli gelmiyor muhtemelen dozu artıracak
RABBİM hepimize dermansız dert vermesin
bu arada alın size bir göbüş

Eki Görüntüle 542664

Canımcım sana prenantal tanı falan demediler mi ? PGT yanılma payı yüzdesi falan verilmedi mi ? Merak ettim :26:

Hey maşallah tosuna :16: Nerelerden nerelere geldik.. Rabbimin büyüklüğü işte.. Canım benim güzel günlere az kaldı.. Sağlıkla alacaksın kucağına.. :nazar::nazar: Grip aşısı tarihleri ne zaman ? Ben de yaptırayım :26:

Masallah canim bebek kilolu dogacak insallah. Sezeryan olmasina sevindin sanirim. Normal istemiyor musun? 3 haftamiz kaldi yai hayirlisiyla insallah...

Canim amin insallah. Amin amin amin

Ben mucizeleri beklemeyi biraktim canim. Bekleyerek gelmiyormus, sen mi soylemistin bunu ada mi soylemisti. Kim soylediyse kafama dank dedi o gun. Mucize beklenir mi ? Beklenmez, beklemek hataymis. Anca mantikli ortamlarda , rasyonel sekilde olursa olur artik ben buna inaniyorum. Bu da denemekten ve sabirdan geciyor. Rabbim tevekkel edin ama oturmayin demis. Oturmamak denemek gerek ama iste ne zamana nereye kadar onun cevabini biilmiyorum.

Az kaldik evet. Sayica baya az kaldik. Bu iyi mi kotu mu bilemiyorum. 2 turlu dusunelim. ..iyi cunku sira bize de gelecek, kotu cunku dogal seleksiyon gibi bu. olanin oluyor, bizler de kurek salliyoruz hala... Olsaydi bunca denemeye olur muydu ? Yok ben atamiyorum uzerimden olumsuzlugu , beceremiyorum. Yine denerim bir kere daha ama ben olumlu dusunemiyorum senin gibi.
Ama kendim icin bu olumsuz dusuncem, sizler icin degil.

Incimin durumu bizlere gore kesinlikle cok daha fazla, sukur.
Senin de durumunadacim bana gore fazla erkek oldugu icin.
Belki de istatistiki acidan en umutsuz ben oldugum icin kendim icin olumlu bir sey besleyemiyorum.
Hep diyorum, ciksaydi cikardi unca tedaviye. Ben galiba saglikli var olduguna inanmiyorum, mesele burada. Bilsem ki saglikli var o zaman buluruz , bulacagiz diye inancim olurdu.

Incicim yarin insallah cekilsin bitsin islemin. Hayirlisiyla guzel sonuclari da alirsin, alacaksin . Bence hic bir seycik cikmayacak guzelim.

Delikiz herseyin yolunda olmasina cok sevindim.

Lavem tatlım peki literatürde bu durumda olan sadece sen mi varsın ? Yani bayan+ bu sorunu taşıyan. Neden sordum. mantıklı değerlendiriyoruz ya.. Acaba diyorum aynı durumda olup sağlıklı doğum yapan var mı ? PGT'li ya da normal :26:

Kuzucuklarrr ben geldimmm:52:
Çok şükür kotamız yenilendi,10 gündür nete giremedim ne kötü:47:
Bende kızımda çok iyiyiz şükür..
Dün kan hapım bittiginden hastaneye gittim devlete,Gitmişken kızımada baktı doktor,1 kiloyu geçmiş maşallahh:1:
İnşallah saglıkla gelir dünyaya bebegimmm..

Eşim pazartesinden itibaren yıllık izne ayrılıyor ,son zamanlarımız artık bol bol gezeriz diyor:27:
Bebegin beşigine falanda bakcaz.
Daha kıyafetide yok dogru düzgün yavrumunn:52:

Ayın 6.da randevum var kendi doktoruma..

Hepinizi çok öptüm yarın yine girerimm iyigecelerrr:16:

Hoşgeldinn kuzucuk.. :16: Tadını çıkarın eşinle.. Ne güzel.. En keyifli zamanlarınız.. Bakalım ben o günlerde evden çıkabilecek miyim :9: Yoksa yatağa mahkum mu olacağım :31: Allah bilir..

Canım ben Memorialda yaptırdım. Ankara Genartta yaptıran arkadaşlar var. Topiği ayrıntılı incelersen çok fazla bilgi edinebilirsin. Allah yardımcın olsun..

Gunaydın kızlar,
inciciğim yok şimdi insallah kolaylıkla atlatıp, temiz sonucunuda alıp gelirsin cnm..
tulipcim seninde değerlerin katlanmıştır umarım..ikinizden de guzel haberlerinizi bekliyoruzz..
naz hoşgeldin cnm,güzel prensesinde buyumuş masallah onada:))
akasyacığım,hamiş kalmaklada bitmiyor değil mi cnm yaa bu testi yaptıracaksan eğer, chnb nin dediği gibi iyi bir dr bulmalısın bencede,,zor kararlar Allah kolaylık versin..

