Pıhtıdaş arkadaşlardan Tolga Hocanın hastaları

selam kızlar bişey sorucam iğne vurulan arkadaşlar iğneyi hep aynı saattemi vurmak gerekiyor.

eylül_06
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin+ 0,4 x 1 clexane iğne
gebelikle birlikte: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne
gebelik durumu: beklemede
[/COLOR]
[/QUOTE]

Drusella evet evet yapalım. İlk sayfada sürekli güncel tutabiliyor muyuz, öyleyse süper olur. Her seferinde hangi sayfadaydı diye aramak gerekmez.

Burcu_gen
4 düşük (sonuncu 0,4x1 clexane iğne kullanmama rağmen)
Sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + coraspin + 0,4 x 1 clexane iğne (şu anda folik asit ve B vitamini değerlerim iyi oldugu için haftada 2 gün kullanıyorum)
gebelikle birlikte: folbiol + coraspin + 0,4 x 2 clexane iğne

bende varımm:)))
hoşgeldin aramıza

korkarım artık eski mesajlar düzenlenemiyor liste ilk sayfada güncellenemeyecek.

Son düzenleme:
drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük, son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu, folik asit dışında birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 8. haftadan itibaren clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, 7 ay metionin diyeti (7. ayda aldığım kilo yüzünden karbonhidrat diyetine başladım metionin diyeti esnedi), 7. ay demir hapına da başladık.
gebelik durumu: 29 haftalik hamile

tgbesr

2 düşük
sorun: mthfr 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin

eylül_06
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin+ 0,4 x 1 clexane iğne

Burcu_gen
4 düşük (sonuncu 0,4x1 clexane iğne kullanmama rağmen)
Sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + coraspin + 0,4 x 1 clexane iğne (şu anda folik asit ve B vitamini değerlerim iyi oldugu için haftada 2 gün kullanıyorum)
gebelikle birlikte: folbiol + coraspin + 0,4 x 2 clexane iğne

Son düzenleme:
ben de geldim topik oluşturacak kadar fazlayız yani:) drusellacım sen 29.haftadasın heralde.bizden ileridesin.ben de 25. haftadayım.Allah'ım sağ salim kucağımıza almayı nasip eder inş.bir dahaki kontrolüm 27.haftada.sanırım sen doğum olayını konuşmuşsun.bende kontrolde bunu sormayı düşünüyordum.normal mi yoksa kesinlikle sezeryan mı diye.sanırım tolga bey normala izin vermez.

öyleyiz canım hoşgeldin inşallah sağlıkla kavuşmak nasip etsin canım. ben geçen hafta sonu kontrolde konuştum doğum konusunu, normal doğumun riskli olacağını söyledi, ki bana mantıklı geldi. zaten normal doğumla ilgili çekincelerim vardı. epidural sezaryen yapan arkadaşlarım sonrasında çok memnun kaldılar. inşallah bizim de sağlıklı rahat olur hem doğum süreci hem sonrası. kısmet olur senden önce doğum yaparsam sağlıkla mutlaka detaylı anlatırım canım, seninle arada 4 haftamız var. doğum ücretini de muhasebeden sordum, ocaktan sonra ne kadar zamlandı diye. sgk kapsamında epidural sezeryan tek gece yatışlı 2250, iki gece 2500, buna refakatçi, yenidoğan bakımı, dr, vs.. dahilmiş. canım sen iğne dozunu günde iki taneden bir taneye mi düşürmüştün doğru mu hatırlıyorum ?

ayyyy evet canım benden tam 4 hafta ileridesin..inş. hayırlısıyla doğum yapar bana da anlatırsın..umarım bi aksilik çıkmaz bebişlerimizi kucağımıza alırız.ben hala korkuyorum drusellacım yaaa. epidural sezeryan olabiliyormuymuş.ben de epidural istiyorum hayırlısıyla ama korkar mıyım acaba...tolga hoca kendi ayrıca para alıyo mu acaba.yoksa sadece bu fiyatlar mı ödeniyor...

canım bu arada iğne dozunu sormuşsun.benim 2 heterozigot bir homozigotum var.biz hamilelikten sonra sanırım 7.8. haftada falan öğrendik pıhtılaşma olduğunu.tolga hoca günde 2 kez verdi iğneyi ama 10. haftada falan çok aşırı kanamam oldu hastanede falan yattım.iğneyi 3e çıkardı.günde 3 kez clexan yapıyordum.2-3 hafta sonra kontrolde hala kanamamın devam ettiğni söledim 2 ye indirdi.16. haftada falan coraspin de verdi ama sanırım 2 iğne bir coraspin fazla geldi çünkü kanamam devam ediyordu.en son iğneyi bire indirdi.kanamam bitti.aptt sonuçlarına göre de dozun iyi suyun da iyi böle devam et dedi.başta çok korktum ama Allahıma şükür şu ana kadar bişi olmadı.ama tolga hoca kesinlikle kanamayla iğne dozu arasında bağlantı yok zaten kanaman bitecekti dedi.yani çok meşakkatli yollardan geçtik.inş sonu iyi olur.

