Pıhtıdaş arkadaşlardan Tolga Hocanın hastaları

ben ilk doktora gittiğimde çok zayıfsın biraz takviye yapalım diye verdi tolga bey.ama nette okuduğum kadarıyla bizim gibi durumlarda ilave bir katkısı oluyormuş galiba."marinkap" kullanıyorum ben günde bir kez.

Diyet konusunda kafama takılan şeyler var. Makarnayı sordugumda normal makarna degil de kepekli undan yapılmış olandan yenmesini öneriyoruz demişti doktor, ben kepekli un yasak zannediyordum deyince de degil demişti. O gunden beri kepekli ekmek, kepekli kraker ve kepekli makarna yiyorum. Ama dün öbür forumda biri kepeğin kesin yasak listesinde olduğunu yazmış. İlk gittiğimde de aynı şey sarımsakta olmuştu, Hacettepenin listesinde yasaktı, Tolga Hoca olur mu öyle şey damar sağlığı için faydalıdır sarımsak yasak değil demişti. Bu diyetin içinden çıkamıyorum bazen. Vaktiniz oldugunda detaylı bir şekilde listeleyelim mi neler yenebilir, neler yasak diye. Mesela yoğurt ve süt, ne kadar yenmeli/içilmeli, onlar da beyaz peynir gibi yağsız mı olmalı yoksa normal mi? Mısır yasak mı? Meyve ve sebzelerden yasaklanan herhangi birşey var mı, veya bunu az ye dikkat et denilen? Balık çeşitleri ile ilgili bir sınırlama var mı? Ton bağlığı serbest mi? Hepimize faydalı olur herhalde.

ben balık hakkında şunu duydum geçenlerde mesela:balık kanı sulandırıyormuş o nedenle ameliyatlı hastalara pek önerilmiyormuş(doktorum programında duydum)
ayrıca sebze yiyelim diye uğraşıyoruz ama bir sitede kanını pıhtılaştırmak isteyenler ıspanak yesin yazıyor.yani aslında bu diyet işine pek fazla takılmamak gerek bence yoksa yiyecek bişey bulamıycaz:)

canım ilk gözüme çarpan yağsız yoğurt oldu, ondan başlamak istiyorum. bizim durumumuzda olan olmayan hamilelerin "yağı alınmış/azaltılmış" light yoğurt tüketmemesi gerekiyor. daha önce bebek için çalışırken diyetisyenim tüm diyet ürünleri yasaklamış bunun da özellikle altını çizmişti, gebelikte tüketilen "yağı alınmış/azaltılmış" yoğurt doğan bebekte otizme yol açabiliyormuş. aman uzak durun gebelikte. ben de brokoli ve ıspanağı sormuştum Tolga hocaya, bunları tüketmelisin demişti zeytinyağlı olarak, kesinlikle yasaklamadı. balık konusu da ilginç bence. bildiğim diğer tüm metionin diyetlerinde yasakların başında geliyor, ama tolga hoca haftada iki gün balık veriyor mutlaka. sanırım bu da omega 3 le ilgili. süt ve diğer süt ürünleri konusunda da ben aynı şeye dikkat ediyorum, doğal olarak aşırı yağlı olmayan türlerden tüketmekte sakınca görmüyorum. ama üzerinde "light" ibaresi bulunan süt peynir vs asla tüketmiyorum. tolga hoca aynı hasta için bile sağlık şartlarının gidişatına göre listede değişiklik verebiliyor. ilk başta günlük bir kibrit kutusu az yağlı beyaz peynir ve günün kalanında küçük 1 kap yoğurt ya da 1 bardak süt veriyordu. sonra bunların üçünü de aynı gün vermeye başladı çünki özet olarak ot yiyerek doymuyordum şimdi yemeklere kıyma ve et bile koyabiliyorum biraz. tabi biz diyetten dışarı çıktık resmen. size bahsettiğim kilo konusu nedeniyle şimdilik böyle devam ediyoruz. mısırı ben gebelik boyunca sadece 1 kez salata içinde tükettim, nedeni de gdo riskinin mısırda yüksek oluşu. hacettepenin hocalarıyla diyet listesi konusunda çok ciddi bir fark var kesinlikle. ben kendi doktorumun önerileriyle devam etmeyi düşünüyorum şuan çok şükür 32. haftaya giriyoruz, ama ilk üç ay riskli olduğu için diğer diyet listelerine de dikkat etmeye çalıştım. brokoli yemedim mesela.
bu hafta randevumuz var, değişiklik olursa yazarım buradan.