Cnm sen nerede oturuyorsun bılemıyorum ama buradakı arkadaşlarımız genelde şişli memorialda tedavilerini oluyorlar,ben atasehir memorıalda tedavimi oldum ikiside iyi merkezler,umarım en yakın zamanda bebeğine kavuşursun..

Canım selam. Aslında benim düşündüğüm bir durum değil. Biz transferden önce Genetikçimizle görüştüğümüzde %1 yanılma payları olduğunu, prenantal tanı yaptırmamı tavsiye ettiğini söylemişti. PGT raporunda da aynı şey yazıyor. %1 yanılma payı veriyor. Sanırım dünya genelinde de bu konu böyle. Genetikçimle tekrar mailleştiğimizde yine hatırlatmış. 10-12 haftalar arası yapılması gerekiyor demiş. 10-12 haftalar arası dediği için ben cvs denilen işlem olduğunu anladım. CVS 'nin de %1 düşük riski var. Yani riskler eşit :9:

Canımcım sana prenantal tanı falan demediler mi ? PGT yanılma payı yüzdesi falan verilmedi mi ? Merak ettim :26:

Hey maşallah tosuna :16: Nerelerden nerelere geldik.. Rabbimin büyüklüğü işte.. Canım benim güzel günlere az kaldı.. Sağlıkla alacaksın kucağına.. :nazar::nazar: Grip aşısı tarihleri ne zaman ? Ben de yaptırayım :26:

Lavem tatlım peki literatürde bu durumda olan sadece sen mi varsın ? Yani bayan+ bu sorunu taşıyan. Neden sordum. mantıklı değerlendiriyoruz ya.. Acaba diyorum aynı durumda olup sağlıklı doğum yapan var mı ? PGT'li ya da normal :26:

Hoşgeldinn kuzucuk.. :16: Tadını çıkarın eşinle.. Ne güzel.. En keyifli zamanlarınız.. Bakalım ben o günlerde evden çıkabilecek miyim :9: Yoksa yatağa mahkum mu olacağım :31: Allah bilir..

Canım ben Memorialda yaptırdım. Ankara Genartta yaptıran arkadaşlar var. Topiği ayrıntılı incelersen çok fazla bilgi edinebilirsin. Allah yardımcın olsun..

Hoşbuldukk canımmmmm :16:
Ayy bu zamanlar hem bi yandan zor hemde güzel geçiyor..
Tabikide gezebileceksin canım niye gezemeyesinnn,normal bi gebelik gibi düşün bunuda..
Kaç kiloyla başladın akasyam hamilelige,bakalım sen kaç kilo alacaksınnn:52:

Gunaydın kızlar,
inciciğim yok şimdi insallah kolaylıkla atlatıp, temiz sonucunuda alıp gelirsin cnm..
tulipcim seninde değerlerin katlanmıştır umarım..ikinizden de guzel haberlerinizi bekliyoruzz..
naz hoşgeldin cnm,güzel prensesinde buyumuş masallah onada:))
akasyacığım,hamiş kalmaklada bitmiyor değil mi cnm yaa bu testi yaptıracaksan eğer, chnb nin dediği gibi iyi bir dr bulmalısın bencede,,zor kararlar Allah kolaylık versin..

Akidemmm sagol kuzummm büyüdü sıpammm teyzesiiii:16:Darısı sanaa inşallahhh canımm:16:

Canım selam. Aslında benim düşündüğüm bir durum değil. Biz transferden önce Genetikçimizle görüştüğümüzde %1 yanılma payları olduğunu, prenantal tanı yaptırmamı tavsiye ettiğini söylemişti. PGT raporunda da aynı şey yazıyor. %1 yanılma payı veriyor. Sanırım dünya genelinde de bu konu böyle. Genetikçimle tekrar mailleştiğimizde yine hatırlatmış. 10-12 haftalar arası yapılması gerekiyor demiş. 10-12 haftalar arası dediği için ben cvs denilen işlem olduğunu anladım. CVS 'nin de %1 düşük riski var. Yani riskler esit

Canim her kafadan bi ses olmak istemem ama benim genetik dr.um cvs riskinin bi parca daha yuksek oldugunu soylemisti. Embriyo icin biraz daha travmatik bi yontem oldugunu anlatmisti. Bu nedenle 16.haftada amniyo onermisti.

Hoşbuldukk canımmmmm :16:
Ayy bu zamanlar hem bi yandan zor hemde güzel geçiyor..
Tabikide gezebileceksin canım niye gezemeyesinnn,normal bi gebelik gibi düşün bunuda..
Kaç kiloyla başladın akasyam hamilelige,bakalım sen kaç kilo alacaksınnn:52:

Akidemmm sagol kuzummm büyüdü sıpammm teyzesiiii:16:Darısı sanaa inşallahhh canımm:16:

Canım ben 48 kilo ile başladım. Ama maalesef şimdiden 50 oldum:31: Çok kilo almamam lazım benim. Bakalım umarım ayarlayabilirim.