Herkese en baştan 2 doz vermiş bana niye tek iğne verdi ki acaba belki 2 iğne oluyor olsaydım benimki de gitmezdi

Herkese en baştan 2 doz vermiş bana niye tek iğne verdi ki acaba belki 2 iğne oluyor olsaydım benimki de gitmezdi

canım gerekli görseydi kesin verirdi.senin mutasyonun heterozigottu değil mi.benim mutasyonlarımdan üçünde de sorun olunca korkmuştu ilk defa görüyorum falan diye.böle düşünme burcucum.ben senin tekrar hamile kalıp bebişini kucağına alacağına inanıyorum.en azından artık dozu fazlalaştıracağınızı biliyorsunuz.

gamzeli24 inşallah sağlıkla gelirler canım, ben de çok korkuyorum.. Allah'a emanetler. Epidural olabiliyor evet ama bana genel anestezi olamayacağım için mi epidural dedi direk bilmiyorum. tolga hoca ayrıca ücret almıyor canım hastanenin doktoru olduğu için.
günde üç kez mi iğne oluyordun, canım Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın, ben iki kez çok diyordum, kevgire döndüm. büyük sıkıntılar atlatmışsın. benim de o haftalarda kanamam vardı ama çok değildi, hastaneye yatmadım. yalnız kesilmedi işte clexane ın 2. haftasına kadar. bana hiç aspirin vermedi.
burcu ne olur üzülme canım, inşallah bir dahaki sağlıkla gelir ve kucağına almak nasip olur. sen de diğer arkadaşlar da hep dualarımdasınız.
doktorun bu tek çift dozları neye göre verdiğini çok iyi bilmiyorum. benim de başta 2 düşüğüm vardı. sonra kanamadan şüphelenip pıhtı testi istedi ve direk iki doz başlayacaksın aylık testlere göre dozu ayarlicaz dedi. senin başlangıç değerine göre mi tek doz verdi acaba?

Yok aslında o kadar takılmıyorum bu konuya ama dikkatimi çekti. Benim ki homozigot heterozigot değil, ama tek gende var sorun. Drusella'nın ki heterozigot mesela, ona da 2 iğne vermiş. Hem dozu arttıracak hem de progestron iğnesi verecekmiş. Bakalım bi olsun da ondan sonra düşünürüz :)

Drusellacım benim 3 düşüğüm vardı. En başta herhangi bir test yapmadı direk günde 1 iğne olacaksın dedi, neden dedi valla bende bilmiyorum. Gebelik öncesinden başlatmıştı iğneye sonra da aynen devam ettirdi. Hatta arada doz ayarlaması yapıcaz falan da demedi. Sadece en başta kanamam olunca aşılama tutmadı zannetmiştik ya o zaman bir dahaki aşılamanda veya tüp bebek yaparsak o zaman 2 iğne olacaksın demişti. Sonra aşılamanın tuttugunu ogrenince birşeyi değiştirmedi.

Son düzenleme:

neden bilmiyorum burcucum ama içimden en kısa zamanda hamile kalacağın geçiyor..bak şimdi ben de 1 iğne kullanıyorum.hem de gebeliğin ilerleyen dönemlerinde kan akışına daha fazla gerek var diye biliyorum ama şimdi tolga hoca inatla benim iğnemi de ikiye çıkarmıyor:)her gittiğimde diyorum ikiye çıkarayım mı diye ama hayır diyor.korkuyorum vallaaa:))

Canım benim yaaa korkma artık, ben inanıyorum birşey olmayacağına. Tolga hocanın hemşiresi kürtajdan sonra bana en riskli dönemler bu dönemlerdi zaten, 12-13 haftadan sonra risk azalıyor, o yüzden bu dönemde çok sık çağırıyor doktor bey diye birşey söylemişti. Başkaları da bebek küçükken damarlar da çok küçük olduğu için kan pıhtılaşması riski daha fazla oluyor diyorlar, ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu arada ben de sanki hemen hamile kalacakmışım gibi hissediyorum...:) inşallah içinden geçen doğru çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…