Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

iyi de arkadaşım sen niye bu kadar PGT savunucususun? Ben normal yolla hamile kaldım. Aynı risklere sahibim. İkili tetsi amniyosentez falan.. yaptırıyorum herkes gibi. Bence AED kendi fikrini soylemiyor doktorların kendine soyledigini soyluyor. Bana da doktorlar PGT maliyetinin tup bebek maliyetine yakın oldugundan ve çok yumurtası olanlar için bir tercih olabileceginden ama yumurtaya zarar verme durumu olabilceginden soz etmişlerdi. Bunu soylemesinde ne gibi bir sakınca var. Sonuçta bu bir yontem tıpkı diğerleri gibi. Burada herkes fikrini ve öğrendiklerini paylaşıp fikir sahibi olmaya çalışıyor. Kimse kimseye niye şunu bunu seçtin demiyor. Sen bu şekilde hamilesin diye herkes de tutacak diye bir şey yok. Sadece benim fikrim demeyin.Sana olan şey %100 herkeste tutmaz. %100 bu yontemle tutacakmış gibi herkese umut verip boşuna insanlara para harcatman bence saçma. Doktorlar doğru hastaysa zaten bu yontemi önereceklerdir. demekki o doğru hasta değilmiş. Merak etmeyin kimsenin umudu kırılmaz . Bana da tup bebek denmişti ama spontan olarak hamile kaldım.Bu Allah'ın işi. Sonuçta o verirse oluyor. gerisi hep fasa fiso.

Doğal yoldan hamile kalmışsın. Amniyosentez sana zor gelmiyor. Olabilir. Dediğim gibi istediğinizi düşünmekte serbestsiniz. Ama burası PGT yoluyla başarılı gebelik elde edenlerin ve gebe kalmaya çalışanların topiği. Buraya gelip de olumsuz duygularınızı aktarıp negatif enerjinizi yüklemeyin. Yoksa sizin düşüncelerinize ve hayatınıza karışan yok. Benim umrumda bile değilseniz. :1: Burada gölge etmeyin yeter.. Ok :45:

iyi de arkadaşım sen niye bu kadar PGT savunucususun? Ben normal yolla hamile kaldım. Aynı risklere sahibim. İkili tetsi amniyosentez falan.. yaptırıyorum herkes gibi. Bence AED kendi fikrini soylemiyor doktorların kendine soyledigini soyluyor. Bana da doktorlar PGT maliyetinin tup bebek maliyetine yakın oldugundan ve çok yumurtası olanlar için bir tercih olabileceginden ama yumurtaya zarar verme durumu olabilceginden soz etmişlerdi. Bunu soylemesinde ne gibi bir sakınca var. Sonuçta bu bir yontem tıpkı diğerleri gibi. Burada herkes fikrini ve öğrendiklerini paylaşıp fikir sahibi olmaya çalışıyor. Kimse kimseye niye şunu bunu seçtin demiyor. Sen bu şekilde hamilesin diye herkes de tutacak diye bir şey yok. Sadece benim fikrim demeyin.Sana olan şey %100 herkeste tutmaz. %100 bu yontemle tutacakmış gibi herkese umut verip boşuna insanlara para harcatman bence saçma. Doktorlar doğru hastaysa zaten bu yontemi önereceklerdir. demekki o doğru hasta değilmiş. Merak etmeyin kimsenin umudu kırılmaz . Bana da tup bebek denmişti ama spontan olarak hamile kaldım.Bu Allah'ın işi. Sonuçta o verirse oluyor. gerisi hep fasa fiso.

merhaba ben araniza yeni katildim.belki yasca sizden büyük olabilirim ama anladigim kadari ile siz benden daha deneyimlisiniz.bana yardimci olmanizi rica etsem

gunaydın kızlar,
arada gırıyorum yatılı mısafirim var okuyup çıkıyorum..naz cok gecmiş olsun cnm kendine dıkkat et yorma be guzelim...akasya ilk kendini ve bebişini düşün rahatlamaya calış ve baktın kotusun rapor al tatlım.. tulıpe cok cok uzuldum anlatamam...kızlar umarım herkes iyidir hamişlerimiz kendinize iyi bakın..incicim senin de kolp.olmadı daha biliyorum tez zamanda atlat cnm insallah..bakıyorum arada hepiniz dualarımdasınız sonra uzun uzun yazrım,görüşmek üzere herkese sevgiler..

sağ ol canım sen nasılsın?