Canım selam. Aslında benim düşündüğüm bir durum değil. Biz transferden önce Genetikçimizle görüştüğümüzde %1 yanılma payları olduğunu, prenantal tanı yaptırmamı tavsiye ettiğini söylemişti. PGT raporunda da aynı şey yazıyor. %1 yanılma payı veriyor. Sanırım dünya genelinde de bu konu böyle. Genetikçimle tekrar mailleştiğimizde yine hatırlatmış. 10-12 haftalar arası yapılması gerekiyor demiş. 10-12 haftalar arası dediği için ben cvs denilen işlem olduğunu anladım. CVS 'nin de %1 düşük riski var. Yani riskler esit

Canim her kafadan bi ses olmak istemem ama benim genetik dr.um cvs riskinin bi parca daha yuksek oldugunu soylemisti. Embriyo icin biraz daha travmatik bi yontem oldugunu anlatmisti. Bu nedenle 16.haftada amniyo onermisti.

Evet olabilir. Çünkü amniyo sıvısından değil de plesantanın bir hücresinden alıyorlarmış. :18: Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun canım. PGT ile hamile kalan birçok arkadaş amniyo falan da yaptırmadı. PGT'ye güvendi. Belki de en doğrusu bu.

Canım ben 48 kilo ile başladım. Ama maalesef şimdiden 50 oldum:31: Çok kilo almamam lazım benim. Bakalım umarım ayarlayabilirim.

Evet olabilir. Çünkü amniyo sıvısından değil de plesantanın bir hücresinden alıyorlarmış. :18: Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun canım. PGT ile hamile kalan birçok arkadaş amniyo falan da yaptırmadı. PGT'ye güvendi. Belki de en doğrusu bu.

Aynen... bu isler tamamen nasip isi ve konu da cok kritik oldugundan yorum yapmaya cekiniyorum.
Ama sana biraz bahsetmistim... bikac dr la konustum. tanidik olan 2 genetikci de,
cvs'ye yakin durmadilar.

Dedigin gibi hayirlisi... hersey guzel olacak sende ben buna inaniyorum:)

selam kızlar,

Incicim insallah işlemini yaparlar da sen de gonul rahatlıgıyla gelırsın .
sımdı doktorun vaktı yok da yapamazsa yıne askıda kalacak .
acısız sızısız yaptır gel ınsallah.

rosacım senden aksı bır haber beklemıyorum , hayırlısıyla katlandı dıye yazacaksın buraya bugun ınsallah.

nazefsa hosgeldın canım.

akasyam ne dedıgını anlamadım tam bana . bayan ve benım durumumda olup hamıle kalan var mı demıssın?
hazade kaldı mesela... onda da translokasyon var , merve kaldı ... nereye ulasmaya calısıyoruz:):):)

bu arada %1 dedıklerı rısk tıbbın her dalında mevcut bence Akasyam. gebelık testlerınde bıle %%99.99 mu yazar ya da %99 mu yazar hamılesınız derler.
hıc bır sey %100 degıldır.

ben aslında sahsen fıkrımı beyan edeyım. ben pgdye guvenıyorum . bence dogru yapıyorlar. %1 kendılerını koruma altına koymak ıcın konulan bır rısk oranı. ama ınsanın mıdesını bulandırıyor tabı. ben olsam ne yapardım? bunun cevabını bılmıyorum henuz.

selam kızlar,

rosacım senden aksı bır haber beklemıyorum , hayırlısıyla katlandı dıye yazacaksın buraya bugun ınsallah.

nazefsa hosgeldın canım.

akasyam ne dedıgını anlamadım tam bana . bayan ve benım durumumda olup hamıle kalan var mı demıssın?
hazade kaldı mesela... onda da translokasyon var , merve kaldı ... nereye ulasmaya calısıyoruz:):):)

bu arada %1 dedıklerı rısk tıbbın her dalında mevcut bence Akasyam. gebelık testlerınde bıle %%99.99 mu yazar ya da %99 mu yazar hamılesınız derler.

ben aslında sahsen fıkrımı beyan edeyım. ben pgdye guvenıyorum . bence dogru yapıyorlar. %1 kendılerını koruma altına koymak ıcın konulan bır rısk oranı. ama ınsanın mıdesını bulandırıyor tabı. ben olsam ne yapardım? bunun cevabını bılmıyorum henuz.

selam kızlar,

nazefsa hosgeldın canım.

merhaba lave

akasya hamile kalabilen var sen de kalabilirsin diyor anladığım kadarıyla

ama çoğu arkadaş normal yolla kaldı

mervenin de yaşı çok küçük bence bayağı etkiliyor çünkü yaş hamile kalabilme yüzdesini

biz yaştan kaybediyoruz gibi geliyor bana

yada tespit edilemeyen bir sorunumuz var

hala ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ya ne kadar sinir bir durum

ben pgd ye güveniyorum demişsin ben ona da güvenmiyorum maalesef

Back
X