Merhaba arkadaşlar ; kadınlar kulübünün yıllardır üyesiyim . Pgt yi öğrendiğimden beri sürekli topiğin sessiz ve her ettiğiniz duaya Amin diyen üyelerinden biriyim, biliyorum ki benim gibi niceleri var ve umut olmak için yazmaya karar verdim çünkü herkesin buna ihtiyacı oluyor,her yazılandan kendinde bir seyler buluyor ve buradan cok sey öğreniyorsun ...
Gelelim bana ; sabret,sebat et, dua et, tevekkül et sözüne cok inandım . Şu an 6.tüp bebek tedavi sureci içindeyım, bir dondurulmuş dışında hep yeniden başladım, hep en iyi denilen profesörlere gittim yaklaşık 50 bin tl harcadım olmadı. Sorun neydi? Eşimde varikosel var,ameliyat oldu Sonuc değişmedi, azosperm .uzun sure bebeğimiz olmayınca bu sorunla gittik doktora ve 4 kez Pgt siz 3. Gun embriyoları kondu ve tutmadı .
Bu süreç içinde cok dua ettim ama olmadı, demek ki eksik bir seyler vardı , sizi okudum tek tek her yazdığınızı, yenı teknolojileri ve hastalıkları araştırdım . Doktorlar Cidden para tuzağı ,biz yaptık 3. Gun embrıyosu transfer ettık olmadıysa Allah tan deyip başından savıyorlar zaten moralım bozuk bir de bu laflara sinir olduğumla kaldım...
Bu Arada 32 yaşında ve 7 yıllık evlıyım herseyımi yazıyorum çünkü ben de sizi öyle merak ediyordum
Araştırmalarım sonrasında 5. Denememi yapmaya karar verdım İstanbul da teknolojisi ve labarotuvuarı iyi olan bir merkez sectim . bu kez tum araştırmalar yapılsın istedim neden olmuyor ? Eşim ve bende kromozom bozukluğu olmamasına rağmen ; 4 Embriyo Pgt ye gitti ve kromozom bozukluğu cıktı transfer olmadı. Bir an ümitsizliğe kapıldım artık çocuğum olmayacak diye yıkıldım... Çünkü sağlıklı embriyo bulmak bir mucize ... Sonra topladım kendımı Ümit kesmek yok dedım hep umutlu ol ; Allah ım cok büyük , mucizeleri gerçekleştiren de O ... Sabretmeye devam ve araştırdım sorunu öğrendım Dua ettım tevekkül ettım sımdı sıra çözümü elde edinceye kadar savaşmak ta ...
Şimdi 6.Deneme için opu yapıldı , donduruldu , üstelik 5. Güne ilk kez ulaştı ,embriyolar pgt ye gitti ve mucizeeee 4 embriyodan 3 ü sağlıklı bir tanesine bile razıydım , Allah'ım Şükürler olsun ... Opudan sonra gelişen yumurta varmış beklemedeyım bır dahaki adet döneminde
19 nisan gibi transfer için çalışmaya başlayacağız . Yüce Rabbim inşallah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eyler Vazgeçmek yok kızlar ,dualarım sizlerle, biraz uzun oldu ama kusura bakmayın