Yağsız beyaz peynir diyince ben light peynir anlıyorum, yani piyasada yağsız diye satılan başka ürün yok, yanılıyor muyum? Tüm peynirler tam yağlı diye satılıyor gördüğüm kadarıyla.
Hacettepenin verdigi diyette brokoli yasak listesinde degildi, o yüzden onu yiyorum.
Balık Hacettepede tamamen yasak değildi, somon ve bir çeşit balık daha serbestti, ne oldugunu hatırlamıyorum. Ben şu anda her çeşit balığı yiyorum, haftada 2 öğün. Burda en çok kafama takılan her zaman balık pişirme şansım olmuyor, hazır ton balığı yiyorum çoğunlukla, bunun bildiğiniz bir sakıncası var mı?
Kepekli ürünler soruma cevabınız var mı?
Mısırla ilgili GDO riski dışında konmuş bir yasak yok o zaman, öyle mi?
Hacettepenin listesinde meyve ve sebzelerde kısıt vardı, miktarları belliydi, en azından doyana kadar sebze/meyve yiyebiliyorum şimdi (Fakir tesellisi işte)
Doktor homosistein seviyemi biraz daha düşürmem gerektiğini söylemişti de bir sonrakine hazırlık olsun diye biraz sıkı yapmak istiyorum diyeti, o yüzden bu kadar kasıyorum kusura bakmayın.

drusella mrb canım..sen benden ilerdeydin kaç hafta oldu..ben 29. haftadayım..tolga hocaya gittin mi yakınlarda bir değişiklik falan yaptı mıtedavide.ben 2 hafta önce gittim.rahmimde sertleşme oluyodu meğer o kasılmaymış bir de onun için ilaç kullanmaya başladım.çocuğumu hayırlısıyla kucağıma alayım da her şeye razıyım artık..tolga hoca 38.haftada sezeryan yaparız dedi ama kasılmayı görünce biraz daha erken olabilir gibi bişiler söledi..aslında bu haftalarda daha sık kontrole çağırsa iyi olur bence 30. haftadan sonra seni ne kadar sıklıkla görmeye beşladı.benim daha kontrolüme 2 hafta var ozamana inş 31. hafta olacak.bakalım ne gelişmeler olacak:))

Canım sanırım peynir konusunda haklısın. ton balığı yasak değil ama konserve gıdaları balık olsun diğerleri olsun haftada 2 kezden fazla yemememizi öneriyorlar. mesleki olarak şunu söyleyebilirim ağır metal ve kalıcı organik kirleticiler açısından büyük balıklar derin deniz balıkları biraz riskli. mümkün olduğunca taze küçük mevsimlik balık tüketmekte fayda var.

merhaba canım. 32. haftamızı bitirdik çok şükür. bir kaç gün önce tolga hocayla randevumuz vardı, çok iyi geçti minik kızım hızla büyüyor. tolga hoca herşeyi çok iyi buldu sanırım o yüzden 35. hafta bitimine verdi sonraki randevuyu. yine 1 ay sonra yani. bu sürede bebeğin hareketlerini saymamı söyledi günde 10 tane, azalma olursa direk ara dedi. o hafta ilk kez nst ye gireceğimi söyledi bir de. bu hafta doğum iznim de başlıyor. doğum çantamızı hazırlamaya başladım bebişin kıyafetlerini yıkadım koydum, benim gecelik vs birkaç ihtiyacımı. erken geleceğine dair bir belirtimiz yok şimdilik ama yine de son dakikaya bırakmak istemiyorum günüm günüme uymuyor çünkü iki gün önce evde işlere koşturdum bir dakika oturmadım nasıl enerjiktim, dün tüm gün yattım akşam da eşim yemeğe götürdü 1 saatlik yemekte ağrıdan sızıdan oturamadım sıcaklar bastı. sana kasılma için endol fitil mi verdi yoksa başka ilaç mı kullanıyorsun? 20li haftalarda kasılmalarım oldu, birkaç kez ondan kullanmam gerekmişti. kullandığın endol ya da benzeri birşeyse hiç panik yapma canım pek çok hamile kullanıyor bir yan etki vs hiç duymadım. çok şükür artık ileri döneme kadar geldik. artık erken doğum olsa bile 7. ayı bitirmişsin inşallah artık sağlıkla büyür. tabii ki dileğimiz miyadına kadar içerde büyüsün ama hayırlısı canım. inşallah herşey yolunda gidecek. ben sadece iğneyi zamanında kesemeden doğum yapmak zorunda kalmaktan çekiniyorum, inşallah öyle olmaz. bana da 38. hafta bitimine sezaryen dedi, epidural. senin epidural mi genel anestezi mi olacak? eşin doğuma girmeyi düşünüyor mu? doğum fotoğrafçısı düşünüyor musun? hastane odasına kapı oda için süs alacak mısın? bebek şekeri kurabiyesi filan yapacak mısın? hastaneden gerekli malzemelerin listesini veriyorlarmış akay a hiç sordun mu canım? ne çok sordum eşimin doğuma girmesini çok istiyorum tolga beye sormayı unuttum ama sanırım izin veriyordu o. doğum fotoğrafçısı çok istiyorum ama maddi olarak ne tutar verebilir miyiz bilmiyorum bebeğin ihtiyaçları daha önemli. fotoğrafçı yakın bir arkadaşım olsaydı süper olurdu. süsleme ve bebek şekeri konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. 100-200 tl gibi fiyatlara oda süslüyorlarmış ama insanlar pek memnun kalmıyormuş. izmir caddesinde düğmecilerde bebek odası süsleri görmüştüm. yarı fiyata kendi zevkimize göre bişeyler yapılabilir. sonra süsleri alıp bebeğimin evdeki odasına asmayı düşünüyorum.