Arkadaşım, bugün forumu açtım bir de ne gördüm arkadaşım genetik hastalık taşıyan bir yaşından fazla olan oğlunu kaybetmiş melek olmuş...:14::14::14::14: ve bir ay önce bu arkadaşım hastalığını öğrendiği için pgt ile hamile kaldı. bile bile yeniden doğal mı denemeliydi? ben de 25 haftalık oğlumu kaybettim. sonra pgt denedik olmsadı. 2 de düşüğüm var. şu an doğal hamile kaldım. doğumuma 10 gün var. ve amniyo yaptırmadım. çok stresli bir süreç. rabbim sana sığındım bizleri evlat acısıyla imtihan etme...:14:

Akasya, sen PGT'nin kesin çozum olduguna inanıyorsun anlaşılan. uztune ustluk Zeynep Kamil hastanesi gibi Turkiye'nin en onde dogum hastanesi doktorları bile sana '' neden PGT yaptırdın'' demiş. Demekki bir zararı olabilir diye duşunuyorlar. Doktorların bile ithilafa düştüğü bir konuda bu kadar ısrarcı olma. Bazıları için umut olsada benim gibi kişiler için umut gibi gorunmuyor. Foggie'nin de dedigi gini dogru hastalar için umut olabilir. Burası PGT sayfası yani PGt hakkında bildiklerimizi paylaşım sayfası. PGT'nin olumlu yanları oldugu gibi olumsuz yanları da var. PGT yetkili satıcısı gibi PGT'yi savunman tuhaf. Gerçekten de bu yardımcı ureme tekniklerinden biri sadece. kesin çozum degil. Ayrıca tum yontemler hala deneme safhasında bunu unutma.
Down riski konusuna gelince dogal ya da IVF, her 35 yaş civarı hamilelik için zaten bu risk alınıyor zaten. PGT gibi amniyosentezinde riskleri var. Bu tercih meselesi ama olumlu olumsuz yonleriyle bırak da bildiklerimi paylaşıp fikir edinelim de kendimeize en uygun olanı yapılmasına karar verelim.

Hadi hayırlısı. bebek mi geliyor?

evet inşallah. İnşallah sağlıklı bir şekilde gelir....

Canımm yaşdıkların geldi aklına farkındayımmm..Allahım bizlerin yardımcısı olsun evlat acısyla sınamasın kimseyi..Sende yıpratmamaya çalış kendini arda bebek hissediyor annesi..

nazefsa çok kötü oldum ben... biraz çıkayım içim çok kötüü oldu....:14::14:

Neyse bu konu çok uzamış gorunuyor. PGT bir yontem isteyen yaptırabilir istemeyen yaptırmaz. Amniyosentezde. CNCB idi sanırım. siz de pgt li 2 denemenizde olumsuz yanıt almış ama sonra benim gibi spontan gebelik elde etmişssiniz. Demek istenilen sanırım bu idi. PGT'yi birilerinin kotulemesi gibi bir şey olamaz. Sonuçta doktorlar oneriyor ya da onermiyor. Siz ona gore karar alıyorsunuz. Burada zannetmiyorum ki kimsenin kararı bu yuzden değişssin . Ancak olumsuz tarafı konuşulunca hastalar doktorlarına bu durumu sorarlar . En azından birden %100 hamile kalacaklarmış gibi bir fikre kapılmazlar. Sonuçta doktorlarımız bize riskleri de olacakları da açıklıyorlar. Buradaki paylaşım. Bilgi paylaşımı. Son söz doktorların önerisiyle szie ait.

''Belki'' arkadaşım,
Sormak istediğin her şeyi sorabilirsin .Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Ben 36 yaşındayım. Yani çok küçük de değilim.

Naz tekrar çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın, Eylül sağlıkla zamanında gelsin inşaallah...

Akidem kolposkopim yapıldı canım.

Chnb canım aynı durumdayım, Tulip'in mesajını okuyunca nasıl oldum anlatamam :14: Allah kimseleri evlat acısıyla imtihan etmesin...

Kızlar herkese selam. Allah nasip ederse ben yarın ameliyat oluyorum. 1 gün hastanede kalacağım. Dualarınızı eksik etmeyin... Sizi ve kuzucuklarınızı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:
Naz tekrar çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın, Eylül sağlıkla zamanında gelsin inşaallah...

Chnb canım aynı durumdayım, Tulip'in mesajını okuyunca nasıl oldum anlatamam :14: Allah kimseleri evlat acısıyla imtihan etmesin...

Kızlar herkese selam. Allah nasip ederse ben yarın ameliyat oluyorum. 1 gün hastanede kalacağım. Dualarınızı eksik etmeyin... Sizi ve kuzucuklarınızı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.

incim dualarımız seninle canım

olsun da rahatla canım aklındaydı sürekli

tedaviye de az kalmış oluyor böylece

bizi habersiz bırakma lütfen

incim dualarımız seninle canım

olsun da rahatla canım aklındaydı sürekli

tedaviye de az kalmış oluyor böylece

bizi habersiz bırakma lütfen

Sağol canım. Allah razı olsun... Fırsat bulduğum ilk anda yazarım size. Yazamazsam numaram var kızlarda, haberleşiriz inşaallah...

Canımmm çok teşekkür ederimmmmm,sende kendine çok dikkat et allaha emanet ol bizlerede haber vermeyi unutma..:16:

Neyse bu konu çok uzamış gorunuyor. PGT bir yontem isteyen yaptırabilir istemeyen yaptırmaz. Amniyosentezde. CNCB idi sanırım. siz de pgt li 2 denemenizde olumsuz yanıt almış ama sonra benim gibi spontan gebelik elde etmişssiniz. Demek istenilen sanırım bu idi. PGT'yi birilerinin kotulemesi gibi bir şey olamaz. Sonuçta doktorlar oneriyor ya da onermiyor. Siz ona gore karar alıyorsunuz. Burada zannetmiyorum ki kimsenin kararı bu yuzden değişssin . Ancak olumsuz tarafı konuşulunca hastalar doktorlarına bu durumu sorarlar . En azından birden %100 hamile kalacaklarmış gibi bir fikre kapılmazlar. Sonuçta doktorlarımız bize riskleri de olacakları da açıklıyorlar. Buradaki paylaşım. Bilgi paylaşımı. Son söz doktorların önerisiyle szie ait.

''Belki'' arkadaşım,
Sormak istediğin her şeyi sorabilirsin .Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Ben 36 yaşındayım. Yani çok küçük de değilim.

Ben 35 yaşındayım. bir kere pgt denedim olmadı doğal oldu. burada genelde sorunu öğrendikten sonra çoğumuz pgt denedik olmayınca doğal denedik. benim de yumurta sayım azdı. ve yaşadığım şehirde tüp bebek dahi yok. İmkanlar müsait olsaydı pgt denerdim. dr ler ihtimalleri söylüyorlar. ve karar kişinin bu konuya bakış açısına göre de değişiyor. mesela bazı dr ler diyor ki doğal dene ya düşer ya da amniyo sonucuna göre sonlandırırsın. ben de bu görüşü sevmiyorum. sorun biliniyorsa pgt imkanı yapılma imkanı varsa kendi adıma pgt taraftarıyım. Ama imkanlar kişiden kişiye değişir. ben doğal hamile kaldım 4 lü testim de riskli ama amniyo yaptırmadım sorun olsa da kıyamazdım yavruma.dediğim gibi bu karar kişinin bakış açısı, psikolojisiyle ilgili...

inşallah bu yola doğal ya da pgt li olarak baş koyan herkese Allah yardım etsin...

Sağol canım. Allah razı olsun... Fırsat bulduğum ilk anda yazarım size. Yazamazsam numaram var kızlarda, haberleşiriz inşaallah...

canım arayacağım seni... hala kendime gelemedim. :((

İncim canım Allah yardımcın olsun.. Dualarımız seninle.. Benim de cumartesi randevum var. Sanırım sen çıkmış olursun. Çıkmasaydın uğrardım sana.:26:

Ben 35 yaşındayım. bir kere pgt denedim olmadı doğal oldu. burada genelde sorunu öğrendikten sonra çoğumuz pgt denedik olmayınca doğal denedik. benim de yumurta sayım azdı. ve yaşadığım şehirde tüp bebek dahi yok. İmkanlar müsait olsaydı pgt denerdim. dr ler ihtimalleri söylüyorlar. ve karar kişinin bu konuya bakış açısına göre de değişiyor. mesela bazı dr ler diyor ki doğal dene ya düşer ya da amniyo sonucuna göre sonlandırırsın. ben de bu görüşü sevmiyorum. sorun biliniyorsa pgt imkanı yapılma imkanı varsa kendi adıma pgt taraftarıyım. Ama imkanlar kişiden kişiye değişir. ben doğal hamile kaldım 4 lü testim de riskli ama amniyo yaptırmadım sorun olsa da kıyamazdım yavruma.dediğim gibi bu karar kişinin bakış açısı, psikolojisiyle ilgili...

inşallah bu yola doğal ya da pgt li olarak baş koyan herkese Allah yardım etsin...

canım arayacağım seni... hala kendime gelemedim. :((

Ben de çok kötü oldum Nesrin.. Allah kimseyi evlat acısı ile sınamasın. Ben evladının acı çekmesinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Çünkü kendi anne babamın gözlerinde gördüm ben bunu. :43: Doktorlardan cevap beklerken ki heyecan ve endişelerini gördüm. Benim her ameliyatımda yaşadıkları perişanlığı da gördüm. O yüzden kimse yaşamadan bilmeden bol keseden atıp tutmasın. Engelli evlat ne demektir inşallah kimse yaşamaz ama ancak yaşadıklarında anlayabilirler. Ben daha fazla bu konuda yorum yapmayacağım. İnsanların hassasiyetlerine saygı gösterilsin yeter. Göstermeyenler de gidip PGT 'ye karşı olanlar topiği açıp dilediğince negatif düşüncelerini aktarabilirler.:20:

Back
X