ooooooooo sen hazırlıkları bitirmişsin ne güzel bizde daha tık yok:))dediğin gibi bazen çok enerjik bazen çok yorgun oluyor insan.ben bebek şekeri düşünüyorum.internette "lora nikah şekeri" diye bir site var orda fiyatlar gayet uygun .20li paketler 30-40 tl falan ve çok tatlı modeller var.ben kanamam olduğunda 3 gün falan akayda yatmıştım tüm kapılarda süsleme vardı tabi doğum yapanlarda..ben akay hastanesinin kendi hizmeti diye düşündüm o zaman daha 10haftalık falan olduğu için aklıma sormak gelmemişti.sen iyi biliyor musun akayda böle bir hizmet olabilir diye düşünüyorum.benim sezeryan olacağını söledi sadece tolga bey ama genel mi epidural mi sormadım ayrıca ben de daha karar vermedim:)ulustada süsleme satılan yerler var suluhanda.birbirimizle deneyimlerimizi ve alışverişlerimizi paylaşırsak iyi olucak sanırım:))bir bilgi edinirsen bana da haber ver.
bu aralar canımı sıkan bir şey de diyete çok az uymam.artık ne yiyeceğimi bilemiyorum.ben de her şeyden yiyorum.umarım kötü bir şey yapmıyorumdur(

şekeri söylediğin yere bir bakayım canım :)) akayda böyle bir hizmet var mı yoksa özel mi yaptırılıyor bilmiyorum sormak lazım. ya benim akayda doğum yapan arkadaşımın kapısında yoktu sanırım.. :26: ama onun dr dışardan gelmişti. arkadaşıma da bir sorayım emin olalım. canım ulus bana çok uzak en fazla kızılay a kadar gidebiliyorum onu da tek başıma aylardır yapmadım. dur bakalım belki eşim birgün götürür. evet evet canım deneyimleri paylaşmakta fayda var kesinlikle. bebek alışverişimle ilgili fotoğraflarım var profilimden bakabilirsin.ayrıca anneler klübü nisan anneleri topikleri altında çok faydalı şeyler var okumadıysan tavsiye ederim. şu kapı süsleriyle ilgili bir de site gördüm nette elişi satılan pasaj.com diye orada kendi ürünlerini satan hanımların yaptığı çok orijinal şeyler var. ama fiyat biraz dah farkediyor. süsü 30-40 tl alabilecekken kapı için daha şık modeller 50-60 tl. tabi güvenilir mi bilmiyorum. bugün kk da aralık annesi bir hanımın kendi bebek şekerlerini gördüm, çok iyi görünüyordu. pahalı model beğenmezsen fiyatlar da makul. ben gidip en pahalısını seçmişim
diyet konusunda tamamen bırakma ama arada biraz da kaçamak yapmak seni üzmesin bence. bu aylarda artık bebek daha fazla besine ihtiyaç duyuyor resmen. bence dr a da sor ama biraz esnetmekte sakınca görse bana da esnet demezdi diye düşünüyorum. tabi her hastanın durumunu kendi içinde değerlendirmek lazım.

KIZLAR MERHABA

mthfr 1298 MUTANT NEDEMEK OLUYO

bakıyorumda herkeste homızigot falan yazıyo bende mutant yazıyo nedemek oluyo bilen varsa söyeleyebilirmi acaba

KIZLAR MERHABA

mthfr 1298 MUTANT NEDEMEK OLUYO

bakıyorumda herkeste homızigot falan yazıyo bende mutant yazıyo nedemek oluyo bilen varsa söyeleyebilirmi acaba

canım mthfr 1298 genetik mutasyonundan bahsediyorsun, mutasyona uğramış yani bu probleme sahip olan anlamındadır mutant bence. homozigot olması için hem anne hem babadan aldığı genlerin ikisinde de bu bozukluğu taşıyor olması lazım, heterozigot olduğunda sadece bir ebeveynden gelen mutasyona uğramış gen söz konusu oluyor sanırım.

birgün eşinle ulusa gidersen bak suluhan a.gerçi ben de baktım ama bişi almadım:))internette kapı süsleri biraz pahalı ama çok güzeller.canım akayda yattığımda kapı süsleri şimdi hatırlıyorumda aynı tipti.kız olursa pembe erkek olursa mavi bir tül ve ortada bebek vardı sanırım o nedenle bence akay hastanesinin kendi hizmetidir.yoksa herkes aynı şeyi yaptırmaz heralde.tabi sormak lazım.umarım öledir çünkü hastanede 1-2 gün kalcaz okadar parayı süslemeye vermek istemem.evimi süslerim daha iyi..

Geçmiş olsun canım umarım devam etmez kasılmalar. Sen kendine dikkat et bu aralar.

saol canım.dikkat etmeye çalışıyorum ama bakalım inş iyi olur.zaten biliyorsun bizim süreç zorlu oluyor biraz.

canım dün akay a gittim doğum izni için. kapı süsünü de sordum. hastanenin kendi hizmetiymiş, kapı süsü alacaksak sadece evimize göre bakabiliriz. bu arada dün lab testi için orada bekleyen hamile bir hanım vardı gamze isminde aklıma sen geldin acaba gamzeli burda olabilir mi diye. kızlar belki muayenehanede hastanede karşılaşıyoruz ama birbirimizin yanından geçip gidiyoruz

yok canım benim adım gamze değil tuba:)) seninle ve burcuyla tanışmak isterim aslında...bu arada ben doğum iznini 30.hafta alıcam ama tolga bey 32. hafta gibi yazcam zaten erken alcaz bebeği dedi okula gitmemi istemedi kasılmalar olduğu için..sen de öğretmen misin canım ne zamandır sorcam uunutuyorum.belki doğumumuz aynı zamanlara denk gelir ama inş benim kızım acele etmez:))

ben de sizlerle canım, . ben nihal . inşallah sağlıkla uygun zamanında gelir bebeklerimiz. arada çok fazla hafta farkımız yok, yakın zamanlarda doğum yapabiliriz. benim en geç 5 nisan demişti tolga bey sezaryen için. bakalım sağlıkla gelsinler de. . ben mühendisim canım kamuda. gördüğüm kadarıyla kk da pek çok öğretmen arkadaşımız var.inşallah evde yeterince dinlenince kasılmaların azalır. erken derken acaba kaçıncı haftalar düşünüyor hani normalde 38. hafta gibi alıyorlar sezaryende.

evet 38. hafta demişti bana da eğer öyle olursa 20 nisan gibi dedi.ama tam ultrasona girerken yine kasıldı bizim bıdık o kasılmayı görünce belki erken olabilir gibi konuştu ama bişi demedi tam olarak.birdahaki kontrolde daha net bişilr söler heralde çünkü Allah izin verirse 31.hafta olcak o zaman.ayyy ne güzel sizin çok az kalmış..Rabbim hepimize sağ salim evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inş.bu arada senin de kız heralde.Adına karar verdiniz mi

sagol canım cevap verdiyin için benimki mthfr homozigot mutant yani ben hem anne hem babadan almışım galiba

peki bu homozigotun bize ne gibi zorlukları olabilirki bir bilgin varmı canım
Yanında AA veya AC yazıyor mu? ya da herhangi başka bir bilgi var mı?

yok canım yanında bişi yazmıyo başka genlerede bakılmış toplam 12 gene bakılmış sadece bu genin yanında mutant yazıyo

teşekkürler cevap yadıgın için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…